Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UPDATE

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

Post Reply
User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UPDATE

Post by solaris »

Worldwide Ranking : 2,032,827
Malaysia Ranking : 47,974

bile la nak top 1m nie...



Image


Image


Image

Image

top 1
Image
Last edited by solaris on 25 May 2010, 15:22, edited 1 time in total.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by nadir »

satu bende yang aku perhatikan ialah bila kita search dalam google, keywords- nama gunung ke apa ke, selaunya tak akan kluar link ke gunung online.

mungkin salah satu sebab kenapa GO agak kebelakangan... ramai ahli baru pun kalau tak silap dari word of mouth atau tengok link kat tempat lain.

mungkin yang arif mengenai website tahu apa nak buat...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by rembau »

kena ambil tindakan...

TQ
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by biNGai »

fuhhh 25K tuhhh..kaya la chukang..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by nadir »

biNGai wrote:fuhhh 25K tuhhh..kaya la chukang..ekekeke
kalau ada orang nak beli.... ko nak beli ngai? heheheh
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by solaris »

nak katakan keyword dah bnyk keyword yg pakai tapi camane nak alirkan trafik ke GO nie, kena pakai SEO berbayar kot

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by che'gu »

aku pernah dengar pasal meta dara....eh, data.....errr....benda meta data tu bleh kasik trafik sesuatu website tu da bomb ka????

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by solaris »

che'gu wrote:aku pernah dengar pasal meta dara....eh, data.....errr....benda meta data tu bleh kasik trafik sesuatu website tu da bomb ka????

che gu.. meta data ke meta tags atau mentekedarah =)) jgan marah yer cikgu :p

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by nadir »

hahhaa aiksss... outdoordynamics pun ada... heheh 715 external links- orait lah tuh... pelan pelan kayuh.

solaris, ko guna wesbite mana utk dapatkan stats nih?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by solaris »

http://bizinformation.org ok la kot klu nk bt research

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by che'gu »

solaris wrote:
che'gu wrote:aku pernah dengar pasal meta dara....eh, data.....errr....benda meta data tu bleh kasik trafik sesuatu website tu da bomb ka????

che gu.. meta data ke meta tags atau mentekedarah =)) jgan marah yer cikgu :p

err...tak pasti, samada meta data or meta tags....tp yg ada meta2 tu lah. Tak bleh guna ker utk kasik up trafik? Aku tak paham sngt benda2 mcm nih.

p/s: mentekedarah tu ok jer kalu ada org nk belanja.... :lol:

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta-juta websit

Post by solaris »

che'gu wrote:
solaris wrote:
che'gu wrote:aku pernah dengar pasal meta dara....eh, data.....errr....benda meta data tu bleh kasik trafik sesuatu website tu da bomb ka????

che gu.. meta data ke meta tags atau mentekedarah =)) jgan marah yer cikgu :p

err...tak pasti, samada meta data or meta tags....tp yg ada meta2 tu lah. Tak bleh guna ker utk kasik up trafik? Aku tak paham sngt benda2 mcm nih.

p/s: mentekedarah tu ok jer kalu ada org nk belanja.... :lol:

ho2..meta tag nie keyword yang di buat untuk sangkutkan keyword ke website lebih kurang camtuh la

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by JeNaL »

tq kengkawan, nanti aku tgk balik SEO kat GO ni. mungkin ada setting nak kena set balik
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by orga »

setting apa yg ko nak set balik nal?
satu sbb ketara yg aqu nampak dulu ialah masa kita tukar landing page..
bila kita start guna /basecamp/ byk backlink yg impak..nape dulu tak maintain yg asal je..
keyword bukan masalah kot..tp cuba try wat linkwheel ke..
ImageImageImage

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by solaris »

cadangan saya buat ruang iklan/info dan memacam lg lah
bru boleh alirkan traffik ke website GO nie
GO nie die punye interface kurang bleh attract org le..
yang cantik banner jerk.. :D

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by Defcon »

Huhuhu baru dapat reply.. maaflah since pertengahan 2010 saya 'slow' sket coz masa tu jobless huhuhu..then now dah ada keje baru..but cam biasalah memula nie nak 'tune' dgn trafik sekolah baru huhuhu so sebarang propaganda di platform internet utk GO ini insyAllah taun depan , 2011 saya memberi fokus balik huhuhu...antara propaganda utama utk tambah baik GO ini adalah utk mem'portal kan GO ini agar lebih menarik & lebih banyak user media communication huhuh..tu lah..kalu ikut draf nya huhuhu.. semua 'wow'.. insyAllah.. taun depan:) hehehe moga moga 2011 xkena cari keje lain lagik:p
.::[x]:

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by solaris »

Defcon wrote:Huhuhu baru dapat reply.. maaflah since pertengahan 2010 saya 'slow' sket coz masa tu jobless huhuhu..then now dah ada keje baru..but cam biasalah memula nie nak 'tune' dgn trafik sekolah baru huhuhu so sebarang propaganda di platform internet utk GO ini insyAllah taun depan , 2011 saya memberi fokus balik huhuhu...antara propaganda utama utk tambah baik GO ini adalah utk mem'portal kan GO ini agar lebih menarik & lebih banyak user media communication huhuh..tu lah..kalu ikut draf nya huhuhu.. semua 'wow'.. insyAllah.. taun depan:) hehehe moga moga 2011 xkena cari keje lain lagik:p
bt la advertise ke..lebih interaktif
nak pulak permulaan nie bt prototype advertisement
bt yang free la..ha2..tp bg tau sy utk try yg free tuh :lidah:

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by solaris »

orga wrote:setting apa yg ko nak set balik nal?
satu sbb ketara yg aqu nampak dulu ialah masa kita tukar landing page..
bila kita start guna /basecamp/ byk backlink yg impak..nape dulu tak maintain yg asal je..
keyword bukan masalah kot..tp cuba try wat linkwheel ke..
ke nak 'traffic visitor pakej' bleh target country minimum 1000 visitor
bukan bots, real human... nk worlwide pon bleh 10k minimum real human

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by orga »

biasanya pakej ni berbayar..bole kasi pree ke
ImageImageImage

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by solaris »

orga wrote:biasanya pakej ni berbayar..bole kasi pree ke
ha2 :lidah: :lidah:
memang berbayar bayar kat saya hu2 :kah: :kah:

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by am »

find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by solaris »

am wrote:mcm tak percaya...
huhuhu

http://bizinformation.com.my/www.nkamri.multiply.com
daily visitor 639,860 0.6 juta beb pergh.....pakcik kayo.... :lidah: :lidah:
owh...sebab extension "multiply" tuh he.....he.....

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Ranking Website gunungonlne.com dari berjuta2 website UP

Post by am »

heeeeheeeeheee... dah jadi sengal.. bile check multiply.com lagi murah huhuhu.. tapi bila check member2 lain nye mutiply sama je ranking.. apada.. :)
find me more at multiply | blogspot | flickr

Post Reply