trans V3, volunteers and participants needed.

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

adisos2002 wrote:Lan utai punya trip tak suksess.. dia pun share citer yg samae dimana mereka kantoi masa perjalanan dari gerah ke Yong Yap..
gerah ke YY tu sangatlah jauh.. so diorg kantoi kat area mana.. kalu tau senang la sbg info tambahan atau lesson learnt utk grup yg nak masuk selepas ni..

lebih elok kalu dapat tau kekantoian secara lebih detail... ada permatang putus ke.. tadek air ke.. kesan binatang ke.. mistik ke hapa...

Muzs,
kalu hang dapat korek ngn Lan.. share la kat sini.. kami nak tau jugak..:lol:


:mrgreen:
challenge your limit

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

kenshina;
gaya2 ko ni...mcm menunggu masa je ko n geng nak serbu itu v3

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

gogo,
tu lah... aku rasa pun macam tu... cik yati & geng sondolanya nampak macam tunggu masa je nak terjah :lol:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

kalau nanti call geng2 terjah diaorg ni asik2 masuk voicemsg...confirm lah tu

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

geng2 pro sondol pegi sekali dgn ABM tahun 1996 dulu...
sbb salah sorang budak pro sondol yang pegi tuh encik jackal mmg ada bgtau diorang follow...
tapi dia hanya support team ke chamah - ulu sepat sahaja...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

gogoyeaha wrote:kenshina;
gaya2 ko ni...mcm menunggu masa je ko n geng nak serbu itu v3
iskkk.. apa la korang ne..
kitorg mana laa berani nk masuk sampai ke V3.. jauh sangatt tuuu.. :?
syarat nak masuk tu lutut kene gagah.. mental kene kuat... hati kene kental.. ilmu kene dalam.. :lol:
kata org kami punya batang kail baru panjang sejengkal le.. jgn kata laut dalam.. p mancing sungai pon setakat dapat tapah n tengas jekkk... huhu :evil:

tp nak tau jugak le perkembangan semasa dan kumpul info-info gunung ne.. :lol:

kalu ada sesapa yg dah p.. leh la bikin 1 trip.. huhuhu... :D


:mrgreen:
challenge your limit

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

betterman wrote:geng2 pro sondol pegi sekali dgn ABM tahun 1996 dulu...
sbb salah sorang budak pro sondol yang pegi tuh encik jackal mmg ada bgtau diorang follow...
tapi dia hanya support team ke chamah - ulu sepat sahaja...
Bett, Musz

Mazlan ke name pro sondol tu?
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

kenshina wrote:
gogoyeaha wrote:kenshina;
gaya2 ko ni...mcm menunggu masa je ko n geng nak serbu itu v3
iskkk.. apa la korang ne..
kitorg mana laa berani nk masuk sampai ke V3.. jauh sangatt tuuu.. :?
syarat nak masuk tu lutut kene gagah.. mental kene kuat... hati kene kental.. ilmu kene dalam.. :lol:
kata org kami punya batang kail baru panjang sejengkal le.. jgn kata laut dalam.. p mancing sungai pon setakat dapat tapah n tengas jekkk... huhu :evil:

tp nak tau jugak le perkembangan semasa dan kumpul info-info gunung ne.. :lol:

kalu ada sesapa yg dah p.. leh la bikin 1 trip.. huhuhu... :D


:mrgreen:
yatie

jalan tak ada lagi...nak buat 1 trip, mungkin 2 minggu lebih wo... :evil:

kalau nak sondol dulu, mungkin 4 trip 7hari
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

cs_goh wrote:
yatie

jalan tak ada lagi...nak buat 1 trip, mungkin 2 minggu lebih wo... :evil:

kalau nak sondol dulu, mungkin 4 trip 7hari
ermm betul jugak tu... dengan jarak sejauh tu... kalu ada trek pon musti amik masa 2 minggu jugakla...

itu pasal kene ada byk info Goh.. kalu kita tau mana tempat buleh keluar... kita leh buat 2 bahagian.. so V3 kene ada Part I and Part II la.. :wink:

tp ini cerita kalu sudah ada trekk... sikalang tadak olang berani mau kasi bukak itu trek V3 la... manyak core woo...:tembak: manyak hari mau pakai loo..


:mrgreen:
challenge your limit

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

kenshina wrote:
cs_goh wrote:
yatie

jalan tak ada lagi...nak buat 1 trip, mungkin 2 minggu lebih wo... :evil:

kalau nak sondol dulu, mungkin 4 trip 7hari
ermm betul jugak tu... dengan jarak sejauh tu... kalu ada trek pon musti amik masa 2 minggu jugakla...

itu pasal kene ada byk info Goh.. kalu kita tau mana tempat buleh keluar... kita leh buat 2 bahagian.. so V3 kene ada Part I and Part II la.. :wink:

tp ini cerita kalu sudah ada trekk... sikalang tadak olang berani mau kasi bukak itu trek V3 la... manyak core woo...:tembak: manyak hari mau pakai loo..


:mrgreen:
3 bahagian kut...hehehe....
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Post by dedek »

cs_goh wrote:
kenshina wrote:
cs_goh wrote:
yatie

jalan tak ada lagi...nak buat 1 trip, mungkin 2 minggu lebih wo... :evil:

kalau nak sondol dulu, mungkin 4 trip 7hari
ermm betul jugak tu... dengan jarak sejauh tu... kalu ada trek pon musti amik masa 2 minggu jugakla...

itu pasal kene ada byk info Goh.. kalu kita tau mana tempat buleh keluar... kita leh buat 2 bahagian.. so V3 kene ada Part I and Part II la.. :wink:

tp ini cerita kalu sudah ada trekk... sikalang tadak olang berani mau kasi bukak itu trek V3 la... manyak core woo...:tembak: manyak hari mau pakai loo..


:mrgreen:
3 bahagian kut...hehehe....
:idea: Buat la 1trip untuk bukak trekk
nanti kalo time buat v3 tu tak payah la nak cari2 trek lagi
DEDEK
0192507730
NATURE EXPLORER ENTERPRISE

akie_4914
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 24 Jan 2008, 04:05
Location: Batu Pahat, Johor
Contact:

Post by akie_4914 »

buat la team sondol dulu...hee
akiera

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

dedek wrote:
cs_goh wrote:
kenshina wrote:
cs_goh wrote:
yatie

jalan tak ada lagi...nak buat 1 trip, mungkin 2 minggu lebih wo... :evil:

kalau nak sondol dulu, mungkin 4 trip 7hari
ermm betul jugak tu... dengan jarak sejauh tu... kalu ada trek pon musti amik masa 2 minggu jugakla...

itu pasal kene ada byk info Goh.. kalu kita tau mana tempat buleh keluar... kita leh buat 2 bahagian.. so V3 kene ada Part I and Part II la.. :wink:

tp ini cerita kalu sudah ada trekk... sikalang tadak olang berani mau kasi bukak itu trek V3 la... manyak core woo...:tembak: manyak hari mau pakai loo..


:mrgreen:
3 bahagian kut...hehehe....
:idea: Buat la 1trip untuk bukak trekk
nanti kalo time buat v3 tu tak payah la nak cari2 trek lagi
Ni diorang borak psl nk bukak trek la..
ape daa..

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Klu jd sondol.. Nk start dari mana?
Gerah? Geroh? YB? YY?

Klu wat 2/3 bhgn, nk kuar lak ktner?
Patah balik? Sondol ke lain?

Tak silap dlm topo kwsn tu lembah kn?
Takyah bwk senapang ke? mcm bahye jekk..

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Post by dedek »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:Klu jd sondol.. Nk start dari mana?
Gerah? Geroh? YB? YY?

Klu wat 2/3 bhgn, nk kuar lak ktner?
Patah balik? Sondol ke lain?

Tak silap dlm topo kwsn tu lembah kn?
Takyah bwk senapang ke? mcm bahye jekk..

kene plan betol2 nie kalo tak payah nanti.... kat luar senang la kalo kat dlm utan susah ooo..
DEDEK
0192507730
NATURE EXPLORER ENTERPRISE

TuanTanahKedaung
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 06 Mar 2008, 12:11
Location: Bandar Sunway
Contact:

Re: trans V3, volunteers and participants needed.

Post by TuanTanahKedaung »

bilakah kiranya V3 dapat dinobatkan?
to RETREAT is to RETRIEVE !!

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: trans V3, volunteers and participants needed.

Post by mizi »

TuanTanahKedaung wrote:bilakah kiranya V3 dapat dinobatkan?
insyaallah bila dah selesai part 3 n 4
climb long trail
p11at

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: trans V3, volunteers and participants needed.

Post by azkramm »

any update?

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: trans V3, volunteers and participants needed.

Post by am »

takda update ini pojek dibatalkan atas sebab lutut da longgar masing-masing.
baru-baru ini group yang diketuai saudara Poncho kita ada masuk buat sambungan trail "untuk V3"
maybe dia boleh explain dengan lebih lanjut.
find me more at multiply | blogspot | flickr

Post Reply