Pendakian Luar Negara _SWG09

Klinik Gunung • Khas untuk ruangan diskusi ilmu pergunungan sahaja.

Moderator: orga

Post Reply
User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by rembau » 22 Nov 2009, 20:19

nota ini daripada nota asal yang ditukar dari format asal ke format lain ....

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by orga » 01 Dec 2009, 15:56

tahun dpn mana lg la zaidi ni nk pegi agak nye ye..
bagus tip2 yg dia bg masa swg arituh..
ImageImageImage

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by maclan » 19 Dec 2009, 21:29

zaidi PAC ni xde on9 dkm GO ke...nk btnye info ni...huhu
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by Zaidi » 13 Jan 2010, 10:31

Salam,

Saya dah bertahun-tahun online kat GO ni.

Zaidi
www.adventuregunung.blogspot.com (sorry lama tak update)

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 13 Jan 2010, 11:11

Menjawab gak kawan aku ni.
Tahun ni trip bagus g mana lak.....

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by adventure inc » 13 Jan 2010, 12:20

encik zaidi nie bz memanjang bang... kejap kejap je ilang...
sy pun tgh berguru ngan dia nih...
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by Zaidi » 14 Jan 2010, 17:02

Commander, sorry lar bukan tak nak jawab tapi saya bukan masuk semua site kat GO ni. Tetiba ter'klik' kat klinik gunung. Ada pula org menyebut nama saya, tu yang terbatuk-batuk nak mnjawab.

Tahun ni baru balik Korbu dan Gayung. Plan yg lain nak ke Tahan, Mulu, Apad Runan, Apo (Filipina), Swettenham, Klabat & Mahawi (Sulawesi Utara), Kelimutu (Flores), Kinabalu (lagi). Ada lagi lar yg tak confirm.

Zaidi

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by soulfly » 15 Jan 2010, 11:23

Salam,

Saya dah bertahun-tahun online kat GO ni.

Zaidi
http://www.adventuregunung.blogspot.com (sorry lama tak update)
hehehe
lama sangat...

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by maclan » 11 Mar 2010, 13:37

Tahun ni baru balik Korbu dan Gayung. Plan yg lain nak ke Tahan, Mulu, Apad Runan, Apo (Filipina), Swettenham, Klabat & Mahawi (Sulawesi Utara), Kelimutu (Flores), Kinabalu (lagi). Ada lagi lar yg tak confirm.

Zaidi
ni semua tuk tahun ni ke..wah.banyak nye...tersusun...ade lagi yg xconfirm tu..fuhh..betul2 sifu ni...
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by Zaidi » 25 Mar 2010, 19:55

maclan - setakat ni korbu, gayung, bah gading, yong belar, tahan, apad runan, swettenham dan irau. Gunung Apo cancell sebab ditutup. Gunung Klabat dan Mahawu pun cancell sebab Air Asia dah tak fly ke Manado.

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by rakangunungpenang » 25 Mar 2010, 20:12

zaidi....aku nak ikut

zan rakangunungpenang

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by rembau » 31 Mar 2011, 10:34

al Fatihah buat Arwah ZAIDI...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
9W2MNL
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 21 Aug 2011, 18:16
Location: SEPANG

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by 9W2MNL » 24 Aug 2011, 17:55

Salam..
Best gak nengok trip bang zaidi ni, memang sifu dia nih, aqu cume dan samapai kalapatar, EBC ngan merapi jer kat luar. pasal bz keje ngan kurang modal. tapi sikit konfius...worikh rembau, abang zaidi kito ni dah tak do ko? dah meninggal ke dia...mintak info skit worikh.....
HuTaNGuNuNG TeMPaTKu MeNCaRi RaKaN SeJaTi

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by orga » 24 Aug 2011, 23:37

for info, zaidi telah meninggal dunia ketika dlm pendakian ke gng nambayukong..
ImageImageImage

User avatar
9W2MNL
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 21 Aug 2011, 18:16
Location: SEPANG

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by 9W2MNL » 27 Aug 2011, 18:00

Thanks Orga 4 the info.
Takziah buat keluarga dan AlFatihah buat arwah. Leh cite ke bang meninggal pasai apa. Sakit? Jatuh? Kemalangan? Mungkin leh jadi pengajaran wat lenlain.
HuTaNGuNuNG TeMPaTKu MeNCaRi RaKaN SeJaTi

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by orga » 27 Aug 2011, 20:40

ok..ni last aqu kasi info ttg arwah, tolong la jgn tanya lg dan lg..sebagai antara kenalan rapat arwah, aqu masih terkesan dgn pemergian beliau..

http://www.pinoymountaineer.com/2011/03 ... mment-form
ImageImageImage

User avatar
9W2MNL
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 21 Aug 2011, 18:16
Location: SEPANG

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

Post by 9W2MNL » 29 Aug 2011, 15:50

ok..ni last aqu kasi info ttg arwah, tolong la jgn tanya lg dan lg..sebagai antara kenalan rapat arwah, aqu masih terkesan dgn pemergian beliau..

http://www.pinoymountaineer.com/2011/03 ... mment-form
Thanks Bro..
HuTaNGuNuNG TeMPaTKu MeNCaRi RaKaN SeJaTi

Post Reply