Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by solo »

Tahniah kepada semua pendaki yg kental2.

pada yang ada gambor ( gambo group, plate, kem kasut dan sewaktu denganya...senang cerita gambo kompeni )

tolong email ke wildjunction@gmail.com

aku nak wat write up untuk surat khabar.

73s
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by nazryst »

Kawan aku cerita kat aku, inilah satu projek jiwa murni yang paling banyak dugaan. First day kat Blue Valley dah hujan sepanjang malam. Lepas tu tracking ke Tudung Periuk, sampai di Tudung Periuk hujan. Ada pulak camp support selamba ajer biarkan diri dalam kebasahan ditimpa hujan tanpa memasang fly. Pada hal fly dengan ground dia bawak....memang "sengal" mamat tu... Dengar citer sesi di Kasut pulak mamak dan apek terpaksa turun pasal hujan dan sejuk melampau.. check ini di Tudung Periuk pukul 0930 malam. Manakala Hari last anchor sampai jam 1230 pagi.... Hujan tetap turun mencurah sehingga jam 1200 tengahari Ahad..... Aku tak bleh imagine dugaan yang diterima..... Apa pun terima kasih kepada kawan aku yang perihatin tu yang sudi bercerita dengan aku ......

Tahniah WildJunction - out standing organizing...

Sekalung Budi dan Penghargaan kepada "Pendaki Beginner" kalau macam ni laa korang punya perangai satu hari nanti korang akan pegang tampuk "Pemegang Amanah Khazanah Warisan Gunung"

Kepada Gang Gang Senior Citizenship - jangan lupa mendaki menggunakan kerusi roda, tongkat tiga dan topeng oksigen.... jangan lupa menggunakan talian hayat.... jangan terlalu yakin "Saya yakin saya akan kunci lirik ini"..... Baikkkk......baikkkk ada maknaaa tuuu....

Terima kasih kepada mereka yang terlibat secara langsung atau pun tidak... mereka yang memberi sokongan moral dan segala doa yang terbaik buat mereka diperbatasan ... moga kita dipertemukan di Projek Konservesif Yong Yap anjuran "SOULFLY" ---- ni kawan aku citer kat aku laaaa.... jangan percaya sangat tau....

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by am »

Kawan am cerita la kan, "perkara yang lalu usah dikenang". Namun perkara ini akan dikenang sampai bile-bile....

Kawan am cerita lagi la kan, "dulu pintu rimba ada pintu kayu, tapi da kena pecah sebab kunci asik tertinggal..."

:kah:
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by matsaiko »

SALUTE !!!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by mizi »

tahniah suma lineup...
climb long trail
p11at

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by ahmad saufi »

Tahniah kpd en.Rajjis,WildJuntion n semua kwn2 yg terlibat...
yg sanggup mendaki gYongBelar buat kerja yg sukar niii..
Matlamat kita tercapai!!! ;) tq all's..
so kpd "Pemegang Amanah Khazanah Warisan Gunung";
jumpa dilain Konservasi pulak?

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by sukahatiadam »

Image

kalau nak tengok lagi, boleh lawat sini pula ya http://www.facebook.com/album.php?aid=3 ... 103709506a

Image

Image

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by CRAZYhAMStER »

tahniah semua......... 8)

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

En. Adam,
Link tak boleh buka.. bagi kamu punyai email/ID Facebook. Senang nk cari atau "add friend"

joun
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 25 Aug 2009, 18:55
Location: new castle
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by joun »

tahniah dan tabik kpd semua yg terlibat.....usaha anda adalah usaha yg murni!!

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by JeNaL »

tahniah kepada semua yang terlibat dan menjayakan

kepada rajis dan hari, terima kasih dan taniah kepada anda kerana penganjuran yg berjaya ini.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by matsaiko »

gambar kemsait sebelum dan selepas tak amik ke?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by JeNaL »

matsaiko wrote:gambar kemsait sebelum dan selepas tak amik ke?
yup...

bestkan kalu ada gambar sebelum operasi dan selepas

pastu patut siap papan tanda lak...hehe
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by sukahatiadam »

utk gambar gambar boleh tengok di facebook saya.
cari sungai sedim.. tak pun cuba clik link ini
http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &aid=30917

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by am »

soulfly wrote:salam..
am..
kat tangan mamak skang ada sebidang ground,tapi bukan mamak punya
Hrm.. samada WILD JUNCTION punya ataupun ada rakan-rakan lain yang tertinggal.. Siapa PUNYER??

p/s: Hari bersama saya tiada satu pun ground company,.. Rasa2nye macam kita punya.. Heeeheeee...
find me more at multiply | blogspot | flickr

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by nazryst »

Sorry laa ground tu aku rasa si Jebat punya... Si Jebat sudah terambil korang punya ni.... Alahai kalau aku tau bukan mamak punya dah lama aku tinggal kat track tak pun di kem tudung periuk.... tapi kalau takder orang nak ambil kat mamak.... nanti aku pulang kan balik kat Kem Kasut laa kan... abis citer... hehehehe

cengkerik
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 07 Jun 2010, 00:48

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by cengkerik »

Sejujurnya,
aku tak jangka konservasi ni payah,
tapi dengan support semua,
alhamdulillah aku jadi tabah

Sejujurnya,
aku penat dan sakit sangat,
tapi bila tengok senyuman lineups,
jiwa aku terubat

Sesungguhnya,
tuhan itu maha kaya,
slow slow pun selesai jugak akhirnya,
berkat tunjuk ajar senior,
berkat bantuan member semua,
buat aku lupa,
erti sakit, pening segala,
yang terhitung,
saat saat manis dengan korang,
pengalaman dan pengetahuan,
gerenti akan aku kenang

Cuma satu,
jangan sampai aku nampak orang buang sampah lagi,
akan aku hantuk kepala dia biar pecah,
sebab,
aku benci gila tengok sampah!
Eiiiiiiiiii!!!!!!!!

Note:
Kepada semua lineups, penganjur, tahniah & mekasih banyak2, minta maaf k kalau ada tersalah silap. Syukur misi kita berjaya gak akhirnya :D :minum:

kezkk
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 09 Jan 2009, 10:03

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by kezkk »

Buat Am & Hari@Wild Junction sekalung tahniah buat anda berdua bagi cetusan idea untuk konservasi ini. Kepada rakan rakan yang lain, juga diucapkan terima kasih diatas sumbangan anda yang tidak ternilai...juga kepada rakan rakan yang membantu saya disepanjang trekking ( terutama di batang paip tu.., mujur tak tertonggeng..:) ), terima kasih daun keladi...;)

Dengan cuaca yang hujna sepanjang hari dari Day 1 ke Day 3, kita dapat harungi juga sehingga ke BVD. Susah nak jadi 'Santa Claus' malam nih...:). Kami selamat tiba ke Kem Tudung Periuk dari Kem Kasut dalam jam 12:45 am bersama sama 'present' yang diseret keluar. Apa apa pun penangan agas memang terbaek..

Jumpa lagi...

kezkk
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 09 Jan 2009, 10:03

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by kezkk »

am wrote:Kawan am cerita la kan, "perkara yang lalu usah dikenang". Namun perkara ini akan dikenang sampai bile-bile....

Kawan am cerita lagi la kan, "dulu pintu rimba ada pintu kayu, tapi da kena pecah sebab kunci asik tertinggal..."

:kah:
Kawan Nazryst kata...pintu rimba tu dulu bentuk 'U'..i..itu kawan dia kata la kan..

periuk kera
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 03 Jan 2011, 20:45
Location: melaka

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by periuk kera »

ingin meminta maaf kepada abg jebat sbb slalu kene kentut..

yongyap
Pendaki Gunung
Posts: 76
Joined: 07 Dec 2005, 10:26
Location: Bawah Fly
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by yongyap »

"Tahniah kepada penganjur dan pendaki semua.
Walaupun selama 3 hari 2 malam kita basah bersama namun kita berjaya mencapai objektifnya.
Semoga usaha murni ini bakal mencetus kesedaran kepada semua pendaki² lain.
Terima Kasih dan jumpa lagi" kata kawan saya yang mengikuti program tersebut.
Kasihan Hutan Kita

kezkk
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 09 Jan 2009, 10:03

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by kezkk »

periuk kera wrote:ingin meminta maaf kepada abg jebat sbb slalu kene kentut..
bukan ke dia pun kentut kan orang?? :tembak:

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by pr oli »

JeNaL wrote:
matsaiko wrote:gambar kemsait sebelum dan selepas tak amik ke?
yup...

bestkan kalu ada gambar sebelum operasi dan selepas

pastu patut siap papan tanda lak...hehe

ada gmbar sebelum n selepas....
nanti en.hari dpt kumpul kan semua gmbar...
en.hari akn upload la tu....
tunggu..... :minum:
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by adventure inc »

a'kum sume...

trip konservasi yang terbaik memandangkan hasil yg telah dicapai,pun begitu masih banyak lagi yg boleh kita sama sama
improve demi kesejahteraan gunung gunung,flora & fauna kita... MILLIONS OF CONGRATS TO ALL LINE UP... KEEP UP THE
GOOD EFFORTS
... usaha murni kita insya allah akan dihargai dan diberkati.

diharap usaha usaha macam ni dapat diteruskan bukan sahaja oleh wildjunction malah oleh pihak pihak lain jugak, tak kira la ada
sponsor ke, or sponsor sendiri ke... alam kita sendiri mau ingat laaa. kalau kita tak take care sapa lagi... (kawan brader tu
cakap laaa).

kepada yang terlibat dalam program ni, kita sama sama dah merasa best & worst... best teamwork in worst condition - weather
yang tak bagi diskaun
, trek yang macam dot dot dot, trekking sampai lewat malam-siap ada yang muntah muntah, kena parkinson...
apa pun mission accomplished...

kepada sesiapa yg naik YB lepas nie, ada sampah tu tolong laaa kutip... kalu rasa malas pun tolong laa bawak keluar apa yang anda
bawak masuk... (lepas ni sapa trek ngan aku tinggal sampah merata aku cakar ngan tangan rimau)


tks to all for good coop & good company, tks to abg jebat n abg mamak for pick up / drop at medan gopeng, abg nazryst walaupun
dia cakap kawan dia laaa cakap.. n am & hari - best gorgon :D
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by nazryst »

There is no words may describe hardship...
There is no value for truly friendship with hardship...
The more important thing hardship never can be batter trade with Titanic Ship...
Even team effort more likely to sinking as Titanic at the first place....
You guys made it with blizz of glory....

All For One...
One For All...
And Justice For All....
I Swear......

Ingatlah kata kata KERAMAT Gunung Online

"TAHAN! TUNGGU"
"TAK TAHAN! CABUT"
"DIAM TANDA SETUJU"

Baru padan muka aku....

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by adventure inc »

nazryst wrote:There is no words may describe hardship...
There is no value for truly friendship with hardship...
The more important thing hardship never can be batter trade with Titanic Ship...
Even team effort more likely to sinking as Titanic at the first place....
You guys made it with blizz of glory....

All For One...
One For All...
And Justice For All....
I Swear......

Ingatlah kata kata KERAMAT Gunung Online

"TAHAN! TUNGGU"
"TAK TAHAN! CABUT"
"DIAM TANDA SETUJU"

Baru padan muka aku....

nie pun kawan aku cakap jugak laaaa :keke:
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by pr oli »

nazryst wrote:There is no words may describe hardship...
There is no value for truly friendship with hardship...
The more important thing hardship never can be batter trade with Titanic Ship...
Even team effort more likely to sinking as Titanic at the first place....
You guys made it with blizz of glory....

All For One...
One For All...
And Justice For All....
I Swear......

Ingatlah kata kata KERAMAT Gunung Online

"TAHAN! TUNGGU"
"TAK TAHAN! CABUT"
"DIAM TANDA SETUJU"

Baru padan muka aku....
YB Langat....
hujah yg bernas....
mane YB gombak, pandan, banting?..
pertahan kan hujah anda dalam dewan yg mulia ni a.k.a bawah fly..... :keke:
- peace no war-
9W2OAT

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by ajon »

SYABAS SEMUA YANG TERLIBAT

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by castello »

Tahniah semua di atas usaha murni anda semua.

Saya mintak maaf sebab tidak dapat menghadirkan diri. Pada mulanya, saya sangkakan kederat ada lagi setelah turun dari CUS (31hb Dec sampai KL). Tapi apa kan, keadaan tak mengizinkan. Mungkin di program akan datang kita boleh bersama-sama membuat kerja amal bersama lagi.

Di harap pada masa akan datang kita akan bersama-sama dapat membuat perancangan dan dapat memilih tarikh dan musim yang sesuai untuk lebih melancarkan lagi program konservasi sebegini.

TAHNIAH...
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by castello »

nazryst wrote:
Ingatlah kata kata KERAMAT Gunung Online

"TAHAN! TUNGGU"
"TAK TAHAN! CABUT"
"DIAM TANDA SETUJU"

Baru padan muka aku....
Salah tu bro...itu bukan kata2 keramat Gunung Online....itu kata kata keramat rakan-rakan SAR Lojing dahulu.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by sukahatiadam »

terima kasih kepada campsite supporter .
kawan saya yg mengurut tu.
kawan saya yg sponsor bandage , minyak angin tu
kawan saya yg sponsor makan malam tu
kawan saya yg baru2 kenal belaka semua..terima kasih.

"bang rajis..bila nak take 5 ni "

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by solo »

Salam,

update terbaru lepas balik YB 15-17 Apr 2011.

Satu beg sampah yg on trek dekat Camp Kasut aku dah bawak turun sampe on trek lepas Camp Tudung Periuk. tak larat nak bawak keluar sebab kena pikul barang group.

Dua beg yg ditinggal di Camp Kasut dah takda...ada sape2 pikul keluar ke atau?

Dua beg yg ditinggal di Camp Tudung Periuk still ada kat situ...ada gak kutu tambah sampah...

Mentaliti anak haram, kalo ada sampah kira tempat tu leh buang sampah. kecik2 tak nak mampus, dah besar buang sampah lam utan. :tembak:
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by adventure inc »

penat wei kutip sampah, pikul turun...
dah bwk masuk sampah tu, reti reti la bawak keluar... stuped... :tembak:
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by sukahatiadam »

walaupun dah lama tapi masih best dibaca

Post Reply