info gunung gajah terom

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
JBRR
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 11 Apr 2011, 01:30

info gunung gajah terom

Post by JBRR »

boleh x sesiapa yang berpengalaman berikan serba sedikit info mengenai gunung gajah terom,terengganu.
termasuk senarai jurupandu dan permit mendaki gunung tersebut..

harap dapat membantu saya..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by JeNaL »

tanya itu sama pendi
atau ini basic info

http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... =22&t=2049

kat GO ni ada banyak bahan yang tersimpan, kena cari la
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

Gunung ni leh wat trans namun begitu better naik & turun tempat yg sama sbb trek lagi 1 trek balak & tak de transport nak antar masuk.

xpdc 2d1n kalo group kecik & laju syok le.
jika ramai & slow, better 3d2n.

nanti komunis timur akan paste contact number dia untuk guide.
jika nak join kitaorg pi ke sini untuk 1 trip recce/explore ini tempat leh dtg equine kita ngeteh.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: info gunung gajah terom

Post by biNGai »

tk asyer pon trip recce nihhhh..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

biNGai wrote:tk asyer pon trip recce nihhhh..
ala.. nanti sms le ke zero wan sixx.

pakcik nakal
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 21 Dec 2011, 09:06
Location: bangi

Re: info gunung gajah terom

Post by pakcik nakal »

mcm beh je gnung ni,saya duk tgnu jgok,join bleh...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

jika nak join trip kami better kena jumpa le..
leh turun ngeteh di Equine or..jumpa di Atas Tol 16-17 March ni.

berminat leh roger fendi 012-2220450

ranting.pokok
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 12 May 2011, 22:18

Re: info gunung gajah terom

Post by ranting.pokok »

oh, atas tol. jumpa kat area mana tu? takda ke yang nak buat trip 3h2m ke gajah terom ni? kalo ada, kami nak join gak.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

umah di belakang sek keb atas tol tu,
apa2 pun roger number di atas untuk set dating.

then.. baru leh discuss futher..

ranting.pokok
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 12 May 2011, 22:18

Re: info gunung gajah terom

Post by ranting.pokok »

orait. nanti kami sms. tq.

merang30
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 09 May 2011, 11:02

Re: info gunung gajah terom

Post by merang30 »

klu kena date blh celah gok ni hehehe..

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

ranting.pokok wrote:orait. nanti kami sms. tq.
terbaek..

komunis timur
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 20 Apr 2011, 13:25

Re: info gunung gajah terom

Post by komunis timur »

ni nom tel ambe...013 9998809

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

komunis timur wrote:ni nom tel ambe...013 9998809
ha.. guide gajah terom dah paste dah number dia.

User avatar
pokpar
Pendaki Gunung
Posts: 84
Joined: 26 Aug 2009, 15:44
Location: k.trg / k.brang / kenyir / atas gunung
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by pokpar »

bila nok naik fendi?..
Guide License No.: TG10640
Mobile No.: 0139102125 (sms shj)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Hangar 18 »

pokpar wrote:bila nok naik fendi?..
ntah le. kena meeting dgn syukri & norman dulu ttg ini projek.

User avatar
pokpar
Pendaki Gunung
Posts: 84
Joined: 26 Aug 2009, 15:44
Location: k.trg / k.brang / kenyir / atas gunung
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by pokpar »

mu duduk depan.. bawok parang.. aku nok duduk blakang..
Guide License No.: TG10640
Mobile No.: 0139102125 (sms shj)

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Yang dok belakang tu bawak reason dan masok sekali bea.
kih kih kih.
Kalau masanya sesuai ambo ada la tu hu hun hu

User avatar
pokpar
Pendaki Gunung
Posts: 84
Joined: 26 Aug 2009, 15:44
Location: k.trg / k.brang / kenyir / atas gunung
Contact:

Re: info gunung gajah terom

Post by pokpar »

buat laaa program...
tuan bertanya senyap jeee
Guide License No.: TG10640
Mobile No.: 0139102125 (sms shj)

Post Reply