XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Locked
azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by azim »

Salam...Rakan2...jom ramai2 naik trans tt pada 25 Jun-1 Julai...
tentatif kasarnya mcm nie :

24 Jun 2009
- sekitar jam 8 mlm,berkumpul d stesen lrt titiwangsa...
- check beg dan bergerak ke stesen plaza rakyat utk ke Puduraya...
- 9-10 mlm,suai kenal asas dgn rakan2...
- sekiranya yg pergi sendiri ke Pudu,make sure pkul 9 mlm da ada d sana...
- pkul 10.30 mlm,insyaAllah,naik bas menuju ke ipoh(medan gopeng)...

25 Jun 2009

Kg.Makmur - kem pangkin - kem sg. seno`oi - kem view

- sekitar jam 2-3 pagi,sampai ke medan gopeng...
- berehat seketika,sbb tdo atas bas da mencukupi :D
- get ready,tggu 4x4 sampai utk ke kg makmur
- mkn pagi tu,pack siap2...
- nasi or roti...
- sekitar jam 7-9 pagi,akan start tracking...
- sampai kem view,team orang dapoq akan start masak...
- yg orang kuat,pasang khemah dan sbgainya...

26 Jun 2009

Kem view - Last Water Point - kem permatang - bonsai tonggek - Port view ipoh - Port menyengat – Gng Korbu

- sekitar jam 7 pagi da ready utk tracking
- check brg2,sarapan then start tracking
- orang dapoq akan pack ration utk tgh hari siap2 tp kalu lg cantek,bwk roti or apa2 ration sendrik yg ringan sbb kalo berhenti mkn tgh hari,lambat...
- sampai ja kat Gng Korbu,buat tmpt tdoq n etc...
- mkn mlm,sembang2,tangkap gamba ka,apa ka...
- pastu tdoq...

27 Jun 2009

Gng Korbu - Gng Gayong- kem cerek – Junction

- sama jugak,pkui 7 camtu da ready apa suma,start tracking...
- so da sampai junction,time to sleep,mkn n etc...

28 Jun 2009

Junction - H2o - Gng Yong Belar

- pagi2 lg,pendekar penyu da gerak...
- start tracking sampai la ke yong belar
- bkk fly,khemah,tdoq...

29 Jun 2009

Gng Yong Belar - Anak Gayong - Kem Kuali - Puncak Gurkha - Kem Gurkha

- pagi2 start tracking sampai Kem Gurkha

30 Jun 2009

Kem Gurkha - Gng Chali Pondok - Gng 3 Negeri - Puncak 6040' - Kem Topo - Kem
TNB,Blue Valley

- pagi2 start tracking,so kuar ke Dam dlm kul 5 camtu...
- nek 4x4 ke Tanah Rata/Pos Brooke
- insyaAllah,ada mkn2 cket sblum bersurai
- mlm tu wat post mortem cket dgn guide n mungking LT akan ada skali
- kalu sewa aparment,tido la mlm tu dgn nyenyak...

1 Julai 2009

- pagi tu maybe jln2 kat tanah rata or brinchang...
- bas terakhir ke KL pkul 3.30 ptg,kurnia bestari...
- sampai Pudu,bersurai... Jmpk lg d lain xpdc...

Yuran utk trans tt kali nie hanya RM 200 sahaja...
Bayaran merangkumi : t-shirt,rations,transport(KL-Ipoh-CH-KL) dan byk lagi....

Kpd sesiapa yg berminat,sila layari http://www.kuntauadventure.blogspot.com ...terdapat borang dan info2 penting di sana...harap rakan2 GO dpt memeriahkan xpdc kali nie,tQ....

Sbrang kemusykilan,hubungi

- azim afif - 013-256 5825 azimxafif13@gmail.com / azimxafif@yahoo.com
- syima - 013-311 6052 ssyima@yahoo.com

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by soulfly »

trip ni sesuai untuk ngai hehehe :lol:
menarik gak nih..
lama sangat...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by matsaiko »

Azim
kenalkan diri anda dulu ok
gi kat sini..
http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=16&t=648
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by azim »

ok...da intro diri kat situ,sory ye bro matsaiko...

utk trans TT ada prubahan trek sket sbb keadaan trek sg senooi yg agak tidak menyenangkan buat masa nie....



24 Jun 2009

KL-Batu Gajah

- Dalam pkul 9 mlm.bertolak ke Batu Gajah,naik kereta(car pool)
- Lbey kurang 12 malam,smpai ke Elephant Stone,brehat utk hari pertama XPDC yg menjanjikan cabaran fizikal,mental mahupun rohani...

25 Jun 2009

Sg Temin - Kem Bus Stop - Bkt Nenas - Kem Seroja - Kem Kijang

- sekitar jam 2-3 pagi,sampai ke medan gopeng...
- berehat seketika
- get ready,tracking ke sg temin
- mkn pagi tu,pack siap2...
- nasi or roti...
- sekitar jam 7 pagi,akan start tracking...
- sampai Kem Kijang,suma gotong royong masak
- yg orang kuat,pasang khemah dan sbgainya...

26 Jun 2009

Kem Kijang - Last Water Point - Bukit Botak - Gng Korbu

- sekitar jam 7 pagi da ready utk tracking
- check brg2,sarapan then start tracking
- orang dapoq akan pack ration utk tgh hari siap2 tp kalu lg cantek,bwk roti or apa2 ration sendrik yg ringan sbb kalo berhenti mkn tgh hari,lambat...
- sampai ja kat Gng Korbu,buat tmpt tdoq n etc...
- mkn mlm,sembang2,tangkap gamba ka,apa ka...
- pastu tdoq...

27 Jun 2009

Gng Korbu - Gng Gayong- kem cerek – Junction

- sama jugak,pkui 7 camtu da ready apa suma,start tracking...
- so da sampai junction,time to sleep,mkn n etc...

28 Jun 2009

Junction - H2o - Gng Yong Belar

- pagi2 lg,pendekar penyu da gerak...
- start tracking sampai la ke yong belar
- bkk fly,khemah,tdoq...

29 Jun 2009

Gng Yong Belar - Anak Gayong - Kem Kuali - Puncak Gurkha - Kem Gurkha

- pagi2 start tracking sampai Kem Gurkha

30 Jun 2009

Kem Gurkha - Gng Chali Pondok - Gng 3 Negeri - Puncak 6040' - Kem Topo - Kem
TNB,Blue Valley

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by freeman »

trans TT yg masih belum aku jejak... sabar sabar :cry:
byk lak program awal bulan 7 nih.. GO rancak kembali syabas

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by azim »

oooppsss....jom la freeman,naik trans TT....

seremban mai
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 06 Jun 2006, 18:28
Location: dpn pc

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by seremban mai »

sory azim.. nk mencelah..
27 Jun 2009

Gng Korbu - Gng Gayong- kem cerek – Junction



28 Jun 2009

Junction - H2o - Gng Yong Belar
mcm misi mustahil je 28 june tu.. kalu gerak kul 9 dr korbu pun paling lewat smpi junction kul 3..
awat xtrus ke h2o je.. bleh angpa bermandi manda mlm tu.. dh xpayah trun ke kem cerek yg subhanallah...
lgpn aq dulu gerak dr h2o kul 2 pm, smpi ke YB kul 12.30am..
tp keputusan ditangan anda.. selamat mendaki n menikmati keindahan alam ciptaanNYA...

GuD lak kat semua yg tegarrrr..
pas pacak.. pacakkk..
naik lecak ketiak

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by beckham@chayok2 »

apa yg tidaak menyenangkan trek sg senooi tue azim???
baru2 ni ada group masuk, x de plak berita yg tidak menyenangkan aku dgr..
x de apa2 la kot, ko redah jer rumpun2 buluh tue.
training komando cket, kena menebas cket, lelama sampai la ko kt kem view tue.
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by azim »

ntah la...Rajis yg bg info kat pak kasim....ikot sg senooi kena merangkak,tu yg amek keputusan ikot sg temin....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by biNGai »

tak transtitiwangsa laa kalo tk merangkak..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by gogoyeaha »

hehehehe...bijak jugak ko ni ngai
tp ko lain ngai
org merangkak...ko merangkak tp terus lena

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by biNGai »

aku tgk port merangkak laa..kalo ko suh aku lena bawah rumpun buloh port pacat mmg pedajal aku ler tuhh..

errr mana ade org tido sambil merangkak? moekekekek
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by ajon »

bukan stakat merangkak...meniarap..mengensot..mengelongsor..bergolek..tersungkur...macam2 adaa kat Trans TT..

tapi Bestt..

User avatar
dklpacat
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 06 Dec 2005, 13:36
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by dklpacat »

biNGai wrote:aku tgk port merangkak laa..kalo ko suh aku lena bawah rumpun buloh port pacat mmg pedajal aku ler tuhh..

errr mana ade org tido sambil merangkak? moekekekek

en ngai lu merangkak itu perut kaasi cecah tanah la....hehehee...

da lama haku x ke trans TT ni...
" YOUR ATTITUDE DETERMINES YOUR ALTITUDE"

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by ajon »

biNGai wrote:aku tgk port merangkak laa..kalo ko suh aku lena bawah rumpun buloh port pacat mmg pedajal aku ler tuhh..

errr mana ade org tido sambil merangkak? moekekekek

Merangkak atas org tido.....ada tak Ngaii.....

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by span »

MMM BES NYA TRIP KORANG NI
ANWAY BUAT KENGKAWAN YANG PEGI LU ORANG MMG TEGAR LA
GUD LUCK KENGKAWAN HEHEHE :minum:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by JeNaL »

ape crita kawasan yg runtuh tu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by wira »

trek org tak merangkak, aku kene merangkak gak, adooiii....
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by biNGai »

tuh diaaa..otai trans daa timbol..

halooo wira..lama tk nampak? mana tercampak?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by kenshina »

wira wrote:trek org tak merangkak, aku kene merangkak gak, adooiii....
mana trek wire kene merangkak.. musti ai tak kene :kah: :twisted:

lama senyap.. tetiba muncul.. pecite?

:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by wira »

ade jer kat sini, keyboard rosak sebab tu tak reply..ade mouse ni je ha..ni baru bli keyboard baru..anw i dah pregnant skang ni..dah masuk 7bulan dah..tunggu nak due jer ni! malu nak tunjuk perut i depan u all.. :oops:
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Syahrul_Penang
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 27 Aug 2007, 20:12
Location: Penang

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by Syahrul_Penang »

Ada masalah ka dengan trek Sg.Senooi...???
alaaaa...merangkak tu kira biasa laaa..

Betul gak,apasal tak terus ja dari Korbu ke H2o..??..perit tu nak turun ambik ayor kat Cerek...
Kat H2o bleh mandi-manda..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by biNGai »

ang daa stendet lagenda transpex syarul..fitnes ang tahap kongkang, dorg tahap belia mude remaja..


err wira, ada brani mari laa sambung riki Korbu ikut puncak Napuh tuh lagi..taun depan suda world cup season, italy plak skang manjang kene blasah jer..wakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by JeNaL »

azim and the team tak noted ada group kena serangan penyengat "pada hari last (kasut - BVD) area puncak view charlie.. grup kitorang kena serang penyengat,
dalam 11 peserta yg pegi, ada 6 orang yang kena..paling sikit kena 3, paling banyak kena 14 "

http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... 575#p50575
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by wira »

haha! standard la italy kalah dulu! last2 menang world cup jugak! ape barang confideration cup haha! tau dulu tu kite go on jer..kite blk tgk england kalah kan? kite gi dulu time euro kan? comfuse :?
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by azim »

ok,trima..qsl...doakan dipermudahkan xpdc trans nie ye...trima kasih ye sdara jenal...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by biNGai »

wira wrote:haha! standard la italy kalah dulu! last2 menang world cup jugak! ape barang confideration cup haha! tau dulu tu kite go on jer..kite blk tgk england kalah kan? kite gi dulu time euro kan? comfuse :?
Euro mende, World Cup laa taun 2006..salah satu sebab lagi psal "abg" ko sibuk nk balik pegi kursus pengawas perpustakaan..tuh aa, abg ko tuh aaa wakakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by wira »

:lol:

ler dah lame rupenye..kot2 dah ade highway naik ke napuh tuh..xde org sambung lagi ke trek tu?
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by biNGai »

mana ade org sambung lagi..daa dekat nk sampai kijang daa tuh aku rasa..korbu depan mate wooo

jom laa sambung balik itu trek..carik balik napuh yg abg ko jumpe on trek tuh ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Post by rembau »

biNGai wrote:mana ade org sambung lagi..daa dekat nk sampai kijang daa tuh aku rasa..korbu depan mate wooo

jom laa sambung balik itu trek..carik balik napuh yg abg ko jumpe on trek tuh ekekeke
korang cari kijang jumpa napuh ok le tu....kalau jumpa rusa kira bonus lak
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Locked