Bulan April : Tema - Sunrise/sunset

Gudang penyimpanan topik-topik pertandingan fotografi
betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Bulan April : Tema - Sunrise/sunset

Postby betterman » 12 Apr 2007, 18:57

Sila tempek gambar kat sini

Syarat-syarat :

1. Sesiapa sahaja asalkan dia ialah Kerabat Gunung Online
2. Gambar original dan tidak diedit oleh photoshop. (Frame dan signature dibenarkan)
3. Saiz yang bersesuaian (pepandai lah korang)
4. Gambar sendiri punya (bukan curi atau ciplak dari multiply/fotopages orang lain)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan
6. Sila nyatakan tempat di mana gambar itu diambik

Tema untuk bulan April : Sunrise/sunset

Tarikh tutup : 22 April 2007

Panel juri akan memilih 5 gambar terbaik dan nanti baru akan dibuka kepada kerabat GO untuk undi
Last edited by betterman on 30 Jun 2007, 23:10, edited 6 times in total.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Gunung Kenderong @ Kend~Rock

Postby belakangpokok » 13 Apr 2007, 00:13

Image

Peserta pertama....Sunrise dari puncak Gunung Kenderong @ Kend~Rock Gambar ni ori ana yang punya. Disahkan oleh Reen Mat Saiko sebab masa ana capture image ni, depan mata dia sendiri laaa...Program anjuran KHK. Tarikh 10 April 2007. Camera Nikon Coolpics S9.

Hehehehe..Afundiiiiiiiii belakangggggggggpokokkkk!!!. : :D
konci cepat...
Leave no trace but tracks

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Postby kabusgunung » 13 Apr 2007, 09:10

Image

gambar di ambil pada 22 february 2007
lokasi di puncak gunung tok nenek (table peak)
kamera pinjam member atas member.... boleh takkkk

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Postby Freelance » 13 Apr 2007, 13:48

Image

Image

Sunrise di Puncak Gunung Kenderong..- tarikh 1hb Ogos 2004 pukul 07:37:41pagi(tq palie coz check tarikh) tak caya tgk ler pic kt http://lilyelysha.multiply.com/photos/album/1
Last edited by Freelance on 13 Apr 2007, 15:26, edited 1 time in total.

User avatar
palie
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Jun 2006, 14:30
Location: Atas Bukit
Contact:

Postby palie » 13 Apr 2007, 15:22


Sunrise di Puncak Gunung Kenderong..- tahun 2005 (sorry tak ingat tarikh) tak caya tgk ler pic kt http://lilyelysha.multiply.com/photos/album/1
tarikh 1hb Ogos 2004 pukul 07:37:41pagi
:D

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Postby pendaki baru » 13 Apr 2007, 15:22

Image
Tajuk Gambar Awan Yang Terbakar
Sunset- Puncak Gunung Twinpeak 7/8=4=2007
Masa 7.35 pm
Hasil Gambar Dari OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Last edited by pendaki baru on 14 Apr 2007, 10:59, edited 2 times in total.
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Postby bargading » 13 Apr 2007, 16:56

Nak cuba nasib jugak :evil: :evil:

Foto 1 - Bukit Baling | Sunrise
Image

Foto 2 - Puncak Yongyap | Sunrise (Trans V2)
Image

Foto 3 - Puncak Yongyap juga | Sunrise
Image

Kamera yang dipakai - Digital cap ayam

*Bett gamba last (foto 3) tu bule diterimapakai dak? aku cuma sambung dua gambak jadi panorama///
**Gambak kawan2 semua lawa seyy....competition hebat nih///
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 13 Apr 2007, 18:03

aku phop waaa ko sekarang pun dah teror amik gambar...... susah la mau carik makan camni.....

lawa lawa betul gamba korang.
aku nyer gambar sunset / sunrise gunung semua simpan kat penang, so aku masukkan yang aku ada kat sini aja.

qualiti kurang, sebab scanner macam hampeh.....

Image
Gambar sunset menghala ke Machinchang dari atas bukit belakang CHOGM Villa , Langkawi

Image
Gambar sunset dari atas kapal , Pulau Singa Besar, Langkawi

Image
Gambar sunset dari pantai beringin , Langkawi

Image
Gambar sunset dari Kuta beach , Bali

Image
alamak..... dah tan ingat kat mana aku amik
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Postby bargading » 13 Apr 2007, 18:18

eh dah bule start undi ke? anyway tengkiu poncho

nadir gambak ang ambik tu lawa dah... kalau besak lagi la cun
kat penang jugak ke kamera ang?
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Postby Freelance » 13 Apr 2007, 19:03

tak achi lah ..ada yg tak kena mengena ngan gmbr pendakian gunung pun ada, kena ikut syarat ler beb hehehhe :evil:

2. Gambar original dan tidak diedit oleh photoshop. (Frame dan signature dibenarkan)
5. Berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Postby rat-tat-tat » 13 Apr 2007, 22:07

Image

Image

lokasi : gunung ayam, kelantan
kamera : Canon Ixus 40
tarikh : 7 - 11 April 2006


p/s: saje try nie...
Image

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 14 Apr 2007, 00:01

nadir
sunrise/sunset dari pantai tak diterima
tapi ko nak letak pon takpe cuma tak termasuk dlm pertandingan lah

yo
gambar tuh bukan dari atas gunung...
tapi ko nak letak pon takpe cuma tak termasuk dlm pertandingan lah

perhatian....
undian belum dibuka
panel juri akan memilih 5 finalist
so nanti dari 5 finalist tuh baru undian akan dibuka kepada kerabat gunung
harap maklum

harapan agar topik ini tidak dibelanda
aku delete mesej yang tiada gambar
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Sunset and sunrise at Mt. Kinabalu

Postby slokkro » 14 Apr 2007, 18:35

Aku pon nak cuba gak. Kalau tersalah tersilap harap ditegur... budak baru belajar.

Image

Ini foto sunset masa kat Laban Rata


Image

Ini plak foto sunrise kat puncak Gunung Kinabalu.


Image

Sunrise teknik silhouette (boleh ke ni? kalo tabley, abaikan je)


ps: sorry brother lennon, aku cilok idea ko... tak marah kan?


Foto2 ni diambil pada 13 dan 14 March 2007.
Last edited by slokkro on 19 Apr 2007, 07:06, edited 1 time in total.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 15 Apr 2007, 00:55

kata berkaitan dengan pendakian gunung ATAU tema bulanan
tema bulanan - gambar sunset...... takder pun cakap pasal pendakian gunung...... ( eg gambar sunset dari gunung ) :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: hehehheheheh
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 15 Apr 2007, 07:57

ko baca betoi-betoi syarat dia
heheheh
berkaitan dengan pendakian gunung dan mengikut tema bulanan la
bukan ATAU :evil:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Postby beckham@chayok2 » 15 Apr 2007, 08:00

Image

ni gambor haku sunset kt puncak yong belar (trans v2).
AFUNDI beckham@chayok2!!!!! :evil:
Last edited by beckham@chayok2 on 20 Apr 2007, 03:41, edited 1 time in total.
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Postby eppott » 16 Apr 2007, 01:40

a'kum..
testing..

kamera : konica minolta dynax 5D
puncak tahan : sunrise (31/01/06), 7:28am
Image

puncak tahan : sunrise (31/01/06), 7:34am
Image

puncak gedung : sunset (31/01/06), 7:20pm
Image

User avatar
scorchys
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 08 Oct 2006, 21:27
Location: sebelah rumah kamu
Contact:

Postby scorchys » 16 Apr 2007, 16:47

nak try jugak lerr... :oops:

sunrise dari puncak rajah
tarikh kat camera lambat setahun - tarikh sebenar 9/12/06 Masa: 7.20am
erm pic ni abaikan.. ade edit sikit pakai level dlm PS.. hehehe :evil: tapi nak konsi bersama takpe kan.. :wink:
Image

sunrise dari jelawang
tarikh 31/1/06 Masa: 7.53am
pakai camera compaq digital sajekk...
Image
Last edited by scorchys on 21 Apr 2007, 20:43, edited 6 times in total.
superbbb beb!! d[o_O]b

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 16 Apr 2007, 17:21

perghhh... scorchy.. terbaik lerr sunrise kat puncak rajah..

sekadar memeriahkan suasana...

Sunrise @ Gunung Batu Putih (04 Feb 2007)

Image

Sunrise @ Gunung Kenderung (05 Nov 2006)

Image

Sunrise @ Trans Inas (03 Sept 2006)

Image

Sunsets @ Trans Inas (02 Sept 2006)

Image


:mrgreen:
challenge your limit

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Postby gogoyeaha » 16 Apr 2007, 21:55

mana sunrise/sunset trusmadi?
kata view marbeles :lol:

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 17 Apr 2007, 09:45

mana sunrise/sunset trusmadi?
kata view marbeles :lol:
tula dia...

aku pon tunggu gak...

kalu ada sunrise/sunset dr tempat yg org jarang p lagi charer...
bleh jadi gunung sasaran plak lepas nih...


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Postby defzone » 17 Apr 2007, 15:06

Bett...baguslah idea ni...lepaih ni gambor lucu kut...hehe
Yati ...lawor nyer gambor :D

bawah ni gambor sunset kat gunung liang barat liang timur
Image

sunset at gunung yong belar
Image
ni lak sun rise at yong belar
Image
sunrise di gunung chabang ipoh
Image
Last edited by defzone on 17 Apr 2007, 17:12, edited 1 time in total.
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Postby JeNaL » 17 Apr 2007, 18:43

saingan sengit ni

lennon
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 08 May 2006, 15:34

Postby lennon » 17 Apr 2007, 19:47

Image

Tajuk - Sunrise Teknik Silhouette
Lokasi - di Bukit Tabur je
Masa - 7:49 pagi 14 April 2007
Kamera - Nikon D70s

Bukit Tabur bukan dalam kategori gunung.. lulus ka bett?

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Gunung Kenderong @ Kend~Rock

Postby belakangpokok » 18 Apr 2007, 13:43

Image

Yang ini pulak sunset . Lokasi biasa lah...Gunung Kenderong. Tarikh diambil tak ingat..tapi sebelum terbakar. Program anjuran PROSTAR. Terimalah ia untuk tatapan anda. Jemput-jemput lah manjat Gunung Kenderong...
Leave no trace but tracks

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Postby vermisse » 18 Apr 2007, 18:08

ni aku cilok(halal) pekatu punya multiply (dgn kebenaran). untuk kongsi sesama kawan.
nak harap pekatu post, tunggu la 20tahun lagi haha.. :evil:


title: chamah Sunrise
Date: jan 31, 2006
time: 7.30 (time ni aku tgh tido lagi)
Image
Ich_Vermisse_Dich

User avatar
Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Postby Memi » 19 Apr 2007, 08:01

aku pun mau post gak la ..
nie pulak view sunrise kt puncak chamah ...

Image

then nie view sunrise kt tower puncak brinchang.. tarikh lupe lak , lama pn nie..
Image

Image

Image
cruel to be kind

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Gunung Kenderong @ Kend~Rock

Postby belakangpokok » 20 Apr 2007, 02:59

Image

SUNSET FROM KENDERONG
alaaa..saje nak meriahkan suasana jerr... bukannya nak menang sangat pong.. nak tunjuk skill jerr... hehehehe..nama gunung: biase.. le...program: Prostar. Bila? tak ingat sbb tak ada tarikh kat gambar tu. :roll:
Leave no trace but tracks

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Postby ad » 20 Apr 2007, 14:28

Gambar Trusmadi simpan dolu... Exclusive tu... :evil:

Nak view masuk jer ler kat multiply syed..[/img]

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Postby KuKuBesi » 20 Apr 2007, 15:21

byk gamba aku tgk dah edit level brighnet contras dia je.. haaaaaaaa main tifu yerkkkkkkk

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

....

Postby dinseason » 20 Apr 2007, 18:34

Image

Image

Image

Manukan Island, Sabah
santai sblm naek g.kinabalu

utk tatapan je... :wink: :wink:
Last edited by dinseason on 20 Apr 2007, 22:43, edited 1 time in total.

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Postby pendaki baru » 20 Apr 2007, 19:18

dinseason...sekadar tatapan je lah ye....
gambar u tak boleh masuk pertandingan...
kerana tak menepati syarat
:evil: :evil: :evil:
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Postby ad » 20 Apr 2007, 20:03

ni kenapa ada gambar laut pulak ni?
Last edited by ad on 20 Apr 2007, 20:11, edited 2 times in total.

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

...

Postby dinseason » 20 Apr 2007, 22:24

:shock: :shock: ye ke...
kak ad....xpe xpe...
saye bdk bru belaja... :oops: :oops:

:arrow: kak ad...
1st time jmpe kt siku..swetthenham... 8) 8)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 21 Apr 2007, 00:29

esok last day untuk hantar gambar
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 21 Apr 2007, 00:43

byk gamba aku tgk dah edit level brighnet contras dia je.. haaaaaaaa main tifu yerkkkkkkk
yes bro darjah5................... hee hee, leh pasan sangat hee hee
Last edited by seper4alif on 21 Apr 2007, 01:06, edited 4 times in total.
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2825
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 21 Apr 2007, 00:50

Aku dah pesan takleh edit dengan photoshop...
So sapa yang edit tuh bermakna dia menipu...
kalau dah menipu tuh berdosa lah...
kalau nak menambah dosa silakan tipu
aku takde masalah sebab bukan aku yang menipu...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Postby gogoyeaha » 21 Apr 2007, 07:54

xgentleman lah edit2 ni :evil:
kalu diumumkan pemenang pun...bikin malu kat diri sendiri je :evil:

Willy
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 12 Sep 2006, 14:22
Location: Sg Buloh
Contact:

Sunset & Sunrise

Postby Willy » 21 Apr 2007, 14:39

Laban Rata
Image
Image

Willy
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 12 Sep 2006, 14:22
Location: Sg Buloh
Contact:

Postby Willy » 21 Apr 2007, 14:52

Kinabalu Park
Image
Image


Return to “Stor Galeri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron