Program Mendaki Terbuka 2006 / Open Hiking Program for 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Program Mendaki Terbuka 2006 / Open Hiking Program for 2006

Post by adisos2002 »

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Pada Semua Penggiat Rekreasi.
Gooday to all Recreation Movers..

Dibawah Ini Saya Senaraikan Program Sepanjang 2006 oleh SOS
Below listed 2006 Hiking Programmed by SOS

1. Trans Gopeng Cameron
1st January- 3rd January
RM 40 (guides, shutter van)
RM 50 (guides, shutter van, bus Cameron Ipoh)
RM 80 (guides, shutter van, bus Cameron Ipoh, food&drink)
Assemble at Bus Stand Gopeng (not Medan Gopeng) 1st January 7.00am/pagi

2. Gng Bubu
7th January- 9th January
RM 30 (guides)
RM 40 (guides, van K.Kangsar-U.Kenas-K.Kangsar)
RM 55 (guides, van Shutter, food&drink)
Assemble at Bus Stand Kuala Kangsar 7th January 6pm/petang

3. Gng Bujang Melaka
14th January- 15 January
RM 25 (guides)
RM 45 (guides, food&drink)
Assemble at Bus Stand Kampar 14h January 8am/pagi

4. Gng Chabang
21st January- 22nd January
RM 25 (guides)
RM 40 (guides, van Mdn Gpg - Pos Selim - Mdn Gpg)
RM 55 (guides, van Shutter, food&drink)
Assemble at Mdn Gpg 21st January 7am/pagi

5. Gng Swettenham
28th January- 29th January
RM 25 (guides)
RM 45 (guides, transport Ipoh-Cameron-Ipoh)
RM 60 (guides, transport, food&drink)
Assemble at Mdn Gpg 28th January 7am/pagi

Untuk sebarang booking / for any reservation :
Please contact
Muzs - 013-5011471
Silver Outdoor Sports
Managing Director
email : adisos2002@yahoo.com, transprt@yem.avkk.yamaha.co.jp
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

amkdh08
Pendaki Gunung
Posts: 168
Joined: 27 Dec 2005, 17:48
Location: The North Place

Post by amkdh08 »

akummmmmm....
moga tahun baru lebih-lebihkan lagi bisnes sos.amin
Stay 2gether We Survive

Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Post by Kinesis Maxlight »

perghh.. power..power..

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

fuuuuuuuhh! (abislah cuti aku thn nih sblm tgh tahun..)

brader adi,
gng bujang melake tu brp tinggi? katne eh? :D
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Alamak Bujang Melaka kat Kampar.. ketinggian 4000ft keatas... ingat-ingat lupa nak kena check dlm list nanti!!

Sapa rasa free jom la!!
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

sifoo.co.uk
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2005, 15:04
Location: belay the second
Contact:

salam...

Post by sifoo.co.uk »

assalamualaikum..?

ai musz...pekhabar,
neway project makin baik and business makin masyukkkkk....
hehehe...takder ke utk sigx rock adventure project main tali temali team building ker, leadership ker, star one kayakker aper ker...hehehe
just kidding btw kalau ade project nak jv sempoi gak aper2 jer jji dalam skop outdoor and recreational decipline...

dats all for now.
regard,


.::sifoo.co.uk::
climb at its best

nadia
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 13 Jan 2006, 08:15

Post by nadia »

hello,
ada kekosongan utk kami ke bujang melaka?
bagaimana nak ke kampar dari s'pore?
bila last date for register?

thanks.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

nadia ;

tahan cab pastu suh driver cab tu anta gi Kampar :P



psstt only suggestion..better naik bas ke Ipoh then dari sana bleh mintak cik muzs kita nih pickup dan transfer ker Kampar..kalau dia taknak just gimme a call, i'll be your servant 8)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

nadia
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 13 Jan 2006, 08:15

Post by nadia »

hello
thanks biNGai, are u joining for this trip? hermm well.. i heard someone mentioned your name before. oh yer.. when we climb Gunung raja with rob last week. i tanya rob siapa punya group yg guna plate merah tu. and he said u punya group yg tampal plate merah kat puncak tu. so he did mentioned your name and few others. anyway, thats good. really really goods. n also got a lots kata nasihat.

got to go.. will keep in touch.

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

pergh...glemer tak glemer la nama ngai dah sampai ke S'pore
kat indon ajekk lom glemer lagik :lol:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

nadia ;

auww very the taching..eniwei not my handwork laa..u should tQ to my bos a.k.a the ironclaw from komuniti KHK..
and he said u punya group yg tampal plate merah kat puncak tu
not my group ekceli..this wut we call community that who love our natural tropical rain forest, mountain and etc


psstt..i'm not participant in this bujang mlaka program laa..but willing to help if you requested someone to help you



mat ;

tamo la glemer2 nih..nanti aku jadik skemalism..indon ? ya ampun paakkk..ngak mau batu2 sihhhh..miakakakakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

nadia
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 13 Jan 2006, 08:15

Post by nadia »

hello
whats community KHK stand for? am getting blur la mr. biNGai.
it's ok kalau you tak dapat join, we all pun tak confirm lagi to follow the trip.
but for da back-up plan, might be i pergi gig'it with it kat cameron highland dengan other party sarong girls.
do u wanna join? 2morrow i'll be in KL. naik bas ke cameron kul 1pm. come over la..

rob, where da hell ar you going? try to call yer mobile but couldn't reach ya!
come on la bebeh! reply ma msg.. or i'll shut u boobsters!! haha.
can't wait to see ya.

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Hello to all my hikers fren..
1st of all i would like to apologise for late replying your message...

Annyway regarding the Mt Bujang Melaka Expidition, Nadia sorry we have to cancel it since the main group taht i supposed to bring have cancelled it..

However for next week plan.. we still open it for registration.. it's was Mt Chabang.. so if you like, please come and join us..

The entry fees has been reduce to RM20+RM10(for transportation)..

About the KHK actually stand for Kasih Hutan Kita (Love Our Forest/Nature)
It was a forum that has been established by KukuBesi
http://markas.bintang3.net

Most of person that you seen in Gunung Onlines also was members in KHK.. such as me.. there also a-lot of information for gunung/mountain of Malaysia there..

About the Mt Rajah i'm very sorry because can't help your group to go there.. However i heard that Rob have done such a good job for you..

Right now, Rob and some of my fren gone for Mount Bar Gading... just now they call me and told they already at peak!!!

I also like to invite you for our next programme at Mount Korbu using the old route..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

nadia ;

next time inform me earlier laa..last2 menit telling true story, for sure kenot follow lorr..gonna miss your party sarong girls :(


psssttt..lawa avatar..rasa cam nak jatuh chenta la plak :oops:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

ngai ko dah nak kawen jgn menggatal.....
hahahahaha

sampai singapore nama ngai nie.....
glamer betol....

btw nadia nie dari group mana kat singapore tu?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Sori my pren... got some wrong info.. actually Mr Rob was no t going to the Bar Gading.. and until now they still not yet reach the summit..

Just now they call inform they was at some stone peak in the middle nowhere...

Might reach at late evening..

To Mr Ngai... amboi.. i punya avatar tak cute ker??? Lepas nie i put gadis picture as my avatar then you know...

Nagi kalu betul ko kat Ipoh nanti aku nak ajak meredah area Banjaran Kledang la pulak.... Sifoooo redah-meredah nie kan kooo..

Aku inshaallah nak cuba redah ke Korbu trek belakang plak...
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Musz....hah redah jgn tak redah..tapi pastikan parang ko tak tumpul... he he he...pengsan aqu duk depan je...tebas2 tak lot....

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

muzs

bila nak sama2 pergi Kg Bertam jalan2??

nadia
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 13 Jan 2006, 08:15

Post by nadia »

hello all!
kami baru sampai cameron, hujan la disini. stay at smoked house Tanah rata, cantik juga tempat ni. for Mr biNGai, you tak join kami disini memang you rugi haha. my friends akan buat special BBQ kat sungai palas tea plantation tonite. wau laa weii..
Mr adisos, kami dah ambil contact number you dan kawan saya cazfaith atau stanley akan contact you untuk arrange trip titiwangsa pada bulan mac nanti. hope we'll meet u soon. anything, ini email dia - cazfaith@hotmail.com
mr. bett, thanks untuk number fone rob yang you bagi tempoh hari. anyway, kami tiada kumpulan, kami begerak sesama sendiri.
rob, if u read this, kami frust dengan awak. promise wanna join us tapi sampai sekarang you tak muncul! where have u been hah? you spoil our mood lah!

bye all jumpa lagi. thanks

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

next time buleh join sekali....
tak pernah pegi xpdc dengan singaporean except dengan founder gunungonline nie mr chukang (but now malaysian already hehehe)
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

bett ;

psstt..ngan cite aku mau kawen oiii..saham jatuh maa :evil:


muzs ;

ko taruk avatar apa pon aku kenal laa..lain la ko, nampak niknem pompan skit trus anta emel beserta gambar terhensem..ko pon gatal gak ek muzs ahahahaha :P

banjaran kledang ? insyaallah..kalo aku pree laa..nengok gaye cam takde pree je sampai bulan 3 nih..ehehehe

pssttt muzs..nanti kalo team nadia nak bikin transpex ngan lupe ajak aku..stakat jadik porter pon, abg tak kisah laaa..muerkekeke :p

nadia ;

stakat bbQ at my house olso can do lahh..i tot yu make campsite somewhere..why suddenly stuck kat smoked house plak ? but honestly deep inside mai heart rasa ghugi gakkk..baggerrr :(
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

mmm... perkataan "Berusaha lah!" tu macam biase ku dengar.. tapi dimana ya???
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

hi pweety.. how ya doin?
camane leh ada kat sini?? bila join??
how s'pore? any todak arounds?
kena jaga2, nanti kena langgar todak lagi..
wakakakaka :twisted:
sapa susah??

anyhow, i just drop by to said sorry for whatever i said and done..
from bottom of my heart, you complete me!!
credit to you pweety, who makes my life turn magical..

jumpa lagi.. BERUSAHA LAH!!
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Rob wrote:hi pweety.. how ya doin?
camane leh ada kat sini?? bila join??
how s'pore? any todak arounds?
kena jaga2, nanti kena langgar todak lagi..
wakakakaka :twisted:
sapa susah??

anyhow, i just drop by to said sorry for whatever i said and done..
from bottom of my heart, you complete me!!
credit to you pweety, who makes my life turn magical..

jumpa lagi.. BERUSAHA LAH!!
pehhh ayat tak hengat punya rob
hahahaha
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

aku rase nadia tu rob la, khikhikhikhi!! aku pun ader dua nick la kat sini, bukan nye susah nak wat... khakahkhakhkahka!!! Berusaha lah!!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

adisos2002,
jadi ke 21 Jan nih pi Chabang?

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Musz... bila plan nak g ke gng tangga....gng chabang tak dpt nak joint lah....

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

gunung tangga???? arghhhhh orang asli sana manyak jahat loo... kerek siot tahap komunis!!!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

heheheh.....
nak elak asli sana marah, guna je lah guide depa....
konporm tak kena marah....

ye ke nadia tuh rob....
chess kena urine hancing tak hengat punya nie....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Post Reply