xpdc G.Tahan versi slow.

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by shahrul »

salam,

setuju dgn ad supaya apa2 perubahan kecik ke besor mintak tolong update kat 1st post supaya senang orang nak refer..
aku baru je lepas turun merapoh-tahan-merapoh route semalam, harini dah start keje :D

p/s: trek lepas kem kor banyak yang berlumpur, carila kasut yg sesuai supaya tak terpelosok ke dalam
kalau tak silap bulan 6 ni dah start musim lebah, be extra careful

good luck!
_________________
_________________

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

adlyana wrote:Salam organizer,

First, nak minta organizer tolong edit first posting dalam thread ni (xpdc G.Tahan versi slow) dan tukar tarikh xpdc asal kepada tarikh yang telah diubah. (dari 27 jun - 3 julai kepada 20 jun - 27 jun). Sebab agak mengelirukan bagi mereka yang first time baca thread ni (termasuk saya). Biasanya, organizer yang upload trip kat sini akan edit first posting (in case if ada pertukaran tarikh, etc). Yelah, takkan nak baca the whole thread sampai habis semata sebab nak mencari tarikh sebenar trip ni.

Second, disebabkan saya hanya baca first posting, saya ingatkan trip nih start 27 jun. So, saya dah ambil cuti untuk tarikh tu dan bayar deposit untuk 2 orang (rm200).

Third, untuk tarikh baru yang organizer pilih (20 jun), saya terpaksa tarik diri coz tak boleh nak re-schedule jadual kerja. jadi, since masih awal, saya harap organizer dapat refund penuh deposit saya.

Anw, thanks. Kalau ada kesempatan, boleh trekking sama lain kali.
salam aD.walaupun sy tak edit kat post mula2 kamu patut kena baca dulu apa yg kamu nak sertai.setiap post baru akan ditanda maka takdalah terlepas pandang.semasa suami kamu call saya di langsung tidak bertanyakan tentang xtvt.cuma tanya ada kosong dan minta no acc.dan nak bank in segera.adakah sy patut disalahkan jika kamu tidak teliti.disebabkan kamu 2 orang peserta tak dapat nak sertai.sekarang ni sy kena cari dulu orang utk ganti tempat kamu dulu.harap faham.tq
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by adlyana »

Erk.. nih peraturan baru di Gunung Online?

Setiap peserta mesti baca semua thread untuk trip yang ingin disertai? Meaning to say, kalau thread tu ada 10 pages atau lebih, maka peserta mesti baca setiap perbualan dalam thread untuk mengetahui apa-apa perubahan mengenai xpdc yang dibuat? (Harap pentadbir GO dapat bagi kepastian)

Saya tahu tentang trip nih dan decide nak follow baru je minggu lepas 24/4. Dan esoknya saya terus deposit sebab macam yg Pokcik cakap, ramai yang bagi nama nak join. Kata first comes first serves. Tu yang saya cepat buat keputusan. Takde la pula saya nak belek setiap pages. Nasib baik saya PM Pokcik tanya detail tentang trip nih, kalau tak, sampai ke sudah saya tak tahu dah tukar tarikh.. tsskk.

Anw, kalau still rasa saya salah sebab tak 'teliti' dan tak baca setiap inci perbualan dalam topik nih,.. ok, tak kisah lah. Saya terima.

We'll wait till u find replacement for our seats. Kalau tak ada, we'll figure out another way ok.

Cheers~

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by shahrul »

post kat sini tak boleh edit dah kut
aku dah try carik edit post tapi tak jumpak.. mungkin sbb tu pokcik tak dapat update kat 1st page

harap2 dapat replacement cepat, rm300 utk 7hari mmg murahla
_________________
_________________

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

salam.minta aD jgn lah mengaitkan atau menyalahkan GO.jgn lah yg baik kita ambik yg buruk kita kutuk seperti kamu pm sy post2 yg lain dari 1st post adalah sembang kosong.bagi sy pandangan dan komen ahli lain sangat bermakna.diaorang pun perlu komen dari kita,itulah antara tujuan GO sy rasa.lagipun kamu tak pernah pergi ke gunun tahan lagilah banyak info nak kena gali.
*sy akan cuba sedaya upaya mencari pengganti kamu,insyaallah ada.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

otakotak wrote:salam,

setuju dgn ad supaya apa2 perubahan kecik ke besor mintak tolong update kat 1st post supaya senang orang nak refer..
aku baru je lepas turun merapoh-tahan-merapoh route semalam, harini dah start keje :D

p/s: trek lepas kem kor banyak yang berlumpur, carila kasut yg sesuai supaya tak terpelosok ke dalam
kalau tak silap bulan 6 ni dah start musim lebah, be extra careful

good luck!
Tahniah dah sampai puncak tahan.nti ada masa turun blah sana plak.tq info psl trek. :minum:
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by shahrul »

pokcik takde setup fesbuk grup ke utk trip ni?
bkn ape.. senang nak kasik update

kat tahan ni takleh bawak benda2 larangan mcm pancing, mata kail, belerang antaranya
mandi sungai lak jgn bersabun kat aliran air.. tu antara yg guide aku pesan dulu la
_________________
_________________

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by am »

salam, saja nk sebuk dlm post org lain... semoga perjalanan dilindungi.. selamat pergi dan pulang. wah2 ikan kelah mmg sedap kalau makan yg fresh2 baru lepas dr mata kail. *ngeh3*
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

am wrote:salam, saja nk sebuk dlm post org lain... semoga perjalanan dilindungi.. selamat pergi dan pulang. wah2 ikan kelah mmg sedap kalau makan yg fresh2 baru lepas dr mata kail. *ngeh3*
tq am.niat nak merasa ikan tu ada tapi tengok guide dulu,klau guide kepala ok dpat lah merasa.
*guide dilarang baca post ni
:kah:
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

otakotak wrote:pokcik takde setup fesbuk grup ke utk trip ni?
bkn ape.. senang nak kasik update

kat tahan ni takleh bawak benda2 larangan mcm pancing, mata kail, belerang antaranya
mandi sungai lak jgn bersabun kat aliran air.. tu antara yg guide aku pesan dulu la
fb ni tak berapa minat sngat.''explore_x'' dan ''pokcik explore''
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

mrflizo
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 19 Jul 2006, 08:19
Location: ..pErmaisuri..
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by mrflizo »

Salam Cik Gogonizer,

Saya Fuzzy yang reserve seat untuk Tahan bersama aD, sekiranya tiada replacement juga untuk kami minta maklumkan pada kami by end of this month, kami akan try untuk adjust mana yang boleh untuk trip ni. Kami kalau boleh tak nak deposit kami burn macam tu jer.. banyak tu RM200 pada kami.. :-)

2 Orang yang awak reject untuk trip ni tak nak polow ker, since ada seat kosong kan.. dan ianya masih awal lagi pon.

Segala masalah yang berlaku saya minta maaf sekiranya ianya menggangu perjalanan dan kelancaran trip nie.

Fuzzy.
-Fuzzy-

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by mizi »

aku pon nak nyibuk gak sbb pertama tentang duit...setiuasi menang2..ni pendapat aku la..mmg dlm mn2 trip kalu dh yg membayar deposit dikira hangus jika tidak menyertainya,itupon jika terdapat penarikan diri pd saat2 akhir/peserta ada hal lain(klu aku yg selalu buat trip..aku guna klausa,,ni bkn duit kita selagi trip x berjalan)...tp ada klausa budi bicara gogo..klu ada kekeliruan ttg tarikh,perjalanan,guide dan sebagainya seperti yg terjadi..gunalah budi bicara sesama sendiri..lg pon trip ni masih lambat lagi dan keperluan mendapat ganti 2 org tu masih buleh d cari..guna cara berhemah tuk selesaikan kemelut tentang nih..pada gogo guna budi bicara anda...pada peserta-peserta baca detail apa yg ditawarkan..dunia gunung ni kecik ja yerr :lol: :lol: :lol:
climb long trail
p11at

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

mrflizo wrote:Salam Cik Gogonizer,

Saya Fuzzy yang reserve seat untuk Tahan bersama aD, sekiranya tiada replacement juga untuk kami minta maklumkan pada kami by end of this month, kami akan try untuk adjust mana yang boleh untuk trip ni. Kami kalau boleh tak nak deposit kami burn macam tu jer.. banyak tu RM200 pada kami.. :-)

2 Orang yang awak reject untuk trip ni tak nak polow ker, since ada seat kosong kan.. dan ianya masih awal lagi pon.

Segala masalah yang berlaku saya minta maaf sekiranya ianya menggangu perjalanan dan kelancaran trip nie.
Fuzzy.
wksalam,
ok,diharap kamu berdua dapat menyertai trip ni.

:minum:
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

3 kekosongan lagi.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

salam GO.sebulan lebih lagi date xpdc ni.masih ada 3 tempat kosong lagi.tarikh akhir penyertaan akan dilanjutkan sehingga 18/6(sehari sebelum xpdc) atau sudah cukup 12 orang.
*sms utk pertanyaan:0142261922.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

6 hari lagi xpdc bermula.mohon doa dari warga GO supaya selamat di sepanjang xpdc.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Kami juga mendoakan Pasukan ini selamat pergi dan pulang.
Sebab hati dan jiwa saya ada didalamnya....

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by Denan »

pokcik... selamat pegi dan selamat balik :minum:

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

t.kasih Abg.Kamal dan Denan. :minum:
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

3 hari lagi.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by nazryst »

good luck... jangan dihitung hari jadinya pakcik kerana talian hayat masih didepan mata... tetapi apabila perjuangan pendakian sudah bermula maka itulah sebenarnya pengiraan yang paling sesuai.... insyallah dimudahkan segala galanya.... amin

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by shahrul »

semoga cuaca baik-baik sahaja
selamat pergi dan selamat pulang
_________________
_________________

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

skrang dlm tren ke g.musang,berhenti di merapoh.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by azhaar »

semoga pergi dan pulang dgn selamat
nak dekat sampai kuala tahan tunjuk macho skit. :D

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

petang tadi semua peserta smpai dgn selamat di k.tahan.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by Denan »

pokcik gunung wrote:petang tadi semua peserta smpai dgn selamat di k.tahan.
tahniah2... akhirnye g.tahan versi slow berjaya dgn jaya nye :minum:

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tahniah Pakcik and The Gang :minum:

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by shah_1816 »

Alhamdulillah n tahniah..ape lg..letak la gambar2 menarik kat "galeri".. :minum:

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by pokcik gunung »

salam,Xpdc G.Tahan Versi Slow telah tamat,semua peserta telah selamat dan berjaya.terima kasih sy ucapkan kpda GO dan ahli2 yg telah membantu memberi tunjuk ajar dan cadangan selama ini.
TERIMA KASIH :minum:
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
scrlettfr
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 21 Sep 2010, 18:26

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by scrlettfr »

salam.. tahniah pakcik... sorry xdpt reply sms hari tu.. ada MASUM... maybe next time...
aku... apa pun ok jer... ;)

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by nazryst »

:minum:

greenleaf80
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 23 Feb 2011, 05:41

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by greenleaf80 »

hehehe...versi slow bagi yang nak slow!!!! yelah tu pokcik!! kena henjut dan speed jugak, kalo tak jalan malam atau tido celah banir pokoklah jawabnya!!!.... apa-apa pun, dari pihak peserta, nak ucapkan terima kasih sebab buat trip nie... first time naik tahan, memang memori terindah... senang nak click ngan geng2 pokcik..agaknya sebab dalam hutan so saya tak boleh nak main tipon, laptop, tab, fesbok, twitter...so kena layan jek geng2 korang walau tak nak mandi..muhahahhahah

lens
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 21 Nov 2011, 09:01

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by lens »

terlepas... mmg berminat naik tahan (versi slow). harap2 in future ada yg organize versi starting dari sungai relau/kuala juram. :)

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by adventure inc »

insya allah my trip next february/march 2011
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

molar
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 24 Oct 2011, 12:39
Location: Bukit Jalil

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by molar »

adventure inc wrote:insya allah my trip next february/march 2011
saya nk join blh x... :oops:

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by adventure inc »

ok tp masih lg dlm planning stage. insya allah nnt sy info lanjut
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

lens
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 21 Nov 2011, 09:01

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Post by lens »

@adventure inc, ok thanks. klu blh bulan march lagi cun sebab bulan feb ada gunung lain nak tackle huhuhu. teruja lepas tgk gambar2 g.tahan dlm board galleri...

Post Reply