Volunteer sila lapor disini

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Volunteer sila lapor disini

Post by matsaiko »

salam
jenal mengarahkan pada sesiapa yang nak volunteer diri untuk bersama mencari asan pada jumaat nanti sila letak nama anda,IC dan nombor kontek anda agar senang utk dikenalpastikan.

1.
2.
3.


sila sambung
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by nadir »

1. Nadir - 770403-07-5201



p.s. kalau sesiapa ada powil / radio / gps / etc, sila bagitau...

oh ya.... ni kerja volunteer, so kena kluarkan duit sendiri , makan sendiri... harap paham...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by Zaidi »

Zaidi 701122055547 > Aku ikut Nadir kalau dia pergi.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Kalau nak gerak Jumaat petang atau malam saya buleh. Saya pun dah isi borang coti untuk Isnin dan Selasa. Takut lambat balik jadi dah isi borang cuti dulu.

KAMAL ARIFFIN HJ TARMUDI 631101-10-8063 019-3146452 03-31871129(Rumah)

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

ka lu nak jd vlunteer nak jmpa/kumpul katner?.
leh info2 kan x....
73,
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

malam ni team communication akan ke lodging. sape nak ikut boleh contact terus min 0129788490
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Kalau nak gerak Jumaat petang atau malam saya buleh. Saya pun dah isi borang coti untuk Isnin dan Selasa. Takut lambat balik jadi dah isi borang cuti dulu.

KAMAL ARIFFIN HJ TARMUDI 631101-10-8063 019-3146452 03-31871129(Rumah)
bang kamal...
pg esok nak jumpa katner???...
- peace no war-
9W2OAT

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

matsaiko wrote:salam
jenal mengarahkan pada sesiapa yang nak volunteer diri untuk bersama mencari asan pada jumaat nanti sila letak nama anda,IC dan nombor kontek anda agar senang utk dikenalpastikan.

1.
2.
3.


sila sambung
nak join jgk la...
norhazli b. ali-820108-14-5329-(0123680095)
muhamana amin b. ando 840119-12-5671
- peace no war-
9W2OAT

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Saya menunggu maklumat dari Stone dan Najie yang berada di Tapak.
Tunggu juga penyelarasan oleh Jenal.
Sekarang kita Beli Ration untuk sendiri dan Kotijensi.
Bersedia dengan peralatan dan siap Pac.
Kalau jadi nak Gerak Malam ni.
Aku kat Opis lagi- Keja tapi kerap masuk GO tengok perkembangan.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

PERHATIAN KEPADA PENDAKI GUNUNG YANG BUDIMAN

PGA perlukan 4 orang guide untuk menggantikan team yang ada sekarang yg akan diketuai oleh tuan hafis.

team akan masuk 21 hingga 25 feb

saya memohon jasa baik anda sekalian bagi membantu team PGA.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

kata ramai yg nak ikut..mana

lagi satu kita perlukan radio dan gps
sape sudi pinjamkan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

Jenal wrote:PERHATIAN KEPADA PENDAKI GUNUNG YANG BUDIMAN

PGA perlukan 4 orang guide untuk menggantikan team yang ada sekarang yg akan diketuai oleh tuan hafis.

team akan masuk 21 hingga 25 feb

saya memohon jasa baik anda sekalian bagi membantu team PGA.
sampai 24hb ok lg jenal.....
25 dah keje...
camner???....
- peace no war-
9W2OAT

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by azhaar »

Jenal wrote:kata ramai yg nak ikut..mana

lagi satu kita perlukan radio dan gps
sape sudi pinjamkan
Aku boleh pinjamkan 2 handy + 4 batteri + charger.
Kat KL mana nak hantar?

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

SEGERA

SAYA PERLUKAN BANTUAN PENDAKI YANG BERKELAYAKAN UNTUK TAMBAHAN TEAM SAR TERUTAMA KAKI SONDOL BERDASARKAN MAKLUMAT TERKINI YG DIPEROLEHI
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

Jenal wrote:SEGERA

SAYA PERLUKAN BANTUAN PENDAKI YANG BERKELAYAKAN UNTUK TAMBAHAN TEAM SAR TERUTAMA KAKI SONDOL BERDASARKAN MAKLUMAT TERKINI YG DIPEROLEHI
nak gerak dari maner....
biler nak gerak...
sondol x la sgt...
tp bole jerk...
- peace no war-
9W2OAT

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

kalu nak pkai volunteer..
cntact sy terus....
0123680095-olie
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

kita perlukan yg boleh baca peta topo dan menggunakannya, boleh guna gps unit, ada vhf radio
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

vhf unit ader...
bab peta topo or gps....
kene tnyer org lain la....
tp nak backup sy leh backup...
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

pr oli wrote:vhf unit ader...
bab peta topo or gps....
kene tnyer org lain la....
tp nak backup sy leh backup...

tq nanti kalu ada ape-ape saya call
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pr oli »

Jenal wrote:
pr oli wrote:vhf unit ader...
bab peta topo or gps....
kene tnyer org lain la....
tp nak backup sy leh backup...

tq nanti kalu ada ape-ape saya call
ok...
pe2hal roger jerk...
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by nizran »

salam, saya dah mohon cuti hingga selasa... maybe akan sambung hingga rabu. saya cari transport..
tiket bas da abis...
saya nak tolong, tapi tak tau tang mana...
saya insya4JJI boleh gunakan topo dan kompas.

saya boleh di hubungi di no: 013-2960308 / 012-288 0308

akan try cari tiket ketapi petang nie pula....
mane satu belakang pokok???
Image

User avatar
LaiTer
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 22 Mar 2008, 19:06
Location: r&d LaboTarY
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by LaiTer »

salam....

mohd faizal mohmad asri
861028-56-5383
017-9469890
seksyen 7, shah alam

..saya free mggu depan [7-9 mac]..harap boleh turun padang menyumbangkan sedikit bantuan tenaga...jumaat abeh keje 6 petang..jadi jika sesiapa yg ada plan utk gerak ke lojing pada sblh malamny menaiki kenderaan sendiri harap bleh tumpang skali..

syukran..
~LovE dA nATurE iS dA nATurAL LOvE~
www.friendster.com/brainstucker

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by sacredreich »

Call dari fazly beberapa min lepas.
katanya:
Ada ustaz yg sanggup naik dan buat solat hajat & searching hassan mengikut caranya.
Dia memerlukan 9 org yg kuat.
Definasi yg kuat adalah lebih kepada mental.
kot2 kalo ada gangguan walaupun dia dah pagar tempat tu.
6 org dah ada.
nak 3 org lagi.

syaratnya:
1.bawak surah yassin.
2.berpuasa sunat ari khamis ni.

apa2 leh contact fazly di talian: 012-3070427

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by nazryst »

sacredreich wrote:Call dari fazly beberapa min lepas.
katanya:
Ada ustaz yg sanggup naik dan buat solat hajat & searching hassan mengikut caranya.
Dia memerlukan 9 org yg kuat.
Definasi yg kuat adalah lebih kepada mental.
kot2 kalo ada gangguan walaupun dia dah pagar tempat tu.
6 org dah ada.
nak 3 org lagi.

syaratnya:
1.bawak surah yassin.
2.berpuasa sunat ari khamis ni.

apa2 leh contact fazly di talian: 012-3070427
Salam tuan... saya rasa pihak SAR memerlukan tentative yang detail.... seperti bila ustaz nak masuk? Bila Ustaz mesti ada di Puncak Yong Yap? Sejauh mana ustaz nak jalan?... ini adalah perlu bagi persediaan Lojing menguruskan segala gala logistik dan man power sebaik mungkin.. harap dapat memberi kerjasama... 9 orang adalah perlu... dan perlu diingatkan... sekiranya ini berlaku.... kami jugak perlu memagar di kawasan Agas dan mereka mereka di sekitar PERIMETER.... terdapat sekurang kurang nya 30 pendaki, PGA, JPA3 dan Bomba dikawasan mencari Hasan..... Kalaupun Ustaz memagar dikawasannya dan kawasan Hasan, Kawasan para para SAR team tiada berpagar.... Tolong contact Rob, Jenal atau Rembau dalam meneruskan cita cita anda sebelum memulakan operasi....

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by Ajis_AJ »

ada x sesepa/group yg nk masuk ikut lojing 21 & 22/3/09 ni?
Klu ada, aku dgn melati nk join SAR dari sini. Masa yg aku ada hanya sabtu (masuk) dan ahad (keluar) je.
Klu ada, tolong cal aku 016-5171872
tq

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pgurlz »

klu setakat sabtu/ahad nie.... khidmat bakti anda diperlukan kat Lojing... total komitmen... untuk keterangan lanjut.... sila PM(GO) saya...
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by JeNaL »

Ajis_AJ wrote:ada x sesepa/group yg nk masuk ikut lojing 21 & 22/3/09 ni?
Klu ada, aku dgn melati nk join SAR dari sini. Masa yg aku ada hanya sabtu (masuk) dan ahad (keluar) je.
Klu ada, tolong cal aku 016-5171872
tq
sila baca http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... =50&t=2360
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by pgurlz »

Ajis_AJ wrote:ada x sesepa/group yg nk masuk ikut lojing 21 & 22/3/09 ni?
Klu ada, aku dgn melati nk join SAR dari sini. Masa yg aku ada hanya sabtu (masuk) dan ahad (keluar) je.
Klu ada, tolong cal aku 016-5171872
tq

en AAJ.. klu berminat... suh kak T tepon i
se-simple yg boleh

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: Volunteer sila lapor disini

Post by Ajis_AJ »

Kak t smlm bgtau dia xsihat sgt utk g lojing.....
hmmm....... nmpk nyer.... kitorang x g....
kami doakn korang yg g selamat pergi/balik.
Semoga last mission ni berjaya.
:minum:

Post Reply