PENGUMUMAN-PAITOT/FAIEZAT KEMALANGAN

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

PENGUMUMAN-PAITOT/FAIEZAT KEMALANGAN

Post by Freelance »

Image
Image

Dapat berita dari arep hari ni 22 Mei 2008... adik paitot call.. paitot kemalangan pagi tadi.... situasi koma.. ada berada di hospital seremban..... berdoalah kawan2 semoga paitot cepat semboh.... lily tengah tunggu info dari kawan2 kt seremban...


maklumat terbaru... dah call hp paitot-adik dia pegang hp tu.. so lily dapat bercakap ngan adik dia...dia cakap paitot masih koma lagi.. keadaannya teruk.. kereta langgar dia... time dia nak g keje...
Last edited by Freelance on 22 May 2008, 13:21, edited 2 times in total.

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

semoga cepat sembuh.

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

sat lg nk p ngan orga ni...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Maklumat terbaru... hospital seremban - Wad 3a.... Patah kaki dan terdapat kecederaan yang lain... masih lum sedarkan diri lagi...

User avatar
rizan79
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Jul 2006, 11:29
Location: butterworth
Contact:

Post by rizan79 »

semoga cepat sembuh...

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

salam..sy bru g spital tdi ngan orga..keadaan beliau masih tidak sedar kan diri..eksiden motor di jln ampangan seremban..pda pukul 8 pgi tdi. Info drpd bapa beliau..di harap rakan2 gunung dapat melawat beliau di hosptal seremban wad 3 A katil no 30.

waktu melawat

12.30-2.30
4.30-7.30

di harap rakan2 yg ke sna dpt mmberi info terbaru

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Insyallah kami semua cuba utk melawat beliau..
Pengumuman...mlm ni ada tahlil dan yassin utk arwah Palie dan rakan sepejuangan yang telah meninggal dunia... di masjid Al-Ridhuan, hulu kelang.... insyallah kami akan mendoakan paitot...semoga cepat sembuh dan dpt melawan segala rintangan yg dihadapi oleh nya semasa dia di dlm koma.... Amin

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

banyak kan bersabar dan sentiasa banyakkan berdoa
sesuatu kejadian tentu ada hikmah nya...
tanya sama itu hud hud

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

kekerk wrote:salam..sy bru g spital tdi ngan orga..keadaan beliau masih tidak sedar kan diri..eksiden motor di jln ampangan seremban..pda pukul 8 pgi tdi. Info drpd bapa beliau..di harap rakan2 gunung dapat melawat beliau di hosptal seremban wad 3 A katil no 30.

waktu melawat

12.30-2.30
4.30-7.30

di harap rakan2 yg ke sna dpt mmberi info terbaru
salam..pembetulan tuh..Hospital Seremban wad 3A katil 20

baru melawat paitot td..kritikal gak..skang masih koma..pernafasan masih bergantung sepenuhnya bantuan oksigen..kecederaan yg diketahui patah betis kaki kanan, kecederaan lain2 masih dlm pemeriksaan doktor..

sama2 la kita mendoakan dia segera pulih..tq
ImageImageImage

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

Kita doakan semuga Paitot akan sembuh dan dapat mendaki bersama-sama lagi..InsyaAllah
Leave no trace but tracks

User avatar
azzira
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 21 Feb 2006, 10:43

Post by azzira »

sedih dgr berita ni..... :( ...semoga Paitot segera sembuh...amin....

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

malam selasa lepas aku treking malam berdua dengan paitot dari sungai Y ke dam sama sama berhujan tapi sekarang dia sudah terlantar di hospital, sedih aku dengar berita ini, kalau dekat aku dah pergi melawatnya, ni aku jauh dari lumut, jadi aku wakilkan pada sesiapa yang pergi melawat paitot di hospital seremban, sekiranya ia dah sedar sampaikan salam dari ( abe~G). nak pergi melawat minggu ni adik kahwin. semoga cepat pulih macam sebelumnya.insyaallah.

cadangan: dan dengan itu juga saya mencadangkan pada pengurusan gunungonline supaya membuka satu akaun supaya sumbangan dapat disalurkan untuk beliau

terima kasih

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Post by Syahrul_Penang »

Semoga bro Paitot sembuh dari koma..
Kami dari Penang ni mendoakan beliau cepat sembuh..

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

baru kenal dlm trip batu puteh, dah jd gini...

semoga beliau terus didalm lindungan Nya.... dan cepat sembuh.. aminn

Qem
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Aug 2006, 14:28

Post by Qem »

semoga paitot cepat sembuh....

User avatar
kecik
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 19 Mar 2008, 05:48
Location: nilai 3

Post by kecik »

ya allah ya tuhan kami,kau berikanlah kekuatan kpd rakan kami ini utk mghadapi dugaan ini,semoga dia cepat sembuh...amin..
'let nature be our teacher'

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

Moga Paitot cepat sembuh.....
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

camne condition Paitot ni skang, siannya..
semoga cepat sembuh

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

td rembau call dari spital semban kate paitot mmg tak sedar lagi..
still koma.. :(

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

betol tu pisha..last aqu gi aritu pon still koma kt ICU..
tatau la betol ka tidak,tp bapak dia ada cakap..lepas operation kaki, doc saspek tengkuk ngan tulang blakang dia pon ada crack skek..skek mana tatau lak aqu..

btw, abot n rakan2 akan adakan majlis bacaan yasin n solat hajat utk sahabat kita,paitot pd 29 mei ni sblm solat maghrib kt masid kg jiboi baru,ampangan..jemput la kt sumer ye..
ImageImageImage

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

time kasih segala informasi dr rakan2 gunung..

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Post by rakangunungpenang »

zan rakangunungpenang doakan agar beliau di panjangkan umo....

insyallah zan akan cuba hubungi pihak hospital seremban wad 3A untuk mendapat perkembangan beliau.......

apa2 pun kita bersabar kejadian yang menimpa beliau.......

sama2 lah kita membaca yasin untuk beliau..........amin

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

ini multiply Paitot...semuga kita tidak jemu-jemu mendoakan Paitot

http://faeizad.multiply.com/
Leave no trace but tracks

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

orga
tima kaseh ats infomasi terkini paitot..

semuga adik aku sorang nie cpt sembuh..aminnn....

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

melati wrote:orga
tima kaseh ats infomasi terkini paitot..

semuga adik aku sorang nie cpt sembuh..aminnn....
melati tak leh lupa ehh lawak dia ...huhuhu "siamang gagap" :)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

tu la k.lily...sayu ja bila terkenangkn dia yg sdg koma..nk g jengah jauh..doa jerk lah yg dpt...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

semoga cepat sedar dan sembuh...amin

akie_4914
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 24 Jan 2008, 04:05
Location: Batu Pahat, Johor
Contact:

Post by akie_4914 »

innalillah...

moga die cepat smbuh..

amin..
akiera

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

aku pon doakan dia sedar dari koma dulu baru sembuh,
aminnn..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

any update....

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

sat lg nk p spital..spe2 nk p bleh join kt sner..

hai
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 02 Jan 2006, 18:56

Post by hai »

semoga cepat sedar dan sembuh...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

td aqu n kekerk sempat antar paitot ke dewan bedah..
hari ni dia jalani satu lg operation..dlm mlm ni baru kluar kot..
dia skang da sedar tp blom bole cakap apa2..
sesama la kita berdoa spy dia cepat sembuh..
ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

kena repeat gi tengok ni..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Hangar 18 wrote:kena repeat gi tengok ni..
aah lily pun nak g tgk ni .apa perkembangan terbaru dia.. insyallah hari ahad.. sabtu tu dah dinner go.. meh ler g ramai2 g tgk dia...

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

salam..

ptg tdi g tgk ngan orga..petot da sedar kn dri..dia x bleh brcakap sbb kerongkong dia da kne tebuk..aku sedih la nk citer lg...korang g la tgk sendri
huhhuhhhu... :cry:

hai
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 02 Jan 2006, 18:56

Post by hai »

:roll: jom weekend neh gi lawat..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

kekerk wrote:salam..

ptg tdi g tgk ngan orga..petot da sedar kn dri..dia x bleh brcakap sbb kerongkong dia da kne tebuk..aku sedih la nk citer lg...korang g la tgk sendri
huhhuhhhu... :cry:
sama-sama lah berdoa agar paitot cepat sembuh....

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

ape cite paitot ,sape2 dpat info bg taw.... die aku kenal sangat2 die trekking sorang diri ke gunung dato pkul 3 pagi

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

info terbaru ada dlm multiply.. serta gambar2 paitot terbaru... siap dah leh sign autograph kt balutan kt kaki dia tu.. :wink:

http://nizran.multiply.com/photos/album ... es_read=18

Post Reply