Bulan Mac: Melintas sungai

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Postby frostice » 10 Mar 2008, 15:10

yg ni leh tak...hahahahahaha

Image

REDAH BUKIT, HUTAN LAPAN JAM UNTUK BUANG UNDI: NOUSI Giun (depan) membawa saudara dan rakan mengharungi sungai Timpangoh untuk sampai ke Kampung Terian, Penampang bagi melaksanakan tanggungjawab sebagai pengundi, semalam. Untuk sampai ke Kampung Terian, Buayan dan Longkogungan mereka perlu berjalan selama lapan jam tanpa henti, meredah bukit dan hutan.

abaikan........ :evil: :evil:
Yang ni aku nak undi sokong... :evil: :evil:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 10 Mar 2008, 18:06

undi apa lagi bang... selangor aku dah pegang haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 10 Mar 2008, 18:19

Image

monong dokek bini
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 10 Mar 2008, 18:29

oi tan..gamba ko tu bole masuk kategori melintas sungai ke?

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 10 Mar 2008, 18:32

undi apa lagi bang... selangor aku dah pegang haa haa
tan..dah jumpa blom org yg dicari2 tu?
hahaha
lepas ni tanjung karang akan menjadi pusat pengeluaran penyapu terbesar di dunia.dan juga pusat pengeluaran tempe terbesar di dunia gak.mungkin lepas ni tanaman padi akan digantikan dengan tanaman kacang soya lak.

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Postby givency_KL » 11 Mar 2008, 12:22

Saje nak memeriahkan lagi....

Image
Trek Mencari Strata Waterfall, Tg. Malim - kredit to Mawi
Last edited by givency_KL on 11 Mar 2008, 16:37, edited 1 time in total.
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 11 Mar 2008, 14:44

perghhhh.... charer la gambo tu.
siap ada aksi lompatan tu.

User avatar
esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Postby esir » 11 Mar 2008, 17:14

1. to Tok Nenek
Image

2.
Image
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":
Image

fiayis81@yahoo.com
www.esir.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 11 Mar 2008, 17:21

undi apa lagi bang... selangor aku dah pegang haa haa
tan..dah jumpa blom org yg dicari2 tu?
hahaha
lepas ni tanjung karang akan menjadi pusat pengeluaran penyapu terbesar di dunia.dan juga pusat pengeluaran tempe terbesar di dunia gak.mungkin lepas ni tanaman padi akan digantikan dengan tanaman kacang soya lak.
oi tan oi tan ko ek... dah cam nama anak cina aku ko panggil.....
heem tu kira tengah menung nak lintas le tuh wakaakaa.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Postby kabusgunung » 11 Mar 2008, 18:31

Saje nak memeriahkan lagi....

Image
Trek Mencari Strata Waterfall, Tg. Malim - kredit to Mawi
woiiiii nih gambo aku.... reject

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 12 Mar 2008, 17:40

ala.. mmg rejek la...
kan TnC kat atas kaler merah no 5 tu berbunyi begini..:

5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan

:evil:


:mrgreen:
challenge your limit

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Postby mangu » 12 Mar 2008, 20:31

sori tak tau rules...lupa nak baca posting awal..hehehe...jgn marah haa...
Last edited by mangu on 13 Mar 2008, 15:30, edited 1 time in total.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 13 Mar 2008, 09:23

saje2 meriah kan suasana..ni gmbr kat tahan..

Image
Man, aku confirm undi yang nih Man!
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Postby biNGai » 13 Mar 2008, 10:05

lain macam je color efek dia..musti daa edit potosop la nih


rejekkk..rejeekkk ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 13 Mar 2008, 10:49

man bab edit mmg dewa la !!!! :evil:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 13 Mar 2008, 11:09

oooo patut aa baja tinggi tinggi... baja potoshop upe nye kaa kaa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 13 Mar 2008, 11:15

heheeh aku pun terpikir gambar diedit.... :shock:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Postby mangu » 13 Mar 2008, 13:05

edit bagi sharp gmbr tu jek....tak aci ek gmbr edit...edit skit je...aci arr....aci arr....hahhaha...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 13 Mar 2008, 15:16

edit bagi sharp gmbr tu jek....tak aci ek gmbr edit...edit skit je...aci arr....aci arr....hahhaha...
hahahaha. ko upload lah yang original, takde edit-edit tuh. ape susah

:evil:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Postby mangu » 13 Mar 2008, 15:29

edit bagi sharp gmbr tu jek....tak aci ek gmbr edit...edit skit je...aci arr....aci arr....hahhaha...
hahahaha. ko upload lah yang original, takde edit-edit tuh. ape susah

:evil:
gmbr original dah tkde..huhuu...aku nyer hardisk rosak...semua gmbr aku hilang begitu sahaja..tu pun aku amik kat multiply...tkpe klu tak aci aku delete balik ye..hihi..

skali jln ni nak tnye ade sape2 pndai recover hardisk tak...huhuhu...syg aku kat gmbr2 tu semua...

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 13 Mar 2008, 17:00

tak payah delete la man.
aku rasa setakat adjust kaler lever tak jadi masalah kot.
hehehe

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 13 Mar 2008, 18:02

tak payah delete pon tak pe la..
bleh la wat tatapan warga GO .. :lol:

:mrgreen:
challenge your limit

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Postby jimi » 13 Mar 2008, 18:29

aku anto 7 borang permohonan.. hehehe
sume kejadian kat gunugn tahan..ader sg luis n ader kat kuala juram


1)Image
epot lintas sungai

2)Image
tomot lintas sungai..

3)Image
2 org pelakon tambahan

4)Image
anak kamben berlari2x melintas sungai...hehehe

5)Image
nampakbeg jerk...

6)Image
tojen nak lintas sungai..

7)Image
tojen lagiii...
Last edited by jimi on 21 Mar 2008, 12:27, edited 1 time in total.
lagi 2 bulan..kejap jerk...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 13 Mar 2008, 22:38

man edit skek2 ok lah...
tapi macam gambor ko tuh dah terlebih kot
hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Postby mangu » 13 Mar 2008, 23:16

man edit skek2 ok lah...
tapi macam gambor ko tuh dah terlebih kot
hehehe
hahaha...ok bett...sori2...hihi...

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Postby semut_api » 14 Mar 2008, 01:39

kasi la can.. biar otai-otai vote gmbar semua sekali.. tak terpilih nasib la.. :lol:
Image

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 14 Mar 2008, 08:57

wah jimi..sampai 7 keping sekali ko masuk bertanding ye.
ini tak aci.sib baik gamba aku banyak dh ilang.kalau tak..hehehe

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Postby biNGai » 14 Mar 2008, 09:10

edit bagi sharp gmbr tu jek....tak aci ek gmbr edit...edit skit je...aci arr....aci arr....hahhaha...
hahahaha. ko upload lah yang original, takde edit-edit tuh. ape susah

:evil:
gmbr original dah tkde..huhuu...aku nyer hardisk rosak...semua gmbr aku hilang begitu sahaja..tu pun aku amik kat multiply...tkpe klu tak aci aku delete balik ye..hihi..

skali jln ni nak tnye ade sape2 pndai recover hardisk tak...huhuhu...syg aku kat gmbr2 tu semua...

try pkai software name Power Data Recovery..aku daa 2 kali hatdis kong bole dapat retrive data lama balik..carik yg crack punye, kalo demo arap dapat tgk data je laa, tak bole save..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 14 Mar 2008, 09:39

wah jimi..sampai 7 keping sekali ko masuk bertanding ye.
ini tak aci.sib baik gamba aku banyak dh ilang.kalau tak..hehehe
aik kat sini pon rebut kerusi ke? gee ee geee
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

lututkirikusakit
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Mar 2008, 10:47
Location: Kuala Lumpur

Postby lututkirikusakit » 14 Mar 2008, 11:12

wah.. suka ar tgok pic korang.. huhu..
Last edited by lututkirikusakit on 14 Mar 2008, 12:04, edited 1 time in total.

lututkirikusakit
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Mar 2008, 10:47
Location: Kuala Lumpur

Postby lututkirikusakit » 14 Mar 2008, 11:45

Image


Image

Image

Tajuk: Anak Ikan (wakaka....)
Lokasi: Sungai Seno'oi, Perak.
Ekspedisi: Korbu-Gayong (7-10 Februari 2008)

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Postby mangu » 14 Mar 2008, 12:22

edit bagi sharp gmbr tu jek....tak aci ek gmbr edit...edit skit je...aci arr....aci arr....hahhaha...
hahahaha. ko upload lah yang original, takde edit-edit tuh. ape susah

:evil:
gmbr original dah tkde..huhuu...aku nyer hardisk rosak...semua gmbr aku hilang begitu sahaja..tu pun aku amik kat multiply...tkpe klu tak aci aku delete balik ye..hihi..

skali jln ni nak tnye ade sape2 pndai recover hardisk tak...huhuhu...syg aku kat gmbr2 tu semua...

try pkai software name Power Data Recovery..aku daa 2 kali hatdis kong bole dapat retrive data lama balik..carik yg crack punye, kalo demo arap dapat tgk data je laa, tak bole save..
tq mr ngai...nnti den try cari software tu...

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Postby Anna_nAch » 14 Mar 2008, 13:54

lutuitkirikosakit,

ko melintas sungai ker...ko men air daa.... heheheheh
*Home is where the heart is*

lututkirikusakit
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Mar 2008, 10:47
Location: Kuala Lumpur

Postby lututkirikusakit » 14 Mar 2008, 15:08

aiyoo..anna..
dua2 pun bukan la..
aku buang air.. wakakaka..

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 14 Mar 2008, 15:34

wah jimi..sampai 7 keping sekali ko masuk bertanding ye.
ini tak aci.sib baik gamba aku banyak dh ilang.kalau tak..hehehe
aik kat sini pon rebut kerusi ke? gee ee geee
bkn rebut kerusi tan..bontot jimi besar dah gerenti aku kalah punye kalau berebut kerusi dgn dia.

eh bila tutup tarikh penyertaan ni?

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Postby Anna_nAch » 14 Mar 2008, 16:16

ujung bulan mac ler kot pabu..
tu mau kalau ade trip wiken nih..semua sebok amik gambor sungai ler jer tuh..nekwik leh belanda thread ni lagik.. :lol:
*Home is where the heart is*

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Postby pa'bu » 14 Mar 2008, 17:02

cross cg kelang kira bole masuk bertanding lagi kan?
hahaha

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Postby vanhemeir » 14 Mar 2008, 17:25

meriah betul tema cross sungai ni... :shock:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 14 Mar 2008, 18:29

tunggu entry aku yg kedua errr aci tak? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

lututkirikusakit
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Mar 2008, 10:47
Location: Kuala Lumpur

Postby lututkirikusakit » 14 Mar 2008, 18:40

matsaiko,

harus diingat..subject orang melintas..bukan batu ok... huhuhu...


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron