JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by solo »

Salam people,

ni ada berita dan cerita....Pak Kasim ada bukak sekolah mendaki ke?

sila komen.....

Image

73s
solo
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by nazryst »

alahai... kau tak tau lagi ke jual nama orang dan menggunakan nama orang bagi privilege tertentu...

Kes 1...

Ada mamat ni pernah jual nama adik idan & atan... dan selalu lepak dengan dia orang citer pasal hutan... kira konon nak bagi tau dia pun spisis adik jugak laa... sondol sana sondol sini... macam nak story dia orang kuat adik.... bukak punya bukak... last sekali baru sekali jumpa dan lepak mengeteh.... buang air liur aku citer dan lepak kat situ...

moral: memang best jual nama worang woooo.... yang tak best citer gempak gempak kat salah worangg....

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by soulfly »

wooo tak pernah pulak dengar cerita..
yang pak kasim bukak kelass nih..huhu
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by biNGai »

mamat chan yuen fatt nih laa yg jadi gaid 3 minggu lepas..abeh budak dia 10 org sesat naik korbu
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by am »

macam2.. layan je selagi boleh layan.. ye kan je selagi boleh yee.... biar dia sendiri dpt tau bhw statement2 yg pernah dikeluarkannya merupakan statement paling bodoh didunia..
find me more at multiply | blogspot | flickr

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by solo »

kebetulan aku ada tunjuk post ni kat kasim...bagi url je suruh tengok kat kampong... :lol:
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by solo »

biNGai wrote:mamat chan yuen fatt nih laa yg jadi gaid 3 minggu lepas..abeh budak dia 10 org sesat naik korbu
iya ke ngai...aku baca kat facebook dia kata 10 orang tak cukup fit nak lepas.

mana mus....? SOS...mus
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by biNGai »

tatau la fit ke idak..salan kabo dia wat repot suh rescue masuk..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by yonrawk »

graduated from pak kassim
fuuyoooo....bachelor's degree ke bachelor science nihh???.... power2 :mrgreen: :mrgreen:
The guide will be replace to rangis, jalani & Me
fuuyooo.... abis la abg ari solo tak leh carik makan sana.... hehehhee :mrgreen: :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by azlanhuzaifah »

Azim..ko kenal kan Chan Yuen Fatt ni. Rasanya pernah nampak gambar dia buat TransTT dgn ko.

p/s:-aku nk jual nama Ngai lah. boleh tak bro Ngai? boleh la..boleh laa...

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by mizi »

biNGai wrote:mamat chan yuen fatt nih laa yg jadi gaid 3 minggu lepas..abeh budak dia 10 org sesat naik korbu
nama mcm pelakon kungfu ja....kalu x fit napelah g korbu..g raya dah lerrr
climb long trail
p11at

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by castello »

itu yang orang panggil bodoh tak nak diajar, pandai tak boleh mengajar.
sombong nak bertanya sesat dalam hutan.
kesian pak kassim nama kena jual. banyak jasa pak kassim tu pada kita.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by kambinggurun »

solo wrote:Salam people,

ni ada berita dan cerita....Pak Kasim ada bukak sekolah mendaki ke?

sila komen.....

Image

73s
solo

uish.. ade live kat Pos Brooke tak Pak Kasim naik pangkat nih?? aku nak gi tgk!! jgn lupe suh joker cukur jambang pak kassim dulu.. kasi hensem sket.. wakakaka!
::SRC-Total Outdoor::

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by kabusgunung »

seingat aku SOS jerrr ader bukak maktab dulu... pak kassim pun diamdiam ader bukak sekolah gak..

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by azim »

azlanhuzaifah wrote:Azim..ko kenal kan Chan Yuen Fatt ni. Rasanya pernah nampak gambar dia buat TransTT dgn ko.

p/s:-aku nk jual nama Ngai lah. boleh tak bro Ngai? boleh la..boleh laa...
hadoiyai,pembetulan tu,dia join Trans TT dan bkn part of organizer....sesapa yg knai ah fatt,amek pikir sendrik la dia camna...apa yg dia xkondem xtaw la,trans tt 48 jam ke,60 jam ke,24 jam ke,suma dia kondem......serupa dia paling hebat.....sesapa yg knai dia,amek pikir sendrik la...nk kata lbey pun xguna....yg bab pak kasim bkk skolah tu xda plak dgr cita...kot2 si ah fatt nie amek lesen guide utk dak2 skolah rendah kat sk pos brooke kot...hahaha....sekian..... :mrgreen:

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by cs_goh »

dah lama i dengar dia dah

nasib baik i tak kenal dia.

rupa orang kuat dalam "established trail" jer....

kesian pak kassim...
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by betterman »

masuk fb rupanya mamat nie chinese... buleh geng dgn cs goh :mrgreen:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by cs_goh »

betterman wrote:masuk fb rupanya mamat nie chinese... buleh geng dgn cs goh :mrgreen:
oi, bett, jangan cakap2 yang bukan :evil:

aku budak yang baru belajar mendaki je....

mana kenal orang2 bernama cam ah fatt tu...... :mrgreen:
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by span »

cs_goh wrote:
betterman wrote:masuk fb rupanya mamat nie chinese... buleh geng dgn cs goh :mrgreen:
oi, bett, jangan cakap2 yang bukan :evil:

aku budak yang baru belajar mendaki je....

mana kenal orang2 bernama cam ah fatt tu...... :mrgreen:

oooooo baru belaja mendaki ekk sifu goh hehehhehe.....ngeh...ngeh.... :D ....
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by cs_goh »

span wrote:
cs_goh wrote:
betterman wrote:masuk fb rupanya mamat nie chinese... buleh geng dgn cs goh :mrgreen:
oi, bett, jangan cakap2 yang bukan :evil:

aku budak yang baru belajar mendaki je....

mana kenal orang2 bernama cam ah fatt tu...... :mrgreen:

oooooo baru belaja mendaki ekk sifu goh hehehhehe.....ngeh...ngeh.... :D ....
baru belajar ma.....semua back to basic... :mrgreen:
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by CarSharF »

Salam,

Aku baru saja balik dari ekspedisi Gunung Chamah & Ulu Sepat dengan geng ARC IIUM Latepackers, guide Pak Kasim. Ikut dari Gua Musang dan keluar di Grik. Menurut Pak Kasim kata dia tidak pernah keluarkan sijil atau ijazah kepada sesiapa pun untuk jadi trekker gantikan dia. Pak kasim kata lagi Ah Fatt tu poyo. Biasalah kan sembang dengan pak kasim memang suka sembang kemas, tapi jangan ambil hati dengan gurauan dia tu. Tapi memang betul pak kassim tak buat sekolah untuk melatih orang menjadi juru pandu arah.

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by azim »

CarSharF wrote:Salam,

Aku baru saja balik dari ekspedisi Gunung Chamah & Ulu Sepat dengan geng ARC IIUM Latepackers, guide Pak Kasim. Ikut dari Gua Musang dan keluar di Grik. Menurut Pak Kasim kata dia tidak pernah keluarkan sijil atau ijazah kepada sesiapa pun untuk jadi trekker gantikan dia. Pak kasim kata lagi Ah Fatt tu poyo. Biasalah kan sembang dengan pak kasim memang suka sembang kemas, tapi jangan ambil hati dengan gurauan dia tu. Tapi memang betul pak kassim tak buat sekolah untuk melatih orang menjadi juru pandu arah.
geng2 disengat telah kembali.... :mrgreen:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by seper4alif »

hah pak kasim? sapa dia ek? kelas bukak lagi tak tak tak?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by tiNta_EmaS »

hehehee....kalau la benar bagai dikata, nak gak masuk belajar kelas Pak Kassim tuu...

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by tiNta_EmaS »

:lol:

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Nama lain dia Stanley Chan ke???

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by cs_goh »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:Nama lain dia Stanley Chan ke???
yea betul, kalau lihat profile dia dari FB....

tengah buat V2 seorang?
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by biNGai »

V2 ka goh? smalam salan SOS cakap jumpa dia treking sorg2 turun H2O..dia kata mau bikin transpex reverse saja..kalo itu olang ilang, saya tamo pegi SAR wooo..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by cs_goh »

biNGai wrote:V2 ka goh? smalam salan SOS cakap jumpa dia treking sorg2 turun H2O..dia kata mau bikin transpex reverse saja..kalo itu olang ilang, saya tamo pegi SAR wooo..ekekeke
http://www.facebook.com/#!/MacgyverChan?ref=ts

dia ingat dia comando....

kalau sesat saya pun tak mau SAR

sekadar expert established trail....patut ajak dia SAR brinchang... :lol:
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by span »

biNGai wrote:V2 ka goh? smalam salan SOS cakap jumpa dia treking sorg2 turun H2O..dia kata mau bikin transpex reverse saja..kalo itu olang ilang, saya tamo pegi SAR wooo..ekekeke
cs_goh wrote:
biNGai wrote:V2 ka goh? smalam salan SOS cakap jumpa dia treking sorg2 turun H2O..dia kata mau bikin transpex reverse saja..kalo itu olang ilang, saya tamo pegi SAR wooo..ekekeke
http://www.facebook.com/#!/MacgyverChan?ref=ts

dia ingat dia comando....

kalau sesat saya pun tak mau SAR

sekadar expert established trail....patut ajak dia SAR brinchang... :lol:

hahaha ramai yang x mo SAR si ah fatt ni hehehhe, aku pown juin korang , ag pown blan pose takut pewaiii, ag pown dia ank murit pak kasim , x kan leh sesat kottt.. :keke: :keke:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

hummm...
ada lg org camni..
mcm bdk baru nk up kenal dunia gunung.. nk tunjuk hebat la tuh..
pasni konpem sembang balik2 psl dia wat V2 srg2.. ek eleyy..
tp lantak dia la kn.. dia kn graduate Pak Kassim University..
ahahahaha! budus nyer org..

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by adisos2002 »

Heheheh... weh aku bukak sekolah pun terhad wooo.
Pengambilan untuk sessi 2010 dah ditutup.. Latest Militan SOS keluaran kami adalah Omar dan Kei.

Dan kalu dia sesat kali nie.. aku cam biasa akan tetap masuk jugak.. Cuma kali nie dgn syuma yg sdikit lebar dari biasa hehehe
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by beckham@chayok2 »

haha... mcm2 org dlm dunia ni... :pig:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by azim »

hadoiyai....menda la si ah patt nie....

anasguten
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 22 Feb 2010, 19:57

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Post by anasguten »

haha..ah fatt la..ak jumpe mase nek korbu gayong tu..ak nek ngan omar..abeh mknan dinner soknyer kne sebat..pastu 10 org dy balik nek bujang melake katenyer..huhu

Post Reply