Finalist gambar sunrise/sunset : Pemenang ialah kenshina

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Finalist gambar sunrise/sunset : Pemenang ialah kenshina

Postby betterman » 21 Apr 2007, 23:54

Berikut ialah finalist pertandingan gambar sunset/sunrise.
Sila pilih gambar pilihan anda dengan menaip nama tuan punya gambar.
Tuan punya gambar tidak dibenarkan untuk mengundi gambar sendiri.
Undian hanya dibenarkan sekali sahaja.
Segala keputusan adalah muktamad.
Sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan.
Bantahan hendalah disertakan sekali dengan wang RM100 (tidak dikembalikan :evil: )

Gambar memang semua cantik-cantik. Maaf lah kepada sesiapa yang tak dipilih tuh. Aku ada kriteria pemilihan aku sendiri tapi biarlah rahsia :mrgreen:

Ada beberapa gambar yang memang cantik tapi tak memenuhi kriteria yang ditetapkan.
Cantik itu subjektif.
Mata kita pon lain-lain

Anyway, thanks atas korang punya penyertaan.
Tunggu tema untuk bulan Jun pulak nanti.

Tarikh tutup undian ialah pada 29 April 2007 jam 10 malam

Image

gambar di ambil pada 22 february 2007
lokasi di puncak gunung tok nenek (table peak)

Foto 2 - Puncak Yongyap | Sunrise (Trans V2)
Image
kamera : konica minolta dynax 5D

puncak tahan : sunrise (31/01/06), 7:28am
Image

Sunrise @ Trans Inas (03 Sept 2006)

Image
Image
Last edited by betterman on 12 Jul 2007, 12:18, edited 5 times in total.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 22 Apr 2007, 00:11

aku pon buleh undi jugak :evil:
mana satu lah nak pilih nie...
sori ye yang tak kena pilih tu...


desperategaid
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Postby beckham@chayok2 » 22 Apr 2007, 00:30

walaupun aku x dipilih, namun aku kena jalankan tanggungjawab aku sebagai warga kerabat gunung online untuk mengundi...

marilah mari... kita mengundi... :lol: :lol:

aku undi BARGADING A.K.A somphob...

AFUNDI BARGADING!!! :evil: -unpacked the adventure-
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
scorchys
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 08 Oct 2006, 21:27
Location: sebelah rumah kamu
Contact:

Postby scorchys » 22 Apr 2007, 01:44

erghh kecundang... takpe takpe lain kali leh cuba lagi..
saye mau ngundi encik Bargading punya... yeh yehh
superbbb beb!! d[o_O]b

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Postby petis tekan » 22 Apr 2007, 15:00

saya undi kabusgunung..


petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Postby Memi » 22 Apr 2007, 18:35

xper, x terpilih no hal....

saya GOundi kenshina ......
cruel to be kind

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Postby pendaki baru » 22 Apr 2007, 19:08

saya nak undi kenshina
kerana awan dia nampak cantik..
nampak awan tu seperti di bakar oleh matahari...
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Postby mintobe » 22 Apr 2007, 19:37

aku undi ......

KENSHINA..KENSHINA...KENSHINA...

cam ni kira tiga undi bole ke bett... :D :keke:

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Postby bargading » 22 Apr 2007, 19:59

aku minat gamba kem baha scorcys tu....

anyway nak jlnkan tannggungjwb sbg kerabat GO jugak

aku vote kabusgunung

"teknik silloutte yg menarik dgn gabungan background yg cun, kaler yg menyerlah"

p/s gamba sapa sbrnya mamat yg bdiri tuh? :evil:
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Postby KuKuBesi » 23 Apr 2007, 09:10

bett
kasi taruk poll la.. senang skit!!!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 23 Apr 2007, 10:19

a'ah lah bett. try aa kasi poll box. mungkin ade yang mengundi tapi x post msg tapi mende nih masih bleh kira jugak kan? cdgn aje..

aku masih minat pada gambar somphob tuh. ade teknik dan usaha. bkn main snap aje. AFUNDI BARGADING
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Postby sany ADALAH alger » 23 Apr 2007, 10:43

undiku hanyalah untuk Nelly aka desperategaid.



p/s wei nelly jgnb lupe aku daa vote ko so nanti bagi pree yek itu flying fox :evil:
CARPE DIEM!

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Postby puteri-rimba » 23 Apr 2007, 14:33

afundi sakan : BARGANDING :D

User avatar
palie
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Jun 2006, 14:30
Location: Atas Bukit
Contact:

Postby palie » 23 Apr 2007, 16:28

Disebabkan pertandingan ini ialah pertandingan gambo sunset/sunrise(dimana, setahu ako subjek ntuk gambar ini adalah matahari dan bukannyer silhouette orang), ako undi kenshina.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

User avatar
AuDrEy
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 17 Jan 2006, 20:53
Location: dlm bilik

Postby AuDrEy » 23 Apr 2007, 18:29

saya ingin GOUNDI kenshina sebanyak 5 juta..cukup x? hahaha
hahahahahahahahahahahahakhokhohko t'cekik plak...

User avatar
AuDrEy
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 17 Jan 2006, 20:53
Location: dlm bilik

Postby AuDrEy » 23 Apr 2007, 18:34

akak nnt menag blanje ek..hihihi
hahahahahahahahahahahahakhokhohko t'cekik plak...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 23 Apr 2007, 18:45

tak siok arr gune undi...kalu empunye gamba ramai kroni,kompem dia menang..aku tgk yg mengundi pon aku dah tau hehehehehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Postby adisos2002 » 24 Apr 2007, 07:48

GOUndi BarGading
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Postby siti situ sana sini » 24 Apr 2007, 09:07

AFUNDI KABUS GUNUNG

- uniknya sebab guna model rambut ketak2 cam ebi AF5!
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Postby ryu_kyo » 24 Apr 2007, 09:17

undi kabusgunung
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Postby kambinggurun » 24 Apr 2007, 10:55

gue pilih bargading.

lagi satu gue nak undi utk wat poll..hehhehe..
::SRC-Total Outdoor::

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Postby ajon » 24 Apr 2007, 12:55

tak siok arr gune undi...kalu empunye gamba ramai kroni,kompem dia menang..aku tgk yg mengundi pon aku dah tau hehehehehe
Saya tak kenal pun,,sesapa yg empunya gambar.

semua gambar yg dipertandingkan menarik...tapi saya undi Bargading.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 24 Apr 2007, 14:06

ada reason aku tanak buat poll
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

nazawgw
Pendaki Gunung
Posts: 136
Joined: 18 Mar 2006, 23:38
Contact:

Postby nazawgw » 25 Apr 2007, 00:20

cita2 nak masuk gak bertanding..sedar2 dah expired date :? :? apa daaa...tapi xpa aku nak ngundi gambar si rambut kembang oleh kabus gunung.. :shock:
aku pun ada di sini!!

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Postby pgurlz » 25 Apr 2007, 09:15

aku vote 4 keshina
se-simple yg boleh

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 25 Apr 2007, 11:30

aqu nk main vote2 gak la camni..

kalo nk cite view sunset/sunrise yg banyak mesej..aqu vote kak ina..kalo pd kaki seni, mesti cakap..rimbun awan yg tumbuh seakan terbakar atas singgahsana gerbang pertemuan siang..byk lak tu jenis2 awan yg ada dlm gambar dgn berbagai mesej..pd kaki predict cuaca lak..ni bole dtgkn byk menda konfius..awan nimbus tgh berat..awan sirus tgh cun,kaler hijau pon kluar..awan pertengahan lak x byk menda konkrit bole support prediction..byk menda lain yg perlukan jawapan lepas tgk gambar ni..soklan aqu pd kak ina..ada hujan x belah siang tuh?..sbb aqu jd kompius lak tengok..

gambar nelly pon cun..siap nampak bintang kejora tuh..

yg lelain pon sumer cun..payah gak nk vote ni..

pepon..sbb kena pilih satu..aqu vote gambo kak ina la camtu..
ImageImageImage

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Postby pendaki bebas » 25 Apr 2007, 16:44

undi kenshina..cambest je gambar tu...fullamak :shock:

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Postby belakangpokok » 25 Apr 2007, 19:34

aku afundi kabusgunung sebab ada bayang pompuan tak mandi!!!
Last edited by belakangpokok on 27 Apr 2007, 06:30, edited 1 time in total.
Leave no trace but tracks

User avatar
(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

hehe

Postby (Ö¿Ö)aRen » 26 Apr 2007, 12:50

aii nak GOundi desperategaid

yu C blue sky viewtifull iteww... :wink:...kool
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Postby akademiks » 26 Apr 2007, 13:21

1 undian aku tuk.........


KENSHINA
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Postby CRAZYhAMStER » 26 Apr 2007, 22:02

salam......
aku undi kenshina
canteeeek tul pic tu...... :wink:

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Postby killerbees » 27 Apr 2007, 01:19

undian utk

kenshina


Sunrise @ Trans Inas (03 Sept 2006)

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Postby frostice » 27 Apr 2007, 09:14

AFundi kabusgunung
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 27 Apr 2007, 09:33


soklan aqu pd kak ina..ada hujan x belah siang tuh?..sbb aqu jd kompius lak tengok..
tak ujan la... cuaca cerah sampai ke petang..

eniwei thanks pd yg undi... bukan apa.. cuma rasa bertuah dapat merakam keindahan alam cenggitu... :P


:mrgreen:
challenge your limit

Willy
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 12 Sep 2006, 14:22
Location: Sg Buloh
Contact:

Postby Willy » 28 Apr 2007, 09:43

Photo 2 : Bergading

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Postby slokkro » 28 Apr 2007, 13:58

Aku pon nak undi.

Undi aku berpihak pada bargading

yeah... go go bargading

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Postby belakangpokok » 28 Apr 2007, 14:16

damai rasanya mengundi kat GO sebab tak ada politiking @ merayu undi dan pengundi hantu macam kat Ijok tu...Kalau negara kita mengamalkan cara pengundian yang bersih kan lebih baik namanya ?..sekadar memberi pendapat jerrr jangan mare.. :lol:
Leave no trace but tracks

penJelaJahJuJur
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 27 Nov 2006, 01:40
Contact:

Postby penJelaJahJuJur » 29 Apr 2007, 17:46

o/ vote for kabusgunung

silehot yg mengancam..
menimbulkan rase teruja nk naik gunung dan bgn pagi bute nk amek shot silehot waktu sunrise
:P

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Postby bargading » 29 Apr 2007, 18:03

Sekadar pendapat...

Silloute ni sekadar nak memberi kekuatan kpd sesuatu gamba tu sendiri... Dia sebagai framing dan secara x langsung memberi kelainan kpd gamba itu padahal imej yg 'disilloute' tu mmg gelap sepenuhnya, ia hanya nampak figura objek itu sdri spt pokok, ranting, orang, daun dsb.

Jadi dgn adanya siloutte ni akn menjadikan gambar itu lebih menarik dan tidak terlalu boring dan tipikal. Dan disertakan juga dgn komposisi (composition) dan 'angle' yg lain dari sudut pandangan manusia akn memberikan impak kpd imej itu sendiri....Tetapi apabila 'dikombinasi' dgn sunset/sunrise atau background yg cantik (panorama) maka ia akn kelihatan lebih menarik.... Cuba test try tgk.... hehe

Anyway tengkiu kpd afundi bargading
Peace.....
:D :D :D
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Postby bargading » 29 Apr 2007, 18:05

Sekadar pendapat...

Silloute ni sekadar nak memberi kekuatan kpd sesuatu gamba tu sendiri... Dia sebagai framing dan secara x langsung memberi kelainan kpd gamba itu padahal imej yg 'disilloute' tu mmg gelap sepenuhnya, ia hanya nampak figura objek itu sdri spt pokok, ranting, orang, daun dsb.

Jadi dgn adanya siloutte ni akn menjadikan gambar itu lebih menarik dan tidak terlalu boring dan tipikal. Dan disertakan juga dgn komposisi (composition) dan 'angle' yg lain dari sudut pandangan manusia akn memberikan impak kpd imej itu sendiri....Dan apabila 'dikombinasi' dgn sunset/sunrise atau background yg cantik (panorama) maka ia akn kelihatan lebih menarik.... Cuba test try tgk.... hehe

Anyway tengkiu kpd afundi bargading
Peace.....
:D :D :D
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron