XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

Salam pada semua penggiat aktiviti mendaki,peminat aktiviti lasak...

Setelah sekian lama menunggu untuk posting dalam ni,ini dengan rasminya
projek XPDC Trans Noring dibuka pada semua : -


Projek : XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Tarikh : 13.Feb - 20.Feb.2010
Hari : 8hari 7malam
Kos : $270 ( merangkumi guide + lori + makan/minum )
( kos nak ke starting point Jeli dan balik,adalah sendiri )

Guide : Kita dapat salah seorang guide terbaik yang ada dalam Mesia ni.
Bermula : Jeli,Kelantan.
Berakhir : Jeli,Kelantan
Stamina : Pastikan korang boleh bawak barang banyak.Setting ration kita
kali ini adalah untuk 10hari xpdc.
XPDC : XPDC akan bermula dari 13.Feb.10 , jadi pada yang nak join..
sila/tolong berada di pekan Jeli pada awal pagi Sabtu 13hb.
Pendakian/xpdc akan bermula pagi 13hb.
Team dari Penang akan bergerak pada malam Jumaat 12hb.

Jadual :
Sebenarnya aku sendiri pun tak tau nak buat jadual camna,maksud aku jadual setiap
campsite yang akan kita duduk,ini disebabkan jarak perjalanan antara satu check point ke
satu check point yang lain akan ditentukan oleh guide sendiri..maksud aku untuk pertama
kalinya aku cuba untuk tidak membawa para peserta bergerak pada waktu malam walaupun
aku lebih suka bergerak pada waktu malam dari waktu siang.

Trip kali ni kita akan setkan setakat jam 7malam sahaja untuk bergerak,lepas dari tu..kita
akan campsite,tak perduli tang mana pun pot kita.

Cuma yang aku dapat setkan adalah,projek ini tidak boleh melebihi 8hari.Sebenarnya 7hari
dah memadai tapi aku refer pada projek-projek yang terdahulu dan nasihat-nasihat dari Kak
Liliy dan Guide..
Nasihatnya,"baik ko standby 1hari lagi in case jadi apa2" ..


So,pada semua para pendaki-pendaki...
Jika ada yang beminat nak join di XPDC yang jarang-jarang orang buat ni.. XPDC Trans Noring..

Korang boleh Call/SMS/Email di : -
012-562 1564
013-460 1003
wcj7326@yahoo.com

atau refer di :
http://9w2ggk.multiply.com/calendar/ite ... ans_Noring

jika berminat lagi,korang boleh bank-in kan deposit $100 ke akaun
CIMB / 07.1400.783.70.529
MayBank / 10.71.35.30.22.90 atas nama : SYAHRUL AFDZAN RAMLI


Tapi ada syarat-syaratnya untuk join : -
Jarang sungguh aku buat syarat-syarat melainkan projek terpilih..
Korang nak ikut?...ni syarat-syarat dia.

1.Korang pendaki?,kalau korang baru first time mendaki..maaf,tak dapat
nak bawak...

2.Mampu bawak barang?...standby untuk kena bawak barang yang korang
akan terfikir "korang ni berapa bulan nak dok dalam hutan" ..

3.Korang laju?..maaf,budak-budak aku jenis jalan cam siput *ditapis*,get ready
untuk gangguan mental yang teramat teruk..slow giler...

4.Korang slow?...confirm korang amat sesuai ngan trip ni...

5.Korang banyak songeh..? songeh le...confirm korang akan menyesal giler
dan balik confirm korang tukar hobi kumpul stem plak..

6.Korang lasak..? ni yang aku cari..biasa treking 5 menet,rehat sengah jam?

7.Korang malam rabun..? standby headlamp..jgn lupa bateri spare gak.

8.Korang penyabar..?..siap telinga,budak-budak aku laser sikit,kalau dah
start kutuk mengutuk..tahan je lah..

9.Korang insan yang sopan..?... ish,payah ni..budak-budak aku jenis
keloloh sikit..


Syahrul
9W2GGK
KongKang Adventure Team
Last edited by Syahrul_Penang on 12 Jan 2010, 10:00, edited 2 times in total.

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by rembau »

bagus kalau da syarat begini...
atleast mereka tau cara group tu berfikir dan bertindak...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by biNGai »

6.Korang lasak..? ni yang aku cari..biasa treking 5 menet,rehat sengah jam?
ko biasa treking 5 menit, tido sejam? kalo biasa, bole la aku join..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by nazryst »

Ni kompem Mali dan Mat Jan join ni... charok laa tu...

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

biNGai wrote:
6.Korang lasak..? ni yang aku cari..biasa treking 5 menet,rehat sengah jam?
ko biasa treking 5 menit, tido sejam? kalo biasa, bole la aku join..
tido sejam tarak...tido terus esok bangun ada laaa...alaaa,yang cam biasa hang dok buat tu..

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

nazryst wrote:Ni kompem Mali dan Mat Jan join ni... charok laa tu...

guide still tak umum lagik...tapi korang pasti tau gaid mana yang terpilih untuk area tu...hehehe..jemput...jemput...

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Ujang »

biNGai wrote:ko biasa treking 5 menit, tido sejam? kalo biasa, bole la aku join..
weh... ngai dah berubah la sekarang... azam 2010... trekking 3 jam non stop... hehehe.... turun puncak berlari bogel... kasik laju... :lol:

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by mizi »

aku dah cukup suma syarat kt atas tuuhh....tp satu syarat jer aku x mampu....rm 270 huhuhuhuhu mana mo cekauuuu...errr bule utang ka gogo
climb long trail
p11at

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by melati »

hurmm..aku pn cm tk mampo ja nk polo..

adeh!!!!

nk main kutu pn tk smpat dh nie.. :cry:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by biNGai »

tidor terus? hohh..lawan toke daa tuh ekekeke

sori bro..tk bole join, wa saspek kene tahanan KDN time tuh..stakat 3-4 ari punye trip bole excuse lagi..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by KomunisUtara »

Syahrul...Haha syarat2 hang baguih la.Aku baca dok guling sorg2 gelak. :lol:
Tp tang x trekking mlm tu confuse skit..Mcm x brapa nk betoi ja??hehehe..
Geng penang sapa yg turun?Itu wan ada turun ka? Trip menarik bro!

mkrose
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 27 May 2008, 18:24

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by mkrose »

KomunisUtara wrote:Syahrul...Haha syarat2 hang baguih la.Aku baca dok guling sorg2 gelak. :lol:
Tp tang x trekking mlm tu confuse skit..Mcm x brapa nk betoi ja??hehehe..
Geng penang sapa yg turun?Itu wan ada turun ka? Trip menarik bro!
tak sempat nak guling gelak, trip cancel ganti tempat lain.

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by KomunisUtara »

Hahhhh? Trip cancel ganti tempat mana plak dah?Tuan tanah Encik Syahrul x update pun dlm nie..
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Freelance »

biNGai wrote:
6.Korang lasak..? ni yang aku cari..biasa treking 5 menet,rehat sengah jam?
ko biasa treking 5 menit, tido sejam? kalo biasa, bole la aku join..
hehehe!!! ingat lagi trip benum..tunggu punya tunggu.. ngai tak muncul2... rupanya dia syok tidur.. :keke:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Freelance »

mizi wrote:aku dah cukup suma syarat kt atas tuuhh....tp satu syarat jer aku x mampu....rm 270 huhuhuhuhu mana mo cekauuuu...errr bule utang ka gogo
kira berbaloi-baloi lah 7,8,9 hari wooo treking... trek ni jarang orang masuk..tak tau lah bila last orang masuk trek noring.. kalo grup lily tahun lepas yang masuk.. kalo tak de orang masuk lepas lily.. sure dah setahun orang tak masuk... trek kena melilau2 gak ler.. :mrgreen:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Freelance »

KomunisUtara wrote:Syahrul...Haha syarat2 hang baguih la.Aku baca dok guling sorg2 gelak. :lol:
Tp tang x trekking mlm tu confuse skit..Mcm x brapa nk betoi ja??hehehe..
Geng penang sapa yg turun?Itu wan ada turun ka? Trip menarik bro!
Hutan kt sana tak digalakkan kita treking waktu malam... kawasan hutan tebal... lagipun banyak trek binantang... nanti kalo treking malam..takut tersasar trek je...lagipun banyak binatang terutama gajah, ghimau..... waterpoint pun jauh... kalo nak merasa air lopak gajah, air kubang, air lopak kuning, leh lah try..kitaorang dah rasa... :mrgreen:
Ada masa dah petang.. kitaorang wat keputusan berhenti utk campsite.. time kita orang sampai wat campsite baru. nama campsite "kem terdesak" :kah:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Freelance »

mkrose wrote:
KomunisUtara wrote:Syahrul...Haha syarat2 hang baguih la.Aku baca dok guling sorg2 gelak. :lol:
Tp tang x trekking mlm tu confuse skit..Mcm x brapa nk betoi ja??hehehe..
Geng penang sapa yg turun?Itu wan ada turun ka? Trip menarik bro!
tak sempat nak guling gelak, trip cancel ganti tempat lain.
aah kansel kenapa lak?tuan tanah tak komen2 pe2 lagi ni.. mcm lily dulu dah berapa kali kena tangguh. asyik tak menjadi.. mcm2 halangan... tahun lepas g pun..ada halangan gak. awal2 lagi ada halangan.. kitaorang tak leh cross empangan.. kena tunggu hujan berhenti dan empangan surut .baru kitaorang leh cross.. tu pun air masih deras lagi.. redah gak ler..

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by KomunisUtara »

Hutan kt sana tak digalakkan kita treking waktu malam... kawasan hutan tebal... lagipun banyak trek binantang... nanti kalo treking malam..takut tersasar trek je...lagipun banyak binatang terutama gajah, ghimau..... waterpoint pun jauh... kalo nak merasa air lopak gajah, air kubang, air lopak kuning, leh lah try..kitaorang dah rasa... :mrgreen:
Ada masa dah petang.. kitaorang wat keputusan berhenti utk campsite.. time kita orang sampai wat campsite baru. nama campsite "kem terdesak" :kah:
Walaooo baek punye penerangan kak lily.. :P Tringin jugak nk merasa air lopak yg kak lily sebut tu,tp apakan daya tuan tanah dh cancel tri.ehehehe..Patut pun syarat si syahrul tu letak x kira kt mane pun ptg je terus campsite.Mcm bnyk kali jerk kem terdesak masuk trip ni eh. Jgn suh kemsait kt lopak2 tuh udah ler :lol:
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

Salam kawan2 semua...

Maaf,lambat reply dlm ni.Sebenarnya trip ni dah pun di CANCEL kan dalam minggu lepas.. nanmpak gaya tak dapat gak nak buat Trans Noring walaupun perancangan yang aku buat hampir setahun..plan dah cantik,guide dah settle tapi apa kan daya tak ada rezeki jugak.
Sayang terpaksa jugak menolak trip ni...susah orang nak buat trip ni.Maaf sekali lagi pada yang mengharap dapat ngikut,yang dah confirm duit,dll lagi..Mungkin rezeki kita bukan sekarang..tapi aku berharap sangat-sangat jika ada kelapangan,masa,duit,kawan2 dll dapat kita buat gak trip ni..
Cancel bukan bererti kita cancel terus...trip TRANS NORING still lepak dalam plan aku jugak.Cuma nasihat aku pada kawan2...kalau dah niat tu nak gantung beg,lupa kan lah.. Noring kita tak buat lagi...

batmantaro
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 27 Jun 2006, 22:21
Location: kedah
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by batmantaro »

Syahrul_Penang wrote:Salam kawan2 semua...

kalau dah niat tu nak gantung beg,lupa kan lah.. Noring kita tak buat lagi...
yo lar mmg ar noring tak buek lae...tp aku yg makin di mamah usia ne sompek lae ka?..
waaaaaaaaaaaa....
jadi apa yg ingin kita jadi....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by biNGai »

wahhh lama tk nampak batmantaro..apa cerr?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

batmantaro
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 27 Jun 2006, 22:21
Location: kedah
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by batmantaro »

takdak cerr apa la incik ngai...
aku msuk utan kuaq utan pas2 kalu aku buring aku masuk laut pulak...

agak2 bila kt leh treking sesama lg..
wendu la wey :P
jadi apa yg ingin kita jadi....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by biNGai »

ghindu aku ka? ahakss..jgn la wat aku terkasima weyyy..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

blah arr nak treking dua orang...

batmantaro
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 27 Jun 2006, 22:21
Location: kedah
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by batmantaro »

hok alooohhh jeles rr tuh :mrgreen:
jadi apa yg ingin kita jadi....

User avatar
nozeck
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 02 Feb 2009, 15:13
Location: Selangor (Serdang)
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by nozeck »

Syahrul_Penang wrote: Tapi ada syarat-syaratnya untuk join : -
Jarang sungguh aku buat syarat-syarat melainkan projek terpilih..
Korang nak ikut?...ni syarat-syarat dia.
nak sebok gak...
tertarik sungguh aku ngn semua syarat2 tuh... creative seh, tp harus 'dipuji' sbb penting tuh utk screen diri masing2. 8)
Life is like a wheel...b prepared and be good.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by biNGai »

ko tayah la ikut trip mamat nih nozek..dia lagi kejam set ration kompare dgn trip aku..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nozeck
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 02 Feb 2009, 15:13
Location: Selangor (Serdang)
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by nozeck »

biNGai wrote:ko tayah la ikut trip mamat nih nozek..dia lagi kejam set ration kompare dgn trip aku..
ye ker...sungguh? pasti/muktamad. seb baik hg bg warning awai-awai..
takpa Ngai, pasni aku follow trip hg je, yg 'x kejam set ration'. :lol:
Life is like a wheel...b prepared and be good.

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

nozek...ang jgn dok caya mamat tu..dia dok gebang hang..aku set secukup rasa ja...
mana ada kejam cam komeneh..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by biNGai »

ang kejam syarul..psal ang laa aku naik bt puteh 1st time tido on trek..ang laa ngajar aku sume mende2 bida'ah nih..ahahaha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by cik_leey »

bilalah agaknya dpt join trip bro ngai and syahrul nama biasa dengar tapi orgnya belum ketemu ngai nak buah rambutan lagi ke?
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by am »

fuhh lama x login kt GO nie.. bukak2 je bro shahrul punye trip ke noreng.. perghh..
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by KomunisUtara »

biNGai wrote:
ko tayah la ikut trip mamat nih nozek..dia lagi kejam set ration kompare dgn trip aku..
Aahaakkss...Betoi ka set ration dia kejam?Stakat aku penah ikut syahrul rasanya kejam sbb dok usung bateri moto dia dok layan tok tek tok tek ja.Tp xpa tu dia kejam kt bahu dia sendiri.hehe..Yg set makanan mcm besa la,org penang dok mkn nasi kandaq tiap2 ari.Bila masuk trip pun kena cmtu gak,xleh lari.Papedom x berat aihhh..kan syahrul kan.. :mrgreen:
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

User avatar
KomunisUtara
Pendaki Gunung
Posts: 174
Joined: 26 May 2008, 11:02
Location: Kat mana ehh?
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by KomunisUtara »

biNGai wrote:
ang kejam syarul..psal ang laa aku naik bt puteh 1st time tido on trek..ang laa ngajar aku sume mende2 bida'ah nih..ahahaha
Laaa betoi ka cmtu encik ngai..Bertuah la anda dpt tdow on trek.Hahaha..Aku igtkan menda2 bida'ah nih syahrul yg blajaq kt hang..Syahrul diam2 xmau bgtau dia la pelopor menda nih.. :lol: :lol:
Nak kena blk menuntut dgn syahrul la ilmu nih 8)
~Hati Gunung,Jiwa Hutan,Nafsu Meredah~
-_-Dare To Dreams,Dare To Challenge-_-

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

biNGai wrote:ang kejam syarul..psal ang laa aku naik bt puteh 1st time tido on trek..ang laa ngajar aku sume mende2 bida'ah nih..ahahaha

ang silap paham kot...aku ngajor ngatuk aja campsite terus..elok le,tido on trek bleh kawan ngan rozi...hahahahaha...

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

am wrote:fuhh lama x login kt GO nie.. bukak2 je bro shahrul punye trip ke noreng.. perghh..
tak pi pun..

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Ajis_AJ »

Set date baru la....
xkn abis kt sini jek....
lu mesti ada wawasan beb....
set date baru....... aku ikut....

User avatar
nozeck
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 02 Feb 2009, 15:13
Location: Selangor (Serdang)
Contact:

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by nozeck »

biNGai wrote:ang kejam syarul..psal ang laa aku naik bt puteh 1st time tido on trek..ang laa ngajar aku sume mende2 bida'ah nih..ahahaha
nie la tok guru ko yg ajar 'tido on trek'...ic ic. :lol:
Life is like a wheel...b prepared and be good.

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Syahrul_Penang »

Ajis_AJ wrote:Set date baru la....
xkn abis kt sini jek....
lu mesti ada wawasan beb....
set date baru....... aku ikut....

trip mana tu?... Noring gak?...
nampak gaya nak plan buat time raya cina 2011 la plak..kali ni nak open awai 6 bulan kot..


raya cina ni ganti dengan projek haram la plak..Reverse Transtt..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Post by Freelance »

Syarul.. lily rasa topik dah leh lock kan.... Trans noring ni dah dibatalkan.... nanti ahli2 terkonfuse lak kalo tgk topik ni... sila beritahu moderator untuk lock topik ni k..

Post Reply