Are you alright? Yes!

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
lens
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 21 Nov 2011, 09:01

Are you alright? Yes!

Post by lens »

pagi tadi semasa mendaki sebuah bukit, sy ingat kwn sy dah salah jalan lalu sy call out "wooo hoo" kpdnya. masa tu sy tak nampak dia kat mana tp bunyi mcm beberapa meter dr sy je. dia respon. tiba2 sy terdengar bunyi seperti batu besar jatuh dari lereng, sy ingat kwn terjatuh jadi sy cepat2 bertanya "Are YOU ALRIGHT???" dtg balik respons "YES!" tp tak mcm suara kwn sy jadi sy ingat mungkin ada trekker lain kat situ. kemudian sy terdengar lagi bunyi seperti batu besar jatuh, dan masa tu sy mcm nak sound kwn sy suruh dia jgn tendang batu besar sebab ada org kat bawah, bahaya!

bila sy sampai kat atas bukit tu sy nampak kwn sy tgh ambik gambar. pastu sy tanya apa yg awak buat tadi? dia ckp ambik gambar je. tp tadi sy terdengar awak mcm tendang batu? dia jawab tak, mmg dia ambik gambar kat atas tu je. then sy pun pergi dkt tempat di mana sy terdengar bunyi batu jatuh dan org jawab "YES" tadi bila sy tanya are you alright. Eh, tempat tu adalah lereng atau tebing (cliff) yg sgt curam dan tinggi!!! mustahil org blh jalan kat situ! ooooooo.... siapa dan apa lah yg menjawab YES tadi??? jeng jeng jeng...

lens
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 21 Nov 2011, 09:01

Re: Are you alright? Yes!

Post by lens »

hmmm bila pk balik mungkin elok jgn diulang cerita ni. mod mungkin blh tlg delete kan. :/

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Are you alright? Yes!

Post by Defcon »

are you alright?
.::[x]:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Are you alright? Yes!

Post by soulfly »

Defcon wrote:are you alright?
ehh aku alright je.. :tembak:
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Are you alright? Yes!

Post by biNGai »

alright or alleft?

ikut kiri jika tidak memotong..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bocharedahhutan
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 25 Aug 2010, 21:38
Location: bumi
Contact:

Re: Are you alright? Yes!

Post by bocharedahhutan »

bukit tabur ke bang, kim slm kt omputih tu :tembak:

Post Reply