Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by viceroy »

askm...saya dari manjung..dlm 5-6 org ...nak menikmati panorama....

lokasi : Gun.Suku.......Jln SimpangPulai - Cameron Highland...
tarikh : 28-29 Jan 2012
anjuran : sdn bhd...sendiri2 ajer.....sape nak join moh ler..
target : dlm 8- 10 jer..lebih pon tak per

tentatif : sabtu 28/1
10.30 pg....leh stat daki dah kot
1.30t/h ...rehat..
4.30 ...rasanya sampai puncak dah nih....buat apa yg patut

ahad 29/1
10.30 pg... leh stat turun pulak
1.30 th...dijangka dah sampai kat starting point dah
3.00 .. dah bersurai dah kot

Moh ler kiter....tq

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by abe~G »

time ni depa semua baru balik dari trip panjang2 mana maunya viceroy, tapi kalau tak ada yg nak ikut aku sudi temankan kome ke suku :) kome dah confirm2 betul2 ke nih, kan aku dah masuk kelender kan tak jadi pulak... jom rakan2 gunung kita bersantai ke Gunung suku view kate deme mablesssss sangat. siapa yang berminat nak ikut tu, jangan banyak cerita , call ajer viceroy tu. dia memang peramah , guide yang bertauliah ( aku yg bagi tauliah dekat dia) nak tau cerita lanjut bawah fly dekat puncak :)

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by viceroy »

heee..ini betul2 punya nih..bukan cobaan....line-up dari manjung memang dah ada..
saja bukak trip..kepada yg x dapat join.@ x leh join pada CNY....bole le lepas gian kat sini..hee

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by nrhyt75 »

Azab naik turun gunung x abes lagi taim nie... jln pun terkengkang2 laei.. :kah:
"I can't" are sad words in any language

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by kayrol »

salam, ambe nak ikut dalam 2 atau 3 org boleh....

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by viceroy »

moh le en.kayrol...kat sini takde org nak marah2 pasal tak lapor kat JKK cam Liang ituhari... :lidah:
Berapa ekor ayam pulak nak pikul kali nih..?!! :mrgreen:

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by kayrol »

ok aku rasa aku jadi kut pasal 2 hari jer, meh tinggal no hp hang, nanti aku contact kalau aku betul2 jadi.....

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by viceroy »

0134496968(wazer)...jumpa di simpang pulai ...leh sarap sama2 nanti..!!


mana gi yang lain2 ni...suma dah maleh naik gunung ker..?!! :oops:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by soulfly »

viceroy wrote:0134496968(wazer)...jumpa di simpang pulai ...leh sarap sama2 nanti..!!


mana gi yang lain2 ni...suma dah maleh naik gunung ker..?!! :oops:
ni trip minggu depan kan? tak dapatlaer teman ngikutnya ada temu janji dengan dr'
lama sangat...

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by viceroy »

soulfly wrote:
viceroy wrote:0134496968(wazer)...jumpa di simpang pulai ...leh sarap sama2 nanti..!!


mana gi yang lain2 ni...suma dah maleh naik gunung ker..?!! :oops:
ni trip minggu depan kan? tak dapatlaer teman ngikutnya ada temu janji dengan dr'
tarapapa le mamak...ni trip suka2 saja...trip wekend...bila2 masa saja buleh pegi...
waa...jualan garaj ada sukses ka..?!!


jom..sape2 yg rasa nak join boleh jumpa pagi sabtu 28/1/2012 di :-

i- surau dekat trafict light simpang pulai sekitar jam 8.30 pg
ii- warong nasik lemak ...(apa nama dia tak ingat ) ..dekat nak sampai lubuk timah tuh sekitar jam 9.00 pg..leh tapau makan t/hari skali
iii- kaki gun.suku...sekitar jam 10.00 pg
iv- 4.00 ptg..jumpa on trek ataupun kat puncak teruss...heee

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by soulfly »

viceroy wrote:
soulfly wrote:
viceroy wrote:0134496968(wazer)...jumpa di simpang pulai ...leh sarap sama2 nanti..!!


mana gi yang lain2 ni...suma dah maleh naik gunung ker..?!! :oops:
ni trip minggu depan kan? tak dapatlaer teman ngikutnya ada temu janji dengan dr'
tarapapa le mamak...ni trip suka2 saja...trip wekend...bila2 masa saja buleh pegi...
waa...jualan garaj ada sukses ka..?!!


jom..sape2 yg rasa nak join boleh jumpa pagi sabtu 28/1/2012 di :-

i- surau dekat trafict light simpang pulai sekitar jam 8.30 pg
ii- warong nasik lemak ...(apa nama dia tak ingat ) ..dekat nak sampai lubuk timah tuh sekitar jam 9.00 pg..leh tapau makan t/hari skali
iii- kaki gun.suku...sekitar jam 10.00 pg
iv- 4.00 ptg..jumpa on trek ataupun kat puncak teruss...heee
garage sale okh cun,kalo ada sapa berminat mau beli jecket bundle berjenama kasi roger,stock masih banyak nih,oit dah off topik dah ni..
lama sangat...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by soulfly »

viceroy wrote:
soulfly wrote:
viceroy wrote:0134496968(wazer)...jumpa di simpang pulai ...leh sarap sama2 nanti..!!


mana gi yang lain2 ni...suma dah maleh naik gunung ker..?!! :oops:
ni trip minggu depan kan? tak dapatlaer teman ngikutnya ada temu janji dengan dr'
tarapapa le mamak...ni trip suka2 saja...trip wekend...bila2 masa saja buleh pegi...
waa...jualan garaj ada sukses ka..?!!


jom..sape2 yg rasa nak join boleh jumpa pagi sabtu 28/1/2012 di :-

i- surau dekat trafict light simpang pulai sekitar jam 8.30 pg
ii- warong nasik lemak ...(apa nama dia tak ingat ) ..dekat nak sampai lubuk timah tuh sekitar jam 9.00 pg..leh tapau makan t/hari skali
iii- kaki gun.suku...sekitar jam 10.00 pg
iv- 4.00 ptg..jumpa on trek ataupun kat puncak teruss...heee
garage sale okh cun,kalo ada sapa berminat mau beli jecket bundle berjenama kasi roger,stock masih banyak nih,oit dah off topik dah ni..
lama sangat...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by soulfly »

viceroy wrote:
soulfly wrote:
viceroy wrote:0134496968(wazer)...jumpa di simpang pulai ...leh sarap sama2 nanti..!!


mana gi yang lain2 ni...suma dah maleh naik gunung ker..?!! :oops:
ni trip minggu depan kan? tak dapatlaer teman ngikutnya ada temu janji dengan dr'
tarapapa le mamak...ni trip suka2 saja...trip wekend...bila2 masa saja buleh pegi...
waa...jualan garaj ada sukses ka..?!!


jom..sape2 yg rasa nak join boleh jumpa pagi sabtu 28/1/2012 di :-

i- surau dekat trafict light simpang pulai sekitar jam 8.30 pg
ii- warong nasik lemak ...(apa nama dia tak ingat ) ..dekat nak sampai lubuk timah tuh sekitar jam 9.00 pg..leh tapau makan t/hari skali
iii- kaki gun.suku...sekitar jam 10.00 pg
iv- 4.00 ptg..jumpa on trek ataupun kat puncak teruss...heee
garage sale okh cun,kalo ada sapa berminat mau beli jecket bundle berjenama kasi roger,stock masih banyak nih,oit dah off topik dah ni..
lama sangat...

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by belakangpokok »

salam tuan, saya baru nak join naik gunung ni. kelengkapan x cukup. boleh ke? dengan izin.
Leave no trace but tracks

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by shahrul »

belakangpokok wrote:salam tuan, saya baru nak join naik gunung ni. kelengkapan x cukup. boleh ke? dengan izin.
papa lee, lama x nampak dtg GO
ape lagi yg tak cukup.. mana tau boleh bantu :minum:
_________________
_________________

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by viceroy »

trip terlaksana sudah....tq kpd yg memberi respon...

papa lee = belakang pokok = papajahat.....heee...last minit baru mau respon...!! jgn lupa up gambo yer

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

Post by belakangpokok »

gambar dah upload kat fb
Leave no trace but tracks

Post Reply