Bulan Jun : Tema - Sungai

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Bulan Jun : Tema - Sungai

Postby betterman » 07 Jun 2007, 05:56

Sila tempek gambar kat sini

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Kerabat Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit oleh photoshop. (Frame dan signature dibenarkan)
3. Saiz yang bersesuaian (pepandai lah korang)
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

Tema untuk bulan Jun : Sungai

Tarikh tutup : 22 Jun 2007

Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi
Last edited by betterman on 20 Jul 2007, 19:20, edited 2 times in total.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Postby sany ADALAH alger » 07 Jun 2007, 12:45

Assalammualaikum.
Tak tau la layak ke idak tapi just nak share jek.


Image
Tajuk Gambar:Time Stood Still in Kinabatangan
Subjek: Sungai Kinabatangan, Sabah
Lokasi: Sukau, Sandakan, Sabah
Jenis Camera: Cap Ayampus

Image
Tajuk Gambar:Sebatang Pohon Botak Di Tepi Sungai Kinabatangan Yang Berkabus Tatkala Daku Bangun Dari Lena :lol:
Subjek: Sungai Kinabatangan, Sabah
Lokasi: Sukau, Sandakan, Sabah
Jenis Camera: Cap Ayampus
Last edited by sany ADALAH alger on 08 Jun 2007, 10:56, edited 4 times in total.
CARPE DIEM!

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Postby slokkro » 07 Jun 2007, 23:32

Cuba ngetest gambar sungai plak. Gambar2 ni diambil dalam perjalanan naik ke Gunung Tebu.

Pertama
Image


Kedua
Image


Ketiga
Image


Keempat
Image

Ini je yang ada. Harap2 kena dengan tema untuk bulan ni.

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 08 Jun 2007, 09:10

Image

ni saje je nak tunjuk kat korang..tgk tu air tgh naik atas jambatan..

bett agak2 ade harapan menang tak gambo nih?? hahahahhah!!! :evil:

ni gambo kat cameron highland, on the way dari ladang BOH ke Pos Terisu, jalan dalam lorr.
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Postby rat-tat-tat » 08 Jun 2007, 21:05

Image

Image

Lokasi : TransGopeng
Camera : Canon Ixus 40


Image

Lokasi : Gunung Pilah - Check Point 1
Camera : Canon Ixus 40
Last edited by rat-tat-tat on 18 Jun 2007, 20:10, edited 1 time in total.
Image

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Postby belakangpokok » 08 Jun 2007, 21:29

Image
Sungai Kampar ..masa buat trans Gpg-CH. Tarikh April 07. Camera: Sony Cybershot 1.0 . Kat sini ikan tengas daun banyakkkk wooo
Leave no trace but tracks

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Postby eppott » 10 Jun 2007, 00:24

a'kum..
testingggg..

lokasi : sungai teku
Image
Image

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 11 Jun 2007, 16:52

cantikla pott gamba reflection tu...
lepas tgk gamba kau baru teringat aku ada satu...
tp kaler dia tak cantik sangat sbb petang...
kalu lah ada sunset dicelah2 pokok tu... sure maveles gamba aku nih... huhu :lol:

Sg Pantai Burung - Kg Peta, Endau Rompin

Image

opsss... gamba ni tadek kene mengena ngan pendakian gunung... :cry:
eniwei... gamba bawah ni ada...

Sg Pelau-Ur (On de way ke Challi Pondok dr Kem Tudung Periuk)

Image

:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 11 Jun 2007, 18:14

Image

ni saje je nak tunjuk kat korang..tgk tu air tgh naik atas jambatan..

bett agak2 ade harapan menang tak gambo nih?? hahahahhah!!! :evil:

ni gambo kat cameron highland, on the way dari ladang BOH ke Pos Terisu, jalan dalam lorr.
KG antar penyertaaan siotttt...
permulaan yg baek ni..
ImageImageImage

User avatar
Ben_Fitri
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 08 Aug 2006, 09:42
Contact:

untuk bulan julai nya...

Postby Ben_Fitri » 12 Jun 2007, 17:15

Image

Image[/url]

bukannya tera sangat pun ambil gambar. just suka2. yang penting kita sokongan...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 12 Jun 2007, 19:10

kak ina..

gambo kt Sg Pelau tu ka yg dorang kate sg 1800m dr aras laut tu?
ImageImageImage

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Postby nrhyt75 » 12 Jun 2007, 21:01

waaaaaaa...... Shantek ar gambar sg teku tu. Tahun bape pict ni? Boleh bagitau? :)
"I can't" are sad words in any language

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Postby belakangpokok » 13 Jun 2007, 08:27

jap..jap.. gambar Sungai Pelau ur tu...ada lumut..nak bagi kredit kit kat gambar tu !.
Leave no trace but tracks

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 13 Jun 2007, 09:00

kak ina..

gambo kt Sg Pelau tu ka yg dorang kate sg 1800m dr aras laut tu?

16++ m dr aras laut...
eniwei... still sejuk tak hengat... grrrrr.....:mrgreen:....


:D
challenge your limit

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: untuk bulan julai nya...

Postby kenshina » 13 Jun 2007, 09:08

Image

Image[/url]

bukannya tera sangat pun ambil gambar. just suka2. yang penting kita sokongan...
Ben_Fitri....

awat kecik sangat gamba... :roll:


:mrgreen:
challenge your limit

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 13 Jun 2007, 09:51

hahaha orga, aku jeles a tgk gambo2 dorang..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
quantum45+10
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 14 Jan 2006, 13:17
Location: usj taipan

Postby quantum45+10 » 13 Jun 2007, 12:22

sungai kat area kem kolam gajah,gunung ledang.
18-08-2005 10:43am.

Image

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 14 Jun 2007, 18:15

kak ina..nnt nk deal skek la gambo tu..sg tu bape panjang, bape lebar n apa ada kt sg tuh..air mmg kaler itu mcm ka..ekeke,byk nye lak nk tau..
hahaha orga, aku jeles a tgk gambo2 dorang..
ekeke...aqu ni pon jenis yg suke pd uniknya sifat sg tu..teknik kureng skek taper..value semulajadi nya jadik perhatian..mi,agak2 musti ko teruje nye kalo tengok gambo sg2 kt lost world..paten pelik2 seh..hehe
ImageImageImage

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 14 Jun 2007, 18:21

kak ina..nnt nk deal skek la gambo tu..sg tu bape panjang, bape lebar n apa ada kt sg tuh..air mmg kaler itu mcm ka..ekeke,byk nye lak nk tau..
hahaha orga, aku jeles a tgk gambo2 dorang..
ekeke...aqu ni pon jenis yg suke pd uniknya sifat sg tu..teknik kureng skek taper..value semulajadi nya jadik perhatian..mi,agak2 musti ko teruje nye kalo tengok gambo sg2 kt lost world..paten pelik2 seh..hehe
ape lagi orga gambo ade, trus jadik peserta la..

bett gambo2 terhuduh takde harapan ke masuk muke depan GO?? :evil:
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 14 Jun 2007, 18:33

cepat nye balas..ekeke
kalo letak gambo tp tamau masuk bertanding agak2 aci x..
kalo aci bole le kot sumbat2..
nk tunjuk roper nye jek...
ImageImageImage

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 14 Jun 2007, 18:35

kak ina..nnt nk deal skek la gambo tu..sg tu bape panjang, bape lebar n apa ada kt sg tuh..air mmg kaler itu mcm ka..ekeke,byk nye lak nk tau..
hahaha orga, aku jeles a tgk gambo2 dorang..
ekeke...aqu ni pon jenis yg suke pd uniknya sifat sg tu..teknik kureng skek taper..value semulajadi nya jadik perhatian..mi,agak2 musti ko teruje nye kalo tengok gambo sg2 kt lost world..paten pelik2 seh..hehe
pstt: orga kau kena vote ini....harap leh menang :lol: .....

Image
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 14 Jun 2007, 18:45

KG, ko agak2 apa unik nye lak gambo2 rembau tu ar..
merate bole jumpe rase..wakakak
nnt ar sampai taim turn aqu donlot lak..
lg huduh dr gambo rembau yg huduh tu..ekeke
ImageImageImage

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Postby nrhyt75 » 14 Jun 2007, 18:48

Sg pelau ur ni sg yg kita harung memalam buta tu ke kenshina? :oops: Chantek ar... Lugi ar sampai situ mlm.. :? :(
"I can't" are sad words in any language

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 15 Jun 2007, 09:07

rembau,
apedaa tak bg description gambo..
itu gambo tasik kenyir ke gambo sungai kat tasik kenyir??

tema gambo berkenaan sungai tau!!! :evil: gambo tasik tableh! kan bett??

bot tu tgh karam ke ape?? hehhehe

yang tanah merah tu tanah besar ke pulau?
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 15 Jun 2007, 09:39

rembau,
apedaa tak bg description gambo..
itu gambo tasik kenyir ke gambo sungai kat tasik kenyir??

tema gambo berkenaan sungai tau!!! :evil: gambo tasik tableh! kan bett??

bot tu tgh karam ke ape?? hehhehe

yang tanah merah tu tanah besar ke pulau?
Bro kira sungai pe...Itu Sg LAwit, Tasik Kenyir....dulu sg ini ada chalet log balak..

Bot tu sempat ketepi langgar tebing tu...tanggal dua papan kena tunggul..
motif nya: PAkai le jaket keselamatan :lol:

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 15 Jun 2007, 10:29

kak ina..nnt nk deal skek la gambo tu..sg tu bape panjang, bape lebar n apa ada kt sg tuh..air mmg kaler itu mcm ka..ekeke,byk nye lak nk tau..
pjg sg?.. tak taula... tp bleh check peta topo..

lebar sg..? 10 m ada kot...

apa ada dlm...? ada batu je... ikan tadak la.. sejuk seh... ikan salmon bleh la idup kat air sejuk... tengas tak dapat la kot...

kaler air..? mmg cenggitu... kaler tanah gambut tu....
teknik kureng skek taper..value semulajadi nya jadik perhatian..
hehehe... teknik mmg tadek le... gamba blur sbb terketar2 air sg sejuk sgt...


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 15 Jun 2007, 10:36

Sg pelau ur ni sg yg kita harung memalam buta tu ke kenshina? :oops: Chantek ar... Lugi ar sampai situ mlm.. :? :(
mmg rugi kita aritu...
air terjun pon terlepas sbb dah gelap....


:mrgreen:
challenge your limit

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 15 Jun 2007, 10:38

orga, kenshina,
arwah pakde baha cakap sungai kat gunung kaler macam tu sbb kesan dari akar kayu..

ye ke? gue tatau a..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 15 Jun 2007, 10:50

orga, kenshina,
arwah pakde baha cakap sungai kat gunung kaler macam tu sbb kesan dari akar kayu..

ye ke? gue tatau a..
betul la tu kot...
ada gak denga org cakap camtu...

tp rasanya.. dr pemerhatian sendiri...bukan fakta saintifik...
kaler air sungai biasanya ikot kaler tanah...

macam kaler air sungai atau parit kat area Johor yg bertanah gambut...
gelap camtu gak...

kalu kat area gng tebu yg berpasir putih..
air sungai dia mmg jernih giler sampai leh nampak dasar...

kalu area tanah laterit...mcm sg pahang...atau sg jengka kat blakang rumah..
air sungai biasanya kaler kekuningan le...


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Postby Lapore » 15 Jun 2007, 13:24

Image

sg kedondong.......
The Bad, The Good & The Ugly....JiwaKacau?

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 15 Jun 2007, 13:56

fullamak..sg kedondong ni kat mana eh?
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 15 Jun 2007, 14:51

oo camni roper nye..
patut pon batu cam kedondong je nampak..
ni area sini sini gak kan..

KG kak ina,rase aqu sg kaler merah2 tu..
salah satu lg begantung kt bahan2 terlarut dlm nye ye dak..
pon sumer beza2 tempat..
jd ruang kebarangkalian ia ada kt gng pon ada gak..
kt endau byk oo sg kaler cenggini..
ImageImageImage

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Postby kabusgunung » 16 Jun 2007, 10:58

sampai bile dan sejak bile ko nak panggil kenshina tuhhhh kak ina.... abg orga oiiii... ko mesti selalu juper dia kan

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Postby eppott » 16 Jun 2007, 13:43

waaaaaaa...... Shantek ar gambar sg teku tu. Tahun bape pict ni? Boleh bagitau? :)
itu gambar taun lepas.. 2/2/06.. :D

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 16 Jun 2007, 15:41

sembang je banyak... :evil:
mana gambar lagi??
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Postby pendaki baru » 17 Jun 2007, 12:13

Image

air sungai di kinabalu. kat jambatan gantung trek dari masilau
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Postby jimi » 18 Jun 2007, 18:34

aku takde gambo...

gambo ni bole?? tapi ader muka aku skali laaa..kalo x memenuhi kriteria, msg aku ... :lol:

Image

jeram gading, kuala kelawang..
picture taken : a day in Mac
lagi 2 bulan..kejap jerk...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 18 Jun 2007, 19:42

blah la jimi...
nak bagi aku jeles la tuh...
tau la aku tak pegi time tuh.. :(
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Postby slokkro » 18 Jun 2007, 21:48

wah... menarik tu jimi

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Postby pgurlz » 20 Jun 2007, 13:47

gambo org tuh ok lagek.. tulisan kat batu tuh yg buat sakit mata
se-simple yg boleh


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron