kes study - sesat (sila beri pendapat)

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by Defcon » 08 Aug 2010, 22:01

Sesat lg....... xabis-abis....... huh.....
Benda kalu dah nak jadik...huhuhu
.::[x]:

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by fadzli » 13 Aug 2010, 23:04

ooo itu kes taun lepas, taun nih colgate amik alih jawatan..hahaha
oit !! :evil:
LiveLEARNhikePLAY

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- » 20 Aug 2010, 11:47

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal..

tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje.. sape nk sweep dia plak? takkan Si A nk sweep dia, takkan nk suh Si A ni runner laju2 pggl yg dpn? nak2 klu injured yg teruk mcm lutut jem ke, kena patuk ular ke..

So.. camne nk handle klu dlm keadaan camni?? mintak pendapat otai2 sekalian...
:oops: :oops:

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by fulltimesinner » 20 Aug 2010, 12:33

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal..

tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje.. sape nk sweep dia plak? takkan Si A nk sweep dia, takkan nk suh Si A ni runner laju2 pggl yg dpn? nak2 klu injured yg teruk mcm lutut jem ke, kena patuk ular ke..

So.. camne nk handle klu dlm keadaan camni?? mintak pendapat otai2 sekalian...
:oops: :oops:

hahahaha ... bukan biasanya sweeper ada geng dia sendiri ?(geng2 pewai atau geng2 yg bawak beg terlampau berat) :D, maksud aku nanti ada gak yg stay kat belakang dengan sweeper, kalu sorang2 gak kena bawak radio awal2 la. kalu day trip mesti tempat tu dekat2 je dgn pencawang telefon so boleh calling2... hahaha aku bukan otai sekadar menambah perisa :D
just a small time adventurer :D

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- » 20 Aug 2010, 12:48

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal..

tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje.. sape nk sweep dia plak? takkan Si A nk sweep dia, takkan nk suh Si A ni runner laju2 pggl yg dpn? nak2 klu injured yg teruk mcm lutut jem ke, kena patuk ular ke..

So.. camne nk handle klu dlm keadaan camni?? mintak pendapat otai2 sekalian...
:oops: :oops:

hahahaha ... bukan biasanya sweeper ada geng dia sendiri ?(geng2 pewai atau geng2 yg bawak beg terlampau berat) :D, maksud aku nanti ada gak yg stay kat belakang dengan sweeper, kalu sorang2 gak kena bawak radio awal2 la. kalu day trip mesti tempat tu dekat2 je dgn pencawang telefon so boleh calling2... hahaha aku bukan otai sekadar menambah perisa :D
tak sume trip sweeper ada geng..
tak sume sweeper ada radio..
tak sume tmpt ada line tpn..
tak sume trip perfect..
tak sume trip ada yg nk stay ngan sweeper..

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by fulltimesinner » 20 Aug 2010, 17:13

tak sume trip sweeper ada geng..
tak sume sweeper ada radio..
tak sume tmpt ada line tpn..
tak sume trip perfect..
tak sume trip ada yg nk stay ngan sweeper..
woh.. ni trip rambo nih.. ni tak tau la camana.. aku belum ckp ilmu... :D
just a small time adventurer :D

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by mizi » 20 Aug 2010, 19:16

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal..

tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje.. sape nk sweep dia plak? takkan Si A nk sweep dia, takkan nk suh Si A ni runner laju2 pggl yg dpn? nak2 klu injured yg teruk mcm lutut jem ke, kena patuk ular ke..

So.. camne nk handle klu dlm keadaan camni?? mintak pendapat otai2 sekalian...
:oops: :oops:

hahahaha ... bukan biasanya sweeper ada geng dia sendiri ?(geng2 pewai atau geng2 yg bawak beg terlampau berat) :D, maksud aku nanti ada gak yg stay kat belakang dengan sweeper, kalu sorang2 gak kena bawak radio awal2 la. kalu day trip mesti tempat tu dekat2 je dgn pencawang telefon so boleh calling2... hahaha aku bukan otai sekadar menambah perisa :D
klu bule sweper kena ada kelengkapan resion,khemah dan berbagai....apepehal bule stay situ ja ngan si A td...tindakan seterusnya guide akan folow up kenapa sweper dia x smpai2..tu selalu aku buat la
climb long trail
p11at

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by adisos2002 » 25 Aug 2010, 15:07

Hehehe sessi mjawab soklan...
1. org mcm si A nie ader ker?? = ade...
2. salahkah dia?? = bergantung pd org yg mnilai, pd aku dia tak tau apa yg dia tak tau. Bila dah diberitahu, maka dia akan otomatik brubah sikit2.
3. peranan leader?? = samaada dia sweeper atau shooter, dia wajib ambil tau sikap anak2 buah dia.
4. bole ke nak ubah dia?? = boley je, sbb aku rasa dah byk dah trekker yg brubah sifat spanjang aku bukak SOS nie dr tahun 2002.
5. cara nak ubah dia?? = byk cara...

Last skali = hope for the best, prepare for the worst..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

yongyap
Pendaki Gunung
Posts: 76
Joined: 07 Dec 2005, 10:26
Location: Bawah Fly
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by yongyap » 30 Aug 2010, 17:04

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal..

tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje.. sape nk sweep dia plak? takkan Si A nk sweep dia, takkan nk suh Si A ni runner laju2 pggl yg dpn? nak2 klu injured yg teruk mcm lutut jem ke, kena patuk ular ke..

So.. camne nk handle klu dlm keadaan camni?? mintak pendapat otai2 sekalian...
:oops: :oops:
sweeper dgn si A tunggu je sampai group depan patah balik.kalau takde gak, sweeper dgn si A terus turun balik sambil menyumpah group depan
Kasihan Hutan Kita

sundayz
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 11 Mar 2011, 20:27
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by sundayz » 15 Sep 2011, 02:01

Lama x jengah sini, hari ni baru rasa rajin nak komen² ngeee!

Dulu aku pun suka naik bukit @ gunung gak dan x suka ada trekker kat belakang, bukan sebab sombong ke apa. Tapi sebab fizikal aku beso (base KL ialah gemuk) dan aku pulak jenis malas nak eksesais jadi rasa cam segan dgn trekker kalo dorg kena pantau aku. So, aku fikir trekker mungkin bosan nak pantau aku so kena la buat² "wei trekker ko nak g dulu g la, aku leh jalan slow²".

Camtu la pendapat aku yang gemuk ni.

User avatar
pittolahoya
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 04 Dec 2011, 03:12
Location: SENTUL,KL
Contact:

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by pittolahoya » 13 Dec 2011, 22:15

Dalam hutan jgn memain...patutnya si A dah diberi penerangan oleh sweeper dan guide ttg pentingnya staying in group...kalo nk santai ala ala melancong gitu sy cadangkan sewa guide especially utk amik gambo je so safe skit...seb baik tak sesat lama..kalo tak bermalam ngan pak belang laaa....hehe
Beg DEUTER yg stylo utk,hiking,travelling,dll
Saya jual both ORIGINAL dan imitation,
kontek saya APIT- 012 645 6855 atau view web sy:
Deuter Original : http://deuteroriginal.blogspot.com/
Deuter Imitation : http://deuterbackpack.blogspot.com/

cikgunik
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 18 Sep 2013, 23:33

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

Post by cikgunik » 22 Sep 2013, 11:44

Slm 1msia..bg ak utk situasi dlm hutan xkira daytrip or camptrip xsepatutnya ada istilah 'xselesa' sbb ni bukannya jln2 kt ikea or what..n itu mnunjukkan penting diru sendiri yg pd akhirnya akan susah2 sume org...so for me..utk elak kjadian mcm ni jd..
1. Gogo kena educate trekker2 terutama yg bru ni xkira la mcmna pon mesti ada buddy
2. Mcmna degil pon si A, sweeper don ever take 4 granted of him..sbb tu la namanya sweeper
3. N dont forget to bring ur LAMP wlaupon daytrip..sbb slalu kes daytrip yg sesat/kandas they didnt bring any..

hrp sama2 kita prihatin sesama warga gunung..tqvm

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Cialis Acheter Europe Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:06

Viagra Price 50 Mg Buy Cialis Import Stemetil Australia <a href=http://abuycialisb.com>Cialis</a> Baclofene Traitement Addictions
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Buy Cheap Plavix Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:07

Compra Cialis Foro viagra vs cialis Cialis Spedito Dall'Europa <a href=http://buycialisuss.com>Cialis</a> Misoprostol Prix Canada
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Effetti Viagra Uomo Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:07

Inhouse Pharmacy Australia cialis without a doctor's prescription Buy Clomid Online From India <a href=http://ggenericcialisle.com>cialis online</a> Tadalis Sx En France En Ligne
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Walmart Pricing On Cialas Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:08

Amoxicillin For Urinary Tract Infection Buy Cialis Amitriptyline <a href=http://ggenericcialisle.com>generic cialis canada</a> Cheapest Propetia No Script Canada
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Cialis Viagra Hypertension Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:09

Cheap Tadacip Cialis Viagra Online Bestellen In Deutschland <a href=http://apcialisle.com/#747>cialis 5mg</a> Prueba Gratuita De Viagra
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

PuРіС– Comprare Farmacia Kamagra Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:09

Buen Hora Para Tomar Propecia cialis Propecia Alcool <a href=http://abcialisnews.com>cialis</a> Tetracycline For Sale
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Availability For Caffergot Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:10

Priligy 30 Mg Cialis Generic Cialis Without A Prescription <a href=http://buyciallisonline.com/#764>Buy Cialis</a> Commander Baclofene En Ligne
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Combine Cephalexin And Darvocet Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:11

Rhineinc.In Cialis Amoxicillin Age Weight Restrictions <a href=http://cheapcialisir.com>Buy Cialis</a> Worldwide Levaquin Levox Bronchitis No Script Needed Cheap
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Viagra Sottobanco Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:11

Stop Propecia Trop Cher Cialis Discount Hydrochlorothiazide With Free Shipping Shipped Ups <a href=http://cialibuy.com/#331>generic 5mg cialis best price</a> Viagra Compare Price
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Discount Generic Isotretinoin Medicine In Internet Fedex Anchorage Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:12

Ed Pills cialis 5mg best price Buy Cytotec Generic <a href=http://cialisjh.com>Buy Cialis</a> Real Progesterone Visa No Physician Approval Store
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Cialis 10 Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:12

Most Reliable Site To Buy Cialis Buy Cialis Viagra Generic Vs Brand <a href=http://cheapcialisir.com>Cialis</a> Cheap Brand Cialis Online
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Cephalexin Dog Dosage Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:13

Online Viagra Canada Cialis Achat Cialis Generique En France <a href=http://buyciaonlinex.com/#375>Cialis</a> Citalopram For Sale Uk
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Prevacid Solutab Discount Card Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:14

Viagra Economico Online Cialis Discount Shipped Ups Free Shipping Isotretinoin Isotrex <a href=http://abuycialisb.com>Buy Cialis</a> What Are The Highest Mg Of Cialis
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Keflex And Diflucan Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:14

Generic Viagra Wholesale 100mg Buy Cialis Buy Propecia In Ontario <a href=http://cheapcialisir.com>Cialis</a> Progesterone Legally
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Get Discount Direct Dutasteride France Renfrewshire Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:15

Buy Amoxicillin 500mg Uk Buy Cialis Prix Du Viagra En Ligne <a href=http://cialibuy.com/#328>Cialis</a> Prevacid Discount Card
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Levaquin Et Amoxil Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:16

Best Buy Acticin Without Dr Approval Buy Cialis El Viagra Hace Dano <a href=http://buycialisuss.com>Cialis</a> Alcohol And Keflex
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Venta De Viagra Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:16

Zithromax When To Take Cialis Kamagra 100mg Oral Jelly Side Effects <a href=http://ggenericcialisle.com>Cialis</a> Fausse Couche Sous Cytotec
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Viagra Frau Wikipedia Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:17

Toradol Online Without Prescription Us cialis 5 mg Proper Dosing Of Cephalexin <a href=http://ggenericcialisle.com>Buy Cialis</a> Viagra Achat France
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Tab Pyridium Visa Accepted For Sale Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:18

Elocon Online Cialis Cheap Cialis 20mg <a href=http://viacialisns.com/#72>Cialis</a> Compro Viagra Originale
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Acquistare Cialis Generico Farmacia Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:18

Propecia Ereccion cialis Importing Kamagra Into Uk <a href=http://buycialisuss.com>Cialis</a> Is Cephalexin A Form Of Amoxicillin
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Prix Cialis Boite 4 Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:19

Buy Propecia Super Active Plus cialis 5mg best price Zithromax Kills Chlamydia <a href=http://abcialisnews.com>Cialis</a> Buy Levitra Professional
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Buy Doxycycline Online Reviews Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:20

Buy Nexium From Canada Cialis Keflex For Std <a href=http://buyciallisonline.com/#790>cheapest cialis 20mg</a> Propecia Con Receta Online
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Priligy Johnson And Johnson Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:20

Keflex Expansion Cialis Amoxil Capsule <a href=http://ggenericcialisle.com>Buy Cialis</a> Onllinepharmacy
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Priligy 30 Mg Vademecum Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:21

Pastillas Cialis Para Que Sirven order cialis online Kamagra How Does It Work <a href=http://ggenericcialisle.com>Cialis</a> Keflex And Flushing
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Priligy Quanto Tempo Prima Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:22

Should Keflex Be Taken With Milk Buy Cialis Cialis For Sale Without Prescription <a href=http://cheapcialisir.com>cialis 40 mg</a> Viagra Professionnel Inde
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Keflex And Yeast Infection Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:22

Clomid Usa Shippments Online Cialis Hair Treatments For Propecia <a href=http://buycialisuss.com>Cialis</a> Cialis O Levitra Yahoo
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Viagra Falscher Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:23

Balding Propecia Pill Cialis Buy Propecia Online 5mg <a href=http://cialisjh.com>Buy Cialis</a> Comprar Levitra Original
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Lesunlope
Kerabat Gunung
Posts: 45915
Joined: 24 Aug 2019, 02:39

Keflex And High Blood Pressure Lesunlope

Post by Lesunlope » 01 Feb 2020, 06:24

Cialis Vente Libre cialis 5mg best price Cialis Canada Generic <a href=http://ggenericcialisle.com>cialis</a> Comprar Viagra Canada
Clonidine Substitute Buy Cialis Purchase Tamoxifen Online

Post Reply