G7-11 Series | Gunung Gerah

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

G7-11 Series | Gunung Gerah

Post by poncho »

salam.

Program: Ekspedisi Gunung Gerah (6,898)
Lokasi: Sempadan Perak - Kelantan (entry point: Grik, Perak).
Tarikh: 27 Disember - 30 Disember 2012 (4 hari 3 malam).
Kos: RM145.00 seorang.
Kos adalah untuk bayaran: transit van, 4x4, bot, urusan permit, khemah (fly & groundsheet), pengurusan dan guide.
Ration not included (atas tanggungan sendiri).
Ekspedisi bermula dan tamat di Grik, Perak. Kos transport ke/dari Grik adalah tidak termasuk (atas keselesaan sendiri).
Khidmat pembelian tiket (KL-Grik-KL) disediakan. jangkamasa perjalanan 4 jam. kos sehala ialah RM30.30 seorang (Transnasional) dan tempat berkumpul/bersurai ialah di Hentian Jalan Duta.

Tentative:
27.12.2012 (Thursday)
berkumpul di Stesen Bas Grik, Perak sebelum jam 6.00am. van bertolak ke jeti jam 7 pagi. bersarapan dan bungkus makan tengahari di sini.
kronologi perjalanan:
Grik - jeti Trojan - Pos Khemar - Pos Rantau - Kg. Agek. bermalam di Kem Sg. Agek.

28.12.2012 (Friday)
Kg. Agek - Kem Sarsi - Simpang Gerah - LWP - G. Bilah - LWP - Simpang Gerah - puncak G. Gerah. bermalam di puncak G. Gerah.

29.12.2011 (Saturday)
G. Gerah - Simpang Gerah - Kem Sarsi - Kg. Agek. bermalam di Kem Sg. Agek.

30.12.2012 (Sunday)
Kg. Agek - Pos Rantau - Pos Khemar - jeti Trojan - Grik.
bas bertolak dari Grik ke KL jam 4 petang atau bas terakhir jam 10 malam (Transnasional).


pada sesiapa yang berminat, PM me.
open for 11 pax only. sila bayar deposit RM60 sebelum/selewatnya pada 14hb Disember 2012 untuk pengesahan seat.
akaun: 101 253 082 503 (Maybank) atau 0114 0001 2042 09 (CIMB).
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

Post by roket* »

rindu sama ini gunung dan rindu nak trekking dengan guidernya. hehe.
ada masa free, roger lah Bang. boleh layan ayam penyet
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

Post by span »

wahhhhhh trek feberet heheheheheeee.......
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 113
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

Post by khairil »

kenangan ke Gerah bersama encik poncho masih lagi terpahat di kaki ku...spt barcode..huhuhu
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

Post by forestgump »

poncho wrote:27.12.2012 (Thursday)
berkumpul di Stesen Bas Grik, Perak sebelum jam 6.00am. van bertolak ke jeti jam 7 pagi. bersarapan dan bungkus makan tengahari di sini.
kronologi perjalanan:
Grik - jeti Trojan - Pos Khemar - Pos Rantau - Kg. Agek. bermalam di Kem Sg. Agek.
Wah...dah ada pengangkutan terus ke Kg Agek ya? Tak [perlulah mencelah2 buloh gergasi ya?

Dah sampai di Gerah...hati2lah ngan benda besi di atas tu sekiranya berlaku kilat....dan saya pohon sedekahkan al fatihah kepada 15 saudara2 saya di dm PPH yang terkorban bersama2 ngan 6 anggota TUDAM dan awam di lereng Gunung Bilah sebelahan ngan G. Gerah.
Pihak kami merupakan platun kedua yang sampai di kawasan insiden meredah dan berlari menuju ke crash site. PASKAU merupakan platun pertama sebab depa gunakan Nuri.
Minta sedekahkan al fatihah ya? Tq...
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

Post by Denan »

forestgump wrote:Wah...dah ada pengangkutan terus ke Kg Agek ya? Tak [perlulah mencelah2 buloh gergasi ya?

Dah sampai di Gerah...hati2lah ngan benda besi di atas tu sekiranya berlaku kilat....dan saya pohon sedekahkan al fatihah kepada 15 saudara2 saya di dm PPH yang terkorban bersama2 ngan 6 anggota TUDAM dan awam di lereng Gunung Bilah sebelahan ngan G. Gerah.
Pihak kami merupakan platun kedua yang sampai di kawasan insiden meredah dan berlari menuju ke crash site. PASKAU merupakan platun pertama sebab depa gunakan Nuri.
Minta sedekahkan al fatihah ya? Tq...
Al-fatihah...
bang forestgump... kalo x keberatan ceritakan sket mcmana insiden ni berlaku.

Post Reply