Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pachio »

Salam...tertarik dgn skrip oleh pengacara dlm rancangan Destinasi ke Destinasi siara Astro ptg tadi..episod tadi ke G.Stong..dlm satu skrip tadi, pengacara ada sebut..Gunung Stong adalah gunung yg kedua tersukar di Malaysia. Adakah rakan2 go setuju dgn pernyataan ni?
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by mizi »

pachio wrote:Salam...tertarik dgn skrip oleh pengacara dlm rancangan Destinasi ke Destinasi siara Astro ptg tadi..episod tadi ke G.Stong..dlm satu skrip tadi, pengacara ada sebut..Gunung Stong adalah gunung yg kedua tersukar di Malaysia. Adakah rakan2 go setuju dgn pernyataan ni?
tu nk sedapkan ayat jew,,,suma gng susah..x de rangking2..x setuju
climb long trail
p11at

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by betterman »

aku tak setuju langsung. tapi tu biasalah ayat tv hehehe.
kesusahan mendaki gunung nie bergantung kpd banyak keadaan.
disamping bentuk muka bumi, keadaan fizikal, mental pendaki, cuaca, stamina dan pengalaman pon main peranan jugak.

mendaki gunung nie susah nak bagi gred mcm rock climbing.

terlalu subjektif.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pachio »

betol lah tu..penyedap cerita je kan..tapi kalau nak sedap..jgn la ckp yg ke2 susah..ckp la paling susah..baru gempak!
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by orga »

hehe.. :lol:
ImageImageImage

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by poncho »

aku setuju macam Bett cakap tu. tak leh kasi gred macam wall/rock climbing.
memang debat sampat kiamat la tak dapat gredkan tahap susah nie kecuali betul-betul ada piawaian ala standard Guiness World Book of Records tu.

kadang-kadang host rancangan tu dah kasi skrip yang betul dah (sebab dia pegi dan rasai semuanya) tapi editor kat studio sana tu yang koya. dia nak up kan dia punya program, suka suki tukar ayat orang. maybe la kan. maybe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by nazryst »

hmmmmm.... sian sungguh pada penulis skrip...

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by deep purple »

no comment except... :mrgreen: :kah: :keke: :tembak:

wife sy yg jarang2 trekking pun kata stong lagi senang dari nuang...so, nuang tu no.1 lah paling susah... :mrgreen: :kah: :keke: :tembak:

"if you ask a question, you'd be stupid for 5 minutes but if you don't ask, you'd be stupid forever..." :shock:

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pgurlz »

ke-2 paling susah tuk diri penulis tue sndr kotttt :lidah:
se-simple yg boleh

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by Hangar 18 »

pgurlz_eazmz wrote:ke-2 paling susah tuk diri penulis tue sndr kotttt :lidah:
i like.

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pachio »

aku highlight kan isu bukan utk memperkecilkan gunung stong, memang takde gunung yg senang walau gunung datuk skali pun...tapi aku rase statement yg kuar dlm tv mestilah tepat sebab berjuta-juta org tgk program ni (agaknya lah). Adalah lebih baik tak yah disebut tahap kesukaran tu..cukup la sebut ketinggian je...

bgi org yg tak pernah gi g.stong..diorg yg akan berpegang pada statement ni..dan bile sampai masa diorg pegi naik stong..diorg akan rase..oohhh..ini lah yg ke2 tersukar..
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by kansas_k1d »

ke 2 paling susah....pertama---->semua gunung selain gunung stong..haha

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by biNGai »

huihhh..gunung byk antu nihhh
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pulut_itam »

pachio wrote:Salam...tertarik dgn skrip oleh pengacara dlm rancangan Destinasi ke Destinasi siara Astro ptg tadi..episod tadi ke G.Stong..dlm satu skrip tadi, pengacara ada sebut..Gunung Stong adalah gunung yg kedua tersukar di Malaysia. Adakah rakan2 go setuju dgn pernyataan ni?
Statment ni kalau dengar pendaki baru 50/50 ler nk panjat...
Pulut a.k.a pitam

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by khalid »

Hangar 18 wrote:
pgurlz_eazmz wrote:ke-2 paling susah tuk diri penulis tue sndr kotttt :lidah:
i like.
i like ....share

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by Denan »

dia ckp mcm tu sbb gng stong tu gng ke 2 yg dia naik... gng pertama gng nuang le kot... :keke:

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pgurlz »

aku highlight kan isu bukan utk memperkecilkan gunung stong, memang takde gunung yg senang walau gunung datuk skali pun...tapi aku rase statement yg kuar dlm tv mestilah tepat sebab berjuta-juta org tgk program ni (agaknya lah). Adalah lebih baik tak yah disebut tahap kesukaran tu..cukup la sebut ketinggian je...
skrip tue editor dah tulis.. pengacara tue baca jerk.. kang potong gaji plak.. :tembak:

eh japs..aku x pernah tgk lagek rancangan nie... voice over or host tue pun ikot skali?? aku yg pernah tgk yg kat TV1 tue jerk... itupun skrip x menarik. Cuba bagi/cari kat host yg memang berminat/terlibat ngan xtvt2 outdoor nie.. so, walaupun skrip tue editor yg karang, bleh gaks dier cantas2 mana part yg x brapa nak kena. :minum:
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by JeNaL »

Denan wrote:dia ckp mcm tu sbb gng stong tu gng ke 2 yg dia naik... gng pertama gng nuang le kot... :keke:
LIKE
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by azlanhuzaifah »

semua gunung adalah susah, termasuk la bkt broga dan gng datok.

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by Kasnalagat »

Ayat 'biasa' yang selalu didengari dari mulut rakan2 yg baru berjinak2 dgn dunia pendakian. Tersenyum je bila dengar orang2 seperti ini berkata2. Hutan & Gunung tak boleh diberikan klasifikasi tahap kesukaran dengan tepat, sebab keadaan hutan & gunung sentiasa berubah2..lain gunung lain dugaannya..

*ada yg naik broga pun kena hempap batu besar.. :tembak:
"TranQuiLLity.."

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by abe~G »

patut ler saya sampai sekarang tak sampai2 lagi puncak setong tu, walau dah beberapa kali mencuba..
betoi ni serius bukan lawak tau.

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by pachio »

abe g layan main gelongsor je kot?
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by seper4alif »

hee aku suke kata kata pengarang...
klu boleh nak dengaro ayat dari dorang sume gunung kat malaysia nih susah nak panajat... naik gng datok pon kena ambik 3 hari baru sampai... huuu huuu

takda kotor utan... ngeh ngeh ngeh
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

cik_dieyla
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 28 Mar 2011, 23:35

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by cik_dieyla »

tpe jgn fenin2..nnt ak g tanye host Destinasi tuh..hu3

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 145
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Post by UnderAge »

khalid wrote:
Hangar 18 wrote:
pgurlz_eazmz wrote:ke-2 paling susah tuk diri penulis tue sndr kotttt :lidah:
i like.
i like ....share

betul la tu kot...mgkin tu gunung yg kedua dia naik lepas angsi..hehehehe
::: SuCCESS :::

Post Reply