dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by Kasnalagat »

betterman wrote:Gambar terakhir hassan sebelum turun dari puncak Yong Yap.
* gambar dari kasnalagat
bro, thanks..baru ingat nak post gambar. Btw, hassan ketika hilang..memakai jersi putih, long cargo pants putih, fleece merah, berstokin bola biru belang 3 putih, bersama sandal teva berwarna kelabu. Aku ingat dgn jelas..aku sweep dia ke puncak.. :(
"TranQuiLLity.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by JeNaL »

sedikit dr command center KL

RQ1 team 1 (broke)
1. mission
- setup proper com link (jadikan tok nenek relay radio station)
- counter trek dr tok nenek-bubu-yong yap
- jadikan lodging base com
2. 7 kekuatan telah digarakkan semalam
3. 3 kekuatan akan stanby di tok nenek sampai ahad
4. 3 kekuatan teruskan SAR
5. gerakkan dimulakan pagi tadi

RQ2 (kuala mu)
1. semalam sudah sampai pondok 1
2. kemungkinan tgh ari boleh sampai puncak yong yap

RQ team 2
1. sudah sedia digerakkan

com center mares
1. sudah sedia digerakkan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by nizran »

saya tidak dapat duduk diam dan tenteram dan amat rasa bersalah akibat tidak dapat memberi bantuan dan turun padang...

ada sesiapa boleh beri saya nama penuh asan dan nama ibu dia tak?

kalo ada, leh bg saya kat sini atau sms saya kat 013-2960308
mane satu belakang pokok???
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kabusgunung »

sabtu nihhhhh.... mkrose ckp nak masuk kuala mu naik jimny.... aku mungkin polow dgn defender....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

ramainya yang nak turun sana ye...
bagus betol semangat korang...
aku memang tak leh nak bagi komitmen utk turun ke sana...
jadi sapa-sapa yang takleh bagi komitmen utk pergi ke sana, at least turun lah malam nie kita baca yassin dan solat hajat ramai-ramai serta menyumbang dana utk team rescue...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

nizran wrote:saya tidak dapat duduk diam dan tenteram dan amat rasa bersalah akibat tidak dapat memberi bantuan dan turun padang...

ada sesiapa boleh beri saya nama penuh asan dan nama ibu dia tak?

kalo ada, leh bg saya kat sini atau sms saya kat 013-2960308
Mohamed Hassan Ayat Zainuddin

Norhayati Abdul Razak
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by Freelance »

nizran wrote:saya tidak dapat duduk diam dan tenteram dan amat rasa bersalah akibat tidak dapat memberi bantuan dan turun padang...

ada sesiapa boleh beri saya nama penuh asan dan nama ibu dia tak?

kalo ada, leh bg saya kat sini atau sms saya kat 013-2960308

ok abbot cuba ikhtiar cara lain ya.... harap2 dapat membantu... :wink:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by JeNaL »

sebarkan kepada yg ingin membantu

jika boleh sila laporkan diri anda kat GO supaya kita dapat gerakkan pasukan secara bersepadu dan juga tidak menghadapi masalah dengan pihak berkuasa

dari maklumat saya dengar, ramai yg sudi untuk turun padang. terima kasih saya dahului.

untuk maklumat semua, saya cuba buat satu gerak bersepadu antara pendaki gunung untuk support team yg sudah ada di sana sekarang. kita tak nak nanti ada pertindihan kawasan yg mana akan membawa kerugian pada kita. bukan untuk menghalang usaha dan niat murni saudara dan saudari semua, biarlah langkah kita bersistematik dan teratur.

kita juga sudah sediakan rangkaian komunikasi radio yg kita fikirkan boleh menjaukaui kawasan yg cuba kita usahakan.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

nal,

duit derma kilat dah cecah rm350 mlm tadi.
kalo nak pakai duit ckp ler.

User avatar
pogolix
Kerabat GunungOnline
Posts: 143
Joined: 14 Feb 2006, 11:07
Location: Gaza

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by pogolix »

yang tak dapat menghadirkan diri tue boleh buat solat hajat secara sendirian.. berdoa di sujud terakhir, supaya Allah permudahkan urusan sahabat kita hasan dan sahabat2 yang lain yang pergi mencari hasan.. insyaAllah, tak lama lagi jumpa la tue..

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by lats840 »

semoga hassan dapat di jumpai dengan segera....
InsyaALLAH, takde bnde yg buruk trjadi pada sahabat kite...
aminn....

peace
lats840

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

kaki jalan,

mlm ni punya program.

apa kata ko park keter ko kat umah aku. kita gi sana ngan keter aku.

User avatar
kaki jalan
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 21 Sep 2007, 12:20
Location: dalam sleeping bag

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kaki jalan »

cantek tp en fendi nk gi kol baper tuh? leh standby
Tumpang sekaki...

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by span »

sacredreich wrote:kaki jalan,

mlm ni punya program.

apa kata ko park keter ko kat umah aku. kita gi sana ngan keter aku.
bro ader banyak kosong kew kete ko :lidah:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

Dapat sms:

Dapat kesan tapak kasut mangsa turun menghala ke trek kuala mu. skang team dr puncak mula turun ikut kesan jejak.

-rob-
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by Along-X »

INFO TERKINI

19 - 2 -09 -- 4:18pm

Dapat Kesan Tapak Kasut Mangsa Turun Menghala Ke Trek Kuala Mu. Sekarang Team Dari Puncak Mula Turun Ikut Kesan Jejak Mangsa

Info Dari :
- ROB -
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by uglysister »

baru gak dpat sms tuh, harap2 dapat jumpa asan arini gak sebelum gelap ni
amin..

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

mintak2 la itu mmg tapak kasut hassan......
amin ya robbal a'lamin
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by rotiturbo »

harap mcm tu gak la....
so skrg ni dh masuk hari ke 4 dia sesat kan???
aku bukan tau ape-pe pun....

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

span wrote:
sacredreich wrote:kaki jalan,

mlm ni punya program.

apa kata ko park keter ko kat umah aku. kita gi sana ngan keter aku.
bro ader banyak kosong kew kete ko :lidah:
1 kekosongan lagi.
nak ikut leh contact kaki jln @ sms aku ke 012 -2220450

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

kaki jln,

kol 6:30 stand by ler kat parking keter umah aku.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

sms dari rob :

team yang jumpa tapak tu team asli sg rengil, PGA dan group kita yang sampai puncak tgh hari tadi.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by matsaiko »

alhamdullilah ada petunjuk
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by tiNta_EmaS »

alhamdulillah...

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by span »

sacredreich wrote:kaki jln,

kol 6:30 stand by ler kat parking keter umah aku.
peh awal nya
mmmm nanti saya bgtau ekk bro
kalo jd sblum kul 6 saya kal :?
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

chokobear
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Jul 2007, 10:48
Location: Atas awan

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by chokobear »

sacredreich wrote:kaki jln,

kol 6:30 stand by ler kat parking keter umah aku.
en fendi..polow skali leh...
-ChOkObEaR-

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by mizi »

moga jumpa cepat rakan kita nihhh...
climb long trail
p11at

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by azhaar »

InsyaAllah. Aku rasa sebelum maghrib jumpa.

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by span »

aku plak rase ari gak akan jmpe
mari kita doa reramai
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

chokobear ,

no hal.

jom ler

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah ya tuhan kami yang maha kaya lagi maha pemurah....
yang maha pencipta juga yang maha mengetahui segalanya...
kami bersujud dan memohon ke hadrat mu ya Allah...
Agar Kau peliharalah sahabat kami hassan ayat daripada sebarang malapetaka yang tidak diingini...
Kau jauhkan lah dia dari segala bentuk gangguan fizikal mahupun spiritual...
Ko terangkan lah hati nya supaya mudah bagi dia menemui jalan keluar...
Berilah ketenangan dan kekuatan kepada jiwanya agar dia tidak putus asa...

Andai dia lapar dan dahaga, Kau kenyang kan lah dia...
Andai dia kegelapan, Kau terangilah dia...
Andai dia sakit, Kau ringanlah kesakitannya...

Kami juga bermohon kepadamu ya Allah...
agar Kau mudahkan lah bagi pasukan pencari untuk menemui hassan...

Kau berikanlah kekuatan kepada mereka andai kata mereka telah letih...
Hanya Engkau sahaja yang mampu membalas jasa-jasa mereka ini...

Amin ya robbal a'lamin...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by pr oli »

amin ya Allah.....
minta2 di perkenan kan....

harap2 cepat kiter dpat kabar gembira dr atas sana..
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kenshina »

betterman wrote:Dapat sms:

Dapat kesan tapak kasut mangsa turun menghala ke trek kuala mu. skang team dr puncak mula turun ikut kesan jejak.

-rob-
salam..

grup ryoq n topoi dr kuala mu menghala ke puncak... kalu tapak kaki tu milik Hassan.. Insya Allah mereka akan bertembung...

:mrgreen:
challenge your limit

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by siti situ sana sini »

betterman wrote:Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah ya tuhan kami yang maha kaya lagi maha pemurah....
yang maha pencipta juga yang maha mengetahui segalanya...
kami bersujud dan memohon ke hadrat mu ya Allah...
Agar Kau peliharalah sahabat kami hassan ayat daripada sebarang malapetaka yang tidak diingini...
Kau jauhkan lah dia dari segala bentuk gangguan fizikal mahupun spiritual...
Ko terangkan lah hati nya supaya mudah bagi dia menemui jalan keluar...
Berilah ketenangan dan kekuatan kepada jiwanya agar dia tidak putus asa...

Andai dia lapar dan dahaga, Kau kenyang kan lah dia...
Andai dia kegelapan, Kau terangilah dia...
Andai dia sakit, Kau ringanlah kesakitannya...

Kami juga bermohon kepadamu ya Allah...
agar Kau mudahkan lah bagi pasukan pencari untuk menemui hassan...

Kau berikanlah kekuatan kepada mereka andai kata mereka telah letih...
Hanya Engkau sahaja yang mampu membalas jasa-jasa mereka ini...

Amin ya robbal a'lamin...
aminnnnnnnnn....
:(
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

kenshina wrote:
betterman wrote:Dapat sms:

Dapat kesan tapak kasut mangsa turun menghala ke trek kuala mu. skang team dr puncak mula turun ikut kesan jejak.

-rob-
salam..

grup ryoq n topoi dr kuala mu menghala ke puncak... kalu tapak kaki tu milik Hassan.. Insya Allah mereka akan bertembung...

:mrgreen:
mlm tadi aku sms something kat ryoq, sms pending..
30 minit tadi, hp aku alert, msg sent tandanya time tu hp ryoq dah receive sms aku.
dlm 17:30 19-2-09

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by biNGai »

abg fendi yg gagah..

abg naik ikut belah mana? lojing ke lasah?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by crampizium »

betterman wrote:Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah ya tuhan kami yang maha kaya lagi maha pemurah....
yang maha pencipta juga yang maha mengetahui segalanya...
kami bersujud dan memohon ke hadrat mu ya Allah...
Agar Kau peliharalah sahabat kami hassan ayat daripada sebarang malapetaka yang tidak diingini...
Kau jauhkan lah dia dari segala bentuk gangguan fizikal mahupun spiritual...
Ko terangkan lah hati nya supaya mudah bagi dia menemui jalan keluar...
Berilah ketenangan dan kekuatan kepada jiwanya agar dia tidak putus asa...

Andai dia lapar dan dahaga, Kau kenyang kan lah dia...
Andai dia kegelapan, Kau terangilah dia...
Andai dia sakit, Kau ringanlah kesakitannya...

Kami juga bermohon kepadamu ya Allah...
agar Kau mudahkan lah bagi pasukan pencari untuk menemui hassan...

Kau berikanlah kekuatan kepada mereka andai kata mereka telah letih...
Hanya Engkau sahaja yang mampu membalas jasa-jasa mereka ini...

Amin ya robbal a'lamin...
amin...

p/s: sori xdpt dtg ke KJ.. kena keje mlm ni :( :(

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

masih di office....
banyak pulak kerja hari nie...
tak dapat nak solat hajat dan baca yassin sama-sama :(
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by Defcon »

betterman wrote:masih di office....
banyak pulak kerja hari nie...
tak dapat nak solat hajat dan baca yassin sama-sama :(
Samalah kita encik bett huhuhuu... walaupun busy dgn keje...setiap 5 minit refresh ini page tau latest update huhuhu... berdebar debar menanti keputusan huhuhu
.::[x]:

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by maclan »

terharunye...byak kgkawan kite semua nk tolong..sory sgt2 xpat tolong buat mase skrg....student..
minggu test skrg..huhu..

pe2 pon kami tetap doakan rakan kite tu selamat haendaknye....
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

Locked