Page 1 of 1

Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 02 Apr 2012, 18:52
by KomunisUtara
Salam semua,satu lg trip penutup tirai sebelum menyambut Ramadhan tahun ni dibentang utk sama2 bersantai ke Gunung Tahan route Merapoh - Kuala Tahan. Trip boleh dikategorikan sebagai medium hard.

Tarikh: 16 - 22 Jun 2012.
Line up: 12-24 pax.
Kos: RM330.00 ; cover transport KL - Merapoh, 4wd Merapoh - Sg Relau, 4wd Sg Relau ke Kuala Juram, Makanan, Guide, Permit masuk & Permit bermalam di setiap campsite selama 6 mlm, well designed trip t-shirt, transfer boat Kuala Tahan)

15 Jun / Jumaat - 18:00 Kumpul di KL Sentral - menaiki KTM ke Merapoh jam 20:00.

16 Jun / Sabtu - Sarapan + Pack Lunch lps subuh. Daftar di Tmn Negara Merapoh 08:30, Hilux ke K. Juram start trekking ke Kem Kor.

17 Jun / Ahad - Kem Kor ke Kem Botak. (Nak layan tdo puncak kita henjut lg sejam stengah)

18 Jun / Isnin - Kem Botak-Puncak Gunung Tahan-Kem Gedung.

19 Jun / Selasa - Kem Gedung-Reskit-Tangga 15-Pangkin-Kem Teku.

20 Jun / Rabu - Kem Teku-Kem Putih-

21 Jun / Khamis - Kem Putih-Kem Tengah-Kem Melantai.

22 Jun / Jumaat - Kem Melantai-Kuala Tahan.


Untuk pertanyaan lebih lanjut sila ke sini; http://www.facebook.com/akmalrahim.ygsempurna
atau hubungi saya di talian 0194083045.

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 03 Apr 2012, 10:54
by syhamid
bang, boleh adjust sikit ke.... kalau ikut tentatif saya kena ot tiaptiap hari.....lagi pun 22&23Jun tu cuti am...

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 03 Apr 2012, 11:27
by adventure inc
insya allah boleh je tu tn syed, hari selasa 19jun tu je jauh sikit

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 03 Apr 2012, 13:29
by KomunisUtara
syhamid wrote:bang, boleh adjust sikit ke.... kalau ikut tentatif saya kena ot tiaptiap hari.....lagi pun 22&23Jun tu cuti am...
tuan syed ini dah max 7hari 6mlm pakej guide tahan. Paling santai rasanya klu ikut yg mcm ni la tentatif dia.
Betul tu ari selasa je jauh skit,lain2 santai. dan hari jumaat tu smpi di K.Tahan kita bermalam dlu di situ.
Sabtu kita jln2 sekitar Kuala Tahan pastu baru ambik bas blk ke KL.

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 04 Apr 2012, 18:16
by hadi_mfadhlul
salam, bila tarikh tutup?

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 04 Apr 2012, 18:44
by KomunisUtara
hadi_mfadhlul wrote:salam, bila tarikh tutup?
Tarikh tutup penghujung april beserta deposit. kekosongan ada beberapa lg.
tp nnt sape yg bayar deposit,org tu la ada dlm list line up.
add fb la hadi klo nk senang citer..

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 09 May 2012, 12:22
by atticustica
dah penuh ke? aiyoooo....

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 09 May 2012, 15:21
by KomunisUtara
atticustica wrote:dah penuh ke? aiyoooo....
belom lah,ada lg seat. apa lg,kasik angkat beg la joint. takkan nk gantung dlm umah jaaa :mrgreen:

update line up sikit ;
1.Mohd Akmal
2.Hafis Johan
3.Din @ Jebon
4.Paka
5.Rose
6.Fidyan Samari
7.Kamal
8.Mohd Syafiq
9.Syamil Afif
10.Syafiq Rahim
11.Ida
12. Lily
13.Kema
14.Faizal
15.Mohd Asri
16.Lokman
17.Khairil Imran
18.John Castello
19.Reserve 1
20.Reserve 2
21.
22.
23.
24.

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 15 Jun 2012, 15:28
by ahmad saufi
semoga semua berjalan lancar boss...;)

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 15 Jun 2012, 16:19
by seper4alif
yaah terbaik... 7 hari dah best dah tuh... kira santai gak nih... murah pon murah dah semua cover..
walaupon aku tak pernah naik.... :)

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 15 Jun 2012, 17:50
by matsaiko
gud luck n hv fun geng !!!

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 21 Jun 2012, 01:39
by shahrul
all da best guys! :)

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 25 Jun 2012, 17:50
by KomunisUtara
terima kasih kawan2..semua selamat turun dah,terpaksa ubah haluan ke merapoh - merapoh je sbb ada yg injured.

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 25 Jun 2012, 19:22
by shahrul
mungkin ada hikmahnye tu bro..
dia nak suroh buat ke 4-steps pulak nanti tuu... :lidah:

apapun, tahniah semua selamat pergi & pulang ye

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 26 Jun 2012, 10:02
by matsaiko
KomunisUtara wrote:terima kasih kawan2..semua selamat turun dah,terpaksa ubah haluan ke merapoh - merapoh je sbb ada yg injured.
boleh citer sket inujured cemana tu sampai terpaksa tukar route?

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 26 Jun 2012, 11:24
by syafiqrahim
Alhamdulillah..semuanya selamat...
ade hikmah nye tu...kne buat trip 2-3 kali lg sampai trcapai hajat nk trun K.Tahan...hehe

Pasni trip K.Tahan-K.Tahan plak la...hahaha..ade bran?
Terbaek la bro...

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 26 Jun 2012, 12:03
by KomunisUtara
shahrul wrote:mungkin ada hikmahnye tu bro..
dia nak suroh buat ke 4-steps pulak nanti tuu... :lidah:

apapun, tahniah semua selamat pergi & pulang ye

4 steps barang pasti..tp lg 2-3 tahun la kot. tngu kena beli stove baru,yg rasmi di Tahan pun hilang tah kemana..hehehe.
matsaiko wrote: boleh citer sket inujured cemana tu sampai terpaksa tukar route?
std bro..kaki kremmmmm. :mrgreen:
syafiqrahim wrote:Alhamdulillah..semuanya selamat...
ade hikmah nye tu...kne buat trip 2-3 kali lg sampai trcapai hajat nk trun K.Tahan...hehe

Pasni trip K.Tahan-K.Tahan plak la...hahaha..ade bran?
Terbaek la bro...
syafiq antara line up yg plg best.Rajin ddk dapur tolong2 lps settle ground fly. Tahniah. Memang planning K.Tahan - K.Tahan nk singgah 4 steps pun.
hahaha..tapi budak manja xleh bawak skali la,next time line up 12 org ngam2 sudah.

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 26 Jun 2012, 13:19
by shahrul
ayat macam kecewa je :lidah:

trip open mcm ni la mal.. ada wat training dak sblm meredah tahan tu?

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 26 Jun 2012, 13:47
by Mancis
Best tu. Bila nak arrange sekali lagi? Rasa macam nak ikot je...

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Posted: 17 Jul 2012, 18:21
by shahrul
Mancis wrote:Best tu. Bila nak arrange sekali lagi? Rasa macam nak ikot je...
bila last naik tahan bang..?