OGOS :: Night Shots

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 19 Jul 2009, 01:07

Malam tak semestinya kamera disimpan.

Sila tempek gambar kat sini

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Warga Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit secara agresif oleh photoshop.
3. Saiz tidak melebihi 700 pixel lebar
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

7.Gambar dipilih darisegi komposisi asas,perancangan yg baik,mesej dan kreativiti yang bagus

Tema untuk bulan OGOS : Night Shot
Tarikh tutup : 20 Ogos 2009
Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi

Gambar contoh
Image
Broga Hill
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 20 Jul 2009, 21:18

ramai yang melawat saja tanpa menyahut cabaran nampaknya..jangan takut jangan segan kalau tak cuba tak tau dan konsep baru sekarang ni ialah 'pertandingan dan pembelajaran' 2 in 1...

Dan untuk menjadikan pertandingan ni lebih menarik,pemenang layak mendapat **diskaun 15% atas harga barangan pada setiap pembelian dari Outdoor Dynamic.

**Syarat dan terma
-Hanya barangan on stock
-Total purchase kalau lebih dari 1 barang
-Tidak termasuk harga pos
-Valid 1 bulan dari tarikh menang
-Pemenang perlu memberikan butir2 peribadi kepada towkey Outdoor Dynamic yaitu inchik Nadir.

Terima Kasih
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: OGOS :: Night Shots

Postby biNGai » 21 Jul 2009, 00:43

kasik tambah laa adiah matsyai..contoh;

*pemenang layak pinjam lens f2.8 selama 2 bulan tanpa faedah


baru laa masyukkkk.. :mrgreen:

nite shot pkai bouncing flash bole ka?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: OGOS :: Night Shots

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 21 Jul 2009, 08:27

Gambo malam takde la Cik Matttt
Malam malam kitorang tido :? :D :kah:

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: OGOS :: Night Shots

Postby fadzli » 22 Jul 2009, 10:51

Image
Gunung Bunga Buah
Model - Lapore

Image
Bukit Broga
Model -Hensem & mariati (kak t)

menghantar 2 keping gambar untuk di pertandingkan ..
terima kasih 8)

Aperture : f8
Shutterspeed :10 sec
ISO : 200


Sila sertakan sekali exiff data gmbar anda TQ
Last edited by fadzli on 10 Aug 2009, 11:23, edited 2 times in total.
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 24 Jul 2009, 18:31

teruskan menghantar gmbr2 anda.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: OGOS :: Night Shots

Postby orga » 29 Jul 2009, 20:53

dorang tunggu da ujung2 date line nnt kot baru up..skang pon okeh kan..
ImageImageImage

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: OGOS :: Night Shots

Postby nadir » 31 Jul 2009, 19:17

haaaaa yamari mariiiii.... pemenang dapat diskaun dari kedai online outdoor dynamics..... selalunya orang mintak diskaun, kali ni aku bagi diskaun kepada pemenang.....

semua segan kot....

pssss.. reen, kalau aku pun masuk bertanding boley? hehehehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 03 Aug 2009, 10:37

semua layak selagi registered dlm GO.

nak servey sket:
Adakah tajuk kali ini terlalu berat bagi anda?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mountaineer
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 19 Feb 2008, 18:43
Location: area campsite

Re: OGOS :: Night Shots

Postby mountaineer » 05 Aug 2009, 14:13

ermm..tk berat kot...cume ble tgk gambo2 kt atas tu terus rase tk leh menang...hehe...
tp tkpe la...kasik attach gambo ni, sekadar nk memeriahkn tajuk....
gambo ori, tkde edit2, main petik je.....maklum ler tk pro.....hehe..

bbq di jerangkang
Image

Aperture : f4
Shutterspeed :1/13 sec
ISO : 1600
~ tuMPaNg LaLu sAt ~

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: OGOS :: Night Shots

Postby nadir » 05 Aug 2009, 15:31

wow! cantik cantik gambar.....

dah korek gambar, tengok tengok banyak gambar apa aja, takder yang menarik....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 05 Aug 2009, 15:36

menarik or tak,menang or tak bukan itu keutamaan,yg penting kemeriahan disamping pembelajaran

Teruskan menghantar gmbr

TQ
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 05 Aug 2009, 15:39

Kalo boleh sertakan sekali detail/exiff gmbr anda untuk pembelajaran

TQ
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: OGOS :: Night Shots

Postby stoned » 10 Aug 2009, 15:11

salams,
encik reen, minta penjelasan sket yer bang berkenaan ngan syarat no 5 tu

5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan

gambar mesti abt pendakian gunung eh? kalau gambar cuma ada ada kena mngena ngan outdoor tapi tak de bab2 pendakian macam mana? Layak ker?

Tima kasih

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 11 Aug 2009, 10:31

post aje
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: OGOS :: Night Shots

Postby matsaiko » 20 Aug 2009, 09:55

Ternyata tiada sambutan untuk tajuk night shots.mgkn budak2 gunung malam2 nak rehatkan badan akibat pangok trekking disiang hari so malas nak kuarkan kamera amik gmbr mlm hehehehhe.

Oleh itu saya buat keputusan tajuk ini ditutup.Terima kasih buat fadzli dan mountaineer kerana sudi menghantar gambar yang cantik tapi sayangnya gambar2 anda tiada sapa yg berani nak mencabar heheheeh.

kita jumpa dilain tajuk yang lebih ringan...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron