Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

fearless
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 16 Jan 2006, 21:09

Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus

Post by fearless »

XPDC Chamah Ulu Sepat

Date : 28Jan - 4 Feb 2006
Cost : RM 220.00 meliputi guide , ration ...overall....
Depart : Ipoh - Lerlar - Ipoh

Ingin mencari 2 orang lagi rakan kongsi yang berminat untuk join trip Chamah -Ulu Sepat ni.
So far kami dah ada 10orang 7m 3f & seriously kalau ada sapa2 yang berminat , fit , mesra alam pls don't hesitate to call / sms this no....
for further details....

012-6644890.... ASAP.....................

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

ramai gi cus cny nie....
nie group mana nie buleh tau?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

ermmmm.. cam kenai jek fone number tu.. hehehe :lol:
pepun fearless, ko try tanya si cikgu tu. dengar citer dia nak pergi.
atau ko mintak tolong en pekatu kasi roger sama itu cikgu..
aku tak dpt nak tolong pasai fone + sim card aku dah jahanam..
semua nombor member yang aku ada sudah ilang... adoii :cry:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

fearless
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 16 Jan 2006, 21:09

Post by fearless »

Bett , ni grup2 geng gunung online gak....
cukup dah cukup tapi ada 2 kosong lagi saja2 nak cari kawan2 baru....
Mau bikin meriah la itu CUS kali ni.

User avatar
labyrinth
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 05 Dec 2005, 18:26
Location: KL
Contact:

Post by labyrinth »

aku pun mcm kenal itu nombor...
fearless...kau dah dpt ke lagi 2 org tu...
nanti kat sana kita main goreng pisang waktu trekking... :D

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rob ;

kasik kontek aku skang..urgent


psstt ade awek nak jumpe ko nih..antara idop ngan mati :oops:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

assalamualaikum,
sapa nama leader group nih?
nanti leh tegur sapa disana...
28hb start masuk kan?

fearless
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 16 Jan 2006, 21:09

Post by fearless »

Labyrinth....kita main nyorok2 x mau ker ? :lol: pastu treking nanti ingat2 la org kat belakang.
Matsaiko , leader grup ni dia low profile sikit tp nanti dia PM ko le , aku ni seketeri dia jer... :wink:

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

oic.....
bebudak Go jugak
bilalah aku buleh join naik gunung dgn bebudak lain....
dah boring asik muka-muka sama jer....
kes kes kes kes
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
labyrinth
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 05 Dec 2005, 18:26
Location: KL
Contact:

Post by labyrinth »

fearless...
tak nak aku main nyorok2... :?
nanti kena sorok terus...langsung tak kluar2... :wink:
aku dah tak power skrg ni...
kena jln belakang la dgn ko...

bett...
bila nak merasa naik gng dgn ko...
seantero m'sia dah naik gng dgn ko...
kitorg budak2 baru belajar ni tak merasa lagi... :wink:

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Post by KuKuBesi »

dah boring asik muka-muka sama jer....
kes kes kes kes
trip sama aku lah bai... ke bintang nanti.. kitakan baru sekali bersama sama.. itu pun ko blakang aku depan.. ko depan aku blakang.. aku kat atas ko jaga pondok kat bawah kekeekekek jum bintang jum

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

rob ;

kasik kontek aku skang..urgent

truurrtt truurttt.. trrurrtt truurrtt

Unknown: "hello"
aku: "hello.. a'kum"
Unknown: "hello... w'salam"
aku: "herrrmm .. bole cakap dgn ngai, dia ada tak?"
Unknown: "ngai?? dia takde"
aku: "dia takde? dia kemana?"
Unknown: "dia baru je keluar dgn FIONA"
aku: "hah! piona?? :shock: ok, takpe la ye"
Unknown: "ada apa2 pesan?"
aku: "ada.. tlg bagitau kat dia.. itu mont Bee apa cerita?? suruh dia radio balik saya yea"
Unknown: "ok.. nanti saya bagi tau dia"
aku: "ok byee"
Unknown: "bye"

:twisted:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

labyrinth wrote:
bett...
bila nak merasa naik gng dgn ko...
seantero m'sia dah naik gng dgn ko...
kitorg budak2 baru belajar ni tak merasa lagi... :wink:
eceh...
aku nie pemalas time xpdc
rugi je kalau gi dgn aku
hehehe
trip sama aku lah bai... ke bintang nanti.. kitakan baru sekali bersama sama.. itu pun ko blakang aku depan.. ko depan aku blakang.. aku kat atas ko jaga pondok kat bawah kekeekekek jum bintang jum
insyaAllah bai
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
labyrinth
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 05 Dec 2005, 18:26
Location: KL
Contact:

Post by labyrinth »

Matsaiko , leader grup ni dia low profile sikit tp nanti dia PM ko le , aku ni seketeri dia jer... :wink:[/quote]

fearless...
sejak bila tuan punya projek ni low profile...
slalu dia yg x-pose...nak cover line ke... :wink:

fearless
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 16 Jan 2006, 21:09

Post by fearless »

nak cover line ke... :wink:[/quote]

Labyrinth , line mau cover sikit...tapi suda mau clear itu problem suma nanti dia update worait...

User avatar
labyrinth
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 05 Dec 2005, 18:26
Location: KL
Contact:

Post by labyrinth »

2 pendaki lagi tu aku kenal ke...
klu gadis pun charer jugak... :)

rasanya kau ni bkn owner no hp tu kan... :wink:
wow tuan punya projek merangkap seketari la skrg...
ada improvement...

fearless
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 16 Jan 2006, 21:09

Post by fearless »

Apa yg ko merepek ni labyrinth :lol: .....
Eniwei dah dapat pun 2 orang tu....dua2 kargo hehe
So semua dah complete dari A-Z tunggu hari jer...
& boss pesan jgn ponteng training yerkk...guddddbyeeeee

Uda jer
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 13 Jan 2006, 23:52
Location: Kinta

Post by Uda jer »

"Soalan-soalan?" Abang err.. kakak Fearless... :wink:

Cargo tu sama ngan Tanker ke?

Huuuuh kalu sama, memang hebat ler....

Bai de wei gud lak in yer jerni from Chamah to Ulu Sepat

jangan lupa tol kat kg rekom he he :D.

Sayer budak baru belajar....
Jangan tinggalkan sampah di dalam hutan kiter

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Gud luck untuk kaum² yang ke CUS nanti.
Semoga selamat pergi & selamat pulang.
amin!!

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

oic.....
bebudak Go jugak
bilalah aku buleh join naik gunung dgn bebudak lain....
dah boring asik muka-muka sama jer....
kes kes kes kes
dah boring ek? hmm .. takpe

ragnarok
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 14 Dec 2005, 21:23

Post by ragnarok »

Aku pun masuk CUS juga tp geng budak2 jerr.
Korang ni team yg mana & masuk bila. Bukan apa kot2 bertembung ke senang nak story.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

uglysister wrote:
dah boring ek? hmm .. takpe
ecececeh majuk pulak.....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Rags , grup ni grup member2 aku....malam ni depa gather kat medan gopeng b4 midnite , kalo free datang ler ble kenal2.
Pisha , kalo bett dah bored dgn ko , pas ni pekata kita trek sesama ko pun sure boring asyik dgn talang jer :lol:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ragnarok wrote:Aku pun masuk CUS juga tp geng budak2 jerr.
Korang ni team yg mana & masuk bila. Bukan apa kot2 bertembung ke senang nak story.
CUS jugakkkkkkkk?? :shock: :shock:

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Memang raya sakan la kg-kg kat kawasan tu

ang pau pun byk...

tapi tak der problem ker dengan port tidur...
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

slamat laa kengkawan yg gi CUS ni..

pekatu
jaga diri bebaik... kitorang sayang kat ko..
jgn ko lekat dgn awek kat kg rekom sudah..
nanti ilang sorang partner nak climbing.. :lol:

pada yg lain.. slamat mendaki.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Reen , itu maybe grup bebudak salan kot... dah kawtim tp kot yg lain x tau ler...
Defzone , Mau tido best kat umah ler :twisted: ... hati2 kat H20 dgn Gurkha, jgn terpedaya :wink:
Rob , kalo u sayang kat i , u jual la baju Gerah tu xpun souvenir jer :mrgreen:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

fizi,
okeh noted! harap2 begitulah... :lol:

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Pekatu,

Hati-hati jgn mentally disturb dari Peres ke Rekom...landai tapi perit..
Tolong kire brp puncak tipu ke Gng Sepat hehehe aku kire 21... :lol:

betui ker itu cik gu mau ikut ngai... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

defzone,

kawan saya yg p cus masa xmas kata...hutan resam tu dah lagi besar dr pintu gerbang...so takla mental sangat...mmg jauh beza dr masa korg p bulan julai dulu....


8)
challenge your limit

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Ye ke kenshina...

Ini tak adilll...mana boleh itu macam :twisted:

Mau kene itu resam sampai cala-valar baru sedap...hehehe :D

Trip V2 pun macam tu jugak kut....mesti clear semua trek...
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Trip kengkawan CUS ni sukses & on schedule dgn bantuan semua especially dari sweeper cum chef Ryoq - Radak Adv.
Congrats 4 labyrinth , fearless , manggis , vermisse , aziz rasta jr. & leey MMA berjaya meniup lilin & memotong kek grad sama2 kat Ulu Sepat... simpan as part of frentship.
To Mawi ( kabusgunung) tabik bang sanggup pacak fly kat ktorg kat Kg Rekom...ko memang dlm class tersendiri :lol:
To Reen & Rejang Adv thanx sudi beri ktorg space kat chamah memang x ble challenge la runner gila babas otai ko bawa...idola aku dulu tuh :wink: ....
Overall , semua ok even ada terselit kes drama kuntum & msk gaung itu kan resam naik gunung. Nobody's perfect.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

pekatu,
ko tak sebut pun nama member aku Ei tu. karang terasa ati plak dia

apa2 pun tahniah untuk korang semua.

:)

gambar kita berdua kat puncak Jasar tu bila nak sent kat aku wei?
sentkan ke asrul@jaring.my


----fendi

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tahniah pekatu and the gang
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Post by UnderAge »

tahniah kat sumer orang yg gi CUS...
mawi (kabusgunung) buat suprise la plak ...hehehe.... smart la lu kat puncak chamah...hehehe
::: SuCCESS :::

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Fendi , vermisse tu member ko la... nickname dia kuda xde tuan memang tanpa bayang la laju giler
Pic tu aku dah cuci nt aku bagi by hand bebila.
Bett , bila mau join team Kuale ?.. aku jln baru , labyrinth " chicago" , Leey MMA " Guor" , Rasta Jr. tu "Poyang " hehe... x sangka la plak byk bebudak kuale skrang. balik kg kalling2 ler buleh lepak kat Railway ker Lembah ker layan cendol. :lol:
Underage , yg mana yek...xp nanti kita jumpa lagi kot pasal Pak Abu ada offer polo trip maut dia nanti hehe

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

thaniah la bro pekatu..
awak memang rilekk..
next trip gi jerangkang nanti jangan lupa bawak gambar..
boleh share citer..

Thaniah!! :D
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

trip sama aku lah bai... ke bintang nanti.. kitakan baru sekali bersama sama.. itu pun ko blakang aku depan.. ko depan aku blakang.. aku kat atas ko jaga pondok kat bawah kekeekekek jum bintang jum
_________________
nak ekot bai :oops:
~ ava adore ~

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Fizi,
Tahniah jugak dari aku.Ko dan geng2 ko memang sempoiiii.Meriah giler di Agas dan Chamah.Kat sempadan kami amik sikit garam korang (mintak kat salan) mekacehhh yerrrr.....seronok dapat kenal ngan member2 baru nih.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

pekatu,
Ei ke tu mamat vermisse tu. hahaha
Ei sebagai kuda tak bertuan tu tukar engin kott. sbb tu berdesup tu.

nanti ko turun kl. roger² ler.
leh aku turun tempat ko nak melepak tu.
leh sembang² + passs gambar kita ber dua tu.

Post Reply