September :: Berut

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

September :: Berut

Postby matsaiko » 31 Aug 2009, 12:57

Berut pada seorang pendaki merupakan mercutanda kemuncak sesebuah gunung.Penanda titik tertinggi sesebuah gunung dan simbol kejayaan buat pendaki.Gunakan kreativiti anda untuk menyampaikan rasa bangga anda.

Sila tempek gambar kat sini

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Warga Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit secara agresif oleh photoshop.
3. Saiz tidak melebihi 700 pixel lebar
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

7.Gambar dipilih darisegi komposisi asas,perancangan yg baik,mesej dan kreativiti yang bagus

Tema untuk bulan OGOS : BERUT
Tarikh tutup : 1 November 2009
Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Re: September :: Berut

Postby rat-tat-tat » 10 Sep 2009, 11:56

Image

Lokasi : Gunung Bunga Buah
Tarikh : 10 Mac 2007
Kamera : Digital Canon IXUS 40


Komen dari MOD:kekuatan gmbr ini ialah ia mengajak viewer mentafsirkan sendiri maksud gmbr ini diambil.walaupun ia terlalu direct tanpa ada elemen2 sokongan,tapi anda ada point disitu
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 10 Sep 2009, 13:45

cayalah ipat...

so yg lain apalagi...submit gmbr anda lekas hehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

chematbugar
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 06 Mar 2008, 17:13
Location: westport, port klang
Contact:

Re: September :: Berut

Postby chematbugar » 10 Sep 2009, 16:59

otai kamera dah mengganas

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Re: September :: Berut

Postby bizzyleng » 12 Sep 2009, 18:18

Image

GuNung Liang
27/10/2007
digital ixus 65


Komen dari MOD:Niat dan tujuan gmbr ni diambil dh btul tapi diganggu oleh flare matahari yg terlebih hingga mengaburi sikit rakan2 anda dibawah berut tersebut.Cuba hantar gambar lain lagi.

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: September :: Berut

Postby fadzli » 13 Sep 2009, 14:07

Image

Gunung Bunga Buah
18July2009
Nikon D40


Komen dari MOD:tak pasti tujuan aksi itu,tapi ada unsur2 gembira disitu.gambar anda clean dan angle menarik
LiveLEARNhikePLAY

kwang-kwik
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 04 Mar 2009, 19:17

Re: September :: Berut

Postby kwang-kwik » 13 Sep 2009, 19:54

Image

korbu
ogos 94
nikon
model tak ingat


Komen dari MOD:kekuatan gambar ni adalah pada nilai berut tersebut.ada unsur2 sejarah (sbb berut korbu dh takde) mgkn itu yg cuba disampaikan oleh anda.pose model juga ada mencerminkan kebanggaan berada dipuncak gunung korbu walaupun pakaian dia mcm duduk bersantai di tepi beranda rumah.Bagus

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Re: September :: Berut

Postby eppott » 14 Sep 2009, 02:10

salam..

Image

Lokasi : Swettenham
Tarikh : 15 Jan 2006
Kamera : Konica Minolta Dynax 5D (dah arwah)


Komen dari MOD:Gambar ni diselamatkan oleh beg tersebut dimana ia menceritakan ada pendaki yg dah tiba dipuncak sbb ada berut.Tapi feel kegembiraan tu tiada disini.Cuba hantar gambar lain lagi.

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Re: September :: Berut

Postby rat-tat-tat » 14 Sep 2009, 10:17

Image

korbu
ogos 94
nikon
model tak ingat

classic gile foto nie... =)
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 14 Sep 2009, 20:28

bagus2..teruskan menghantar ayoohhh !!!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: September :: Berut

Postby nadir » 15 Sep 2009, 12:27

Image

korbu
ogos 94
nikon
model tak ingat

classic gile foto nie... =)
hahhaha aku pun baru nak komen gambar nih..... classic weh.... brapa ramai yang sempat berposing dengan berut korbu nih.... :minum:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 15 Sep 2009, 13:28

cara dia posing pon klasik gak :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: September :: Berut

Postby nabil » 15 Sep 2009, 17:30

cara dia posing pon klasik gak :D
stuju... err.. aku memang tunggu jek statement nihh... :wink:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: September :: Berut

Postby orga » 16 Sep 2009, 13:11

cara dia posing pon klasik gak :D
ekeke..rupa dia cam mawi la skek2..

ada sekeping dua ni gambo berut nnt aqu antar meriah majlis skek..
ImageImageImage

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: September :: Berut

Postby roket* » 25 Sep 2009, 02:28

Image

nature* of berut
gunung angsi


Komen dari MOD:Penyampaian cerita lemah.tak pasti apa yg cuba anda sampaikan melalui gmbr ini.saya hanya rasa kesunyian tgk gmba ini dan ianya dah tak menguatkan tajuk tema.Cuba hantar gambar lain lagi.
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Re: September :: Berut

Postby CRAZYhAMStER » 26 Sep 2009, 15:21

Image

Nuang
Ogos 08
Compaq(cap ayam)

ok x mat......? ekekekekeke....

Komen dari MOD:Mata aku sakit tgk 'sampah' di depan tu.Gambar terlalu senget.Cuba hantar gambar lain lagi.

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 26 Sep 2009, 20:05

Cuba dapatkan gambar yg betul2 menepati tema iaitu
"Berut pada seorang pendaki merupakan mercutanda kemuncak sesebuah gunung.Penanda titik tertinggi sesebuah gunung dan simbol kejayaan buat pendaki.Gunakan kreativiti anda untuk menyampaikan rasa bangga anda."

ada sesetengah gambar tak menceritakan tajuk yg diberi.walaupun gmbar berut ada,tapi penceritaan agak lemah.Perlu diingat,sekeping gambar mampu menceritakan seribu kisah.

Takpa dateline masih panjang,gunakan kesempatan trip lepas raya korg tuk capture dan cuba sampaikan cerita melalui gmbar berut anda.

teruskan menghantar gmbr.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Re: September :: Berut

Postby eppott » 27 Sep 2009, 08:29

perghh.. siap ada ulasan tu pada setiap gambar. cayalah mod.

ooo.. panjang rupanya temanya. ingatkan temanya 'berut' saja.
ok, nanti kalau rajin nak cari balik gambar-gambar yang menepati tema. :mrgreen:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: September :: Berut

Postby soulfly » 27 Sep 2009, 11:55

aku pun nk selak gmbar jugak,mana tau jumpa gmbar berut hehe
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: September :: Berut

Postby biNGai » 27 Sep 2009, 15:12

Image

Lokasi : White Stone Mountain
Date : 17 Jan 2005
Camera : Nikon Coolpix 3100

komen buat MOD: make sure gamba nih top 5..eekekeke


Komen dari MOD:Penceritaan sampai dimana aksi mereka menunjukkan kemegahan dan kepuasan mereka didalam bergambar dengan berut.Cuma saya musykil,langit tersebut ori atau manipulasi? jgn tipu nanti tuhan marah
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: September :: Berut

Postby biNGai » 27 Sep 2009, 15:22

Image

Lokasi : Gerah Mountain
Date : 31 Aug 2004
Camera : Kodak CX7430

komen buat MOD: make sure gamba nih pun top 5..eekekeke


Komen dari MOD:Penceritaan sampai dimana aksi mereka menunjukkan kemegahan dan kepuasan mereka didalam bergambar dengan berut.
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 27 Sep 2009, 20:58

perghh.. siap ada ulasan tu pada setiap gambar. cayalah mod.

ooo.. panjang rupanya temanya. ingatkan temanya 'berut' saja.
ok, nanti kalau rajin nak cari balik gambar-gambar yang menepati tema. :mrgreen:
konsep baru yang akan diketengahkan dalam pertandingan fotografi GO seperti yang disarankan oleh pihak tertinggi GO akan menekankan pembelajarannya sekali selain memeriahkan penyertaan.2 in one.Mengajak agar kita "fikir dulu baru shoot" daripada hanya shoot atau hanya "snapshots" aje,mencabar kreativiti diri agar sekeping gmbr memberi kesan pada org lain yg melihat etc..etc..

apa elemen2 yg perlu dalam 'menghasil' kan gambar yang tinggi impaknya terhadap viewer,nanti akan kita bincangkan dilain topik,InsyaAllah.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: September :: Berut

Postby soulfly » 27 Sep 2009, 21:25

Image

Lokasi : Gerah Mountain
Date : 31 Aug 2004
Camera : Kodak CX7430

komen buat MOD: make sure gamba nih pun top 5..eekekeke
ngai..
dengan tersiarnya gambar nih aku nk 5% royalti hahahahaha :lol:
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: September :: Berut

Postby biNGai » 27 Sep 2009, 23:37

mod ;

tulen bannggg..tk caya nanti aku kasik hatkopi ori punye..aku tkde main tipu2 skang woo


mamak ;

tuan penasihat mau 5% saja ka? kasik tunjuk otak penipu ler..aku up 15%..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: September :: Berut

Postby frostice » 28 Sep 2009, 10:45

Image
Menunggu cahaya matahari..

Lokasi : Gunung Bt Puteh
Tarikh : 2008
Kamera : Digital Olympus

Diterima.
Last edited by frostice on 01 Oct 2009, 08:31, edited 1 time in total.
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Re: September :: Berut

Postby Lapore » 30 Sep 2009, 00:14

Image

venue : bkt 2 Hengget aka bkt rasa, RAWANG
tarikH : 2OO6
kaMerA : caNon diGital

Diterima
The Bad, The Good & The Ugly....JiwaKacau?

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Re: September :: Berut

Postby bizzyleng » 01 Oct 2009, 00:43

Image
Menunggu cahaya matahari..

Lokasi : Gunung Rajah
Tarikh : 2008
Kamera : Digital Olympus

Diterima.
banG..
Ni BKan Nyer gNg Batu PuteH Ka...
JusK BerTanyer,
MaaF KLu Ter SiLap...

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: September :: Berut

Postby frostice » 01 Oct 2009, 08:43

Image
Menunggu cahaya matahari..

Lokasi : Gunung Rajah
Tarikh : 2008
Kamera : Digital Olympus

Diterima.
banG..
Ni BKan Nyer gNg Batu PuteH Ka...
JusK BerTanyer,
MaaF KLu Ter SiLap...
Aisey man....
Betul la bro.. Mmg Bt Puteh :mrgreen:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Re: September :: Berut

Postby akademiks » 02 Oct 2009, 20:47

Image
Menunggu cahaya matahari..

Lokasi : Gunung Rajah
Tarikh : 2008
Kamera : Digital Olympus

Diterima.
banG..
Ni BKan Nyer gNg Batu PuteH Ka...
JusK BerTanyer,
MaaF KLu Ter SiLap...
Aisey man....
Betul la bro.. Mmg Bt Puteh :mrgreen:

:lol: ..................camne leh silap ni tuan frost
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
arnett
Pendaki Gunung
Posts: 60
Joined: 21 Aug 2006, 01:57
Location: belukar bandar
Contact:

Re: September :: Berut

Postby arnett » 04 Oct 2009, 12:15

Image
Menunggu cahaya matahari..

Lokasi : Gunung Bt Puteh
Tarikh : 2008
Kamera : Digital Olympus

Diterima.

8)
gamba nie mcm dri kamera aku jer..... :roll:
hak cipta da x terpelihara nih.... :)

jgn mara eh bang gurau jer... :wink:

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: September :: Berut

Postby frostice » 05 Oct 2009, 15:08

Image
Menunggu cahaya matahari..

Lokasi : Gunung Bt Puteh
Tarikh : 2008
Kamera : Digital Olympus

Diterima.

8)
gamba nie mcm dri kamera aku jer..... :roll:
hak cipta da x terpelihara nih.... :)

jgn mara eh bang gurau jer... :wink:
Alamak....
Ada kat komputer aku... ingat aku nyer.

p/s : Mod, tolong tukar penyertaan dari Arnett
Maaf... kesilapan teknikal.. :oops:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 05 Oct 2009, 17:39

siapa punya kamera tak menjadi isu
persoalannya,siapa yg snap gmbr tu dan datang dari link mana? hardisk arnett atau frostice?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
arnett
Pendaki Gunung
Posts: 60
Joined: 21 Aug 2006, 01:57
Location: belukar bandar
Contact:

Re: September :: Berut

Postby arnett » 06 Oct 2009, 12:28

frostice nak mencube nasib ngan gamba nie....

truskanla ngan niat tu bro...
wa ok jer.... xde rase iri hati mahupon hasat dengki.... :)


frost....bila nak try gunung kat sarawak??? :lidah: :wink:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 06 Oct 2009, 18:44

ok la tu
lgpon gmbar biase je,lainla stok leh jual kat nat geo ekekeke
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: September :: Berut

Postby frostice » 07 Oct 2009, 15:43

frostice nak mencube nasib ngan gamba nie....

truskanla ngan niat tu bro...
wa ok jer.... xde rase iri hati mahupon hasat dengki.... :)


frost....bila nak try gunung kat sarawak??? :lidah: :wink:
Roger..
Sapa2 pun boleh.. tadak hal. :mrgreen:

Aku ngah tunggu Sir punyer perancangan la nie... :wink:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: September :: Berut

Postby JeNaL » 07 Oct 2009, 19:01

waa meriah...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

udean
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 26 Jan 2006, 14:56

Re: September :: Berut

Postby udean » 08 Oct 2009, 12:29

Image
jumpe gambar lama ..hehe
Puncak Gerah
31/1/2006
Canon Digital IXUS750



Komen dari MOD:Diterima.ensem la abang tu

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: September :: Berut

Postby roket* » 29 Oct 2009, 10:26

Image

Gunung Angsi
kamera tikam

*klu nak gambar besar lagi http://2.bp.blogspot.com/_nkLjvBoZyDQ/S ... G_0138.jpg

Komen dari MOD:Diterima
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: September :: Berut

Postby matsaiko » 30 Oct 2009, 08:30

hari terakhir sebelum penyertaan ditutup.
top 5 akan dipilih oleh juri profesional untuk diundi oleh anda.Nantikan
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

lolla
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 15 Oct 2009, 08:56
Location: bangi
Contact:

Re: September :: Berut

Postby lolla » 04 Nov 2009, 11:46

xda x kira nk letak jgk.kami cuba menegak kan berut liang

Image


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron