Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
bajabu
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 29 Mar 2011, 13:59
Location: Kota Kinabalu, Sabah
Contact:

Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)

Post by bajabu »

Salam,

Bagi sapa2 yang nak join group saya mendaki pada 11-13 May 2012, sila maklumkan kpd saya, saya ada 5 seats lagi pd tarikh ni. Detail spt kat bawah ni:

11/5/2012 - Jemput dr airport/ hotel & bertolak ke Kundasang. Check-in di Bishop's Head Resthouse, Mesilau.

12/5/2012 - Lepas sarapan, bertolak ke Kinabalu Park & seterusnya ke Timpohon Gate. Climbing via Timpohon Trail. Di Laban Rata, check-in di Gunting Lagadan Hut.

13/5/2012 - Awal pagi, start climbing ke puncak. Setelah itu turun ke Timpohon Gate via Timpohon Trail. Balik ke KK (hotel/ airport)

Harga : RM780.00 / person

Item Include:
- 1 night @ Bishop's Head Resthouse
- 1 night @ Gunting Lagadan Hut
- Transportation
- Entrance fee, climbing permit, climbing insurance, climbing certificate
- Mountain guide
- Meal (Day 1: Dinner. Day 2: Breakfast, Packed Lunch, Dinner. Day 3: Early supper, Breakfast, Lunch)

Bagi yang betul2 berminat nak join, boleh email saya kat hani_nj@hotmail.com

Terima kasih.
Service provider of: 3 Bedroom Apartment in Kota Kinabalu~Transportation with Driver (Van, Coach, Bus)
http://apartmentkotakinabalu.blogspot.com

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)

Post by deep purple »

salam,

Ngape x trekking ke Gunting Lagadan ikut Mesilau setelah bermalam kt Bishop's Head RH? I'm a bit curious... :? :o 8)

"DEJA VU" ~YNGWIE MALMSTEEN~

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
bajabu
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 29 Mar 2011, 13:59
Location: Kota Kinabalu, Sabah
Contact:

Re: Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)

Post by bajabu »

deep purple wrote:salam,

Ngape x trekking ke Gunting Lagadan ikut Mesilau setelah bermalam kt Bishop's Head RH? I'm a bit curious... :? :o 8)
Walaikumsalam,

Sebab awalnya pakej ni mmg tuk starting Timpohon Gate, namun memandangkan hostel di kinabalu park dah full time booking hari tu jadi saya pindahkan ke Bishop Mesilau. Tuk tak lari dari itinerary, saya sediakan transfer tuk bawa pendaki dr mesilau ke timpohon pada day 2 tu. Tapi saya bagi option gak kat pendaki either nak start aja dr mesilau (alang2 dah stay kat sana) atau still nak ke timpohon. kita kena ikut itinerary yg telah kita sediakan, kalo nak ubah, kena tanya pendapat pendaki dulu...either setuju atau tidak...kalo setuju alhamdulillah...kalo tak setuju, proceed yg asal.
Service provider of: 3 Bedroom Apartment in Kota Kinabalu~Transportation with Driver (Van, Coach, Bus)
http://apartmentkotakinabalu.blogspot.com

User avatar
bajabu
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 29 Mar 2011, 13:59
Location: Kota Kinabalu, Sabah
Contact:

Re: Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)

Post by bajabu »

Salam,

Tuk bulan May 2012, saya ada 2 tarikh yang available tuk mendaki...kalo nak join...hubungi saya

Tarikh : 19 - 21 May 2012
19/5 - Check in at Bishop's Head Resthouse
21/5 - Check in at Laban Rata Resthouse
22/5 - Check out

Tarikh : 22 - 24 May 2012
19/5 - Check in at Rock Hostel
21/5 - Check in at Gunting Lagadan
22/5 - Check out

Bagi yang betul2 berminat nak join, boleh email saya kat hani_nj@hotmail.com

Terima kasih.
Service provider of: 3 Bedroom Apartment in Kota Kinabalu~Transportation with Driver (Van, Coach, Bus)
http://apartmentkotakinabalu.blogspot.com

Post Reply