XPDC Chamah & ULU SEPAT 24hb-30hb DEC yang lalu (wira)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

XPDC Chamah & ULU SEPAT 24hb-30hb DEC yang lalu (wira)

Post by wira »

Perh, tak tau camne nak citer, mmg betul la cus ni, firstly tahniah diucapkan kepade group members, mmg first timer dinasihat kan jangan ler naik gunung ni, banyak yang giler telah terjadi dalam xpdc ini, contohnye hilux stuck 3 jam dalam hujan lebat pada hari pertame, sejuk giler beb! start2 dah mental, memang kene delay 1 hari la, yang lagi giler mase last day, dari junction kami dah kekurangan ration n gas, ape lagi, atas persetujuan sume orang, kitorang shoot junction-puncak ulusepat- lela, 20jam trekking beb! untuk beginners cam aku ni,ni dah tahap extreme ar, dari kul 8 pagi dari junction, sampai puncak ulu sepat kul 5 kot, lepak jap, kul 7 trus shoot trun, sampai lela kul 4pagi, dah la setiap hari hujan tul tak, yang lain tu lain kali la aku edit.. tahniah jugak kepade graduan g7, pak anjang,goku and kak yati... saye juge tumpang berbangge kerane berade bersame2 xpdc ni dimane korang sume grad g7!

rob: cep pelahen2! anduk tu memang mental disorder la aku rase! khakhaklhkakhakhaka!!! tahniah, thanks n sorry!!

pak n mak anjang (OGLJB): the true meaning of climber! pak and mak anjang telah banyak mengubah perspektif saye tentang mendaki, its not about strengh, its not about mental, its just about will!! setiap kali saye mental down, saye akan pikir kan mak n pak anjang yang still keep going belakang saye, its makes me will still keep going!! tahniah pak anjang yang berjaye grad G7 pada umur 50thn, tahniah kepade mak anjang kerane berjaye melepasi xpdc ini, saye rase mak anjang kalu wat yong yap ngan trans titi tutup mate jer lepas ni! tahniah!!

kak yati: tahniah kerane akhirnye berjaye grad G7, sape berani bet ngan aku kak yati takkan gantung beg lepas ni???? thanks akak kerane masakkan makanan setiap malam, hidup ABAT!! sorry aite!!

goku: tahniah gak kat ko kerane akhirnye berjaye grad g7, walaupun second day kaki dah injured

syafiq: thanks wei kerane masak kan untuk kitorang, memang ko masak the best la, kalau ko dah bersedia mesti lagi best, memg best la ade ko dalam xpdc, hidup ABAT!!! sorry aite!!

jemerr: memang best la jadi partner trekking ko, ko memang takkan tinggal kan orang, gud luck untuk G7 ko ni, ko mesti leh wat punye!!

syed: memang bertuah la ko ader membe cam si syafiq tu, belajar wei dari dier, susah nak dapat peluang camtu, tak kisah ar kene buli skit kihkhkhikhikihk

khalid n din: body guard pak n mak anjang, bagus ar korang ni, relek jer, tahniah wei!

kak dila (the daughter of mak n pak anjang): tahniah!! memang bertuah la akak dapat abah dan mak camtu, memang rock la!!

Dan and kak Ita: tahniah kepade korang, thanks and sorry k!!

ini saje yang dapat ditulis dulu, tgh trauma ni, malas nak ingat2 balik, next time k!! kepade group members, thanks, tahniah n sorry!!!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

roNin
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 29 Dec 2005, 10:49
Location: bat city of johor
Contact:

Post by roNin »

wira,

aku peratikan ko nie mmg rajin post report..caya lah. tapi, kalo leh lenkali postlah report siap time stamp. buleh kitaorang study timing dgn tempo trip korang. anyway, bravo utk semua ahli trip kali nih 8)
Always enable Smilies: Yes No

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Post by sacredreich »

Tahniah semua kerana selamat pergi & selamat pulang.
:)

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

thanks!! tapi pakcik ogljb (pak anjang) kate dier akan post kan full report so saye malas ler nak post kan, lagi pun saye tak tulis note pun, dah lupe hihihi
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

oitt budak .. aku dgr lu injured .. betul ker?? anyway congrattt berjaya gak ye kau ,,,,,
cruel to be kind

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

injured skit jer, ko jadi g bkt tabur ngan ewan ke? sorry la tak dapat ikut, kaki aku injured ni, kang mengusahkan korg plak, baru skang aku paham kenape ko kate G7 cus paling tough..
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

ahahah bukit tabor tu cancel, cuaca x menentu, tahu xper,,,, tu la lain kali abis la tips sikit dari aku before berlepas kan dh kena ...
cruel to be kind

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

ko still pakai id ym memy781 kan? nape tak pernah nampak ko online, jom ar lepak dawood!!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

dialog 1

aku tengah wat teh o, kak yati tgh bace buku first aid and survivor guide, rob, din, khalid n kak dila tgh bersembang..

wira (aku la): rob, dalam buku survivor guide tu, salah satu cara kite nak carik air adalah dengan sedut mate ikan kan? camne tu?

rob: memang la sedut mate ikan, dalam mate ikan tu ade cecair, tapi kalu dalam hutan ni mane ko nak dapat ikan? kalau dah ade ikan mesti la ade air, itu untuk survivor kat laut jer, ko ni memang leh jadi menantu tok batin la wira, kalau dalam hutan ni, kalau ko dapat jumpe ikan, mesti la ko jumpe air sungai besar giler, takkan ko nak carik mate ikan gak semate2 nak air!

semue orang: 'tergelak!'

wira: cube ko bayang kan ader gak orang yang bodoh lepas bace buku ni, dier tetap nak air dari mate ikan, dier nampak air terjun besar giler, dier trus terjun, carik ikan tanpa minum air sikit pun!

semue orang: 'tergelak 3 minit tanpa henti, siap menangis dan terkeluar air liur (aku la)'
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

aku jarang online la wira.... nnt aku sms kau la .. ok ....
cruel to be kind

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

wira,
kalo ade gak org degil mcm tu nak hilangkan dahagan, nak x nak dia tetap kena sedut mata 300 bapak ikan.. kalo stakat sekor je, x balik modal nak sedut mata ikan. baiklah aku ajak dia pekena jus 'umbut' pokok pisang! mueheheheheh..gegurau je bro.. :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

zizan_1
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 11 Dec 2005, 11:25
Location: middle man
Contact:

Post by zizan_1 »

pergh.... dah selamat kau naik CUS yerk...bila laa aku nak gi...kau kenal tak kat aku lagi wira...member sama2 naik cameron... gi brinchang dgn irau masa raya cina hari tu...member memi... maybe kalau jumpa nanti baru kau kenal kot... aku baru jer turun transpex 24-30 hari tu...
ni tgh mengidam nak naik G7 yg lain pulak... senang2 nanti leh laa join sama2 naik gunung yerk...ok tahniah sbb dah melepasi cabaran CUS...

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dengan izinNya dan dengan bantuan dan sokongan peserta-peserta yang lain dapat juga saya menamatkan G7.

Syukur kerana apa yang berlaku dikalangan peserta kumpulan yang ke Trans Titiwangsa tidak berlaku di kalangan kami. Malahan kami dijaga dan diperhatikan setiap masa.

Saya berasa amat terharu sekali kerana walaupun pada masa yang sama mereka sendiri sedang menanggung berbagai kesusahan mereka tetap menawarkan bantuan setiap masa.

Bagi saya xpdc ini telah benar-benar dapat menimbulkan kualiti-kualiti yang baik di kalangan peserta menjadikan mereka sabar, bertimbang rasa, pemurah dan tidak mementingkan diri sendiri. Kalau inilah kualiti-kualiti yang dapat kita hasilkan dan tonjolkan dari setiap xpdc maka tidak rugi dan amat berbaloilah dari apa yang telah kita curahkan dan belanjakan untuk turut serta.

Sekali lagi terima kasih Nak!

Salam.

ogljb

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Post by sacredreich »

Bro Ojljb,

Time kat Cameron tempohari, dlm kepala saya terfikir gak " boleh ke lepas CUS brother ni".

Pastu bilamana bro lead trip ke Belumut baru le saya dapat buat kesimpulan " kalo camni, tak de masalah le brother ni"

Apa rahsianya bang.. leh share ke?

anyway.. tahniah sekali lagi sbb dah menamatkan koleksi G7 yg diidamkan & diimpikan tu sejak berbelas tahun dahulu.

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

tahniah buat korang sume!!

tahniah buat rob :wink:
dan tak lupe juga untuk en. hamid sekeluarga..
korang memang rockkk :!:
~ ava adore ~

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

Akum,

Sebenarnya kami yg patut berterima kasih pada pak n mak anjang...kerana dengan kehadiran pakcik n makcik berdua..sedikit sebanyak menjadi role model kepada kami utk teruskan perjalanan di saat mental dah down...hampir patah semangat...malas nak jalan...

Tahniah la utk kita bertiga sbb berjaya grad G7..yuhuu....yay! \('o')/ :D

pd syafiq...hang mmg hebat...tukang masak terbaik la setakat ni

pd ABAT (adik beradik adventure team) thanx sbb menenangkan kak long yg sesangat mental masa kat kg rekom tu.... :oops:

Last sekali..saya mintak maaf kalu ada terkasar bahasa pada pakcik n makcik berdua...dan pada para peserta lainnya...mintak maap bebanyak n hepi new year....yeaa...


8)
challenge your limit

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

akum,
memandangkan u all the latest group masuk sana,leh share tak apa2 info penting yg perlu aku tau seperti keadaan atau perubahan sepanjang trek,laluan 4WD,tanah2 runtuh ke dsb...leh share tak? segala information anda saya dulukan dengan terima kasih.

jemerr
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Dec 2005, 20:55
Location: K2
Contact:

Post by jemerr »

hahahaha. Tahniah kpd semua yg berjaya menawan CUS kali nih. Bg aku trek CUS x der la heavy sgt. Cume kalo x buat preparation dr segi mental dan fizikal baru la rase trek nih heavy. Mmng btul org ckap trek CUS mmng jauh dan borin. o kalom sapa2 nak gih tu bawak la skali ipod, walkman, dradio dan mende yg seantarangannyer. Para peserte semua best dan layansss.

Rob
'awak memmang hebat'. Jumpe lg kat trip yg lain. Kalo nak sondol tuh jgn lupe ajak aku. nak cari xperience yg lain plak.

wira
ko nih manusia yg ringan tulang. ade jer mende nak ko isi dlm beg ko yerk

kak yati
tahniah dah grade. Kak Long dlm grup ABAT (adik beradik adventure team)

Shafix
aku x bleh la kejar ko. Sbg potter yg aku segan. sikit sebanyak aku malu gak ngan ko nih

said
'dgn sebutir nasi yg masuk ke perut kita, kita akan menjadi adik beradik' akan aku ingat ayat ini smpai mati pasal ayat ni lah tertubuhnya ABAT.

pak anjang
aku ingat pak anjang nih bole bikin susah dlm trip nih. Tp sangkaan ku meleset. Idola aku skaran nih. Byk memberi inspirasi kat aku.

mak anjang
respect gile nih. untung pak anjang dpt isteri cam gini. criteria mak anjang lebih kurang serupa ngan bakal isteri yg sy nak cari. penuh bersemangat. malu la kalo org laki piawai dpn mak anjang nih. laju beb

dilla
berubtung la awak dpt org tua yg memahami. sy sgt jeles ngan awak

abun
slalu pow tembakau aku. aku slalu pow rokok die. kita perokok tegar brader

din
slalu maintain time memanjat. mase bile ko piawai daa?

dan
thanks 4 d pama

ita
mane ko beli slepin beg waterproof tuh? nak aku curi berdosa plak. c u next trip

goku
aku respect gak kat mamat nih. walaupun injured, tp diammm jer. x nyusahkan orng. wa respect lu brader

Abos n bugui
hahahahahahahaha. guide yg lain dr yg lain. sapa2 nak CUS lps nih. Cari diaorng. sure urat kentut koran putus punyer

so, aku mintak maap la kpd sesapa saja yg terasa ngan aku. aku cube buat se'kool' dan sebaik yg bole. Dr segi info trbaru, ada jambatan baru dibina kat sungai kg rekom. Tok batin kat sana charge RM50 utk team yg ingin melepasi tmpat nih. Itu saja la yg aku tau. Nak tau lebih terkini tanye la Rob n Shafix.

ps: gamba x download lg. Kalo dah download aku bg tau nnti.


----------------------'WE NEVER WALK ALONE'---------------------------------

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tahniah buat semua.....

syabas utk abang hamid.....
dah 10 tahun tak trekking sama-sama....
jumpa reunion bujang melaka nanti....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

matsaiko- aku rase 4wd ok jerk, mase aku pergi kitorg stuck 3jam pasal hujan, tapi mase balik kitorang takyah trun langsung sampai ke balai polis walaupun hujan mase start, pastu kat kampung rekom tu diorang charge tol rm50 1 group kot pasal diorang wat jambatan, ko tanye rob utk keterangan lanjut, yang lain ok jer

jemerr and lelain- aku dapat continue degree kat uitm arau la, baru dapat offer semalam, malam ni aku gerak, so takleh la follow ko ke dato'

rob n kak pis- advance tu nanti yer, aku jadik student balik la

zizan- mungkin kalau jumpe kenal la kot, sorry ler tak ingat name

nasib baik la trip kiter tak jadik cam transpex ogkl, walau pun kite pun byk masalah, kite tempuhi dengan sifat positive dengan mengangap ia hanyalah satu cabaran dan pengajaran yang membuat trip ini lebih best!! kalau nak ikutkan CUS lagi banyak nak pikul air, dari tongkat ali ke peak chamah, maggi ke junction and lepir ke peak ulusepat, si syafix tu pikul air lebih 13liter aku rase, 6jam trekking, pak n mak anjang n awek2 tak dibenarkan bawak air lebih 0.5liter langsung, kalau diorang bawak lebih kitorang suruh ketuk ketampi tau! tak tau la camne dak2 ogkl sanggup wat camtu, sorry yer..

bett/ezrin/sacred/poncho/memi/ronin/zizan/matsaiko dan lain2- terime kasi atas sokongan anda sume!!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

wokeh bro! semoga ko grad dgn cemerlang nnt. belajar weh, jgn ngorat je..ehehehehe.. :D gegurau beb..

semoga ko sukses dgn life kat sana k..chiayo..chiayo!!
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

wira....tahniah kerana berjaya continued further study di UITM arau.... semoga berjaya & grad dgn cemerlang dan terbilang... tumpukan pada pelajaran dulu...; tak lari gunung dikejar... he he he

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

kihkihkihki!! thanks!!!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

taniah abg hamid dan kakak serta anak nya

kalau ade rezeki jumpa nanti Bujang Melaka
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

jemerr
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Dec 2005, 20:55
Location: K2
Contact:

Post by jemerr »

huhuhuhu baru jer kenal ko dah nak gie stadi. Bagus la, jgn jadi cam aku. Sangup beli mc, tipu lecture pasal nak naik gunung. Sori la kalo trkasar bahasa. all the best 4 u.

User avatar
GoKu
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 08 Dec 2005, 18:19
Location: Johor Bahru
Contact:

Post by GoKu »

tahniah utk semua peserta..mmg x dinafikan, mmg psyco gilo trip cus nih..
wei wira..ape cite trip blasah rajah? ko dah jauh nun di sana..

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

aduhhh lu dh gi arau ker... mcm nie xdpt la lepak, xper tunggu kau cuti sem baru kita lepak...
cruel to be kind

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Post by Joeyah »

WIRA & the gang. TAHNIAH!!

Memang best la korang bila aku dgr crita dari Rob,Syafix & Said kat sekadeh. Byk gak korang telan PowerB erk... :lol:

Kesian aku tgk kaki said... Dah la muka dia seposen jer.. Kena buli lak ngan Syafix.. (kasi nikah je diorang nie..) :twisted:

Kalau ader gambor.. selit2 la dlm nie..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Joeyah... sal aqu kontek Rob tak dapat2 ehh.dia g mana?aqu ada hal nak cari dia ni...

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Post by Joeyah »

Ntah la... pagi tadi aku bangun dia dah takde. Habis make-up aku dia pakai. :oops:

Nanti aku tgk satelit... ntah2 dah terselit kat gunung memana. Aku pun memerlukan dia nie... :twisted:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

cheh ko kalo g dating ngan dia boleh lah ya...ngan aqu sal ko takut...takut kena baham ke? he he he :twisted:

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Post by Joeyah »

Bila plak aku dating ngan dia. Aku cuma main cabut bulu kaki jer... Muka Rob cute la bila dia sengih tahan sakit... :lol:

Last skali aku jumpa Rob kat Sekadeh. Ader gak dia ckp plan dia. Tapi dah lupa la...

Goku... Kasi aku kau punya WEB.SITE.

Wira..
Ganas kau erk.. terus g Rajah!

desperategaid
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 15 Dec 2005, 16:41

Post by desperategaid »

tahniah kpd korang sumer...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

plet-plet merah rmdc di setiap campsite tuh ada lagi ke tidak????
plet perutusan ada lagi tak kat puncak chamah dan ulu sepat?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

bett- kat chamah ok, tapi kat ulu sepat aku jumpe kat atas tanah jer, tapi mase aku chow tu aku letak elo2 sebelah bendera malaysia tu

jemerr n the gang- aku dapat transfer uitm shah alam la, leh la aku follow ko g dato'
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

wira... camner leh dpt kuasa suaka politik ko leh transfer uitm ni...cayalah ko bagi alasan per ehh

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

waaahhh.. x jadik aku nak kasi ko post kad lah wira wei, dah dpt kat shah alam je x yah lah. tp best gak, buleh blanje aku ngeteh kat PKNS bile2 kan? wira, g nuang lah weh bln dpn! :arrow:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

freelance- ader kenal orang dalam la

poncho- buleh2, g.nuang tu lalu jande baik tak? kalau lalu nak ikut!! sape lagi??
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

plet-plet merah di setiap campsite ada lagi tak wira???

power betoi ko ekk dapat tukor uitm shah alam
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

plet2 merah rmdc tu ader, jangan risau la bett, aku rase monyet2 pun tangkap gambar kat plet2 tu, mesti diorang jage kan punye! hihihi!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Locked