Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adisos2002 »

Salam rakan rekreasi semua..

Pernah dengar tak nama gunung nie?? so actually lokasi dia di Tanjung Malim. Aku start naik gunung nie masa tahun 2005 berdasarkan log cik Ngai kite. Perjalanan akan bermula dengan menuju ke lokasi tapak mula pendakian iaitu Kg Sg Dara..

Pendakian akan memakan masa selama 1hari naik dan 1hari turun.. Yang menariknya, kita akan dihidangkan dengan pemandangan pokok balak yang besar2. Sepanjang pendakian di banyak gunung2 di Malaysia khasnya di Perak sendiri. Memang susah nak jumpa kawsan yg pokok2 balaknya sebesar 5-7pemeluk kecuali dikawasan gunung liang nie.

Pendakian memang best.. dia takda diskaun punye. View???? Superb bile takda kabus. Kemuncak west dan east dekat2 jer sebelah menyebelah.. tapi dari segi tumbuhan lumut yg menghijau dan mengerunkan amat mengkagumkan para pengunjung. Sebab perbezaan nyata antara tumbuhan dan suasana di kemuncak yang hanya dipisahkan dengan jarak 5 minit.

Cuaca?? sejuk beku..

Pakej kali ini hanya dibuka seperti biasa iaitu
A = Guides, Transport dari Stesen Bas Tg Malim (pegi balik) : RM40
B = Guides : RM30
C = Guides, Transport, Makan Minum : RM60

Berminat?? Hubungi saya seperti biasa di 012-5317141 (Muzs -SOS)

Pada yang ingin bank in masukkan ke akaun 108010909946 Maybank Muzafar Mohamad

Jadual Program
Day0 - Berkumpul di Masjid Pekan Tanjung Malim (Bermalam disitu)
Day1 - Bergerak masuk selepas subuh..
- Mula mendaki ke Lubuk Antu (banyak ikan wooo) kems site besar giler
- Sambung ke kem 7Eleven (pacak dan best- no diskaun utk 3jam)
- Makan dan solat di 7Eleven sebelum sambung ke puncak
- Sampai dipuncak dan bermalam

Day 2 - Bergerak turun dan dijangka tiba di tapak mula pada jam 6ptg

So jgn lepaskan peluang ini ekkk.. Sure best

Salam
Muzs -sos NOLB
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adventure inc »

a'kum en musz... letak nama sy (plus 01 member) kat line up.
(camna nak ke sana dari penang kalau guna public transport?)

tq
hazzri h.
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by Ujang »

Hazzri,
kalau ikutkan plan musz, malam Sabtu tue hang dah kene sampai Tanjung Malim n bermalam dekat Masjid Tanjung Malim..
Hang amik terus bas direct dr Penang-Tg Malim... kalo takder hang kene pie Ipoh dulu la mcm biasa... then cr bas Tg Malim...
Nak masuk dalam tue ang gayut jerk kat powil mus kalau takder transport... hehe
Behalf mus... tq

p/s: ang punya buff nie bila mau amik? tolong bg address... nanti aku buat pos laju... tq

pak njang ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 25 Mar 2010, 11:54

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by pak njang ogljb »

Salam Muzs,

Dua tempat dalam pakej A untuk pak njang dan mak njang.

Terima kasih.

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adventure inc »

Ujang wrote:Hazzri,
kalau ikutkan plan musz, malam Sabtu tue hang dah kene sampai Tanjung Malim n bermalam dekat Masjid Tanjung Malim..
Hang amik terus bas direct dr Penang-Tg Malim... kalo takder hang kene pie Ipoh dulu la mcm biasa... then cr bas Tg Malim...
Nak masuk dalam tue ang gayut jerk kat powil mus kalau takder transport... hehe
Behalf mus... tq

p/s: ang punya buff nie bila mau amik? tolong bg address... nanti aku buat pos laju... tq


roger ujang... hang join dak, ke jadik gogo bersama?
add nnt aku sms. tq
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by Ujang »

adventure inc wrote: roger ujang... hang join dak, ke jadik gogo bersama?
add nnt aku sms. tq
time nie aku ada urusan lain...
nanti tolong sms dekat no aku 019-2879818
dulu aku pernah sms ang... tp tak reply... maybe salah no...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adisos2002 »

Pak Anjang.. hehehehe mak anjang tak jadi resign ekkk. Orait best best best..
Adv inc.. Betul kate ujang.. atau ko ambik bas terus dari Butterwoth ke Tg Malim.. Ade dijual di kaunter tiket berhampiran
..

Line Up Terkini
1. Gadis
2. Gadis
3. Gadis
4. Mak Anjang
5. Pak Anjang
6. Adv Inc
7. Adv Inc

Ok sapa lagi ade berani??
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by apexx »

naik train lg syok woo..leh tdo..hehhe..masjid ngn stesen keretapi dkt je kot..

kokoroach
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 03 Mar 2010, 02:02

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by kokoroach »

salam bro musz, last date to confirm bile? n ni kira rush trip ke... 2 ari je... :| |
***teman memang gemo sekse diri...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adisos2002 »

Salam sahabat sekalian.. kalu ikutkan ni bukanlah rushed trip.
Sebab mmg stendet org naik LELW ni adlah 2hari.. Kalu 3hari kita akan jadi busan tahap gaban sbb dah takde menda nak dibuat. So jgn risau, kita akan pastikan perjalanan kita akan jadi menarik dan best.

Weh apek, betul kata hang tue... sapa nak dtg naik keretapi pun buleh..

Closing date pada yang nak pergi adalah pukul 5pagi hari kejadian.. Sbb saya nak submit nama pada polis..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adisos2002 »

Salam sahabat sekalian.. kalu ikutkan ni bukanlah rushed trip.
Sebab mmg stendet org naik LELW ni adlah 2hari.. Kalu 3hari kita akan jadi busan tahap gaban sbb dah takde menda nak dibuat. So jgn risau, kita akan pastikan perjalanan kita akan jadi menarik dan best.

Weh apek, betul kata hang tue... sapa nak dtg naik keretapi pun buleh..

Closing date pada yang nak pergi adalah pukul 5pagi hari kejadian.. Sbb saya nak submit nama pada polis..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by MUDHAS »

Assalamualaikum Musz....skrang dah settle kat Ipoh...bagus la...rancak skit...lama tak mendaki...kalo pak anjang,mak jang pun p,,,,rasa semangat tu mai balik la...last p Inas ari tu...InsyaAllah akan kompom kemudian

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

nanti jgn ngelat pikol air ekk abg mud..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by castello »

Assalamualaikum...

Mus, apo kabor? Chup tempat untuk aku satu. Aku nak pakej C....hehehehe
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by apexx »

castello wrote:Assalamualaikum...

Mus, apo kabor? Chup tempat untuk aku satu. Aku nak pakej C....hehehehe
uikk,abg syhamm nk pakej c..hehe..

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by MUDHAS »

biNGai wrote:nanti jgn ngelat pikol air ekk abg mud..ekekeke
Assalamualaikum Bang Ngai...mai la join skali...boleh tolong pikul ayak skali...keh..keh...ko masih boleh memanjat lagi ka ngai...?ngai trip melawat sabah tu dah ok?Semoga trip sabah suksess....kalo ok ...buat skali lagi boleh la saya join....k

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by betterman »

ada bran buat trip weekday la... asik2 wiken je... :mrgreen:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

waaa..baru 9 jam bini gi arab, abg bett suda brani saun2 suh wat trip wikdey ekkk..ehehe :mrgreen:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by matsaiko »

tehehehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by apexx »

betterman wrote:ada bran buat trip weekday la... asik2 wiken je... :mrgreen:
heheh,tarak join itu offshif adv team kaa abg bett??dgr2 citer byk bdk hp, leh aa join,dieorg slalu wat trip weekday..

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by betterman »

apexx wrote:
betterman wrote:ada bran buat trip weekday la... asik2 wiken je... :mrgreen:
heheh,tarak join itu offshif adv team kaa abg bett??dgr2 citer byk bdk hp, leh aa join,dieorg slalu wat trip weekday..
mmg join diorang pon apexx. semuanya aku kenal dan majoriti satu floor je dgn aku huhu
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by betterman »

biNGai wrote:waaa..baru 9 jam bini gi arab, abg bett suda brani saun2 suh wat trip wikdey ekkk..ehehe :mrgreen:
hahahahah tgh gian nie ngai
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

gian jgn tk gian..skang musim kayuh beskal la bett..mane ade org naik gunung lagi :mrgreen:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by apexx »

betterman wrote:
biNGai wrote:waaa..baru 9 jam bini gi arab, abg bett suda brani saun2 suh wat trip wikdey ekkk..ehehe :mrgreen:
hahahahah tgh gian nie ngai
isnin ni,jom tabuh..heheh..jom skali ngai..kasi repeat x maw kasi muntah laa naik itu tabuh..wakakk

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

tabuh? eiii tkde tempat lain ke? ko ingat aku bett ke kemaruk sgt mau naik gunung sampai sanggup naik tabuh? eiiiuuyuuu.. :twisted:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by betterman »

biNGai wrote:tabuh? eiii tkde tempat lain ke? ko ingat aku bett ke kemaruk sgt mau naik gunung sampai sanggup naik tabuh? eiiiuuyuuu.. :twisted:
gampang lu petik nama gua
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by apexx »

betterman wrote:
biNGai wrote:tabuh? eiii tkde tempat lain ke? ko ingat aku bett ke kemaruk sgt mau naik gunung sampai sanggup naik tabuh? eiiiuuyuuu.. :twisted:
gampang lu petik nama gua
haha..sorg kemaruk,sorg da x sanggup..ape mcm brani ka sahut cabaran ku ini..wakak


User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

jom bett kite gi naik LEW..ada bran? sempat lagi beli flysheet baru kt nadir nihh..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by betterman »

biNGai wrote:jom bett kite gi naik LEW..ada bran? sempat lagi beli flysheet baru kt nadir nihh..hehe
aku keja la sabtu. x jadik pon beli flysheet. tiba2 ada flysheet lak dalam kotak barangan outdoor aku. tak tau la sapa punya hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

kayrol
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 20 Jan 2008, 21:33
Location: http://mytripadventure.blogspot.com/
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by kayrol »

rasa macam nak ikut, nantilah difikirkan dulu

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adventure inc »

kayrol, ngai jom laaa kita pakat ramaikan trip encik mus nih...
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by ninja_man »

Liang East Liang West nie mengingatkan aku tragedi "minum air teh potong kaki"..layan balak baik punya..until permatang n sungai yg best n besar...

p/s serius dh lama aku pencen

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

LEW? ramai YL tak?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by adventure inc »

YL???? incik musz camna ngan latest line up??

** 2 seat sy tu confirmed aaa. costs sy bank in n notify en musz
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by apexx »

biNGai wrote:LEW? ramai YL tak?
eleh ngai,arituh yl rmai x ikt gak..bg alasan demam la,kdn x kasi la..ape2 laa ko ngai..brani ajak aku skali aa..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Post by biNGai »

ari tu aku demam chinte laa..skang tgh demam beskal :mrgreen:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Big Boy
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 16 Dec 2005, 23:09

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 201

Post by Big Boy »

24 Apr. tarikh abg naik pelamin......hu..hu..hu

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 201

Post by melati »

Ujang wrote:Hazzri,
Hang amik terus bas direct dr Penang-Tg Malim... kalo takder hang kene pie Ipoh dulu la mcm biasa... then cr bas Tg Malim...
sory nk mncelah sket..mmg tk der bus dr png/b'worth direct ke tnjung malim..
g ipoh then ambik bus SRI MAJU ke tnjung malim..tp last bus ke
sna tk silap dlm pukul 7.00ptg..& itu jerk lah satu2 comp bus yg beroperasi g tnjung..

lain nya option leh naik bus xpres b'worth-kl..tp yg ada singgah mkn kt slim river..tp
tiket bayo g kl lah kn..rugi wooo...

lain2 blh amik fast train (tp tiket dia cpt abis)
tp nk lg mudah naik ketapi lah ..ckp byk tk mo kn..hihihi

** LEW my fav gng..1st time g ngan muzs..peh tu asik repeat ja tnpa jemu..huuuuuuu

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 201

Post by MUDHAS »

mus
Letak saya dalam pakej C...tq

Post Reply