G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

salam semua.
dengan niat untuk memeriahkan semula scene pergunungan kita, buat julung kalinya, saya nak buat open programme untuk semua pendaki yang berminat dan bersedia untuk menyahut gamitan gunung-gunung dalam senarai G7-11. ingin saya tegaskan, program G7-11 Series ini dibuat bukanlah untuk menggalakkan tabiat mengejar gunung yang tinggi dan hardcore sahaja (gunung rendah diabaikan) tapi lebih kepada membuka peluang kita sebagai pendaki musabahkan (evaluate) diri pada Maha Pencipta dan ciptaan-Nya di altitude dan cabaran yang lebih tinggi.

untuk info ringkas, G7-11 ialah gabungan 7 gunung yang tingginya melebihi 7,000 kaki di Semenanjung Malaysia dan 4 lagi gunung yang hampir 7,000 kaki iaitu G. Batu Putih (6,990), G. Irau (6,924), G. Benum (6,914) dan G. Gerah (6,898). G. Bilah tinggi 6,812 kaki dpl.

program Gunung Gerah + Gunung Bilah
tarikh 4hb-7hb November 2010 (Deepavali 5hb)
kos RM180.00 (bus KL-Grik-KL, transit van, boat Trojan - Khemar - Trojan, guide, equipments). ration not included.

tentative:
03.11.2010 (Rabu)
berkumpul di Hentian Jalan Duta sebelum jam 9.30pm. bas bertolak ke Grik jam 10.00pm.

04.11.2010 (Khamis)
Grik - jeti Trojan - Pos Khemar - Pos Rantau - Kg. Agek. bermalam di Kampung Agek.

05.11.2010 (Jumaat)
Kg. Agek - Kem Sarsi - puncak G. Gerah. bermalam di puncak G. Gerah.

06.11.2010 (Sabtu)
G. Gerah - G. Bilah - G. Gerah - Kg. Agek. bermalam di Kg. Agek.

07.11.2010 (Ahad)
Kg. Agek - Pos Rantau - Pos Khemar - Trojan - Grik - KL. bas bertolak dari Grik ke KL jam 4.00pm.


pada sesiapa yang berminat, PM atau contact me at zero one nine seven four seven 6699.
open for 20 pax only. sila bayar deposit RM60 (ticket & transport) pada/sebelum 27hb Oktober untuk pengesahan seat.
untuk list peserta (updated daily), klik sini
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by adventure inc »

a'kum en ponc,

kalau minus kos transport KL-Grik-KL brape kos trip?
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

adventure inc wrote:a'kum en ponc,

kalau minus kos transport KL-Grik-KL brape kos trip?
wslm.

tiket KL-Grik-KL (Transnasional) harga total RM60.60. kira tolak RM60, kos cuma RM120 per head.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

info berkaitan:
9 Nov 1989: Nahas terbesar membabitkan Nuri, apabila 21 orang termasuk 15 anggota Pasukan Polis Hutan terbunuh selepas helikopter Nuri terhempas di antara Gunung Gerah dan Gunung Bilah di sempadan Kelantan-Perak.
ada rezeki, boleh survey kalau terjumpa bangkai Nuri tu kan. tapi dah 2 kali lalu area sini, saya belum penah jumpa lagi :mrgreen:

sumber:
MStar.com.my
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
buDak gUnUng
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Mar 2009, 23:31

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by buDak gUnUng »

terbaek projek ni... tapi ade kn daya sesi gantungan bag sudah bermula... next season la jwpnyer...


________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......
[/quote]

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by kayrol »

macam best jer projek ni....kalau jadi polow, kira bayar rm 120 jerlah, sbb dari penang so akan tunggu kat grik teruslah... boleh ker mcm tu saudara poncho

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

kayrol wrote:macam best jer projek ni....kalau jadi polow, kira bayar rm 120 jerlah, sbb dari penang so akan tunggu kat grik teruslah... boleh ker mcm tu saudara poncho
ya boleh. tunggu kat Grik subuh tu pun boleh tapi deposit still kena bayar dulu untuk transport (bot dengan van transit).
bayaran deposit diambil supaya ada komitmen dan dapat setelkan urusan dokumentasi.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by roket* »

Gerah lagi, hehe. best tue.
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by kayrol »

poncho wrote: ya boleh. tunggu kat Grik subuh tu pun boleh tapi deposit still kena bayar dulu untuk transport (bot dengan van transit).
bayaran deposit diambil supaya ada komitmen dan dapat setelkan urusan dokumentasi.
Ok thank....kalau betul jadi nanti aku contact atau pm ko....deposit no problem...sebelum 27 okt yer...
mungkin gerak dengan 3 atau 4 org

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by adventure inc »

kayrol wrote:
poncho wrote: ya boleh. tunggu kat Grik subuh tu pun boleh tapi deposit still kena bayar dulu untuk transport (bot dengan van transit).
bayaran deposit diambil supaya ada komitmen dan dapat setelkan urusan dokumentasi.
Ok thank....kalau betul jadi nanti aku contact atau pm ko....deposit no problem...sebelum 27 okt yer...
mungkin gerak dengan 3 atau 4 org
en kayrol

kalu jadik aku tumpang skali bleh... aku pun gerak dari pen jugak..
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by kayrol »

adventure inc wrote:
kayrol wrote:
poncho wrote: ya boleh. tunggu kat Grik subuh tu pun boleh tapi deposit still kena bayar dulu untuk transport (bot dengan van transit).
bayaran deposit diambil supaya ada komitmen dan dapat setelkan urusan dokumentasi.
Ok thank....kalau betul jadi nanti aku contact atau pm ko....deposit no problem...sebelum 27 okt yer...
mungkin gerak dengan 3 atau 4 org
en kayrol

kalu jadik aku tumpang skali bleh... aku pun gerak dari pen jugak..

boleh..boleh.. tak dak masalah

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by rakangunungpenang »

baik punyer......insyallah kalu x dak apa melintang aku pollow sama poncho..aku pun akan gerak dari penang,dan mungkin akan gerak sekali dgn kayrol....

zan rakangunungpenang
0195240104

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by rakangunungpenang »

kayrol.....nanti kalu hang dah kompom nak p gerah jgn lupa kompom dgn aku sama na?insyallah kalu xdak apa masalah aku nak polow trip ni..thanks u.

zan rakangunungpenang
0195240104

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by kayrol »

rakangunungpenang wrote:kayrol.....nanti kalu hang dah kompom nak p gerah jgn lupa kompom dgn aku sama na?insyallah kalu xdak apa masalah aku nak polow trip ni..thanks u.

zan rakangunungpenang
0195240104

wah dah ramai geng penang nak join ni, ok zan no problem, kalau confirm nanti aku roger ko..

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by rakangunungpenang »

ok thanks u kayrol....rojer n out

mun
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 29 Aug 2006, 11:11
Location: sintok

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by mun »

ponco, ni mun changlun. 2 soalan. 1 ada lagi dak tempat kosong. 2 budak-budak geng gunung 2 orang aci join dak umoq 13 dan 15 taun, memang hantu gunung kedua-dua 'ekoq' ni dengan senarai pendakian gunung biasa yang agak panjang termasuk dah mula ulang g7 yang 15 taun tu dan yang 13 taun tu lagi 2 nak habis g7. kalau boleh kami join tiga orang, kalau tak, bagi pak depa join sorang pun ok jugak. kalau join kami ber- dari changlun terus ke grik.

mun

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by viceroy »

askm en.ponco...aku dari manjung..minat nak joint nih..seat dah penuh ker..? No.Akaun ape yer..?
kat gerik nak kumpul kat mana ?..

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

mun wrote:ponco, ni mun changlun. 2 soalan. 1 ada lagi dak tempat kosong. 2 budak-budak geng gunung 2 orang aci join dak umoq 13 dan 15 taun, memang hantu gunung kedua-dua 'ekoq' ni dengan senarai pendakian gunung biasa yang agak panjang termasuk dah mula ulang g7 yang 15 taun tu dan yang 13 taun tu lagi 2 nak habis g7. kalau boleh kami join tiga orang, kalau tak, bagi pak depa join sorang pun ok jugak. kalau join kami ber- dari changlun terus ke grik.

mun
wslm.

jawapan soalan 1:
ada seat lagi.

jawapan soalan 2:
boleh je. cuma kena terima la harga bayaran tetap sama sebab dia dah ambil seat yang orang lain mungkin mampu bayar juga. kalau setuju, boleh masukkan nama. kalau nak jumpa kat Grik, pastikan sampai sebelum jam 6 pagi 4hb November 2010.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

viceroy wrote:askm en.ponco...aku dari manjung..minat nak joint nih..seat dah penuh ker..? No.Akaun ape yer..?
kat gerik nak kumpul kat mana ?..
wslm.

seat masih available. berapa seat mau?
berkumpul kat Stesen Bas Grik sebelum jam 6 pagi 4hb November 2010.

kalau nak bank-in deposit atau bayaran penuh, minta bagi sekali detail peribadi (nama penuh, IC, alamat, no contact emergency dan nama waris) melalui PM atau SMS ke zero one two seven two three 4545.
no akaun MAYBANK 101 253 082 503 atau CIMB 01140001204209
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

untuk senarai line-up yang sentiasa dikemaskini, sila ke Facebook Mounthopper ye. timekasih
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by Ujang »

berminat...
tapi kene tgk jadual kerja gak time nie...
maybe bz dgn cuti sekolah...
apa2 nanti aku roger ko...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

kepada line-up/bakal line-up trip ini, sila baca dengan teliti detail pada iklan sebelum membuat sebarang pembayaran. sekiranya penarikan diri adalah disebabkan kecuaian sendiri/salah mendapat info kerana tidak membaca details iklan, deposit tidak akan dikembalikan.

timekasih.

disclaimer ini terpaksa dibuat sebab beberapa orang yang bertanya berkenaan hal/isu yang sudah jelas dinyatakan pada iklan. mungkin disebabkan malas membaca, segala info penting terlepas pandang. minta kerjasama baca iklan di atas sehingga faham supaya dapat mengelakkan sebarang salah info/miscommunication.

sekadar mengingatkan :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

setakat jam 1515, 22 September 2010: ada lagi 5 seat available.
daripada 49 orang yang berminat dan submit nama, 15 orang dah bayar dan confirmkan seat. masih ada masa dan peluang. baca iklan di atas kalau berminat dan fikir sebaik-baiknya sebelum join ye :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by mizi »

poncho wrote:setakat jam 1515, 22 September 2010: ada lagi 5 seat available.
daripada 49 orang yang berminat dan submit nama, 15 orang dah bayar dan confirmkan seat. masih ada masa dan peluang. baca iklan di atas kalau berminat dan fikir sebaik-baiknya sebelum join ye :mrgreen:
nak hikutttt
climb long trail
p11at

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

jom Mizi.
sehingga setakat jam 13:05, 23 September 2010: ada 3 seat sahaja yang masih available.

harap maklum.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by mizi »

poncho wrote:jom Mizi.
sehingga setakat jam 13:05, 23 September 2010: ada 3 seat sahaja yang masih available.

harap maklum.
gadis ramaeiii tak...hehehehehe
climb long trail
p11at

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by Freelance »

mizi wrote:
poncho wrote:jom Mizi.
sehingga setakat jam 13:05, 23 September 2010: ada 3 seat sahaja yang masih available.

harap maklum.
gadis ramaeiii tak...hehehehehe
gateiinya.... report sama bini baru tau... :tembak:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by Freelance »

Poncho kalo naik gunung Bilah saje tak leh ehh.. nak naik gunung gerah tak larat hehehehe!!! :mrgreen: nanti sebab jumpa bukit bongok... :kah: :kah:

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

boleh tapi kena naik dari arah Dakoh sana.
tapi sana lagi kejam dari Bukit Bongok la sebab trek berduri dan panjang. untungnya laluan tu dapat 3 puncak sebagai koleksi tambahan. puncak Bukit Geraloh (gunung), Dur (gunung) dan Bilah.


buat masa ini penyertaan dah cukup korum. harap maklum
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by Freelance »

poncho wrote:boleh tapi kena naik dari arah Dakoh sana.
tapi sana lagi kejam dari Bukit Bongok la sebab trek berduri dan panjang. untungnya laluan tu dapat 3 puncak sebagai koleksi tambahan. puncak Bukit Geraloh (gunung), Dur (gunung) dan Bilah.


buat masa ini penyertaan dah cukup korum. harap maklum
TQ poncho.. saje je melawak ngan ko... kalo suruh g gerah lagi. .tak moh lagi.. kalo nampak Bilah Bieh Belatuk ..insyallah leh lah joint.. tak moh gerah..hehehe!!!!

cengkerik
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 07 Jun 2010, 00:48

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by cengkerik »

Akak freelance, leh share tak napa xnak gerah eh? Part apa yg payah? Trek susah, tebuan, xde air, banyak duri, maybank, kak ponti? Saja tanya utk persediaan mental. Saya x pernah gi sana.. X sabar nak gi nih :D thx for sharing...

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by viceroy »

hoho..dah penuh yea..xde rezeki aku le tuh...good luck bro..!!

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by mizi »

Freelance wrote:
poncho wrote:boleh tapi kena naik dari arah Dakoh sana.
tapi sana lagi kejam dari Bukit Bongok la sebab trek berduri dan panjang. untungnya laluan tu dapat 3 puncak sebagai koleksi tambahan. puncak Bukit Geraloh (gunung), Dur (gunung) dan Bilah.


buat masa ini penyertaan dah cukup korum. harap maklum
TQ poncho.. saje je melawak ngan ko... kalo suruh g gerah lagi. .tak moh lagi.. kalo nampak Bilah Bieh Belatuk ..insyallah leh lah joint.. tak moh gerah..hehehe!!!!
drpada bilah bieh belatoh...baik gerah...senang..x caya tanya aku hhhahahah
climb long trail
p11at

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by kabusgunung »

poncho wrote:info berkaitan:
9 Nov 1989: Nahas terbesar membabitkan Nuri, apabila 21 orang termasuk 15 anggota Pasukan Polis Hutan terbunuh selepas helikopter Nuri terhempas di antara Gunung Gerah dan Gunung Bilah di sempadan Kelantan-Perak.
ada rezeki, boleh survey kalau terjumpa bangkai Nuri tu kan. tapi dah 2 kali lalu area sini, saya belum penah jumpa lagi :mrgreen:

sumber:
MStar.com.my
kalo ko nak pegi cari heli nih ko kena naik ikut bukit bongok.... sebelum sampai puncak ader jln nk pegi kelantan... ko ikut jln tuh... ader kg org asli kat saner

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

kabusgunung wrote:
poncho wrote:info berkaitan:
9 Nov 1989: Nahas terbesar membabitkan Nuri, apabila 21 orang termasuk 15 anggota Pasukan Polis Hutan terbunuh selepas helikopter Nuri terhempas di antara Gunung Gerah dan Gunung Bilah di sempadan Kelantan-Perak.
ada rezeki, boleh survey kalau terjumpa bangkai Nuri tu kan. tapi dah 2 kali lalu area sini, saya belum penah jumpa lagi :mrgreen:

sumber:
MStar.com.my
kalo ko nak pegi cari heli nih ko kena naik ikut bukit bongok.... sebelum sampai puncak ader jln nk pegi kelantan... ko ikut jln tuh... ader kg org asli kat saner
mana ko dapat info nih?
kalau nak pegi Kelantan, naik dari arah Rantau la kan. aku rasa jalan tu kat puncak pertama kalau naik dari SImpang Ulu Sepat-Gerah. ada simpang ke kiri tapi trek dah tutup. kalau ikut geografi, trek nie menghala ke Ulu Sepat. bearing lari dari arah Bilah - Gerah kecuali kalau trail tu masuk ke kanan sikit dari starting simpang. berapa lama mau jalan tu? ada rezeki leh gi recce lain trip.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by matsaiko »

cengkerik wrote:Akak freelance, leh share tak napa xnak gerah eh? Part apa yg payah? Trek susah, tebuan, xde air, banyak duri, maybank, kak ponti? Saja tanya utk persediaan mental. Saya x pernah gi sana.. X sabar nak gi nih :D thx for sharing...
dia serik sbb kena samersault (btoi ka eja) kedalam gaung heheheh :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by apexx »

matsaiko wrote:
cengkerik wrote:Akak freelance, leh share tak napa xnak gerah eh? Part apa yg payah? Trek susah, tebuan, xde air, banyak duri, maybank, kak ponti? Saja tanya utk persediaan mental. Saya x pernah gi sana.. X sabar nak gi nih :D thx for sharing...
dia serik sbb kena samersault (btoi ka eja) kedalam gaung heheheh :lidah:
summersault (btul ka aku eja) bkn skali dua..banyak kali woo..daa laa terciron on trek..hahah

abg zul, ade seat kosong lgk?? 8)

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

trip Gerah nie penuh suda lah Arip yang arif.
jom Benum la. kampung halaman sendiri je pun kan. agak-agak paranawei layan trail bosan je, amik lap balik umah terus. amacam? hehe

Lily, jom la trans Gerah (Dakoh - Rantau). hehehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

miemajid
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 19 Feb 2010, 21:56

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by miemajid »

abg poncho.. nak jooinnnn....
2seat.
saya berserta yL. :)
ini betol2. bukan main2.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Post by poncho »

maaf, seat sudah penuh bro. huhu.
insya-Allah kalau ada orang tarik diri nanti saya roger ASAP. kasi contact number kat no di atas ye. amacam?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Post Reply