Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
Irau
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 18 Feb 2011, 14:37
Location: Sungai Buloh

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Irau »

Freelance wrote:
bezita wrote:salam tuan tanah..

saya teringin nak join tp stok siput.. ada harapan ke nak menyelitkan diri?
wslm..stok siput tu apa..? :keke: masih ada kekosongan lagi..

tkpe siput..kami kura2.. nnti kite race siput ngan kura2.. :minum: :lidah:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

embuN wrote:saya nak join juge =)
saya dari shah alam...
orait.. kalo dah bank in.. roger2 saya k.. dan bagi detail yang diperlukan..TQ

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Bagus gak ada siput dan kura kura.
Agak agak kalau tak dapat rusa tu buleh gak buat Sup Kura Kura.
Siput buat masak apa eh.... siput vavi beracun la. Masak lomak Siput Belitung taroh batang keladi sedap gak Kak Lily.
La lalalalalalala suka ati aku jer

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Bagus gak ada siput dan kura kura.
Agak agak kalau tak dapat rusa tu buleh gak buat Sup Kura Kura.
Siput buat masak apa eh.... siput vavi beracun la. Masak lomak Siput Belitung taroh batang keladi sedap gak Kak Lily.
La lalalalalalala suka ati aku jer
abang kamal ler bwk rusa sekor hehehe!!! haiya nak kejekan siput tu yg payah tu .. abang kamal confirm g ke tak ni.. kalo confirm leh lah bayar deposit.. :mrgreen: :minum:

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

abang kamal bukan drebar bus ke? kalo dia tak pi then kita camna, ke kak lily drebar bus?
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

adventure inc wrote:abang kamal bukan drebar bus ke? kalo dia tak pi then kita camna, ke kak lily drebar bus?
abang kamal tokey ternak lembu hehhee!!! saya tak de lesen bwk bas lah... ada lesen utk kereta dan motor je..hehehe!!!

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by pulut_itam »

aisey tak free...
tarikh nie lak nak pindah umah....
haduu...kempunan...
Pulut a.k.a pitam

ariesfools
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 22 Feb 2012, 17:04

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by ariesfools »

setakat ni da bape ramai booking kak?
n bape limit?30org?nk ajak mmber lg...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Pegi. KSU dah luluspun cuti tu.
Aku bukan bawak bas jer... Kapal Perang pun aku bawak jugak selain lori sampah, Lori Bawak Lembu sebab Lesen aku sampai A sampai K. Jom la pegi reramai meriahkan rombongan Cik Kiah ni he he he :lidah:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

ariesfools wrote:setakat ni da bape ramai booking kak?
n bape limit?30org?nk ajak mmber lg...
masih ada lagi kekosongan..ajak ler member2.. :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Pegi. KSU dah luluspun cuti tu.
Aku bukan bawak bas jer... Kapal Perang pun aku bawak jugak selain lori sampah, Lori Bawak Lembu sebab Lesen aku sampai A sampai K. Jom la pegi reramai meriahkan rombongan Cik Kiah ni he he he :lidah:
waah sudah dpt cuti..udah leh bayar deposit tau..hehehe!!! perggh.. bawak jet ler abg kamal.. leh sampai ke puncak everest tu..hehehe!!! : :mrgreen:

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Sila Sahkan Tempat Anda:
Hu hu hu hu
Kak Lily chek your PM dah transfer tadi:
Sy nak seat no 46 :lidah:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Sila Sahkan Tempat Anda:
Hu hu hu hu
Kak Lily chek your PM dah transfer tadi:
Sy nak seat no 46 :lidah:
wokay.. noted... TQVM..tu dah terlebih seat. leh duk sebelah driver .hehehe!!jadi driver pun boleh.. :keke:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by JeNaL »

Salam Lily,

1. saya baru tgk video kat youtube (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CqNGkyj6fM ) pasal sampah kat Bujang Malaka ni. Tak la byk, tapi cukup untuk membuatkan ketidak seleseaan untuk masa depan.

2. kalau tidak keberatan tolong la clearkan sikit sampah yg ada kat sana tu erkk.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

JeNaL wrote:Salam Lily,

1. saya baru tgk video kat youtube (http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CqNGkyj6fM ) pasal sampah kat Bujang Malaka ni. Tak la byk, tapi cukup untuk membuatkan ketidak seleseaan untuk masa depan.

2. kalau tidak keberatan tolong la clearkan sikit sampah yg ada kat sana tu erkk.
wslm jenal..

dah tgk video tu.. insyallah mana yang leh clear... kasik clear ler... kalo kasik shoot gambar... kasik tunjuk sampah..tarak kasik clear.. tak memadai ler.. biasanya.. kalo trip ramai2 camni memang lily akan kasik beg plastik sampah sorang satu.. so masa turun dari puncak.. sape nampak sampah kt trek..terus pungut masukkan dlm beg plastik sampah.. sambil jalan sambil kutip sampai ler starting point.. adik-adik2 ni ketika dulu nizran aka abot, haidar, aren, bond amat perhatin pasal sampah sarap ni... harap2 smph2 yg sikit.. jangan kasik tambah jadi bukit. .nanti susah mau clearkan.. terimakasih tolong ingatkan.. insyallah mana yang leh bantu.. kita sama2 bantu.. :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Terima kasih kepada grup yang tolong kasik clear sampah kt campsite.. harap2 jangan ler ada banyak lagi sampah bila kitaorang ke sana..

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Pegi. KSU dah luluspun cuti tu.
Aku bukan bawak bas jer... Kapal Perang pun aku bawak jugak selain lori sampah, Lori Bawak Lembu sebab Lesen aku sampai A sampai K. Jom la pegi reramai meriahkan rombongan Cik Kiah ni he he he :lidah:
yea cip lanun on pi... abg kamal sy ada soklan nak tanya nnt, bawak buku geologi...

kak lily, group yg clearkan sikit sebanyak sampah tu team Anak Hutan dari penang, ada yg sy kenal termasuk chief dia
kenny sim.
so trip ni, kita leh continue kerja diorg tu... lg bermakna kita wat trip konservasi disamping enjoy the hike :minum:
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

adventure inc wrote:
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Pegi. KSU dah luluspun cuti tu.
Aku bukan bawak bas jer... Kapal Perang pun aku bawak jugak selain lori sampah, Lori Bawak Lembu sebab Lesen aku sampai A sampai K. Jom la pegi reramai meriahkan rombongan Cik Kiah ni he he he :lidah:
yea cip lanun on pi... abg kamal sy ada soklan nak tanya nnt, bawak buku geologi...

kak lily, group yg clearkan sikit sebanyak sampah tu team Anak Hutan dari penang, ada yg sy kenal termasuk chief dia
kenny sim.
so trip ni, kita leh continue kerja diorg tu... lg bermakna kita wat trip konservasi disamping enjoy the hike :minum:
waah siap bwk buku lagi gitu..nanti leh tanya kt cikgu abang kamal ni hehehe!!!

ko leh lah up gambar kt sini. yg gambar ngan sampah.. memang banyak sampah2 tu.. tin2 kosong banyak tul.. kita wat ler mana yang termampu nanti.. nanti akak bawak lebih beg plastik sampah ni

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Cepat2 masih ada kekosongan lagi..sape berminat sila roger2 saya k..TQ...

User avatar
neoshift
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 18 Feb 2012, 00:51
Location: setapak

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by neoshift »

Salam. Insyaallah saya join sama. Nak kenal2 kawan baru. Payment esok insyaallah.
hidup perlu banyak perencah

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

kak lily, juzt found out date 31 MAR tu jugak world celebrating EARTH HOUR AT 8.30PM. so kak lily leh add
program ni jugak tuk event ni
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

neoshift wrote:Salam. Insyaallah saya join sama. Nak kenal2 kawan baru. Payment esok insyaallah.
ok per2 roger2 akak k..dah bayar sila roger2 dan simpan resit pembayaran..TQ...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

adventure inc wrote:kak lily, juzt found out date 31 MAR tu jugak world celebrating EARTH HOUR AT 8.30PM. so kak lily leh add
program ni jugak tuk event ni
peghh ..malam2 dalam hutan kena bergelap lah ya..ahaks!!! :keke:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

31 March 2012
Earth Hour 2012 will be held on Saturday March 31 at 8.30pm-9.30pm wherever you are in the world. So save the date and keep coming back to earthhour.org to find out what’s in store.

User avatar
neoshift
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 18 Feb 2012, 00:51
Location: setapak

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by neoshift »

Ref No. : 90469713
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 1205130670XXXX
Account Type : Current Account
Transferred To : 1432006164XXXX Add to Favor List
Beneficiary Name : SUHAILI BTE MOHD SHARIDAN
Transferred Amount : RM 80.00
Sms Alert : 6017346XXXX
Sms Charges : RM 0.20
Beneficiary Payment Alert SMS status : Successful
Available Balance : RM XXX.XX
Remarks : bayaran trip gunung bujang melaka
Transaction Date, Time : 16-Mar-2012 11:19:23 AM

This is a computer generated receipt and no signature is required

reserve 1 seat utk saya ye.
hidup perlu banyak perencah

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

neoshift wrote:Ref No. : 90469713
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 1205130670XXXX
Account Type : Current Account
Transferred To : 1432006164XXXX Add to Favor List
Beneficiary Name : SUHAILI BTE MOHD SHARIDAN
Transferred Amount : RM 80.00
Sms Alert : 6017346XXXX
Sms Charges : RM 0.20
Beneficiary Payment Alert SMS status : Successful
Available Balance : RM XXX.XX
Remarks : bayaran trip gunung bujang melaka
Transaction Date, Time : 16-Mar-2012 11:19:23 AM

This is a computer generated receipt and no signature is required

reserve 1 seat utk saya ye.

ok.. dah dpt sms tadi.. ait.. baki kt bank nampak lah..ahaks!!!nasibaik ler tak berjuta2 rm..kang kena rompak lak ..ahaks!!! :mrgreen:

User avatar
neoshift
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 18 Feb 2012, 00:51
Location: setapak

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by neoshift »

Kak lily, saya sudah pm tadi. Err... ada member mau selit juga tapi fulus deposit belum brani letak. Last minit register boleh ek? Reserve 1 org dulu.
hidup perlu banyak perencah

User avatar
neoshift
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 18 Feb 2012, 00:51
Location: setapak

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by neoshift »

Freelance wrote:

ok.. dah dpt sms tadi.. ait.. baki kt bank nampak lah..ahaks!!!nasibaik ler tak berjuta2 rm..kang kena rompak lak ..ahaks!!! :mrgreen:
tu la, x pro nak hide details. :oops:
hidup perlu banyak perencah

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

neoshift wrote:Kak lily, saya sudah pm tadi. Err... ada member mau selit juga tapi fulus deposit belum brani letak. Last minit register boleh ek? Reserve 1 org dulu.
boleh selit..masih ada kekosongan.. kalo leh beritahu akak kalo dia nak g..kalo dia nak g gak .sebelum smpi hari nak g.. inform awal2.. sbb akak nak prepare ration....

User avatar
Irau
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 18 Feb 2011, 14:37
Location: Sungai Buloh

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Irau »

salam.. k.lily dh ramai ke yg kompom g? update la name list diaorg.
bkan ape nk jgak tau sapa yg pg nanti..
wasallam...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Irau wrote:salam.. k.lily dh ramai ke yg kompom g? update la name list diaorg.
bkan ape nk jgak tau sapa yg pg nanti..
wasallam...
wslm.. dah confirm adalah dlm 20++ .. yang dah bayar ler.. yg janji mulut akak tak leh pakai..so nama2 tak leh nak update sekarang..biarlah rahsia... :kah: :kah:

User avatar
elmo
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 12 Mar 2012, 22:53
Location: KL

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by elmo »

Tak sabar nak naek gunung nieh. :wink:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by matsaiko »

nk cucok angin leh? :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

matsaiko wrote:nk cucok angin leh? :lidah:
cucok2 angin tak leh.kang aqu terus cucuk mata terus.. jadi ler kassim selamat.. :keke: :tembak:

fadine
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2010, 22:35
Location: minas tirith
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by fadine »

salam tuan tanah.. nk tnya GBM dgn nuang mn lagi hardcore..? :shock:
one ring to rule them all

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Lagi Rock
Hard Rock Cafe :minum:

Todi Peng Kurang Manis satu :lidah:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

fadine wrote:salam tuan tanah.. nk tnya GBM dgn nuang mn lagi hardcore..? :shock:
susah nak ckp.. mana2 gunung trek lain2.. walaupun ada trek senang..tak semestinya kita ok.. ada gak kadang kala pewai..yang penting.. stamina ada.. kena prepare dari segi mental dan fizikal... kalo mental tak ok.. tak leh nak push fizikal... leh jadi out semua..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Penyertaan telah ditutup..sesiapa yang hanya berjanji mulut.. bayaran deposit pun tarak.. saya anggap anda tidak berminat nak g... ahaks!!! so nama anda tidak ada dalam senarai saya.. terimakasih kepada yang telah bayar untuk trip ni..anda telah memudahkan urusan saya.. terimakasih banyak-banyak...

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by mizi »

Freelance wrote:Penyertaan telah ditutup..sesiapa yang hanya berjanji mulut.. bayaran deposit pun tarak.. saya anggap anda tidak berminat nak g... ahaks!!! so nama anda tidak ada dalam senarai saya.. terimakasih kepada yang telah bayar untuk trip ni..anda telah memudahkan urusan saya.. terimakasih banyak-banyak...
br berminatt..x pa la
climb long trail
p11at

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

mizi wrote:
Freelance wrote:Penyertaan telah ditutup..sesiapa yang hanya berjanji mulut.. bayaran deposit pun tarak.. saya anggap anda tidak berminat nak g... ahaks!!! so nama anda tidak ada dalam senarai saya.. terimakasih kepada yang telah bayar untuk trip ni..anda telah memudahkan urusan saya.. terimakasih banyak-banyak...
br berminatt..x pa la

mizi..alaaa ko kan mana nak g.. gunung yang ko dah naik beribu2 kali..ahaks!!! :lidah:

Locked