dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Locked
User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
1st post tu.

kurmajalis,

sila register kat viewtopic.php?f=16&t=648&start=300

ejan
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 20 Feb 2009, 16:25

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ejan »

kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
no comment..apepun..itu semua hanya makhluk ciptaan Allah..harap hassan diberi jalan pulang..

bro sacredreich,
saya telah inform to all ex-course mate hassan and to their senior perkara tuh..acct no,contanct person etc..harap dpt membantu..terimas!
Last edited by ejan on 20 Feb 2009, 17:40, edited 1 time in total.
kita manusia berkongsi alam dgn yg lain..

roNin
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 29 Dec 2005, 10:49
Location: bat city of johor
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by roNin »

kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
maaf saudara, anda belum perkenalkan diri lagi rasanya.
molek kiranya kalau boleh kenalkan diri kat ruangan perkenalkan diri. baru best berborak kalau dah kenalkan diri.

semoga Asan selamat dan dilindungi oleh-Nya selalu. amin.
Always enable Smilies: Yes No

ejan
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 20 Feb 2009, 16:25

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ejan »

kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
ayat itu menunjukkan spekulasi..tq
kita manusia berkongsi alam dgn yg lain..

User avatar
kurmajalis
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 20 Feb 2009, 17:15
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kurmajalis »

sacredreich wrote:
kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
1st post tu.

kurmajalis,

sila register kat viewtopic.php?f=16&t=648&start=300

ohh.. maaf.. sya ni ditunjukkan forum ni daripada kawan 1 tmpat kerja dgn Hasan..

jap sya gi intro.. makasih..
saya budak, nak belajar..

User avatar
kurmajalis
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 20 Feb 2009, 17:15
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kurmajalis »

ejan wrote:
kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
no comment..apepun..itu semua hanya makhluk ciptaan Allah..harap hassan diberi jalan pulang..

bro sacredreich,
saya telah inform to all ex-course mate hassan and to their senior perkara tuh..acct no,contanct person etc..harap dpt membantu..terimas!
makasih ingatkan sya.. jap eh...

gelojoh la plak.. he he he...
saya budak, nak belajar..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by JeNaL »

sedikit info dari comand center kl

- ada sedikit petunjuk positif akan kehadiran mangsa di satu lokasi
- kebarangkalian kesan dlm dua hari

sekian
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by uglysister »

- ada sedikit petunjuk positif akan kehadiran mangsa di satu lokasi
- kebarangkalian kesan dlm dua hari
insyaAllah.. harap2 lagi awal dari tu.. selamat berjaya kepada semua SAR team
do your best..

User avatar
kurmajalis
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 20 Feb 2009, 17:15
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kurmajalis »

Jenal wrote:sedikit info dari comand center kl

- ada sedikit petunjuk positif akan kehadiran mangsa di satu lokasi
- kebarangkalian kesan dlm dua hari

sekian
alhamdulillah..

sama-sama lah kita tolong hasan mengikut bidang kepakaran masing-masing....
saya budak, nak belajar..

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by rotiturbo »

Jenal wrote:sedikit info dari comand center kl

- ada sedikit petunjuk positif akan kehadiran mangsa di satu lokasi
- kebarangkalian kesan dlm dua hari

sekian
jenal,
ade tk info dr basecamp2 area kaki gunung?
aku bukan tau ape-pe pun....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by matsaiko »

kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
hehe byk sgt baca buku tamarjalis ko nie...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by JeNaL »

rotiturbo wrote:
Jenal wrote:sedikit info dari comand center kl

- ada sedikit petunjuk positif akan kehadiran mangsa di satu lokasi
- kebarangkalian kesan dlm dua hari

sekian
jenal,
ade tk info dr basecamp2 area kaki gunung?
semua team rescue (RQ) akan report ke com center(CC) di lodging dan semua info terbaru akan terus ke saya. untuk tindakan susulan dan pergerakkan.

tak semua info saya akan lepaskan kepada umum untuk elak kekeliruan.

harap maklum
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

mlm nie berkumpul kat mana ?
kot-kot sempat nak gak gi mengantor...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
noko
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 16 Feb 2009, 11:49
Location: Mount Fuji

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by noko »

kurmajalis wrote:saya rasa hassan kena sembunyi dgn makhluk dari alam lain la.

kita kan berkongsi alam, mcm signature saudara di atas ni. :wink:
Saya rasa kita sangka yg baik2 ajelah memandangkan kita x tau lg aper sebenarnyer berlaku..
Kata org setiap aper yg kite kata tu adalah doa..kita doakan dia berada dlm keadaan baik ajelah, x kiralah kat mana dia berada..
"i came, i saw, i conquered " - Julius Caesar

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by JeNaL »

team support communication dr mares sudah bergerak ke lodging jam 1745
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

rotiturbo
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 08 Aug 2006, 08:50

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by rotiturbo »

Jenal wrote:
rotiturbo wrote:
Jenal wrote:sedikit info dari comand center kl

- ada sedikit petunjuk positif akan kehadiran mangsa di satu lokasi
- kebarangkalian kesan dlm dua hari

sekian
jenal,
ade tk info dr basecamp2 area kaki gunung?
semua team rescue (RQ) akan report ke com center(CC) di lodging dan semua info terbaru akan terus ke saya. untuk tindakan susulan dan pergerakkan.

tak semua info saya akan lepaskan kepada umum untuk elak kekeliruan.

harap maklum
ok jenal.... thanks.....
aku bukan tau ape-pe pun....

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by azlanhuzaifah »

Ya Allah, selamatkan lah saudara kami,
bantulah rakan rakan kami di sana,,
bukalah jalan utk hassan,
bukalah jalan utk pasukan penyelamat,
peliharalah keselamatan Hassan...AMIN...

p/s:- just can not imagine mcm mana keseorangan di G7. Berat hati yg mengenang, lagi berat diri yg menanggung di sana.

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by dinseason »

-sunting-

igt betul la td...call balik salam tye...
bukan...last2x, 2 2 kecewa..siot jer..-din
Last edited by dinseason on 21 Feb 2009, 00:24, edited 2 times in total.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by betterman »

setau aku sham castello kat kem agas mlm nie dan esok akan kuar ikut pos brooke....
so mana mungkin dia nak ke kuala mu....

please confirm berita nie...
kaji betul2 sumber nya...

kalau betul alhamdulillah...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by uglysister »

huihh betol ke info ni?
saspen plak, ada sape2 bleh verify ke?

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by dinseason »

salam,

tadi tuu rumours jadi mintak maaf atas kekeliruan...
igt kan betul la...excited dengar da jumpe kononya...

ape pun..doa yang terbaik je utk asan.. :( :(

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by maclan »

dinseason wrote:-sunting-

igt betul la td...call balik salam tye...
bukan...last2x, 2 2 kecewa..siot jer..-din

heheh....

sory bro.....

tp tu petande positif....insyaallah sehari dua lagi jumpe la asan...

same2 kite doa kan..hehe
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

betterman wrote:setau aku sham castello kat kem agas mlm nie dan esok akan kuar ikut pos brooke....
so mana mungkin dia nak ke kuala mu....

please confirm berita nie...
kaji betul2 sumber nya...

kalau betul alhamdulillah...
nanti kat post mortem kena highlightkan knp issue ni terjadi.
bikin kalut jerk.

bayangkan jenal terpaksa terima beberapa call dari org berlainan yg mana ianya bukan ler sumber yg begini soheh. banyak masanya terbuang gitu jer dgn dia yg sibuk tu.

aku faham knp dia sibuk sbb: aku yg kerja wat promosi derma pun boleh tahan gak sibuknya.
tu baru kerja kecil tu. kalo ketua program tak tau ler camna.

apa2 pun terima kasih diatas keperahatinan & sumbangan rakan² gunung sekalian.

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by nelly »

semoga asan selamat
terima kasih kepada kawan2 gunung yg lain yg membantu, pergi rescue dan bagi idea.

syitAH_La
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 28 Jun 2007, 08:46

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by syitAH_La »

salam ..

doakan asan n rakan2 yg membantu selamat hendaknya, insyaALLAH

User avatar
Pendekarlaut7
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 19:12
Location: Shah Alam

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by Pendekarlaut7 »

Askum semua..

Kami dari team Westport turut berasa sedih dan risau atas kehilangan Asan. Semoga beliau cepat di temui....sama2 la kita berdoa.

Hamba pun dah lama tak turun padang...tp dengar berita ni terasa masa nak beri bantuan la jugak sedaya yg boleh.

Br call Nadir & Rob td...tapi tak dpt. Harap semaunya selamat...InsyAllah !

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ainayee »

Aku kwn satu tempat keje ngan dier... Kat opis sumer panggil dier Ayat... Harap2 Ayat dpt dijumpai dlm keadaan selamat.... Xdpt nak bayangkan keadaan dier sorg2 kat dlm hutan... Kesiannyer... Terima kasih pada sumer yg bekerjasama mencari Ayat... Aku sayang kawan aku tu...

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by kambinggurun »

think positive ye sume..

sambil doa...
::SRC-Total Outdoor::

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ainayee »

any updated news????

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

22-02-09 10:30

call dari rembau,
mintak aku arrangekan gi ke darul shifah bangi.

sesiapa yg nak bantu? sila contact Fendi 012- 2220450

printkan gambar hassan yg terang, bawak nama ayah & mak dia.

& ke darul shifah.

cuba mintak clue dari sana plak.

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ainayee »

aku boleh tlg arrange.. kakak & abg ipar aku kawan baik ngan anak harun din.. aku boleh mintak tlg diorg utk arrange dgn pihak darul shifa'.. jap aku try call diorg...

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

tq, ainayee.
apa2 update aku ya.

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ainayee »

kakak aku ckp boleh walk-in jer... skrg dah byk ustaz kat sana... x pyah buat appoinment pun... mintak maaf byk2 aku xleh nak tlg pegi sana.. aku kat alor setar.. aku boleh tolong doa jer utk Ayat... jap.. aku try masuk facebook kakak tu...

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ainayee »

aku dah hantar msg kat dlm facebook kakak tu.. harap2 dia baca cepat & inform ayah dia... aku xder no phone dier... semoga kite semua dpt petunjuk utk selamatkan Ayat... sama2 lah kite semua berusaha dgn apa cara sekali pun...

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by sacredreich »

pastikan akak tu dpt info yg lengkap. senang dia nak wat keje.

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by khalid »

alhamdullillah kami sampai ke kuala mu.
lepas bincang ngan tokbatin sana. kami standby kat air terjun lubuk buaya.
En. Mun dan student UUM (semua 5 orang) masuk ke pondok satu.
Kami selamat turun dalam keadaan hujan petang semalam. Sedikit kenderaan sliding, trek licin dan tanah merah melekat.
Kuala Mu dah 2 hari hujan waktu petang.
Belum ada berita pasal hassan.
En. Mun balik harini.
Belum ada berita lagi dari dia. Nanti contact lagi.

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by ainayee »

mintak maaf semua.. akak tu masih x reply msg aku... aper2 info aku akan update.. klau sesaper yg ader berdekatan bangi boleh la terus ke darul shifa'.. jgn harapkan aku...

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by khalid »

baru contact en.mun tadi. mereka baru turun ke lasah
dia dah hantar laporan kat jenal.
hujan sepanjang jalan dari pos kuala mu ke lasah.
kump. en.mun tak menemui hassan.
mereka ada tinggalkan nota dan beberapa tanda dari kem pondok satu menuju
pos kuala mu untuk hassan.
sesama kita berdoa dan tunggu update dari jenal.

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by azhaar »

Khalid,
Kau nak balik ke? Berapa team lagi ada kat sana?

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Post by khalid »

Azhar, kami dah balik dari pos kuala mu. Tiada sesiapa yang kat sana sekarang. Team adik idan, topoi dah keluar pos brooke.SAR dari pos kuala mu hanya melibatkan kawan-kawan sukarela sahaja.
Harap minggu akan datang lebih ramai sukarelawan turun. Hubungi jenal untuk kordinasi.
Team SAR banyak masuk dari pos brooke yang melibatkan pga, polis dan sukarelawan. Kengkawan dari kl, pantai timur masuk melalui pos brooke.

Locked