Gunung Online

Warisan Khazanah Pergunungan
It is currently 23 Oct 2014, 17:20

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
                         Share
Author Message
 Post subject: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 22 Oct 2013, 19:10 
Offline
Pendaki Gunung

Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Posts: 96
Location: selangor
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pendaki2 perkasa
Jemputan mendaki ke Gunung Rabong di Gua Musang , berikuat adalah tentative ......

Gunung Rabong via Waterfall
Lokasi :Gua Musang
Tarikh : 31 December 2013 - 5 Jan 2014 ** (6 Hari 5 mlm)
Kos : RM 300
Peserta : Min dan max 20
Tahap kesusahan : 8/10
Pengangkutan ke Gua Musang : Keratapi (Kl - Gua Musang)
Pengankutan ke Kuala lumpur : Bas ( Gua musang - Kl )

Merangkumi:
-Guide
-permit
-Insurance
-Ration+Peralatan
-Perhidmatan lori
-Rope utk abseiling
-T-shirt

Tarikh tutup penyertaan : sila berhubung dengan saya untuk pengesahan

Tentatif seperti berikut :-

Day 0 (Isnin - 30 December 2013 )
07.30 mlm : berkumpul KL sentral dan menuju ke Gua Musang
06.00 pg : Dijangka sampai ke stesen ketapi Gua Musang dan berehat sejenak

Day 1(Selasa 31 December 2013)
7.30 pg : Bertolak dari station ketapi gua musang ke starting point
8.30 pg : Starting point ,taklimat oleh guide dan juga gogo
9.00 ptg : Perjalanan di mulakan ke kem milo
11.30 pg : Kem Milo (regroup ) amik air dan menerus kan perjalanan
01.00 ptg : Kawasan balak dan berehat sejenak (Lunch)
02.30 ptg :kawasan balak -Lorong tikus - kem kor
04.30 ptg : kem kor - kem permatang - kem taman
06.30 ptg : Tiba di kem taman (bermalam)

Day 2 (Rabu 1 Januari 2014 )
08.00 pg : Bangun dan sarapan pagi
09.00 tgh : Perjalanan dari kem taman ke Puncak rabong
11.00 ptg : Tiba di puncak rabung ,sessi bergambar
12.30 tgh : Dari puncak ke Kem Marlboro
01.45 ptg : tiba di kem marlboro ( Lunch )
3.00 ptg : Kem Marlboro ke Waterfall 1 ( kemsite)
05.30 ptg : kem site waterfall 1 (Bermalam)

Day 3 (khamis 2 Jan 2014)
08.00 pg : Bangun dan sarapan pagi .
08.30 pg : Perjalanan melalui kawasan Air terjun dan Abseiling pertama
09.30 pg : Memulakan perjalanan ke tempat Abseiling kedua
02.00 ptg : Tiba di tempat Abseiling ke tiga
04.30 ptg : Dijangka tiba ke tempat Abseiling terakhir (landmark batu besar di tengah laluan air terjun )
07.00 ptg : Dijangka sampai ke kem site(bermalam)

Day 4 (Jumaat 3 Jan 2014)
08.00 pg :Bangun dan sarapan pagi
09.00 pg : Perjalanan ke Mini waterfall
01.00 tgh : di jangka tiba di mini waterfall ( Lunch )
02.00 ptg : Perjalanan melalui sg dan lereng2 bukit dan menuju ke last waterfall
06.30 ptg : Tiba di last waterfall ( bermalam)

Day 5 ( Sabtu 4 Jan 2014 )
08.00 pg : Bangun dan sarapan pagi dan acara melepak sambil melayan waterfall
01.00 tgh : Bersiap dan menuju ke ending point
03.00 ptg : Tiba di kebun kelapa sawit
04.00 ptg : Tiba di rumah Abah tahir bersiap utk dinner
11.00 mlm : station bas dari gua musang ke kuala lumpur ...

*Tentatif di atas bergantung pada keadaan pada hari kejadian
**Extra sehari untuk berlaku sebarang contingency plan memandang kan pada bulan tersebut adalah musim tengkujuh (Hujan)

Dikehendaki membuat pembayaran DEPOSIT sebanyak RM 150.00 untuk pengesahan menyertai program ini .Deposit di gunakan utk membeli ticket keratapi dan ia tidak akan dikembalikan sekiranya menarik diri dari program ini. Sila masukkan duit deposit(bayaran penuh pon boleh juga)ke dalam akaun MBB A/C:151061167249 Fadzli Bakri.
Sila call/sms selepas duit di bank in ke dalam akaun. Sila simpan slip bank anda sebagai bukti pembayaran ,Penyertaan adalah berdasarkan 1st come 1st serve. Seat hanya akan di’seal’ apabila deposit diterima.

Diminta para peserta menyertakan sekali maklumat peribadi iaitu NAMA, NO KP, ALAMAT TETAP, NO TEL, NAMA WARIS dan juga nama dan no tel orang yang patut dihubungi untuk digunakan atas tujuan rujukan balai polis dan juga di gunakan jika berlaku kecemasan ke pm GO ataupun email kelisa2368@yahoo.com.my

Jika mengalami sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan sy di no yg tertera 013 6701110 (fadzli aka gate )
Di akhiri dengan ribuan terima kasih semoga kita berjumpa pada hari kejadian

Image


Image

Image


Image

Image

_________________
LiveLEARNhikePLAY


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 23 Oct 2013, 15:13 
Offline
Pendaki Sondol

Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Posts: 411
Location: USJ
mintak maaf en.gate saya x dapat join... gayatttttt.....!!! :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 26 Oct 2013, 18:38 
Offline
Pendaki Gunung

Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Posts: 96
Location: selangor
Denan wrote:
mintak maaf en.gate saya x dapat join... gayatttttt.....!!! :mrgreen:



Orite en nan no problem ... hahaha yeah :evil:

_________________
LiveLEARNhikePLAY


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 28 Oct 2013, 23:56 
Offline
Senator Gunung
User avatar

Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Posts: 801
Location: streets of uptown
wah cik gate

poie laie aaar? ..beshhh besh!



p/s sapa2 tak pegi rugi woo. bukan senang dapat trip rabong via waterfall ni.. setaun sekali pun payah

_________________
_________________
_________________


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 29 Oct 2013, 11:02 
Offline
Pendaki Sondol

Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Posts: 411
Location: USJ
betul2... hanya guide tertentu saja boleh bawak... saya x dapat join sbb tarikh tu kene ngan budak2 start skolah.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 29 Oct 2013, 14:47 
Offline
Senator Gunung
User avatar

Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Posts: 801
Location: streets of uptown
abah Tahir tengah busy rescue group uniten skrg ni..
sangkut kat sungai mana tah.. cuaca tgh tak menentu kat sana kut.. all the best cik gate & team!

_________________
_________________
_________________


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 29 Oct 2013, 14:53 
Offline
Pendaki Gunung

Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Posts: 96
Location: selangor
shahrul wrote:
abah Tahir tengah busy rescue group uniten skrg ni..
sangkut kat sungai mana tah.. cuaca tgh tak menentu kat sana kut.. all the best cik gate & team!



Yup , sy tahu , sy yg bagi no abah kt IPD gua musang ...
mengenai ke rabong via waterfall insha Allah , x mau repeat lagi ka? :evil:

_________________
LiveLEARNhikePLAY


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Gunung Rabong via Waterfall
PostPosted: 29 Oct 2013, 14:59 
Offline
Senator Gunung
User avatar

Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Posts: 801
Location: streets of uptown
fadzli wrote:
Yup , sy tahu , sy yg bagi no abah kt IPD gua musang ...
mengenai ke rabong via waterfall insha Allah , x mau repeat lagi ka? :evil:

terima kasih kerana sudi mengajak. sampaikan salam kpd abah tahir nanti!

_________________
_________________
_________________


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group