XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Kos: RM150 meliputi
ration
transport KL - Jhr - KL (bas sewa)
Guide
Permit

Tentatifnya lebih kurang begini:

09 april 2010

22:30 mula kumpul di LRT Bkt Jalil
& taklimat sebelum memulakan perjalanan & XPDC.

10 april 2010

10 april 2010

00:00 mula gerak ke Jhr
06:00 sampai di Mersing
07:00 sarapan di kedai berdekatan
08:00 mula mendaki G. Arong secara daypack
09:30 dijangka sampai di Peak Arong
10:00 mula gerak turun
11:00 dijangka sampai ke bawah
12:30 lunch & move ke Kota Tinggi
14:00 mula mendaki G Panti
17:30 dijangka sampai & berkhemah di peak Panti

11 april 2010

10:00 mula turun
12:00 dijangka sampai bawah
mandi & lunch kat kedai
15:00 move balik ke KL
21:00 sampai KL.

berminat hubungi fendi 012-2220450

TARIKH TUTUP PENYERTAAN ADALAH PADA 25 march 2010

Dikehendaki membuat pembayaran deposit sebanyak RM 70.00 untuk pengesahan menyertai program ini.Deposit tidak akan dikembalikan sekiranya anda menarik diri dari operasi ini. Sila masukkan duit deposit(bayaran penuh pon ok gaks)ke dalam akaun MBB A/C: 164418042799 asrul effendi abidin . Sila call/sms 012-2220450 selepas bank in duit dalam akaun. Sila simpan slip bank anda sebagai pembuktian pembayaran.

Penyertaan adalah berdasarkan 1st come 1st serve basis. Seat hanya akan di’seal’ apabila deposit diterima.

Sila e-mail ke arulef@gmail.com maklumat peribadi iaitu NAMA, NO KP, ALAMAT TETAP, NO TEL, NAMA WARIS dan juga nama dan no tel orang yang patut dihubungi ketika kecemasan.

Bagi yg merasakan hendak memasak sendiri. Ianya boleh dirunding.
Last edited by Hangar 18 on 26 Mar 2010, 18:30, edited 2 times in total.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by biNGai »

aiii bkan ni trip patut utk geng karrimor ka? wooo.. :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

biNGai wrote:aiii bkan ni trip patut utk geng karrimor ka? wooo.. :evil:
ahaks .. aku dah agak ngai musti tanya gini punya.

itu geng karrimor tunda le bulan 6 le bro,
gunung ehem.. ehem..
tengah deal dgn staff Jupem ni.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by biNGai »

tgh carik topo benum ke bang?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Syahrul_Penang »

topo Benum?...
mana tu...ulu cheka ke?...

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by nabil »

pendi..
kalo tido puncak arong haku ikot..
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by yonrawk »

Syahrul_Penang wrote:topo Benum?...
mana tu...ulu cheka ke?...
Masuk lalu lembah bujang la ada bran.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by biNGai »

ala sembang lbeh je yon nih..ada bran apsal smalam kul 12.30am suda mau balik umah? :mrgreen:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by matsaiko »

yon balik baca yassin kot...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Syahrul_Penang »

yonrawk wrote:
Syahrul_Penang wrote:topo Benum?...
mana tu...ulu cheka ke?...
Masuk lalu lembah bujang la ada bran.

cuba bukak program...

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by yonrawk »

Ngai : Mlm jumaat 12.30 dah kira lambat tu wooo... huhuhu.

Abemat : Pahala... huhuhu

Sahrulpenang : Malas r.... tak best.

Tuantanahfendi : Sorry ye tuan terbelanda topik :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

mongkut
Pendaki Gunung
Posts: 73
Joined: 10 Apr 2007, 14:08
Location: Depan Kubur, View Bukit Tabuh

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by mongkut »

kalau saya mahu join arong sahaja berape ye ongkos nye...
transport & ration sendiri...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

mongkut wrote:kalau saya mahu join arong sahaja berape ye ongkos nye...
transport & ration sendiri...
awat nak gi sendiri lak. bukan ko dari kl/perak ke?

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

Dgn bantuan pak anjang/ogjlb sedikit pembetulan tentatif telah dilakukan.

tq bro,

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

Tempat berkumpul: LRT bkt Jalil. 11pm.
mana yg berkereta dtg le awal setengah jam.
jgn terus masuk parking berbayar bkt jalil tu.
park tepi jln je kat area bas rapid tu.
nanti aku nak setupkan .. park keter dlm TPM aje. lagi selamat.

User avatar
buDak gUnUng
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Mar 2009, 23:31

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by buDak gUnUng »

kiter jumpa di puncak PANTI sohabat2 pergunungan semua... InshaAllah....

________________________________________________________________________________________
dUnIa InI AmAtLaH LuAs UnTuK dItErOkAi... oLeH iTu HaRgAiLaH aPa YaNg SuDaH dIKeCaPi......


(B.U.G.U.J.O) = BUDAK GUNUNG JOHOR

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Jumpa di sana.......................

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by JeNaL »

pendi nape tak kumpul kat lrt sri petaling je.... lagi senang... parking pun banyak dan selamat.... yg bukit jalil tu tepi jalan sangat la....hehehehe bagitau je la
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

aku rasa ok kot nal. sbb lepas 10:30 kenderaan dah tak banyak dah. pastu aku plan nak move semua keter park dlm tpm aje. lagi save.
mmg betul pun. kalo lepak lrt sri petaling .. lagi bagus.. lagi selamat & lagi senang bas nak u-turn.

nanti aku fikirkan camna. mau tukar lokasi kumpul ke tak.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Dua dua pun aku tak tahu ha ha ha
Mintak ampoooon..... orang lama.
nanti aku bantai je. Sesat tu aku call engkau cari aku la nanti ha ha ha
Suka Suki mak bapak aku je. Aku tau sampai opis aku je.

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Hangar 18 »

Alhamdulillah. trip selamat pi & selamat pulang.. arapnya semua enjoy..

thanks atas kerjasama yg marveles.. maaf mana terkurang

tq Poncho, sudi guidekan trip ni.
tq jugak sbb dpt value added services layan AT Pelepah kiri..

senang citer.. Arong (bkt yg lahir dari bekas gng berapi ni mmg marveles)

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by lats840 »

Alhamdulilah...
taniah en. gogo & team, ape2 pun...
trip kali ni mmg best, hehheehehe......

:mrgreen: :mrgreen:

peace
lats840

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by poncho »

alhamdulillah. syukur.
timekasih juga pada semua yang join. korang memang best best best. hehe. TAHNIAH dan SYABAS.
jangan serik datang ke Johor lagi ye. jangan lupa trans-trans yang ada tu sentiasa menunggu

:mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

OK dah selamat balik dan semuanya ok.
Arong.
Sisa Gunung Berapi 251 juta tahun dulu. Trac naik tu sebelah kiri adalah kawah gunung berapi lama. Jadi permatang kecil yang kita lalu tu sebenarnya adalah bibir gunung. Memang Arong ni Bukan Gunung tapi sisa Gunung Berapi. Gunung sebenarnya adalah kawah yang sebelah kiri tu (dah jadi kampong) dan bila gunung tu meletus semua jadi debu atau terlepas keluar akibat letupan tersebut.
View memang menawan dan jangan takut kami akan datang lagi sebab view yang marblesss tu

Panti.
Aku tengah chek dulu sama ada Panti ni Juga Sisa Gunung Berapi tapi kalau tengok keadaan fizikalnya aku rasa ianya memang Gunung Berapi Lama juga sebab ada bentuk kawah besar disana disamping terdapat sisa amang kat tempat Parking bas masa korang mandi kat Sungai Selendang tu. Dan yang sebelah atas tu terdapat lombong besi. Lombong Besi tu sebenarnya adalah lohong larva keluar.

Trac kejam juga tanpa sebarang belas kasihan.

snizan
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 12 Apr 2010, 08:58

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by snizan »

rugi betul tak dapat ikut...

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by lats840 »

erm...
tmpg tnye yer...
aku kurang paham la psal gnung berapi @ volcano....
bukan negara kite ni tk trmasuk dlm lingkaran gunung berapi ker??
tp mcm mne gnung berapi ni ade kt m'sia lak yer??
adakah yg ade kt m'sia ni bekas letusan @ taik gunung berapi yg jd bukit??
atau pun, gunung berapi yg dh mati....

mntak xplain skit bro2 kt GO ni..
huhuu....

:roll: :roll:

peace
lats840

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Semuanya betul.
Ada lebih 40 Gunung Berapi di Semenanjung Malaysia sahaja. Antara terbesar adalah Gunung Jasin (Taman Negara Endau Rompin) Gunung Mersing, Gunung Rompin, Gunung Sedeli n i di kawasan Johor Timur je tak termasuk Kompleks Volcano Gunung Sempah dan banyak lagi.
Kebanyakannya dah mati lebih 250 Juta tahun lalu namun kemungkinan untuk meletup masih ada terutama yang ada tanda tanda air panas dan mengandungi Sulfur (Belerang) termasuk kawasan Setapak Kuala Lumpur (Sebab ada Gunung Berapa Lama disini). En Mat Saiko jangan la takut sebab kalau meletup dengan aku yang di Banting ni pun kena sama ha ha ha.
Gunung Arong ni memang Gunung Berapi berdasarkan beberapa pemeriksaan awal yang kami buat dan kami jumpa kawahnya. Usianya dijangka melebehi 300 Juta tahun memandangkan kandungan mineralnya. Ada Auram disini. Zaman letupan larva mengandungi auram adalah sekitar 300 juta tahun lalu sebab Auram lebih dahulu datang ke bumi berbanding Ferum (Besi).

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by apexx »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Semuanya betul.
Ada lebih 40 Gunung Berapi di Semenanjung Malaysia sahaja. Antara terbesar adalah Gunung Jasin (Taman Negara Endau Rompin) Gunung Mersing, Gunung Rompin, Gunung Sedeli n i di kawasan Johor Timur je tak termasuk Kompleks Volcano Gunung Sempah dan banyak lagi.
Kebanyakannya dah mati lebih 250 Juta tahun lalu namun kemungkinan untuk meletup masih ada terutama yang ada tanda tanda air panas dan mengandungi Sulfur (Belerang) termasuk kawasan Setapak Kuala Lumpur (Sebab ada Gunung Berapa Lama disini). En Mat Saiko jangan la takut sebab kalau meletup dengan aku yang di Banting ni pun kena sama ha ha ha.
Gunung Arong ni memang Gunung Berapi berdasarkan beberapa pemeriksaan awal yang kami buat dan kami jumpa kawahnya. Usianya dijangka melebehi 300 Juta tahun memandangkan kandungan mineralnya. Ada Auram disini. Zaman letupan larva mengandungi auram adalah sekitar 300 juta tahun lalu sebab Auram lebih dahulu datang ke bumi berbanding Ferum (Besi).
salute sama abg komander..heheh..ilmu ni..tq for sharing

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by lats840 »

ooo....
mcm gitu yer, mkne nye..
kt m'sia ni ade gnung brapi la yer bro kamal...
salah la ckgu geografi aku dulu ajar, siap die ckp..
kite ni brtuah la, ngara kite tkde gnung berapi....
huhuhuhu....

:lol: :lol:

peace
lats840

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by matsaiko »

takyah la pi indon kalo nak daki gunong berapi...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Freelance »

matsaiko wrote:takyah la pi indon kalo nak daki gunong berapi...
kena g gak sebab gng kt sana berbeza sikit yang ada kt malaysia... jauh berjalan luas pandangan banyak pengalaman.....shoot gambar kt sini pun cantik gak... :wink: !

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by matsaiko »

Freelance wrote:
matsaiko wrote:takyah la pi indon kalo nak daki gunong berapi...
kena g gak sebab gng kt sana berbeza sikit yang ada kt malaysia... jauh berjalan luas pandangan banyak pengalaman.....shoot gambar kt sini pun cantik gak... :wink: !
lily ko gogo la trip kesana leh aku polo :mrgreen: :mrgreen:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Encik Mat.
Gunung Berapi kat Indon masih sangat aktif dan bentuknya pun cun lagi. Yang kat Malaysia udah kena kanser dan banyak kesan pembedahan plastik. Renyuk sana sini tak stim la.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by betterman »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Semuanya betul.
Ada lebih 40 Gunung Berapi di Semenanjung Malaysia sahaja. Antara terbesar adalah Gunung Jasin (Taman Negara Endau Rompin) Gunung Mersing, Gunung Rompin, Gunung Sedeli n i di kawasan Johor Timur je tak termasuk Kompleks Volcano Gunung Sempah dan banyak lagi.
Kebanyakannya dah mati lebih 250 Juta tahun lalu namun kemungkinan untuk meletup masih ada terutama yang ada tanda tanda air panas dan mengandungi Sulfur (Belerang) termasuk kawasan Setapak Kuala Lumpur (Sebab ada Gunung Berapa Lama disini). En Mat Saiko jangan la takut sebab kalau meletup dengan aku yang di Banting ni pun kena sama ha ha ha.
Gunung Arong ni memang Gunung Berapi berdasarkan beberapa pemeriksaan awal yang kami buat dan kami jumpa kawahnya. Usianya dijangka melebehi 300 Juta tahun memandangkan kandungan mineralnya. Ada Auram disini. Zaman letupan larva mengandungi auram adalah sekitar 300 juta tahun lalu sebab Auram lebih dahulu datang ke bumi berbanding Ferum (Besi).
gunung sempah? no wonder janda baik selalu ada gempa bumi kecil-kecilan
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by che'gu »

lats840 wrote:ooo....
mcm gitu yer, mkne nye..
kt m'sia ni ade gnung brapi la yer bro kamal...
salah la ckgu geografi aku dulu ajar, siap die ckp..
kite ni brtuah la, ngara kite tkde gnung berapi....
huhuhuhu....

:lol: :lol:

peace
aku rasa la kan...bukan ckgu geografi hang salah ajor...aku rasa dia cuma tak habis ckp kot. Aku rasa niat sebenarnya nk bg tau yg 1Mesia ni takde volcano yg aktif. Hehehe....aku rasa la.... :lol:

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Post by lats840 »

che'gu wrote:
lats840 wrote:ooo....
mcm gitu yer, mkne nye..
kt m'sia ni ade gnung brapi la yer bro kamal...
salah la ckgu geografi aku dulu ajar, siap die ckp..
kite ni brtuah la, ngara kite tkde gnung berapi....
huhuhuhu....

:lol: :lol:

peace
aku rasa la kan...bukan ckgu geografi hang salah ajor...aku rasa dia cuma tak habis ckp kot. Aku rasa niat sebenarnya nk bg tau yg 1Mesia ni takde volcano yg aktif. Hehehe....aku rasa la.... :lol:

hahhahahaha....
ye la kot... ntah2 cikgu aku pun tk tau yg kt m'sia ni ade gnung berapi..
tp kalo die bdk outdoor, msti die tau..
huhuhuhuu.....

ape2 pun mekasih kt en hangar 18, sbb buat trip spesel...
panjat gunung berapi tu.. hahaha...

:lol: :lol:

peace
lats840

Post Reply