saya masih baru need guide

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
armiaherysha
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 24 Feb 2011, 10:42
Contact:

saya masih baru need guide

Post by armiaherysha »

As salam saya masih baru dan perlukan guide if ader mana-mana kelab di area selangor atau K.L yang boleyh saya join..
* As calm as the wind & soft as the sea *

User avatar
budakkakigunung
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 07 Feb 2011, 15:25
Location: Cheras
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by budakkakigunung »

armiaherysha wrote:As salam saya masih baru dan perlukan guide if ader mana-mana kelab di area selangor atau K.L yang boleyh saya join..

mgkn lepas ni awak boleh join aktiviti BKG...
:D
anything PM...

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by azlinazaini »

mau p kemana.. habak jek chek... kat sini ramai guide berkeliber... ramah tamah n berbudi bahasa... jgn malu2 meh ler menjoinkan diri dengan pgram GO :mrgreen:

User avatar
Aisha69
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 10 Feb 2011, 13:24

Re: saya masih baru need guide

Post by Aisha69 »

sy perlukan guide untuk 30 org.. 1-3hb ni.. ke gunung rajah..

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by khalid »

armiaherysha wrote:As salam saya masih baru dan perlukan guide if ader mana-mana kelab di area selangor atau K.L yang boleyh saya join..
armiaherysha .. nak pinjam keta sport awak boleh..?

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by frostice »

armiaherysha.. Welkam to GO
Sini banyak klub dan banyak aktiviti.. rajin2 surf dan PM jer klu nampak aktiviti yg menarik..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by mizi »

armiaherysha wrote:As salam saya masih baru dan perlukan guide if ader mana-mana kelab di area selangor atau K.L yang boleyh saya join..
i kalu you ni YL..i sangop guide you taww..please contact i yerr kalu you nk g memana :lidah:
climb long trail
p11at

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by KomunisUtara »

mizi wrote:
armiaherysha wrote:As salam saya masih baru dan perlukan guide if ader mana-mana kelab di area selangor atau K.L yang boleyh saya join..
i kalu you ni YL..i sangop guide you taww..please contact i yerr kalu you nk g memana :lidah:

Hoyeahhhhhh abam mizi dah mai dah..Abeh la..haha :lidah: :lidah:
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

eijie
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 24 Nov 2010, 21:40

Re: saya masih baru need guide

Post by eijie »

InsyaAllah klu Rajah tu ramai yang bleh bawak..... timing jerr kene set...

krekokei
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 30 Aug 2009, 06:22
Location: Ampang, KL
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by krekokei »

nak masuk dalam dunia outdoor ni tak susah pun...ade gogo yg buat trip, u join je...amik pengalaman..jgn terjebak dlm kancah gossip udah...nawaitu kene betul...nak maklumat lanjut tentang rekreasi dan gunung, kami disini sedia membantu...
SILVER OUTDOOR SPORTS
Khidmat Jurupandu Arah Hutan & Gunung
Kursus Fasililtator & Team Building
GUNUNG TAHAN, GUNUNG LEDANG, GUNUNG G7
Outdoor Equipment Supply
http://silveroutdoors.blogspot.com/
+60 19 451 8380 nolbpro@gmail.com

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by castello »

abe sham ada....tepon jer
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: saya masih baru need guide

Post by aliph »

aku pun nak masuk line r
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: saya masih baru need guide

Post by kansas_k1d »

xde kaki??abis hiking pkai per??:P

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

kansas_k1d wrote:xde kaki??abis hiking pkai per??:P
:kah:
takde kawan/geng maaa.... kaki tu ader... boleh gune lagik...

sweet_rock
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 29 Nov 2010, 23:55

Re: saya masih baru need guide

Post by sweet_rock »

nana1776 wrote:
kansas_k1d wrote:xde kaki??abis hiking pkai per??:P
:kah:
takde kawan/geng maaa.... kaki tu ader... boleh gune lagik...


Jom naik G.Nuang asal cuti sekolah boleh la...

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

saya skrg kat penang ni... nak naik gunung nuang? sampai atas? tunggu la hujung bulan 5 atau 6.... penah naik sampai Kem LOLO je...

sweet_rock
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 29 Nov 2010, 23:55

Re: saya masih baru need guide

Post by sweet_rock »

Ujung 5-6 tu musim cuti.... elok sangat la... helo helo la nanti !

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

cuti sekolah start 12/5/2011 - 12/6/2011 ekk...
bole bole bole...nanti kita helo helo..

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by mizi »

nana1776 wrote:assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......
jum nek gng area kedah...kt g gng bintang nakk hehe
climb long trail
p11at

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by CRAZYhAMStER »

Mizi...aku nak hekot...

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

komunis timur
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 20 Apr 2011, 13:25

Re: saya masih baru need guide

Post by komunis timur »

saya bdk trg....
kalu nok tau hal gng sbelah sni boleh pm

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by Hangar 18 »

komunis timur wrote:saya bdk trg....
kalu nok tau hal gng sbelah sni boleh pm
gng padang bang...leh bwk. kami tengah carik guide ni.

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: saya masih baru need guide

Post by rembau »

aku cari gng cermin belah ganu??? boleh bawak ke??
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

mizi wrote:
nana1776 wrote:assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......
jum nek gng area kedah...kt g gng bintang nakk hehe

area sedim ekkk... aha... balik hari ke kena stay?.. saya mmg masih baru.. bak kata org masih bebi la katakan huhuhuhu

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by apexx »

nana1776 wrote:
mizi wrote:
nana1776 wrote:assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......
jum nek gng area kedah...kt g gng bintang nakk hehe

area sedim ekkk... aha... balik hari ke kena stay?.. saya mmg masih baru.. bak kata org masih bebi la katakan huhuhuhu
abam mizi,sy x pernah naik gng bintang leh tlg bwk kn x??heheh

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by KomunisUtara »

nana1776 wrote:
mizi wrote:
nana1776 wrote:assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......
jum nek gng area kedah...kt g gng bintang nakk hehe

area sedim ekkk... aha... balik hari ke kena stay?.. saya mmg masih baru.. bak kata org masih bebi la katakan huhuhuhu

abam miziiiiiii..aritu janji nk bawak i nek bintang. apa plan nih..jom trip haram. hehehehe...
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

komunis timur
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 20 Apr 2011, 13:25

Re: saya masih baru need guide

Post by komunis timur »

en rembau
nanti ahhh hang balik kg gaung kita cite

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by mizi »

nana1776 wrote:
mizi wrote:
nana1776 wrote:assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......
jum nek gng area kedah...kt g gng bintang nakk hehe

area sedim ekkk... aha... balik hari ke kena stay?.. saya mmg masih baru.. bak kata org masih bebi la katakan huhuhuhu
kena bermalam laa..mn leh blk ari...klu bebi nak p 14-18 i pree tauu :lol:
climb long trail
p11at

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: saya masih baru need guide

Post by rembau »

komunis timur wrote:en rembau
nanti ahhh hang balik kg gaung kita cite
Aku balik ganu hujung april... Kasi call le & setting ni trip
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
killers
Pendaki Tegar
Posts: 207
Joined: 26 Jul 2007, 00:03
Location: maybe in madagascar
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by killers »

komunis timur,

aku nk naek gng belah2 kemamang ade x? :roll: :roll:
jeng kreng

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

mizi wrote:
nana1776 wrote:
mizi wrote:
nana1776 wrote:assalammualaikum....
saya pun ahli baru, yang masih baru dalam bidang SENI ni hehehe...
kalau ada geng2 yg baik hati lagi mulia yg wat aktiviti area Penang/Kedah tu hajak2 le saya... sini takde kaki arrr... YM saya ye... :arrow: nana_luv_u2004@yahoo.com

mekasihh.......
jum nek gng area kedah...kt g gng bintang nakk hehe

area sedim ekkk... aha... balik hari ke kena stay?.. saya mmg masih baru.. bak kata org masih bebi la katakan huhuhuhu
kena bermalam laa..mn leh blk ari...klu bebi nak p 14-18 i pree tauu :lol:

oh ye ke..... sabtu ahad ok la... plan la. nanti BEBI beso ni ngekot Ayahande... insyaallah hehehehehehe

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by mizi »

bebi...klu nak p leh jew sabtu/ahad..tp bebi jew tau i bw..yg jantan2 lain x bule cocok angin taww.. :lidah: pm me no tel bebi or pm me fb akaun hehe
climb long trail
p11at

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by KomunisUtara »

mizi wrote:bebi...klu nak p leh jew sabtu/ahad..tp bebi jew tau i bw..yg jantan2 lain x bule cocok angin taww.. :lidah: pm me no tel bebi or pm me fb akaun hehe

akuuuuuuuuuu? camtu la kan...hahahaha..
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

mizi wrote:bebi...klu nak p leh jew sabtu/ahad..tp bebi jew tau i bw..yg jantan2 lain x bule cocok angin taww.. :lidah: pm me no tel bebi or pm me fb akaun hehe
Baik sungguh Ayahande ni.. kalo BEBI beso ni pegi.. BEBI beso bwk dayang2 montok2 je... Ayahande add la fb BEBI beso ni... kenalkan diri ye.. kalo tak BEBI beso wat deek je...hehehehehe

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

KomunisUtara wrote:
mizi wrote:bebi...klu nak p leh jew sabtu/ahad..tp bebi jew tau i bw..yg jantan2 lain x bule cocok angin taww.. :lidah: pm me no tel bebi or pm me fb akaun hehe

akuuuuuuuuuu? camtu la kan...hahahaha..
Ayahande Komunis pun ikut la... Bebi beso tak kisahnyer.... (mcm gedik plak haku neh.. adehhh)

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by mizi »

nana1776 wrote:
mizi wrote:bebi...klu nak p leh jew sabtu/ahad..tp bebi jew tau i bw..yg jantan2 lain x bule cocok angin taww.. :lidah: pm me no tel bebi or pm me fb akaun hehe
Baik sungguh Ayahande ni.. kalo BEBI beso ni pegi.. BEBI beso bwk dayang2 montok2 je... Ayahande add la fb BEBI beso ni... kenalkan diri ye.. kalo tak BEBI beso wat deek je...hehehehehe
kat mn nya nak add fb akaun nya bebi...adehhh..add me la..hyee-hye :lidah:
climb long trail
p11at

nana1776
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 12 Apr 2011, 16:34

Re: saya masih baru need guide

Post by nana1776 »

mizi wrote:
nana1776 wrote:
mizi wrote:bebi...klu nak p leh jew sabtu/ahad..tp bebi jew tau i bw..yg jantan2 lain x bule cocok angin taww.. :lidah: pm me no tel bebi or pm me fb akaun hehe
Baik sungguh Ayahande ni.. kalo BEBI beso ni pegi.. BEBI beso bwk dayang2 montok2 je... Ayahande add la fb BEBI beso ni... kenalkan diri ye.. kalo tak BEBI beso wat deek je...hehehehehe
kat mn nya nak add fb akaun nya bebi...adehhh..add me la..hyee-hye :lidah:
tersorok button add friend la... hahaha

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: saya masih baru need guide

Post by Hangar 18 »

killers wrote:komunis timur,

aku nk naek gng belah2 kemamang ade x? :roll: :roll:
tulon jwb untuk komunis timur.
ada.. sedia le cuti seminggu ++.

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: saya masih baru need guide

Post by kansas_k1d »

Hangar 18 wrote:
killers wrote:komunis timur,

aku nk naek gng belah2 kemamang ade x? :roll: :roll:
tulon jwb untuk komunis timur.
ada.. sedia le cuti seminggu ++.
haha...cun2..ade seat kosong kbo ler...kalu free bleh join... :mrgreen:

Post Reply