XPDC Ketupat Rendang 06 di Yong Yap

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

XPDC Ketupat Rendang 06 di Yong Yap

Post by adisos2002 »

He he he... sempena menyambut Hari Raya.. kali nie saya seperti biasa ingin sekali menyambut di Gunung Yong Yap.. Pada mereka yang nak join trip nie anda sangat2 dialu-alukan.. dengan bayaran hanya pada 4WD dari Sg Siput ke Lasah pergi balik dan makan minum sepanjang XPDC

Tarikh : 4&5 November 2006
Bayaran : RM100 sahaja
Pembayaran : RM50 deposit dibuat pada selepas 14Oct /sblm 19Oct 2006
Terhad pada 24orang sahaja


RM70 = 4WD
RM20 = T'shirt
RM10 = Pengurusan

Guides = Freeeeeeeeee he he he gua tanggung...

Dah!! usah tunggu lagi...

Pada yang belum pernah ke Yong Yap ataupun yang ingin menyambut Hari Raya dikemuncak yang 7000ft nie jom beramai2 kita sama2 meraikannya..

Jadual

Day 1
2pg - 3pg distesen keretapi Sg Siput berkumpul dan terus masuk ke Lasah
4pg - Tiba diLasah dan tidur sebentar menantikan Subuh
6pg - Sarapan di Kedai Makcik Leha & Solat Subuh
7pg - Masuk ke Kuala Mu
10pg - Tiba di Kuala Mu
10.15pg - Trekking ke Bukit Taring
11.00pg - Sampai Di Bukit Taring sambung ke Simpang Tampoi
12.30tgh - Tiba di Simpang Tampoi - turun ke Jalan Balak dan terus ke Pondok 1
1.30tgh - Tiba di Pondok 1 (makan tengahari)
2.30pg - Mendaki ke Last Water Point
5.30ptg - Tiba di Last Water Point
7.00ptg - Tiba di Puncak Yong Yap

Day 2
9pg - Turun ke Pondok 1
12tgh - Tiba di Pondok 1 -Lunch
1.30ptg - Bertolak ke Kuala Mu
4.00ptg - Tiba di Kuala Mu
5.00ptg - Bertolak balik ke Lasah
8.00mlm - Tiba di Lasah
9.00mlm - Tiba di Sungai Siput.. bersurai..

Barisan Peserta
1. Muzs 100%
2. Mun 100%
3. OGLJB 1 100%
4. OGLJB 2 100%
5. OGLJB 3 100%
6. Sailormoon1 100%
7. Sailormoon2 100%
8. Akid 100%
9. Aleh 100%
10. H 100%
11. Samry100%
12. Samry100%
13. Samry100%
14. Zulkarnaein1 100%
15. Zulkarnaein2 100%
16. Zulkarnaein3 100%
17. Zulkarnaein4 100%
18. Fivesall1 100%
19. Fivesall2 100%
20. Big Boy1 100%
21. Big Boy2 100%

22. Joe 100%
23. Mizi 100%
24. Azhar1 100%
25. Azhar2 100%
26. Azhar3 100%
27. Azhar4 100%


muzs
SOS
Last edited by adisos2002 on 03 Nov 2006, 09:02, edited 11 times in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

yong yap raya lagi..hehehe...kena tapau kuih banyak2 nih.. :)
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

apa brg kuih... lemang skali laa.. :)
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Kang kalau aku pikul Lemang sekali naik keatas... aku jugak yg penat.... untuk itu aku akan beli dan kasi korang bawak!!! he he he amcm?? best tak??

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

buluh jgn buang eh... buat meriam pastu.. (cheh! mcm dh konpem g jek aku nih..)
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

sailormoon7
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 07 May 2006, 14:11
Location: puncak2 gunung
Contact:

akum...

Post by sailormoon7 »

aiii.....nak join ketupat rendang nie..mesti best kan...
s@ilormoon7

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Re: akum...

Post by tokBatin »

sailormoon7 wrote:aiii.....nak join ketupat rendang nie..mesti best kan...
amboiii takmo ajak aku skali kaa??? :x

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

join jgn tak join..best siot... :)
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

suruh mus pikul kawah...kacau dodol kat puncak baru ler suasana raya :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

ok gak idea kawah tu... :D
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

hmm bhenarik neh
insyaAllah... diharap aku ada kelapangan utk pergi
PaRtI BeBaS SeAnTeR0

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Yaaaaaaaaaaaaaa betul aku tengah nak practice masak DODOL dan LEMANG pakai messtin :) :D
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

sailormoon7
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 07 May 2006, 14:11
Location: puncak2 gunung
Contact:

Post by sailormoon7 »

iyo la tok batin meh la g skali, leh tlg2 anyam ketupat ka.. nasi impit ka..
s@ilormoon7

mun
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 29 Aug 2006, 11:11
Location: sintok

Post by mun »

baru register tat sat. dah tua baru teringin nak mendaki yang tinggi tinggi. sanggup terima? jika ya, masukkan nama saya.

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Ok Mun... satu nama saya taruk :lol:
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Assalamualaikum,

Muzs,

Saya tempat 2 seat. Nak buat training ke Trans.

Salam

ogljb

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

a

Post by arif »

abg muz saye compom nak pegi..
nanti sye masukkan duit nye ek...

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

semangat btulla lu arip.. :idea: ini time aku xam.. apa mo buat maaa...
mus:
tp kalu plan dodol tu jadi bebelah bagi jugak aku dibuatnya... :)
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

a

Post by arif »

nabil wrote:semangat btulla lu arip.. :idea: ini time aku xam.. apa mo buat maaa...
mus:
tp kalu plan dodol tu jadi bebelah bagi jugak aku dibuatnya... :)
x de lah smangat sgt bro..
kebetulan waktu tu cuti....
lagi pon saye x pernah naik lagi yong yap ni...
kuala mu tu dah berpuluh kali sampai..
tapi x pernah berpeluang naik je...
hehehehheheh 8) 8) 8)

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

mus aku pun nak pergi..............
:lol: :lol: :lol:
aku nak tawan satu lagi G7
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

:P Yo..perkataan 'tawan' tu suai pakai kt bwh je..
atas gunung..manyak bahaya oo mau cakap..manyak makhluk lain ada atas tuh..hehe..pendapat personal jek..

pepon..good luck..yong yap,antara gunung port view cantek amik gambau.. :P
ImageImageImage

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

pendaki baru wrote:mus aku pun nak pergi..............
:lol: :lol: :lol:
aku nak menawan satu lagi G7
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

a

Post by arif »

jom ler semue... kite berhari raye kat atas yong yap ni...
rugi tu kalo x pegi... abg mus nak kacau dodol tu kat atas yong yap..
menimba pengalaman pertama mengacau dodol bersama abg muz di atas puncak yong yap... hahhahahahahahaha... misti best..
boleh buat malaysian book of record....
:) :) :) :)
jangan mara haaaaaa.........

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

orga wrote::P Yo..perkataan 'tawan' tu suai pakai kt bwh je..
atas gunung..manyak bahaya oo mau cakap..manyak makhluk lain ada atas tuh..hehe..pendapat personal jek..

pepon..good luck..yong yap,antara gunung port view cantek amik gambau.. :P
betul bro...kiasan aku nie...
parang pon bukan satu senjata tapi satu kelengkapan..kalau awal2 dah takrif sebagai senjata...banyak musuh nanti kang...pendapat peribadi.....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

orga wrote::P Yo..perkataan 'tawan' tu suai pakai kt bwh je..
atas gunung..manyak bahaya oo mau cakap..manyak makhluk lain ada atas tuh..hehe..pendapat personal jek..

pepon..good luck..yong yap,antara gunung port view cantek amik gambau.. :P

Aah orga manalah tau kot2 c yo ni tertawan ngan "MAYA KARIN" kt sana nanti hehehe :evil: :!:

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Freelance wrote:
orga wrote::P Yo..perkataan 'tawan' tu suai pakai kt bwh je..
atas gunung..manyak bahaya oo mau cakap..manyak makhluk lain ada atas tuh..hehe..pendapat personal jek..

pepon..good luck..yong yap,antara gunung port view cantek amik gambau.. :P

Aah orga manalah tau kot2 c yo ni tertawan ngan "MAYA KARIN" kt sana nanti hehehe :evil: :!:
mulut ko lily....
tak leh wat main bebenda tuh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

orga wrote::P Yo..perkataan 'tawan' tu suai pakai kt bwh je..
atas gunung..manyak bahaya oo mau cakap..manyak makhluk lain ada atas tuh..hehe..pendapat personal jek..

pepon..good luck..yong yap,antara gunung port view cantek amik gambau.. :P


ORG LAMM..dah bsuare..segan lak nk ke yong yap.. :) :)

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

pendaki baru wrote:mus aku pun nak pergi..............
:lol: :lol: :lol:
aku nak tawan satu lagi G7
huh stady lah YO....
nak tawan ek... ko jgn yo yo O plak kat sana nanti klu ada yg TERtawan dah la ek... huu huu....... oik lagi satu... ko masuk Question n Answer tuh, jgn masuk forum nih jeer takda ilmu yg ko dapat nanti... ko tanye diorang apa nak buat klu terserempak ngan sekumpulan tebuan tanah/pokok or ape ape jenis binatang pon k... ilmu tuh, ramai abang bang yg leh kongsi ilmu kat dalam tuh...

p/s: untung ko lahir lahir dah ada forum cenggini tau.

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

orait2..tader yg betul n tader yg salah..just pendapat n tak tuju pd sapa2..

sbb byk lg pembolehubah istilah yg agak sesuai n sopan bunga-katanya..pendaki malaysia kan..3 elemen budi(budi bicara,budi bahasa n budi pekerti) dah kira well-equip..kelebihan yg tader dlm istilah inggeris..

ni cadangan alternatif n salution nyer..
eg..menjejaki puncak, melewati puncak,mensuksesi puncak dsb

pepon..tader betol,tader salah..tepulang kt niat diri

lily, karin tu nama bg jin yg paling seiras ngan kita..yg menjawab misteri kekadang tuh tejumpa member yg seblom tu kt dpn ttp tetiba lak jumpa lg kt dpn..atau tesalah ikut trek ingatkan polow member..rupanya terikut karin member tuh..hehe..aritu kt chabang3,karin sapa la yg pakai backpack kaler oren,ye dak..wallahualam
ImageImageImage

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

mau cite pasal karin ka?
heheheh....

dari pembacaan aku, setiap manusia yang lahir ke dunia nie akan beserta dengan karinnya sekali...
setiap seorang nie ada karin masing-masing...
wallahualam...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

camne laa agaknye org yg ada 'saka' ek? pastu dia ada 'karin' lak..musti kompius je idop :)


so far pengalaman aku yg paling ngeri taim bawak group gi transpex, kemsait kat Kem Gurkha (4 org jer) dgn jagaan 'saka'..eiii akutnye :shock:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

biNGai wrote:camne laa agaknye org yg ada 'saka' ek? pastu dia ada 'karin' lak..musti kompius je idop :)


so far pengalaman aku yg paling ngeri taim bawak group gi transpex, kemsait kat Kem Gurkha (4 org jer) dgn jagaan 'saka'..eiii akutnye :shock:




ishh...ape kowang ni,citer seram2 lak...riso aku weh... :) :)
nk citer bleh..caik tmpt yg bes dulu...bole borak2... :arrow:
yg mane2 ade ISI,bole le share2... :) :)

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

petis ;

sori..aku daa kawen, tak bleh kongsi2 :!:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

FedEx
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 03 Jan 2006, 11:04
Location: Sekitar Banjaran

Post by FedEx »

tapi trip tuh paling best kan ngaiii... :)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

saka tuh berasal dari perkataan pusaka...
yang diturunkan turun temurun dari generasi kepada generasi....

saka dgn karin dua benda yang berbeza....
semua orang ada karin tapi tak semua orang ada saka....

saka nie salah dlm islam sebenornya
buleh membawak kpd syirik
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

adlin ;

a'ah..bes banget..aku la gaid, aku la sweeper, aku la runner, aku la tukang masak, aku la tukang porter..pendek kate serba serbi aku laa :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Aii macam x ikhlas je bawa org g transpex :D .... x mo ungkit2 bang ... baru la versatile..... :lol:

Lu skang keje mana kaniau ? .. betoi ka masa aku tipon ari tu ada kat terengganu.. pasai aku nampak ada iras2 ko kat sumwer ... mungkinkah itu karin si ngai x pun ko bawa balik geng gurkha tu :evil: :!:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

pekat-tuh ;

tuh bkan ungkit..tuh saje nak kasitau betapa Badangnye aku, angkuh, sombong, bongkak dan eksen :!:

aku skang kat KL laa..minggu lepas otstesen Kemaman, minggu depan pegi lagi..yg ko jumpe kat sanwey tuh bkan karin aku, tuh kembar no 6 aku kot :) ..lu bila mau turun KL blanje aku minum teh ess ?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

ainaa
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 24 Sep 2006, 09:45

Post by ainaa »

yng yap ktupt rndg?
cm best jerkkk
tapi aku exm lerrrrrr

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

muz nama aku kena letak semi kompom dulu la....
kalau sempat aku join........ :roll: :roll: :roll:
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

Post Reply