XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Post by azkramm »

Jom kita ke Nuang. Sila beri maklumat berikut ASAP kepada saya Ariff 016-4438409 sebelum 29/10/2012:

1. Nama penuh
2. IC
3. No tel
4. Email
5. Nama & No tel waris untuk dihubungi jika berlaku kecemasan

Aturcara

Sabtu (03/11/2012) Masa Aturcara
8.00 Malam Berkumpul di Tempat Letak Kereta Pejabat Hutan Gunung Nuang, Hulu Langat.
8.30 Malam Pendaftaran, Safety Briefing dan bacaan doa
8.58 Malam Mula mendaki trek "never ending road" menuju ke kem Lolo
11.45 Malam Tiba di Kem Lola, pacak khemah, safety briefing, Minum malam : Kopi O dan biskut aje..tidor.

Ahad (04/11/2012) 6.00 Pagi Solat Subuh, Mandi air terjun dan sarapan : Nasi Goreng Kampung, macaroni
7.00 Pagi Warming up
7.18 Pagi Mula mendaki ke kem pacat
9.00 Pagi Dijangka tiba di Kem Pacat. Rehat 15 minit
9.15 Pagi Terus Mendaki ke Puncak Pengasih
10.30 Pagi Tiba di Puncak Pengasih. Rehat 5 minit
10.35 Pagi Terus Mendaki ke Puncak Nuang
11.35 Pagi Dijangka tiba di Puncak Nuang. Photo Session
12.00 tghari Turun ke Kem Lolo
2.00 petang Tiba di Kem Lolo, makan tgh hari: Nasi putih, Ayam Masak Merah, Daging Salai masak lemak, Ulam-ulaman dan air mineral… dan berkemas pulang,
5.00 petang Tiba di Tempat Letak Kereta Pejabat Hutan Gunung Nuang, Hulu Langat. Bersurai


Pastikan Baju dan barang2 kering anda dimasukkan dalam beg plastic tebal untuk mengelakkan barang2 anda basah sekiranya hujan lebat.
Yuran: Percuma.. ye percuma. Cuma kena kongsi sama-sama kos makanan dan overhead. Kos ni akan ditentukan pada hari pendakian.
Setakat hari ni dah ada 5 orang pendaki yang dah register
3 lelaki 2 perempuan.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Post by biNGai »

uuu besnye trip FOC..hehe

sori tk dapat join, permit KDN terhad :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Post by azkramm »

ya betul tu,

XPDC gunung yang paling best ialah XPDC yang free..he he he he :lol:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Post by seper4alif »

biNGai wrote:uuu besnye trip FOC..hehe

sori tk dapat join, permit KDN terhad :pig:

aik NGO pon kena tandatangan KDN jugak ke??? ingat leh satle bawah underground je haahaha
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Post by shahrul »

tak dapat permit KDN kalu..boleh kena ISA :lidah:
_________________
_________________

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: XPDC Gunung Nuang 3-4 Nov 2012

Post by azkramm »

Semua pendaki selamat mendaki gunung nuang walaupun diacah acah dgn gangguan mistik di laluan antara pacat ke pengasih

Post Reply