September 2008 | Sambutan 51 Tahun Merdeka di Gunung

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

September 2008 | Sambutan 51 Tahun Merdeka di Gunung

Postby JeNaL » 27 Aug 2008, 15:14

Sila tempek gambar kat sini

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Kerabat Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit secara agresif oleh photoshop.
3. Saiz yang bersesuaian (pepandai lah korang)
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

Tema untuk bulan September : Sambutan 51 Tahun Merdeka di Gunung
Tarikh tutup : 20 September 2008
Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 27 Aug 2008, 16:34

bukian ke taun lepas dah ade tema ni dah ke?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 27 Aug 2008, 16:58

opsss... ini utk sesapa yg p trip hujung minggu ni ke Abg Orca?

:roll:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Postby JeNaL » 27 Aug 2008, 18:03

itu yg tahun lepas punya....

mana la tau tahun ni ade lagi best ke gambar sambutan kemerdekaan sempena 51 tahun kat gunung ke,,,,atau berkaitan dgn nya....

tak semestinya masa 31 ogos

mana yg kreatif tu boleh la masukkan unsur sahur atau puasa gak ke...ataupun combine mood raya ke

tema sekadar guide line.... idea untuk ambik gambar boleh berkisar sekitar tema yg di berikan...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 28 Aug 2008, 10:00


mana yg kreatif tu boleh la masukkan unsur sahur atau puasa gak ke...ataupun combine mood raya ke

tema sekadar guide line.... idea untuk ambik gambar boleh berkisar sekitar tema yg di berikan...
atau kiranya buleh la masukkan aktiviti outdoor yg di jalankan di bulan pose? mcm berbuka di sg pauh ke.. trekking mlm ke perdah jasar ke..buleh ke cenggitu..:lol: :lol: :lol:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
pentadbir
Pentadbiran
Posts: 97
Joined: 05 Dec 2005, 10:49
Location: Tingkat 4, JPM
Contact:

Postby pentadbir » 28 Aug 2008, 10:14

boleh la gak tu...tapi bagi la ada unsur kehangatan bulan kemerdekaan sikit
Warisan Khazanah Pergunungan

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Postby abe~G » 02 Sep 2008, 05:10

Salam.
Selamat menyambut mengharungi bulan puasa kepada semua warga gunung.

Untuk projek bulan september ni aku mulakan dulu ler yer.

Image

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 02 Sep 2008, 05:58

Salam.
Selamat menyambut mengharungi bulan puasa kepada semua warga gunung.

Untuk projek bulan september ni aku mulakan dulu ler yer.

Image
hebak3x
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

merdeka

Postby soulfly » 02 Sep 2008, 11:00

Salam.
Selamat menyambut mengharungi bulan puasa kepada semua warga gunung.

Untuk projek bulan september ni aku mulakan dulu ler yer.

Image
hebak3x
gambar ni lawa siot....
mabless

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 02 Sep 2008, 14:35

ni view kt gng chabang ka abeG?..
ImageImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Postby melati » 02 Sep 2008, 16:32

amboi abe-g..
hebat tui..
tau la...smbut medeka kt chabang...thniah
pakcik-g & d geng..ahaks!

cntek sehh gmbo tu..

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 02 Sep 2008, 22:46

aqu teragak la nk share sambutan merdeka aqu tahun ni..
mebi tak meriah..tp penoh bermakna kt aqu..tambah lg bila ada kt puncak..
bln ogos 2008 ada 5 bijik gng aqu naik..aqu share 2 darinya k..
memeriahkan majlis jek..

Image
Gunung Gagak, N9
Last edited by orga on 09 Sep 2008, 14:00, edited 1 time in total.
ImageImageImage

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Postby kekerk » 02 Sep 2008, 22:48

:arrow: abe G nye gambar cun la.. 8)

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Postby kekerk » 02 Sep 2008, 23:14

Image



merdeka di gunung datok
31 ogos 2008
7.00 pm

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Postby kekerk » 02 Sep 2008, 23:25

Image


merdeka di sherpa peak nepal
2 ogos 2008
2.00 p.m malaysia time

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Postby pulut_itam » 03 Sep 2008, 11:50

Image

saja nak meriahkan suasana!

Gunung Tahan 2005
asal ada bendera Malaysia bolehlah tonjolkan Semangat Kemerdekaan!
Pulut a.k.a pitam

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Postby vanhemeir » 03 Sep 2008, 12:12

abe G punya gambo memang best!!!...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 03 Sep 2008, 13:38

abe G
kenapa bendera tu telipat camtu?kalo org luar dia tak kata tu bendera malaysia tapi mcm bendera yg ditinggalkan dari medan perang je (ataupon kalah perang) so mood kemegahan mengibarkan bendera tu takde kalo btolkan bendera tu,(rasanya takde masalah kan) gambo ni mmg superbbb.. ray of light dah cun dah tu kipidap :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Postby abe~G » 03 Sep 2008, 23:09

:lol: pada yang bagi pujian tu terima kasih ler kerana turut membantu kempen, hehehe, untuk menjawab soalan saudara orga tu, yup betul cabang , untuk che mat lak, terima kasih kerana bagi komen membina.akan datang kita buat lagi baik.

User avatar
Bunta
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 27 Aug 2007, 13:10
Location: Trence Town

Postby Bunta » 05 Sep 2008, 09:43

AFUNDI ABE G..
kwn2...talian masih dibuka

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Postby JeNaL » 05 Sep 2008, 10:14

AFUNDI ABE G..
kwn2...talian masih dibuka
mana boleh undi lagi la

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 05 Sep 2008, 10:55

amboi amboiamboi... suma gambau merdeka kat planet lain... nih yg nak post gambau merdeka kat bali nih haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Postby CRAZYhAMStER » 08 Sep 2008, 22:50

mabless abe~G...
rugi sy xikut ituhari.... :mrgreen:

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Postby frostice » 09 Sep 2008, 12:10

Image

Trans TT
Merdeka 2006
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 09 Sep 2008, 18:31

peeergh.... gambau kenangan lah abe Zack.....
2006 ek... udah 2 tahun hee hee.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 09 Sep 2008, 18:35

abeG... gambau cun.... dah ada feel gituh... tapi feel sebelum merdeka hee he..... nak komen lebih cam salah forum plak haa haa....
tapi dalam bebanyak nih abe G nih saya sms sekarang gak.... haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 09 Sep 2008, 22:19

waaaa lawa woooo gambar abg G..... sayer sekadar memeriahkan suasana

semua diambil di Gunung Trusmadi Sabah

#1
Image

#2
Image

#3 - sayang bendera sabah tersangkut
Image
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Postby AzmanZainal » 10 Sep 2008, 03:55

cun2.. saje nak upload gak memandangkan terjumpe satu..



Image

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Postby frostice » 10 Sep 2008, 12:26

peeergh.... gambau kenangan lah abe Zack.....
2006 ek... udah 2 tahun hee hee.....
Sudah lama lor..

Ingat mau taruk Merdeka 2007 di CUS... tp muka semua org manyak monyok la.. Itu resam punya gatal belum ilang masa amik gambar gamaknyer..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Postby adisos2002 » 10 Sep 2008, 12:39

Haaaaaaaaa yang nie tak payah undi sebab bukan aku punya.. tapi Rob yang kasik tapi tak tau sapa punya kamera. Masa pegi trans gopeng..

Cuma best sebab suasana penuh harmoni he he he..

Image

Salam
Muzs-SOS[/img]
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Postby AzmanZainal » 10 Sep 2008, 13:10

mana korang rembat bendera2 tu musz ahaha

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Postby CRAZYhAMStER » 10 Sep 2008, 15:33

betul2 harmoni.....tp apesal xbawa skali bendera PKR.. 8)

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 10 Sep 2008, 19:37

Haaaaaaaaa yang nie tak payah undi sebab bukan aku punya.. tapi Rob yang kasik tapi tak tau sapa punya kamera. Masa pegi trans gopeng..

Cuma best sebab suasana penuh harmoni he he he..

Image

Salam
Muzs-SOS[/img]
harap sangat bangsa aku bersatu cenggituh..... nih tak... tanah dah buleh di bagi kekal kat org lain...
sesilap tanah atok den kat bote tuh taklama lagi mesti sebelah dia ada kandang *ditapis*.....

tak lama lagi ape pon bleh jadi....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 10 Sep 2008, 20:49

hahaha baik punya gambar nih muzs!! aku suke !!!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Postby JeNaL » 11 Sep 2008, 10:28

gambar dr musz kena la ngan tema tahun ni....PERPADUAN TERAS KEJAYAAN | Sambutan Hari Kemerdekaan Yang Ke-51

very creative....

musz kira gambar ni ko je la wakilnya...

User avatar
adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Postby adisos2002 » 12 Sep 2008, 15:11

Weh jangan undi gambo tue... dah menyalahi peraturan sebab tue gambar dari Rob.. Aku dapat dari dia aritu.

Depa balik dari Trans Gopeng masa on the way nak turun ke Sg Ubi Cameron, Ayahanda pulak bawak kuar bendera2 nie dari dalam beg dia...

Lawak pun ada sebab beg dia besar kali nie sebab bawak bendera2 nie..

PKR tak jumpa masa tue katanya..

Anniewei memang best dan meriah.. terharu aku tengok. Sebab ada sorang geng chinese trekker yg turut serta..

Salam
Muzs
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

nazawgw
Pendaki Gunung
Posts: 136
Joined: 18 Mar 2006, 23:38
Contact:

Postby nazawgw » 13 Sep 2008, 10:49

Haaaaaaaaa yang nie tak payah undi sebab bukan aku punya.. tapi Rob yang kasik tapi tak tau sapa punya kamera. Masa pegi trans gopeng..

Cuma best sebab suasana penuh harmoni he he he..

Image

Salam
Muzs-SOS[/img]
semua ideology disatukan dgn satu minat...mendaki gunung....kalau la yg lain2 kat luar nun leh camni.... :roll: :roll:
aku pun ada di sini!!

nazawgw
Pendaki Gunung
Posts: 136
Joined: 18 Mar 2006, 23:38
Contact:

Postby nazawgw » 13 Sep 2008, 10:51

Haaaaaaaaa yang nie tak payah undi sebab bukan aku punya.. tapi Rob yang kasik tapi tak tau sapa punya kamera. Masa pegi trans gopeng..

Cuma best sebab suasana penuh harmoni he he he..

Image

Salam
Muzs-SOS[/img]
semua ideology disatukan dgn satu minat...mendaki gunung....kalau la yg lain2 kat luar nun leh camni.... :roll: :roll:
apepon gmbr mmg nmpak harmoni.. :wink: :wink:
aku pun ada di sini!!

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Postby semut_api » 13 Sep 2008, 20:27

Image
Image

mayasofiah
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 11 Feb 2008, 16:20
Location: Melaka Bandaraya Bersejarah
Contact:

Postby mayasofiah » 15 Sep 2008, 00:52

yong yap 2007

Image
-hijau bumi tuhan-


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron