Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by KomunisUtara »

Salam semua,satu lg trip penutup tirai sebelum menyambut Ramadhan tahun ni dibentang utk sama2 bersantai ke Gunung Tahan route Merapoh - Kuala Tahan. Trip boleh dikategorikan sebagai medium hard.

Tarikh: 16 - 22 Jun 2012.
Line up: 12-24 pax.
Kos: RM330.00 ; cover transport KL - Merapoh, 4wd Merapoh - Sg Relau, 4wd Sg Relau ke Kuala Juram, Makanan, Guide, Permit masuk & Permit bermalam di setiap campsite selama 6 mlm, well designed trip t-shirt, transfer boat Kuala Tahan)

15 Jun / Jumaat - 18:00 Kumpul di KL Sentral - menaiki KTM ke Merapoh jam 20:00.

16 Jun / Sabtu - Sarapan + Pack Lunch lps subuh. Daftar di Tmn Negara Merapoh 08:30, Hilux ke K. Juram start trekking ke Kem Kor.

17 Jun / Ahad - Kem Kor ke Kem Botak. (Nak layan tdo puncak kita henjut lg sejam stengah)

18 Jun / Isnin - Kem Botak-Puncak Gunung Tahan-Kem Gedung.

19 Jun / Selasa - Kem Gedung-Reskit-Tangga 15-Pangkin-Kem Teku.

20 Jun / Rabu - Kem Teku-Kem Putih-

21 Jun / Khamis - Kem Putih-Kem Tengah-Kem Melantai.

22 Jun / Jumaat - Kem Melantai-Kuala Tahan.


Untuk pertanyaan lebih lanjut sila ke sini; http://www.facebook.com/akmalrahim.ygsempurna
atau hubungi saya di talian 0194083045.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

syhamid
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 27 Jan 2006, 11:06
Location: upm serdang selangor
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by syhamid »

bang, boleh adjust sikit ke.... kalau ikut tentatif saya kena ot tiaptiap hari.....lagi pun 22&23Jun tu cuti am...

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by adventure inc »

insya allah boleh je tu tn syed, hari selasa 19jun tu je jauh sikit
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by KomunisUtara »

syhamid wrote:bang, boleh adjust sikit ke.... kalau ikut tentatif saya kena ot tiaptiap hari.....lagi pun 22&23Jun tu cuti am...
tuan syed ini dah max 7hari 6mlm pakej guide tahan. Paling santai rasanya klu ikut yg mcm ni la tentatif dia.
Betul tu ari selasa je jauh skit,lain2 santai. dan hari jumaat tu smpi di K.Tahan kita bermalam dlu di situ.
Sabtu kita jln2 sekitar Kuala Tahan pastu baru ambik bas blk ke KL.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

hadi_mfadhlul
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 27 Dec 2011, 11:54
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by hadi_mfadhlul »

salam, bila tarikh tutup?

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by KomunisUtara »

hadi_mfadhlul wrote:salam, bila tarikh tutup?
Tarikh tutup penghujung april beserta deposit. kekosongan ada beberapa lg.
tp nnt sape yg bayar deposit,org tu la ada dlm list line up.
add fb la hadi klo nk senang citer..
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by atticustica »

dah penuh ke? aiyoooo....

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by KomunisUtara »

atticustica wrote:dah penuh ke? aiyoooo....
belom lah,ada lg seat. apa lg,kasik angkat beg la joint. takkan nk gantung dlm umah jaaa :mrgreen:

update line up sikit ;
1.Mohd Akmal
2.Hafis Johan
3.Din @ Jebon
4.Paka
5.Rose
6.Fidyan Samari
7.Kamal
8.Mohd Syafiq
9.Syamil Afif
10.Syafiq Rahim
11.Ida
12. Lily
13.Kema
14.Faizal
15.Mohd Asri
16.Lokman
17.Khairil Imran
18.John Castello
19.Reserve 1
20.Reserve 2
21.
22.
23.
24.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by ahmad saufi »

semoga semua berjalan lancar boss...;)

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by seper4alif »

yaah terbaik... 7 hari dah best dah tuh... kira santai gak nih... murah pon murah dah semua cover..
walaupon aku tak pernah naik.... :)
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by matsaiko »

gud luck n hv fun geng !!!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by shahrul »

all da best guys! :)
_________________
_________________

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by KomunisUtara »

terima kasih kawan2..semua selamat turun dah,terpaksa ubah haluan ke merapoh - merapoh je sbb ada yg injured.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by shahrul »

mungkin ada hikmahnye tu bro..
dia nak suroh buat ke 4-steps pulak nanti tuu... :lidah:

apapun, tahniah semua selamat pergi & pulang ye
_________________
_________________

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by matsaiko »

KomunisUtara wrote:terima kasih kawan2..semua selamat turun dah,terpaksa ubah haluan ke merapoh - merapoh je sbb ada yg injured.
boleh citer sket inujured cemana tu sampai terpaksa tukar route?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

syafiqrahim
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 24 Apr 2012, 22:23

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by syafiqrahim »

Alhamdulillah..semuanya selamat...
ade hikmah nye tu...kne buat trip 2-3 kali lg sampai trcapai hajat nk trun K.Tahan...hehe

Pasni trip K.Tahan-K.Tahan plak la...hahaha..ade bran?
Terbaek la bro...

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by KomunisUtara »

shahrul wrote:mungkin ada hikmahnye tu bro..
dia nak suroh buat ke 4-steps pulak nanti tuu... :lidah:

apapun, tahniah semua selamat pergi & pulang ye

4 steps barang pasti..tp lg 2-3 tahun la kot. tngu kena beli stove baru,yg rasmi di Tahan pun hilang tah kemana..hehehe.
matsaiko wrote: boleh citer sket inujured cemana tu sampai terpaksa tukar route?
std bro..kaki kremmmmm. :mrgreen:
syafiqrahim wrote:Alhamdulillah..semuanya selamat...
ade hikmah nye tu...kne buat trip 2-3 kali lg sampai trcapai hajat nk trun K.Tahan...hehe

Pasni trip K.Tahan-K.Tahan plak la...hahaha..ade bran?
Terbaek la bro...
syafiq antara line up yg plg best.Rajin ddk dapur tolong2 lps settle ground fly. Tahniah. Memang planning K.Tahan - K.Tahan nk singgah 4 steps pun.
hahaha..tapi budak manja xleh bawak skali la,next time line up 12 org ngam2 sudah.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by shahrul »

ayat macam kecewa je :lidah:

trip open mcm ni la mal.. ada wat training dak sblm meredah tahan tu?
_________________
_________________

User avatar
Mancis
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 24 Jun 2012, 12:18

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by Mancis »

Best tu. Bila nak arrange sekali lagi? Rasa macam nak ikot je...

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

Post by shahrul »

Mancis wrote:Best tu. Bila nak arrange sekali lagi? Rasa macam nak ikot je...
bila last naik tahan bang..?
_________________
_________________

Post Reply