Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung

Postby qolbulmukmin » 29 Jul 2008, 11:23

Asalamualaikum Kawan semua

Kongsi pengalaman kau orang semasa mendaki gunung
sama ada terserempat dengan maklub halus atau digangu maklub halus
dan sebagainya sebagai tirai pembongkaran misteri gunung.

Ada setegah pendaki melihat ada masjid di puncak gunung tapi masjid di alam ghaib la dan banyak lagi mungkin kita dapat kongsi insyallah.


Wsalam
http://bukitmarak.blogspot.com/
Last edited by qolbulmukmin on 29 Jul 2008, 14:25, edited 2 times in total.

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 257
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Postby solaris » 29 Jul 2008, 12:03

mukmin...tq bukak topic nie...

Pasal makhluk halus nie tade lah plak terjadi kat aku tapi dengar2 cerita tu ade la...x tahu ler kesahihannya.. dengar pada orang lama gunung batu puteh antara gunung mistik sape2 tahu atau pernah terjadi kat diorang dialu-alukan cerita kat sini



.....sekian

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 29 Jul 2008, 13:07

ada pro dan con topik nih dipublish
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 29 Jul 2008, 14:17

ala.. tgk cara penyampaian la..

kalu sekadar nk berkongsi maklumat supaya kita lebih beretika bila masuk hutan.. apa salahnya..

tp kalu utk menakut-nakutkan org sampai jadi takut pulak nk masuk utan.. ermm... sendiri bleh nilai lerr... :wink:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 29 Jul 2008, 14:29

salah satu cara untuk mengelakkan ganguan
maklub halus di dalah hutan atau gunung ialah
sebelum memulakan pendakian dengan melaugan
seruan Azam.

Dalam Hadis Nabi s.a.w Sunat melaugkan Azam apabila
masuk ke dalam hutan.


:arrow: :arrow: :arrow:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gangguan

Postby soulfly » 29 Jul 2008, 15:40

kalo nk di kira gangguan makhlus halus ni tak semestinya dalam hutan, pendpat akulah kan...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Postby biNGai » 29 Jul 2008, 16:15

kisah mistik taun 2005 masa naik Yong Blar..sume org (paling lambat) sampai peak kul 11.30mlm..cek balik sorg hilang..rupenye member tido ontrek sorg2 psal daa pewai..kire mistik gak tuhhh ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Postby petis tekan » 29 Jul 2008, 16:20

syok wo lau citer bab2 ni..heheheh...
bleh kito konsi samo2 deh... gu,sapo nok mulo kay dulu..ahaks..

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
ORANG GUNUNG
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 04 Jun 2008, 11:51
Location: selayang

Postby ORANG GUNUNG » 29 Jul 2008, 19:05

Bagi pendapat aku sebelum masuk utan nih kena pasang niat dulu. niat mesti yg baik2 kalu niat dah jahat nak buat benda tak elok mestila bende tuh tak suka, sebab hutan tu umah dia.....macam kita la jugak kalau datang rumah org takan nak terlalak sana terlalak sini gerenti la kena halau ngan tuan umah betul tak......

User avatar
ORANG GUNUNG
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 04 Jun 2008, 11:51
Location: selayang

Postby ORANG GUNUNG » 29 Jul 2008, 19:07

setakat aku dok panjat gunung nih alhamdullilah x de kisah 2 misteri nusantara nih..

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

mistik

Postby soulfly » 29 Jul 2008, 19:12

biNGai wrote:kisah mistik taun 2005 masa naik Yong Blar..sume org (paling lambat) sampai peak kul 11.30mlm..cek balik sorg hilang..rupenye member tido ontrek sorg2 psal daa pewai..kire mistik gak tuhhh ekekeke


dato' ngaiz..

aku tak boleh belahlah ayat tu..wakakaka

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Postby biNGai » 29 Jul 2008, 23:46

mamak ;

ang tk bole belah, kite lepak laa dulu..sap kok, kene kupi lu..



dlm ramai2 ni takkan takde kene mistik kot? biar betikkk


psstt ade sesapa tau psal pagar memagar kemsait?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 30 Jul 2008, 09:00

Bagi pendapat aku sebelum masuk utan nih kena pasang niat dulu. niat mesti yg baik2 kalu niat dah jahat nak buat benda tak elok mestila bende tuh tak suka, sebab hutan tu umah dia.....macam kita la jugak kalau datang rumah org takan nak terlalak sana terlalak sini gerenti la kena halau ngan tuan umah betul tak......


Betul Ana setuju ORANG GUNUNG - "Bermula segala amal itu kerana niat"
Alhamdulilah

Kalau kat Gunung Tebu memang keras dengan maklub halus sbb sana boleh dengar banyak cerita pasal orang hilang dan boleh kata setiap tahun mesti ada orang hilang kat sana walaupun bukan mendaki gunung atau pengunjung yang datang mandi manda.

Mengikut pak cik yang menjual makanan kat bawah latar belatang tu cakap sebelum sampai puncak gunung ada satu bukit yang dipanggil bukit cukai kalau 10 orang pendaki dia ambil 1 orang maka tggal la 9 orang. kalau tak silap aku tempat tu Dekat Batu Mat Hassan.

Gunung Tebu juga terkenal sebagai perkampungan orang Bunian dan orang yang ghaib. Raja Bunia yang memerentah sana ialah Sultan Ahmad Shah.

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 30 Jul 2008, 09:14

Salah satu pengalaman Misteri Gunung aku alami
sewaktu mendaki gunung Stong waktu tu kami berkemah dekat Camps Bahar dalam tahun 1983 kalau tak silap aku la.
masa tu bahar masih ada lagi.

Arwah Bahar penah cerita yang dia penah berjumpa dengan maklub berpakaian seperti panglima tetapi kepala harimau di gunung stong. ada satu gunung kat situ dia letak nama dia iaitu gunung bahar.

Waktu subuh kita orang dengar suara wanita sedang membaca Al-Quran
blh kata semua dapat dengar. rasa2 malam jumaat. inilah kebesaran tuhan .

" Al-Quran sebagai panduan meminpin umat menuju matlamat "
" Bersama Pertahankan "

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

mistik

Postby soulfly » 30 Jul 2008, 11:20

biNGai wrote:mamak ;

ang tk bole belah, kite lepak laa dulu..sap kok, kene kupi lu..



dlm ramai2 ni takkan takde kene mistik kot? biar betikkk


psstt ade sesapa tau psal pagar memagar kemsait?


ngai,
kata nk ngeteh aku bila2 pun boleh....

psstt pasal nk pagar kem site,pagar ngan tali rapia dah leh...

di gunung...........#, aku pernah terserempak ngan satu keluarga kat #### lebih kurang 6 petang,dari segi berpakaian tak mungkin pak cik ni dan keluaganya pendaki gunung,ehemm
Last edited by soulfly on 31 Jul 2008, 10:55, edited 1 time in total.

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 30 Jul 2008, 12:29

psstt ade sesapa tau psal pagar memagar kemsait?


Untuk memagar kamsait pula caranya adalah
1- Duduk Bersila @ sebaiknya dahulukan solat hajat 2 rakaat
2- Niatkan " niatkan memagar kamsait dari segala ancaman dari
binatag buas, pencuri, ganguan jin dan manusia berniat jahat dan
dan sebagainya "
3- BISMILLAHIRROHMANIROHIM 1KALI
INNAHU MIN SULAIMAN WAINNAHU BISMILLAHIRROHMANIRROHIM
7KALI
AYATUL QURSI 7KALI
semasa membaca ayat diatas, bayangkan tembok itu mengelingi kamsait kita dan di ikuti langkah seterusnya untuk kelilingnya pula.


Siapa yang nak cuba bolehlah cuba. Ingat, setiap apa
yang berlaku hanyalah dari Allah, bukan dari ilmu
kita.

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Postby nabil » 30 Jul 2008, 13:58

errr... aku penah kena marah pasal tnya bnda ni ooo... hehehe...
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Postby Hangar 18 » 30 Jul 2008, 14:13

qolbulmukmin,

fakta biar betul. sbb apa yg kita karang ni dibaca oleh semua org.
karang org baca apa yg kita karang & ingat betul.. last2.. benda yg tak betul diingatkan betul

jadi le cam hadis yg perawinya ayah pin.

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 30 Jul 2008, 16:15

Apa yang tak betul Hangar 18
apa kaitan pulak dgn Ayah Pin

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Postby Hangar 18 » 30 Jul 2008, 16:59

tak de kaitan dgn ayah pin.. cuma kalo nak wat citer.. biar le citer tu betul.
jgn pakai agak2 jerk.

senang citer.. ko gi jumpa pak ya balik.. ko recce balik info yg ko publishkan tu.. mana salah ko betulkan.

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1354
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Postby Freelance » 30 Jul 2008, 17:41

pada lily lah.. kalo korang dapat tgk2 benda2 pelik @ aneh2... rezeki allah nak bagi lah tu... bukan sembarangan orang leh dpat tgk benda2 mcm ni... ada member ngadu kt lily.. apsal sejak akhir2 ni daki gunung..saya nampak pelik2 ehh... :roll:
aqu terus ckp..alhamdulillah lah... bukan semua orang leh dpt tgk....allah nak bagi ko peluang nampak dunia lain.. so secara tidak langsung..memang kita tau selain kita di dunia..masih ada makhluk lain yang berada di alam lain... :wink:

seelok2nyalah ...baik orang yang ada pengalaman sebenar yang menceritakan cerita yang sebenar2nya... :wink: bukan per.. takut pass pass citer... main tokok tambah.. jadi lain lak citer nya..... hehehe....
yalah macam pacat.. sejengkal besar ehhh..... tak leh nak bayangkan sejengkal mana. sejengkal jari dak kecik ke sejengkal jari orang dewasa... ahaks!!!! panjang betul ehh kalo pacat sejengkal jari orang dewasa.. mcam cacing je lah pulak .... :lol:

monster
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 May 2007, 21:19

Postby monster » 30 Jul 2008, 21:51

yupp sokong lily!

sekadar sharing pengalaman ~ pernah ktorang dengar orang bersembang2 kat luar fly (ramai lak tu..) semasa di ******** & pernah gak ktorang dgr suara tangisan makin lama makin dekat kat cuping telinga semasa di ******* & lain2..

apapun bak kata lily,rezki memasing... dah ketentuan camtu terima jelah..tapi jgn disebabkan tu jadi serik nak masuk utan..pepandai le pasang niat , jaga kelakuan & tatasusila memasing...

kat mana2 pun kalo nak terkena...terkena gak kan... (cam citer seekers tu...tak pun cam citer hantu singapura... :P )

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 31 Jul 2008, 11:01

biNGai wrote:kisah mistik taun 2005 masa naik Yong Blar..sume org (paling lambat) sampai peak kul 11.30mlm..cek balik sorg hilang..rupenye member tido ontrek sorg2 psal daa pewai..kire mistik gak tuhhh ekekeke


siiiooolll........., aku siap copy n pase kat word nak baca n cover cover dari bakang
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Postby esir » 31 Jul 2008, 11:02

kasi Hot dulu..
baru bukak cite hehehe..
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":
Image

fiayis81@yahoo.com
www.esir.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 31 Jul 2008, 11:03

nabil wrote:errr... aku penah kena marah pasal tnya bnda ni ooo... hehehe...


[size=0]aku kot yg marah kih kih kih[/size]
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 31 Jul 2008, 11:07

[quote="qolbulmukmin] INNAHU MIN SULAIMAN WAINNAHU BISMILLAHIRROHMANIRROHIM [/quote]

kenapa di terbalik kan bismillah tu kat belakang lak?
erk... sekadar bertanya


salam perdana dari kami
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1354
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Postby Freelance » 31 Jul 2008, 12:44

monster wrote:yupp sokong lily!

sekadar sharing pengalaman ~ pernah ktorang dengar orang bersembang2 kat luar fly (ramai lak tu..) semasa di ******** & pernah gak ktorang dgr suara tangisan makin lama makin dekat kat cuping telinga semasa di ******* & lain2..



mcm pernah dengar je citer ni, tapi di mana ya :roll:

ya semua tu untuk menguji kesabaran dan keimanan kita.. tepuk dada tanya iman dan hati... :wink:

pengalaman sendiri hehehe ternampak eh maya karin.... :evil:

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 31 Jul 2008, 12:56

seper4alif
INNAHU MIN SULAIMAN WAINNAHU BISMILLAHIRROHMANIRROHIM

kenapa di terbalik kan bismillah tu kat belakang lak?
erk... sekadar bertanya


Terima kasih seper4alif
kerana sudi bertanya ini Ayat Al-quran surah Al-Naml 30
inilah isi surat Nabi Sulaiman a.s. yang dihantar burung Hud-hud kepada Ratu Balqis.
last Ratu Balqis menjadi isteri Nabi Sulaiman a.s.

إِنَّهُ ۥ مِن سُلَيۡمَـٰنَ وَإِنَّهُ ۥ بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (٣٠)
Sesungguhnya surat itu dari Nabi Sulaiman dan kandungannya (seperti berikut): Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani, (Al-Naml30)
أَلَّا تَعۡلُواْ عَلَىَّ وَأۡتُونِى مُسۡلِمِينَ (٣١)
Bahawa janganlah kamu meninggi diri terhadapku dan datanglah kamu kepadaku dengan menyerah diri (beriman dan mematuhi ajaran agama Allah). (Al-Naml31)
Last edited by qolbulmukmin on 31 Jul 2008, 13:16, edited 4 times in total.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3215
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Postby biNGai » 31 Jul 2008, 12:57

maya karin dengan tunang dia ke? rasanyer kalo compare tunang dia dgn aku, aku ensem skit..tapi apa pasaall dia pilih mat saleh tuh!! mesti daa kene ilmu mistik2 nih..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 31 Jul 2008, 13:29

biNGai wanita sekarang suka Lelaki luar
----------------------------------------------------
Ya Allah Seaindainya telah ditakdirkan dia bukan milikku
bawalah dia jauh dari pandangan ku
luputkanlah dia dari ingatan ku
dan peliharalah daku dari kekecewaan
Amin.

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 31 Jul 2008, 14:27

qolbulmukmin wrote:
seper4alif
INNAHU MIN SULAIMAN WAINNAHU BISMILLAHIRROHMANIRROHIM

kenapa di terbalik kan bismillah tu kat belakang lak?
erk... sekadar bertanya


Terima kasih seper4alif
kerana sudi bertanya ini Ayat Al-quran surah Al-Naml 30
inilah isi surat Nabi Sulaiman a.s. yang dihantar burung Hud-hud kepada Ratu Balqis.
last Ratu Balqis menjadi isteri Nabi Sulaiman a.s.

إِنَّهُ ۥ مِن سُلَيۡمَـٰنَ وَإِنَّهُ ۥ بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (٣٠)
Sesungguhnya surat itu dari Nabi Sulaiman dan kandungannya (seperti berikut): Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani, (Al-Naml30)
أَلَّا تَعۡلُواْ عَلَىَّ وَأۡتُونِى مُسۡلِمِينَ (٣١)
Bahawa janganlah kamu meninggi diri terhadapku dan datanglah kamu kepadaku dengan menyerah diri (beriman dan mematuhi ajaran agama Allah). (Al-Naml31)


heem seperti juga yg tertera di atas saya kurang fasih dengan perenggan yg bermaksud "Bahawa janganlah kamu meninggi diri terhadapku dan datanglah kamu kepadaku dengan menyerah diri " ada kah ini ayat yg kena dangan niat untuk mengunci/memagar seper camp side?

maaf lagi...... saya nak kepastian sebelum melakukan............

salam
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2824
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 31 Jul 2008, 16:21

qolbulmukmin wrote:Salah satu pengalaman Misteri Gunung aku alami
sewaktu mendaki gunung Stong waktu tu kami berkemah dekat Camps Bahar dalam tahun 1983 kalau tak silap aku la.
masa tu bahar masih ada lagi.

Arwah Bahar penah cerita yang dia penah berjumpa dengan maklub berpakaian seperti panglima tetapi kepala harimau di gunung stong. ada satu gunung kat situ dia letak nama dia iaitu gunung bahar.

Waktu subuh kita orang dengar suara wanita sedang membaca Al-Quran
blh kata semua dapat dengar. rasa2 malam jumaat. inilah kebesaran tuhan .

" Al-Quran sebagai panduan meminpin umat menuju matlamat "
" Bersama Pertahankan "


mak hai tahun 1983 dah naik stong...
aku baru tadika...
berapa umur encik qolbulmukmin nie...?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Postby poncho » 01 Aug 2008, 06:21

seper4alif wrote:
biNGai wrote:kisah mistik taun 2005 masa naik Yong Blar..sume org (paling lambat) sampai peak kul 11.30mlm..cek balik sorg hilang..rupenye member tido ontrek sorg2 psal daa pewai..kire mistik gak tuhhh ekekeke


siiiooolll........., aku siap copy n pase kat word nak baca n cover cover dari bakang

:kah:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Postby petis tekan » 01 Aug 2008, 12:13

kisah mistik haku kena kat kem kijang,kobu via sroja..
15minit nk ke kijang..tgh dok layan trek turun..aku rs ada mbr cucuk angin bakang aku, aku toleh,memang ada org..(mbr tu muka ketat cm spender)aku igt nk bg dia potong bila jmp trek landai..aku pun benti..las2 pandang bakang je sowang pn tadak...waduhh..ketak lutut beb,hehehe..
smp je kem kijang,aku tggu mbr yg dok cucuk angin td tuh,uppernyer dia org paling las smp kijang.. sambung..jap agi ahh..

petis tekan
lesung pipit di pipi..

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Postby petis tekan » 01 Aug 2008, 16:07

malam tuh lak kitawang tdo kat kem kijang..tempat kitawang tdo tuh byk batu..aduhh..igt nk luruss kan tolang bakang..heheheh...
kitawang tdo kapla sume sebaris..sok pg bangon,mbr aku sambil garu kapla dia tanya..''weh nape kepala aku kat kaki kowang ni''..?sekian..

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Postby Rob » 01 Aug 2008, 16:28

biNGai wrote:rasanyer kalo compare tunang dia dgn aku, aku ensem skit..!!


hahahahahah.... li kumli betui ahh..
statment tak boleh blah...
sengaja buat aku tak selera makan nasi.. wakakaka..

yoo geng..
aku pun ada citer mistik gak...
terjadi tiga tahun lepas.. tak silap 2005
masa tu kat kem batu ijauu.. last kem site nak naik gi rajah.
memba aku pasang hammock.. ikat kat batang kayuu.. batang kayu besar.
lepas dah siap ikat.. diorang suma berehat laa..
si dia ni pun tadi naik laa atas hammock dgn kawan aku sorang lagi nama ah peng (bukan nama sebenar)
pastu ntah macam mana.. ribut takde, angin takde.. ujan tak de..
tetiba aku dengar bunyi "kebbaaabbb.." mcm nangka jatuh...
semua yang ada kat situ tengok benda apa yang jatuh..
sekaliiiiiii tengok tengok....... jeng jeng jenggg

bersambunggg.... :evil:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 03 Aug 2008, 08:09

heem seperti juga yg tertera di atas saya kurang fasih dengan perenggan yg bermaksud "Bahawa janganlah kamu meninggi diri terhadapku dan datanglah kamu kepadaku dengan menyerah diri " ada kah ini ayat yg kena dangan niat untuk mengunci/memagar seper camp side?


Tuan cukup baca ayat surah (Al-Naml30) sahaja seperti aturan sebelum ini. tapi kalau ditambah ayat 31 boleh juga.

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 257
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Postby solaris » 04 Aug 2008, 11:43

petis tekan wrote:malam tuh lak kitawang tdo kat kem kijang..tempat kitawang tdo tuh byk batu..aduhh..igt nk luruss kan tolang bakang..heheheh...
kitawang tdo kapla sume sebaris..sok pg bangon,mbr aku sambil garu kapla dia tanya..''weh nape kepala aku kat kaki kowang ni''..?sekian..

petis tekan


he2 :keke: :kah:

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Postby qolbulmukmin » 04 Aug 2008, 12:35

Saudara ku solaris kem kijang tu dekat pantai PCB?

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 04 Aug 2008, 16:41

rasa cam ada yg tak kena nih..
ImageImageImageImageImage


Return to “Isu & Gossip”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron