More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
gunung
Pengasas
Posts: 55
Joined: 04 Dec 2005, 00:50

More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)

Post by gunung »

Original post by nadir





Nov 29, 05 - 2:31 PM More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

Job advertisement for outdoor trainer and training executive

Outdoor Trainer and Facilitator (20 positions)

Based in Langkawi
The Job:
Will be responsible for the running of outdoor activities and also the facilitation of personal development of Malaysia’s youth. Successful applicants are expected to spend large amount of time, including camping overnight outdoors and remote areas. Comprehensive on–the-job training will be given. Fresh Graduates are encouraged to apply.

Requirements:
· An interest in the development of self and others.
· Recognized Degree or Diploma in any discipline. Fresh Graduates are encouraged to apply.
· Experience in outdoor training and environment is an advantage.
· Be highly motivated, a self-starter & a fast learner with high integrity.
· Be able to work as a team and independently.
· Comfortable with water activities and good level of fitness is advantageous
· Possess leadership qualities & good interpersonal skills
· Have an affinity for the outdoors and the outdoor lifestyle
· Good command of English is advantageous

You will receive:
· Competitive salary package includes meals and transportation to work.
·Free furnished accommodation in Kuah, Langkawi.
·EPF & Socso contributions, Insurance and medical coverage
·An opportunity to be in a Professional working organization.

Interested candidates are requested to WRITE-IN / E-MAIL applications to us enclosing your comprehensive curriculum vitae, contact number, current and expected salary and a recent passport size photograph (n.r) before 31st December 2005 to :

Human Resource Department

WILDERNESS CENTRE SDN BHD (577107-A)
49 The Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
E-mail: wcsbrecruit@halimazmin.com

______________________________________________________


Training Executive
The Job:
Provide indoor training session to a large group of clients. Will be responsible for the coaching and facilitation of university students in helping them to acquire career development skills for their entry and transition into the working world. Comprehensive on–the-job training will be provided.
Requirements:
· A university degree with at least two or more years of working experience, preferably in conducting training session / counseling / human resource management
· Sound knowledge of employment situation and working conditions.
· Good interpersonal and communication skills
· Interests in the development of self and others.
· Experience in conducting large scale training session and event management will be an added advantage.
· Be highly motivated, a self-starter & a fast learner with high integrity
· Be able to work as a team and independently
· Good command of English is advantageous
You will receive:
· Competitive salary package
· Free furnished accommodation
· Comprehensive Insurance and medical coverage
· An opportunity to be in a Professional working organization.

SUCCESSFUL APPLICANTS ARE EXPECTED TO REPORT FOR DUTY IN DECEMBER 2005

Interested candidates are requested to WRITE-IN / E-MAIL applications to us enclosing your comprehensive curriculum vitae, contact number, current and expected salary and a recent passport size photograph (n.r) before

31st December 2005 to :

Human Resource Department
WILDERNESS CENTRE SDN BHD (577107-A)
49 The Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
E-mail: wcsbrecruit@halimazmin.com

A Halim Mazmin Group Company

Nadir
poncho





Nov 30th, 2005 - 9:29 AM Re: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

a'kum nadir,

buleh msg/sms privately x agak2 bape buleh dpt kat sana? klau bayar ok, aku berminat sgt2 nak apply nih. tp, kalo cukup2 je payah sket sbb aku blum stabil sgt income..hrp buleh tlg k
Team: team gatocha


nadir





Nov 30th, 2005 - 7:52 PM Re: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

apply aja, dalam resume ko letak la berapa rasanya ko patut dapat. gaji seribu lebih , plus rumah pree ngan makan free ( kalau kerja outdoor trainer). Kerja apa pun , kalau bawah orang, tak akan menjadikan kita kaya.

nadir
Kinesis Maxlight





Dec 3rd, 2005 - 9:12 AM Re: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

Best jugak nih Nadir..

camne keje sane Nadir? Seronok gile tak?.. dapat regging bebbudak?.. Aweq ramai?


Kenape wilderness nak pakai ramai org? Expansion ke?
nadir





Dec 3rd, 2005 - 3:31 PM Re: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

Sini tadak ragging - ragging punya.... cara kita facilitate lain dari yang biasa kat mesia. Kerja memang seronok, kalau kluar course.
nak pakai trainer banyak sebab dapat contract baru........

nadir
jay





Dec 3rd, 2005 - 4:51 PM Re: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

semekom...
saja nak tanya...training executive tu pun kat langkawi ke?
bukan kat kl ke?
teringin gak nak apply nih...
nadir





Dec 3rd, 2005 - 11:09 PM Re: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi

wlkmslm,
ya, training exec tu pun based kat langkawi. banyak buat indoor training untuk graduate yang menganggur...... cuba jangan tak cuba

nadir

gunung
Pengasas
Posts: 55
Joined: 04 Dec 2005, 00:50

Post by gunung »

..

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

dir,

bagus gak offer nih sbb membe aku yg keje kat janda baik tu pn rekemen aku try cuma mcm aku ckp tu lah, aku nak keje yg better je dari keje aku yg cukup2 mkn skrg nih. bukan aku nak kaya pun..
(skrg nih aku kaya ape, kaya sbb aku xde berhutang dgn sape2 :D tol x? janji hati mau senang..)

insya-Allah, ade rezeki nnt jumpe lah aku kat Langkawi dtg temuduga tu. tp, aku dgr kena stay kat sana utk tempoh yg ditetapkan, betol ke?


anyway thanks dir :wink:

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

apa maksud kena duduk sana bagi tempoh yang ditetapkan? tak faham , tempoh apa ?

nadir

jay
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 06 Dec 2005, 11:20
Location: SB

ye ke???

Post by jay »

post tu pun kat langkawi ke??
ok gak tu...
kat kl takde ek???
maksudnya nanti interbiu pun kat sana lah ye?? :lol:

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

nadir wrote:apa maksud kena duduk sana bagi tempoh yang ditetapkan? tak faham , tempoh apa ?

nadir
emmm..maksud aku masa interview kita kena stay utk ujian ape2 ke? mcm dulu membe aku tu ckp kalau kita g interview utk gomen dlm hal2 rekreasi atau perhutannan nih, dia akan tapis betul2 sbb ramai org dari seluruh negara dtg interview. so kena lah stay kat area2 tu sementara tggu giliran kita dipanggil. bkn mcm tu ke? :?:

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

OK.... kalau post outdoor trainer, proses interview dia 3 peringkat,
1) interview , yang ni akan diadakan di Kl bagi orang orang dari selatan dan tengah mesia, satu lagi interview akan diadakan di langkawi bagi orang - orang dari utara. So kalau dipanggil interview, hadir salah satu tempat aja.
2) selapas interview 1st tu , shortlisted candidates akan dipanggil untuk jain 3 day 2 night punya staff selection ( camping 3 hari 2 malam ). Tujuanya ialah untuk kenal bakal trainer dengan lebih baik lagi dan juga nak perhatikan mereka dengan lebih teliti. also bagi bakal trainer tengok macam mana kerja mereka nanti.
3) dari semua yang datang unutk staff selection, akan ada shortlist lagi, dan mereka yang berjaya dalam shortlisting kedua akan diofferkan kerja.

so secara ringkas, interview samada di kl ( mid valley ) atau di langkawi ( opis Wilderness Centre), kalau dipanggil untuk join staff selection, akan camping 3 hari dua malam (semua free) di kawasan Pulau Langkawi jugak.

harap bole paham.... tak paham tanya lagi.... no hal

nadir

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

oowhhhh..jadi betul lah mcm membe aku tu ckp.. :)

errr..nadir, aku mmg cdg nak call sbb dateline dia dah dekat kan. tp, sambil lalu nih, mngkn org lain pn nak tau, so buleh post kat sinih x bile plan diorang nak buat interview kat mid valley tu?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

tak lama lagi, dalam bulan jaunuari first interview kot. kalau berminat, baik hantar resume skarang....


nadir

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

WCSB.. Hmm.. Penah gi training utk kerja kat sana but lost interest when found out kena basuh Sh*t ppl yg kita bawak. A good job other than the mentioned thing..

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Post by zurek »

WCSB.. Hmm.. Penah gi training utk kerja kat sana but lost interest when found out kena basuh Sh*t ppl yg kita bawak. A good job other than the mentioned thing..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tryla.. best apa..

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

zurek wrote:
WCSB.. Hmm.. Penah gi training utk kerja kat sana but lost interest when found out kena basuh Sh*t ppl yg kita bawak. A good job other than the mentioned thing..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tryla.. best apa..
hik..hik.. Takper lah.. i'll pass on that one. Time kasih jer.. :mrgreen:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

might be u r in da wrong place in the wrong time lah.. :wink: life's to short to be so straight eh??
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

poncho wrote:might be u r in da wrong place in the wrong time lah.. :wink: life's to short to be so straight eh??
U should try it out.. he..he.. Then we'll see; what say u... :)
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

yah, cleaning up people's shit may be considered degrading for some people, but look at it this way .... you're helping keep the environment clean. imagine having people use the wilderness as their toilet, sure if it 20 people in a remote jugle once a month , its all right. but put 20 people on one campsite for 5 days, week after week, year after year......

nadir

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

nadir wrote:yah, cleaning up people's shit may be considered degrading for some people, but look at it this way .... you're helping keep the environment clean. imagine having people use the wilderness as their toilet, sure if it 20 people in a remote jugle once a month , its all right. but put 20 people on one campsite for 5 days, week after week, year after year......

nadir
Ur right.. it's one way of helping to keep the environment clean.. but not, the path some of us will choose to help the environment.. there are many other means... IMHO that is.. 8)
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Elo Nadir...

Gua pun ada minta...by email...but...dian jerrr.... so how? haaaa
Move it!..move it!..move it!!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

ngada-ngada jer tuh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

bila hantar resume? kalau baru atau hujung tahun lepas, tunggu jap, tak proses atau tengah proses. staff selection bulan dua kot, tak sure lagi...

nadir

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

akum tumpang lalu

Post by DEQNA »

saya dak baru kalu da paper hal tulung ajo ler ek..

WCSB tu dia nyer vacancies da tutup maybe middle of this year dia open blk..tapi try je la anta coz ane tau dia nak pki rmi orang lagi ker..

penah la g diorg nyer training..k la mcm2 diorg wat. itu baru jadi peserta lum jadi dia nyer trainer ngn fasilitator..musti havoc..

kalu minat outdoor activities try ar apply..
forsure jadi pengalaman yang x dapek nak lupo..

chayuk...chayuk..

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Ello Geng....

Saper yg dapat panggilan ke 2nd interview WCSB nih....?( 1-3 April ).... dan apa fungsinya kejer diorang nih....

atau..ada saper2 yg dah pergi........
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

yaaa 2nd interview pada 1-3rd april.... sapa dapat, boleh makan angin free...... kalau tak pasi lagi apa fungsi trainer/ facilitator WCSB, nanti tanya banyak - banyak kat sana..... jumpa disanaaaaaaaaaa

nadir

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Nadir....

semasa kat sana nanti....apa peserta kena buat......emm ramai ker 2nd stage nih.....?
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

boleh tahan la ramainya...... ala, mai aja, takyah nak takut takut....

nadir

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Nadia ada lagi ke kat sana? Sharifah?
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Nadia..? Nadia mana lak tuh..nanti i cari dia kat sana..ahaksss


Emmm takder sesaper yg pergi ke..?
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

cewaaah frostice..... sibuk tanya pasal nadia.... mana ko kenal dia? hehehe

nadir

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Nadir....

sipakah gerangan si Nadia tuh...?
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

TaRaN2La wrote:Nadir....

sipakah gerangan si Nadia tuh...?
yaaaaaa..itu diaaaaaaaa! satu soalan cepuemas dari incik mats da kuntums :evil: :evil:



bro nadir, kem salam kat Nadia. beg kasut dia ade kat gua :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Post by zurek »

2 2 ada lagi

:)

Raincover
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 23 Mar 2006, 14:01
Location: Shah Alamo
Contact:

Post by Raincover »

kirenyee ade lagi tak chance nak apply for this job??

User avatar
pendaki_labuan
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 03 Apr 2006, 20:35
Location: xpenang,xseremban,xlimbang,xKK Sabah n Putrajaya
Contact:

Post by pendaki_labuan »

askum dir,
nie abg S............. kat penang dulu masa climbing 96/97/98/99 skrg abg kat borneo abg dah hilang no dir ketika di sereman dulu. k emailkan no hp dir pd abg kat pendaki_labuan@yahoo.com. masih climb lagi ke kat jesselton?????????? dead monkey, tooth :D
The JUNGLE can be your BEST friend or your WORST enemy :-)

Post Reply