kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
ilmyinc
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 04 May 2010, 17:12

kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by ilmyinc »

Siapa nk pergi Gng Kinabalu, ada kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010 untuk 5 orang.
sila hubungi Jason (guide kinabalu) 014 869 6074 untuk maklumat lanjut!

Trima kasih

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by frostice »

pose tu....
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by bizzyleng »

Free Ka..???
Hehhehehe

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by kayrol »

sapa naik time posa ni memang terrerlah, kuat dugaan tu nanti...

User avatar
blackMamba
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 12 Oct 2009, 18:28

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by blackMamba »

kalau hiking time pose...berbuka bukan time magrib..setiap cek point masuk waktu berbuka....huuu

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by deep purple »

bro...

bulan pose buatlah cara bulan pose...bukan masalah berbuka, bukan masalah dugaan...takkan x terawih ker, mengaji ker..., terawih tu bro bulan lain x leh buat tau... :oops:

"LIFE'S LIKE A RIVER" ~SCORPION~

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
blackMamba
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 12 Oct 2009, 18:28

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by blackMamba »

kat campsite bole terawih aper..nak ngaji pon bole.... 8)
terisi gak aktiviti malam dgn benda berpaedah...hehehee

ilmyinc
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 04 May 2010, 17:12

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by ilmyinc »

tempat di laban rata masih kosong
boleh pilih nk dok at laban rata atau gunting lagadan
price rm370++ sorang all in for one night including meals....

tolong sebarkan

p/s pose bukan halangan :)

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by deep purple »

blackMamba wrote:kat campsite bole terawih aper..nak ngaji pon bole....
terisi gak aktiviti malam dgn benda berpaedah...hehehee
tak tau pulak ada campsite kat laban rata ni...baru buat ker!?

betul pose bukan halangan...tp x boleh ker gantung beg atau boot sekadar sebulan? ramadhan hanya sebulan dalam setahun... banyak sangat barakah untuk buat ibadah:roll:

"HEAVY CHAIN"~LOUDNESS~

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
blackMamba
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 12 Oct 2009, 18:28

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by blackMamba »

trek pun bole jadi campsite ape......hehehee...... :lol:

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by azlanhuzaifah »

setuju. pose bukan halangan utk naik kinabalu. rasanya lagi fit kot naik time pose. Insya Allah. Cuma kena training la, contohnya jogging setiap petang di waktu bulan puasa. try naik gunung gunung kecik daytrip waktu bulan puasa utk test kemampuan diri. kalau ok, carry on lah. ada juga yg kata, boleh gunakan kelonggaran bermusafir.

bab ibadat tu, mmg betul elok lagi stay kt rumah/masjid utk buat terawih. tapi kalau ada yg mampu nk buat terawih kt laban rata, apa salahnya. kalau x mampu, tepuk dada tanya selera.

tapi ada juga yg duk rumah tapi x mampu utk solat terawih di bulan puasa. sekian.

ehehehe.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by soulfly »

tak ter[pikir pulak aku nk naik gunung bulan posa nih..
tak pelah aku lepak umah je..
lama sangat...

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by mintobe »

salam...

mamak : aku pun stop jgk bulan pose nih...wuhhuuu....(ceh..aku ni cam bnyk tripnya...hehehe)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by Hangar 18 »

mamak & min. korang ber 2 mcm aku gak. bukan species pendaki tegar sbb tu bulan pose duk rumah.

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by KomunisUtara »

Pendi klo stakat trekking tgh hujan lebat mane leh panggil pendaki tegar lg..Klu nk tegar bulan puase nnt g ler mendaki.
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by gogoyeaha »

:? :shock: :o :lol:
gunungonline utk org islam saja ke?
member dah salur info tu dah kira bagus dah tuu
yg nak bising2 pasal posa la terawih la etc tu...ish ish ish.

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by deep purple »

gogoyeaha wrote::? :shock: :o :lol:
gunungonline utk org islam saja ke?
member dah salur info tu dah kira bagus dah tuu
yg nak bising2 pasal posa la terawih la etc tu...ish ish ish.
:D selamat mendaki kpd:-

1. azlanhuzaifah
2. blackMamba
dan 3 orang rakan2 pendaki non-muslim yang baca forum ni...

SELAMAT MENDAKI... :D

"WHEN U SAY U CAN'T, IT'S REFLECTIVE OF ABILITY,
NOT ATTITUDE..."

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by matsaiko »

ok back to forum pls
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: kekosongan di Laban Rata pada 23 Ogos 2010

Post by azlanhuzaifah »

deep purple: selamat berterawih dan beribadat.
ilmyinc: selamat menuju puncak malam ni. p/s: ko ke yg pergi?

Post Reply