Bulan September : Merdeka di gunung

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
Post Reply
betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Bulan September : Merdeka di gunung

Post by betterman »

Sila tempek gambar kat sini

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Kerabat Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit oleh photoshop. (Frame dan signature dibenarkan)
3. Saiz yang bersesuaian (pepandai lah korang)
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

Tema untuk bulan September : Merdeka di gunung
Tarikh tutup : 20 September 2007


Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi
Last edited by betterman on 03 Oct 2007, 22:28, edited 1 time in total.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

aiya! rugi! rugi!
tak tau plak ada competition merdeka!
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

Gunung Bubu merdeka 2006.

Image

betul betul puncak..tu.

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

Image

Program ni bersempena sambutan 50 tahun kemerdekaan Malaysia. Tu ! ada logo 50 tahun kat Banner. Kami naik dahulu sebab hari Merdeka tu, kena masuk perbarisan. Boleh terima ke? Kalau tak leh terima , nak delete jerr...hehehehe...
Leave no trace but tracks

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

blakang pokok,

boleh terima, ape lak tak boleh,asalkan ada kaitan ngn kemerdekaan.. :)

yongyap
Pendaki Gunung
Posts: 76
Joined: 07 Dec 2005, 10:26
Location: Bawah Fly
Contact:

Post by yongyap »

abe~g - bahaya danger tu
Kasihan Hutan Kita

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

yang manjat tu bukan aku ler yongyap, aku snap gambor jer.

User avatar
scorchys
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 08 Oct 2006, 21:27
Location: sebelah rumah kamu
Contact:

Post by scorchys »

Image

Perbarisan di puncak Yong Belar 31 Ogos 2007

Image

up! lagi satu... ni lepas perbarisan..
Last edited by scorchys on 07 Sep 2007, 10:56, edited 1 time in total.
superbbb beb!! d[o_O]b

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

uglysister wrote:blakang pokok,

boleh terima, ape lak tak boleh,asalkan ada kaitan ngn kemerdekaan.. :)
Image
Leave no trace but tracks

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

scorchys wrote:Image

Perbarisan di puncak Yong Belar 31 Ogos 2007

:shock: :shock: :shock:

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

abe~G wrote:
Image

betul betul puncak..tu.
yoppppp....malam sabtu nie (08.09.07) kita pulunnnn kedahhhhh!!!! :evil:
CARPE DIEM!

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

Gambar di ambil pada pagi 1 September 2007.. Puncak Gunung Tok Nenek
#1
Image

#2
Image



malulah yop kalah 3-0... ahahaha kalah woooo

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Image

Di puncak Gunung Gerah... pada 1 & 2 September 2007 sempena cuti-cuti Merdeka

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

psss... mawi... yeop kalah ehh... baik pie sg kedondong.... kan sany kan kan!!!!

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

alaaa takat menang main 10 orang tak gentleman laaa..
aku berani betting la taun depan kedah kompem hancuss kena badi..
korang tgk la selangor, perlis & negeri 9 menang double menang treble tup tup taun depan lingkup terlangkup :evil: :evil:
CARPE DIEM!

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

hehehe sabo bang sany...terimalah kenyataan hehehe.marah bet satg dok gewang sini...hikhikhik

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

semua gambar2 cantik
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

saja nak try boleh :)
Rajah 9/9/07
Image
Image
Yong Belar 1/9/07
Image

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Post by pendaki bebas »

Merdeka ke-50 di puncak Gunung Besar Hantu

#1
Image

#2
Image

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

vanhemeir wrote:Image
cam kenal je bendera tu! :D
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

siti situ sana sini wrote:cam kenal je bendera tu! :D
haa dah dapat tangkap dah orang yang tinggalkan bendera tu!!!!!....

Beckam, bendera kau tersangkut kat pokok masa balik... shahrul ambik!

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

sany ADALAH alger wrote:
abe~G wrote:
Image

betul betul puncak..tu.
yoppppp....malam sabtu nie (08.09.07) kita pulunnnn kedahhhhh!!!! :evil:
ape lah sani.. kedah pulun perak daaa
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

di kem junction....
lupo nak bawa bendera lebih besar... :D
Image
tanya sama itu hud hud

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

vanhemeir wrote:
siti situ sana sini wrote:cam kenal je bendera tu! :D
haa dah dapat tangkap dah orang yang tinggalkan bendera tu!!!!!....

Beckam, bendera kau tersangkut kat pokok masa balik... shahrul ambik!
vanheimer, fuhhh... sib baik si shahrul jumpa, puas haku patah balik cari bendera 2 x jumpa2, last2 haku patah balik, sbb dah jauh haku tgglkan beg haku... harharhar.... sib baik shahrul penang urukhai amek. klu x, tentu haku dah dianggap pengkhianat.... huhuhu... :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

master
Pendaki Gunung
Posts: 127
Joined: 05 Dec 2005, 11:06
Contact:

Post by master »

hmmm...ingat nak try gak...
sorry bendera kecik...bendera besar mawi dah masuk...so aku masuk bendera yang kecik udah....

Image
mana-mana boleh....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

master
cam dikelilingi salji ler....
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

siti situ sana sini wrote:
vanhemeir wrote:Image
cam kenal je bendera tu! :D
geng2 nih tak boleh ikut nak jalan skali!!!
mati!!!!

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

tokBatin wrote: geng2 nih tak boleh ikut nak jalan skali!!!
mati!!!!
eh nape pulak tok... mati apa tok, :evil:

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

vanhemeir wrote:
tokBatin wrote: geng2 nih tak boleh ikut nak jalan skali!!!
mati!!!!
eh nape pulak tok... mati apa tok, :evil:
ade brani bleh gerak, tarak brani duk diam2....

ini geng YAHUDI tahap tak HINGAT....... :evil:
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

master wrote:hmmm...ingat nak try gak...
sorry bendera kecik...bendera besar mawi dah masuk...so aku masuk bendera yang kecik udah....

Image
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

puteri-rimba wrote: ade brani bleh gerak, tarak brani duk diam2....
ini geng YAHUDI tahap tak HINGAT....... :evil:
aku pun 1st time ikut depa, beg depa besaq2x woo.. takut aku tgk....

..."yahudi".. itu perkataan selalu dengaq kat track... hahahaha

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:D macam x ada sambutan jer untuk program merdeka kali nii.....
tanya sama itu hud hud

User avatar
ezam
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Apr 2007, 01:41

KIBARKAN JALUR GEMILANG DI PUNCAK TERTINGGI DI MALAYSIA

Post by ezam »

Image

I PROUD BE MALAYSIA...!!! MERDEKA...!!! MERDEKA...!!! MERDEKA...!!!


ni time aku daki kat Gunung Kinabalu sebulan sebelum MERDEKA...so nie kat Low's Peak... :)

User avatar
ezam
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Apr 2007, 01:41

Post by ezam »

alamak...lewat sehari post picture nie...
rugi la mcm nie.....xperasan plak last date 21/10
kecewa giler mcm nie...
:? :? :?
xkn x bleh terima lg???
:idea:

User avatar
chimm
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 05 Sep 2007, 16:12
Location: in ot
Contact:

Post by chimm »

betol ler...lawa giler gambo tu...
semoga ramadhan ini memberi kebaikan dan keberkatan dalam hidupku - AMIN -

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

sori ezam...
finalist semua dah pilih
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:shock: kekekekekek
sabar jer la ezam..kalau nak masuk juga
pi masuk majalah mangga atau urtv hii hii hiii
tanya sama itu hud hud

User avatar
ezam
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Apr 2007, 01:41

Post by ezam »

faisall wrote::shock: kekekekekek
sabar jer la ezam..kalau nak masuk juga
pi masuk majalah mangga atau urtv hii hii hiii
yer la...nasib xde...
huhuhu... :)

Post Reply