Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Trip mendaki GK seperti berikut:

Tarikh:
21 - 23 Januari 2011

Kapasiti peserta maksimum:
8 orang sahaja

Kos jika:
8 pendaki RM635/head
7 pendaki RM650/head
6 pendaki RM655/head
5 pendaki RM685/head
4 pendaki RM725/head
3 pendaki RM785/head
2 pendaki RM920/head
1 pendaki RM1325/head

Hanya meliputi:
- Penginapan (1 mlm di Mersilau, 1 mlm di Laban Rata (LR), 1 malam di KK)
(termasuk 7x makan minum di Mersilau & LR)
- Segala kos pendakian & Taman-taman Sabah (tidak termasuk sijil)
- Pengangkutan

Jadual pergerakan:

21 Jan: KK (1pm)>Mersilau
22 Jan: Mersilau>LR
23 Jan: LR>Puncak>LR>Timpohon>Kinabalu Park>KK

Kalau ada yang nak buat WWR Padas hari ke-4...bayaran tambahan RM210
(full pakej wwr+penginapan 1 mlm)

Berminat:
Deposit RM250/head untuk booking tempat.

Tarikh tutup penyertaan:
8 Ogos 2010

Sebarang pertanyaan...0122926413
Last edited by gogoyeaha on 03 Aug 2010, 21:24, edited 1 time in total.

User avatar
NyiSs
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Mar 2010, 11:43
Location: KL & Melaka
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by NyiSs »

chop~!!!
nak follow..~!
***Tadi Kate 5minit Dah Sampai Puncak..Ni dah 3jam Daki Beb~!***

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by mintobe »

nk pegi ke x... nk pegi ke x... nk pegi ke x...????

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by fulltimesinner »

alamak... camana ni ..camana ni.. biasanya org pi sana berapa hari? nak gak tau camana nak set flight time... ada sesapa boleh bg input?
just a small time adventurer :D

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

fulltimesinner;
selalunya 4-7 hari bergantung apa xtvt tambahan ko nak buat
selalunya...turun GK...next day pergi island hoping...next day pergi wwr padas...next day pergi tamu kota belud...next day pergi tip of borneo etc.
kalau utk GK sahaja...4 hari cukup
flite 1st day tu...mesti touchdown kk b4 1pm
flite hari ke-4 better lewat petang/mlm (pagi boleh pergi pulau)

anna_zeey
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 24 Feb 2009, 08:39

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by anna_zeey »

pergi jgn tak pergiii.....
:P

User avatar
NyiSs
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Mar 2010, 11:43
Location: KL & Melaka
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by NyiSs »

nak pergi tapi xde geng!!
cukup 7org gtaw...huhuhu..
***Tadi Kate 5minit Dah Sampai Puncak..Ni dah 3jam Daki Beb~!***

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by fulltimesinner »

NyiSs wrote:nak pergi tapi xde geng!!
cukup 7org gtaw...huhuhu..
hahahaha ... sama la encik... aku pun takdak geng jgk ni... takpe2 ada beberapa hari lagi untuk decide :D
just a small time adventurer :D

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by che'gu »

jgn risau pasal takde geng nih....kalu betul2 berminat, letak nama....lepas tu bila dh cukup korum....jumpa kat airport KK. Kompem lepas tu bleh jd geng....Ahli2 GO ni kan sumernya user friendly....takde hal lah.....

eh, che'zie....ko naik lg ker? :shock:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

aku xnaik yang januari ni
cuma buat pakej je...hehehe

anna_zeey
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 24 Feb 2009, 08:39

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by anna_zeey »

che'gu wrote:jgn risau pasal takde geng nih....kalu betul2 berminat, letak nama....lepas tu bila dh cukup korum....jumpa kat airport KK. Kompem lepas tu bleh jd geng....Ahli2 GO ni kan sumernya user friendly....takde hal lah.....

eh, che'zie....ko naik lg ker? :shock:
betul3...sy setuju..ahli2 GO..sumernya user friendly..
dulu time sy gi kk, hanya kenal cestello jerrr tp leh jadi geng on trip gak dgn yg lelain...hu hu hu :P

User avatar
NyiSs
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Mar 2010, 11:43
Location: KL & Melaka
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by NyiSs »

hehhehe.. (T-T)

fulltimesinner wrote:
NyiSs wrote:nak pergi tapi xde geng!!
cukup 7org gtaw...huhuhu..
hahahaha ... sama la encik... aku pun takdak geng jgk ni... takpe2 ada beberapa hari lagi untuk decide :D
***Tadi Kate 5minit Dah Sampai Puncak..Ni dah 3jam Daki Beb~!***

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by khalid »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by khalid on 06 Aug 2010, 11:56, edited 1 time in total.

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by khalid »

anna_zeey wrote:
che'gu wrote:jgn risau pasal takde geng nih....kalu betul2 berminat, letak nama....lepas tu bila dh cukup korum....jumpa kat airport KK. Kompem lepas tu bleh jd geng....Ahli2 GO ni kan sumernya user friendly....takde hal lah.....

eh, che'zie....ko naik lg ker? :shock:
betul3...sy setuju..ahli2 GO..sumernya user friendly..
dulu time sy gi kk, hanya kenal cestello jerrr tp leh jadi geng on trip gak dgn yg lelain...hu hu hu :P
organizer lagi la user friendly. kul 1 pagi datang jemput kitarang kat airport kk ngan land cruiser terbarunya....
hi hii cik zizie cabut dulu...prengg..

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by faisall »

Rindunya Kat Khalid...
tanya sama itu hud hud

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

khalid wrote:organizer lagi la user friendly. kul 1 pagi datang jemput kitarang kat airport kk ngan land cruiser....
hi hii cik zizie cabut dulu...prengg..
hehehe...tu aku terlebih rajin
pasni xde nye aku nak g ambil...buang masa aku jak...hehehe

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by biNGai »

ntahnye..tgk cam aku..tersadai kt airport KK tunggu public transpot sampai pagi..tkde pon nyusahkan chezie tawww..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

hehehe
tu pun aku kesian...pegi juga ambil jam 7am. hehehe

wanz_trustme
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 22 Feb 2009, 08:34

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by wanz_trustme »

Dah full ke belum trip nih?

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

kosong tiada sambutan...hehehe
hari ni duedate

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by fulltimesinner »

hahahaha berkubur sudah angan2 nak naik kinabalu.. takpe2 nanti kalu ada tolong ajak lg :D

p/s: encik gogoyeaha... sudah beberapa kali call tapi takde org angkat.. betul ka no kat atas tu?
just a small time adventurer :D

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

huhuhu...ko ke yg call
aiseyyy sorry...
kadang2 malas aku angkat call no yg aku xkenal...sebab selalu ada crossline no. orang lain

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by castello »

Salam...

Kepada rakan2 pendaki sekalian. Sesiapa yang rasa ingin jadikan Gunung Kinabalu tu sebagai salah satu gunung yang wajib di daki dalam diari peribadi, mulakan langkah dari sekarang. Sebab harga pakej mendaki Kinabalu sahaja makin lama, makin meningkat. Ini terjadi sebab market dia orang bukan untuk orang tempatan tapi untuk pelancong asing. Ini gara-gara pemimpin lah ni, harta negara sendiri berikan pada warganegara luar uruskan. Apa yang terjadi, anak bangsa sendiri nak melawat negara sendiri pun dah terbatas. Sebab apa? sebab harga mahal.

Oleh itu ketika harga tu masih kita mampu untuk bayar pergilah...jgn berlengah lagi. Kalau tak lepas ni kita akan asyik dengar cerita orang jer lah. Sebab nak pergi sendiri tak mampu, harga dah terlampau mahal.

Renung-renungkanlah.....
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

tq castello

dan paling sayangnya...bayar mahal2.....tp xcukup bersedia=gagal sampai puncak
atau kalau sampai puncak pun.....pendakian menyeksakan=tidak enjoy
pastu...cubalah naik GK lalu kedua2 laluan iaitu mersilau timpohon
sayang kalau lalu satu laluan jak sebab alang2 bah

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by rembau »

gogoyeaha wrote:huhuhu...ko ke yg call
aiseyyy sorry...
kadang2 malas aku angkat call no yg aku xkenal...sebab selalu ada crossline no. orang lain
patut aku call tak angkat...
aku ada sana last week 31 july-4 august
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

anna_zeey
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 24 Feb 2009, 08:39

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by anna_zeey »

castello wrote:Salam...

Kepada rakan2 pendaki sekalian. Sesiapa yang rasa ingin jadikan Gunung Kinabalu tu sebagai salah satu gunung yang wajib di daki dalam diari peribadi, mulakan langkah dari sekarang. Sebab harga pakej mendaki Kinabalu sahaja makin lama, makin meningkat. Ini terjadi sebab market dia orang bukan untuk orang tempatan tapi untuk pelancong asing. Ini gara-gara pemimpin lah ni, harta negara sendiri berikan pada warganegara luar uruskan. Apa yang terjadi, anak bangsa sendiri nak melawat negara sendiri pun dah terbatas. Sebab apa? sebab harga mahal.

Oleh itu ketika harga tu masih kita mampu untuk bayar pergilah...jgn berlengah lagi. Kalau tak lepas ni kita akan asyik dengar cerita orang jer lah. Sebab nak pergi sendiri tak mampu, harga dah terlampau mahal.

Renung-renungkanlah.....
betul3.....tima kasih bro sham, kerna menjadikan impian 2010 sy ~5.30am~ puncak kk (on trip 31 Mar-4Apr 2010)setelah percubaan pertama gagal utk ke kk..hu hu hu :P

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

rembau wrote:patut aku call tak angkat...
aku ada sana last week 31 july-4 august
aiseyy bro...no ko ke tu
sorry...malas aku angkat kadang2 ada apek mabuk yg call

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by mintobe »

gogoyeaha wrote:tq castello

dan paling sayangnya...bayar mahal2.....tp xcukup bersedia=gagal sampai puncak
atau kalau sampai puncak pun.....pendakian menyeksakan=tidak enjoy
pastu...cubalah naik GK lalu kedua2 laluan iaitu mersilau timpohon
sayang kalau lalu satu laluan jak sebab alang2 bah

klu nk jiwa lagi kacau cubalah "mesilau - gurkha hut - timpohon"...
btl x zie... alang2 bah...hehehehhehe... tobat aku dah weiiiiiii... :lol:

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by che'gu »

gurkha hut tutup la skrang min....huhuhu....aku faham peraan ko....

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

:-)

kacang
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 21 Mar 2006, 19:58
Location: kl
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by kacang »

...Min masih tekenang trip lepas... kalu boleh, dia nak duduk seminggu kat GH tu..
no mistake, no discovery

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by azlanhuzaifah »

next time kita buat ni la chezie. http://www.youtube.com/watch?v=l6dHwtJ2-ys

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

:-)
aku pun tgh2 usha2 xtvt ni.
di KK member aku yang operate benda alah ni
probnya kau...gaayaaaaaaaaaaaaaattt

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by che'gu »

Kalu glide kat GK, risiko tinggi gak ni...
Utk permulaan ko glide kat bukit broga or kat bukit kat tamparulli tu. Ambil angin dulu....
Kalu ada, bg tau aku jugak eh...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

yg video si azlan link tu...aku rasa yg kita baca log dia di GH tu.

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by che'gu »

ha'ah la....baru aku perasan....
so, bila plak turn kita? Kat tamparuli tu pun jd la...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

mo terbang...masuk kelas dulu la

User avatar
palik
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 03 May 2010, 12:09
Location: ampang
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by palik »

heh still available ke?

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by gogoyeaha »

sold out

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

Post by frostice »

abg gogo,

Aku nek bulan March 2011... Nanti aku roger2 ko...
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

Post Reply