Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH

Post by Rob »

Assalammualaikum dan Salam kembara..

Kepada semua pengiat dan pengemar aktiviti sukan rekreasi,
Kepada semua operator pengembaraan,
Kepada Badan - Badan NGO dan persatuan - persatuan serta kelab rekreasi.
kepada kawan-kawan sepergunungan yang saya hormati,
orang perseorangan, sukarelawan dan sesiapa juga yang berminat.

Kami XPLORER ADVENTURE mewakili,
PEJABAT HUTAN DAERAH BENTONG,
KERAJAAN NEGERI PAHANG
dan BADAN TINDAKAN PELANCONGAN NEGERI PAHANG
menjemput anda ke satu program RINTIS & PEMBERSIHAN GUNUNG RAJAH seperti berikut:

Tarikh: 25hb December - 28hb December 2008
Jangkamasa: 4 hari 3 malam
Yuran: (Percuma)

** Makanan & minuman, Penginapan, Pengangkutan, Peralatan berkaitan, T-shirt, sijil dan goodies akan Disediakan.
** Peralatan yang perlu dibawa peserta hanya keperluan peribadi sahaja.

Bagi mendapatkan gambaran perjalanan program, kami sertakan jadual untuk keterangan pihak yang berminat.

HARI PERTAMA (25hb):

07am - 09am - Pendaftaran peserta
9.30am - Taklimat Perjalan program
10am - Pelepasan peserta oleh Pegawai Daerah Bentong
03pm - Dijangka sampai di Chekpoint 1 (bermalam)
09pm - pembahagian kumpulan rintis dan pembersihan
11pm - masuk tidor / aktiviti bebas

HARI KEDUA (26hb):

<Team Rintis >
08 am - dari CP1 mula begerak ke Kem Batu Hijau
TBA - Kem Batu hijau ke Permatang (rintis Laluan permatang)
TBA - Sampai di Permatang (rintis punca air)
TBA - Permatang ke puncak Rajah ( rintis laluan dan memasang tali)
04pm - Tiba di puncak (bermalam)

<Team Pembersihan>
10am - Dari CP1 mula bergerak ke kem batu hijau (menyukat campsite, melabel pokok)
TBA - Kem Batu hijau Ke permatang (melebel pokok, memasang signage)
TBA - Permatang Ke puncak Rajah (trek clearance)
06pm - Tiba di puncak (bermalam)

HARI KETIGA (27hb)

10am - Dari Puncak Rajah bergerak ke Kem Batu Hijau.
01pm - Di kem batu hijau (makan tgh hari, Campsite clearance dan melebel kan pokok)
03pm - Dari kem batu hijau ke CP 1
06pm - tiba di CP1 (bermalam)
09pm - Post mortem
11pm - masuk tidor / aktiviti bebas

HARI KEEMPAT (28hb)

09am - Campsite clearance, melebelkan pokok dan bergerak ke air tejun chamang.
12.30pm - tiba di air terjun chamang
02pm - Makan tgh hari, upacara penutup dan penyampaian sijil oleh pegawai perhutanan daerah bentong.
04pm - upacara tamat dan bersurai.


NOTA PENTING:-

- PENGANGKUTAN:
Bagi peserta yang ingin menaiki kenderaan pihak kami sediakan, sila berkumpul di:
STESEN SENTRAL KUALA LUMPUR Jam: 10.00 malam (24hb December 2008)
Dan bagi yang menaiki kenderaan sendiri, anda boleh datang terus ke:
AIR TERJUN CHAMANG, BENTONG PAHANG. (sebelum pukul 8.00pagi 25hb Dec 2008)

- PENYERTAAN:
Sila hantar kan butiran peribadi anda seperti: Nama, no i.c dan nombor utk dihubungi ke alamat email:
xplorer.adventure@yahoo.com atau sms ke nombor : 012 – 222 5725 / 019 – 298 4345
bersama - sama wang deposit pengesahan penyertaan sebanyak: RM50
(wang deposit akan dikembalikan semula kepada peserta semasa pendaftaran masuk di air terjun chamang. sekiranya peserta gagal menghadir kan diri, wang deposit tersebut tidak akan dikembalikan)
*** Wang deposit penyertaan adalah jaminan kehadiran peserta dan tujuan tersebut bagi mengelakkan sebarang pembaziran untuk budget makanan, kenderaan, cetakan t-shirt, sijil dan hal-hal yang berkaitan. harap maklum
.

TARIKH AKHIR PENYERTAAN:-
Pada 19hb Dec 2008 (jam 5 petang)

_________________________________________________________________________________

Dengan itu, saya bagi pihak penganjur amat berharap agar tuan / puan dapat bersama kami menjayakan program ini. Segala jasa baik dan sokongan murni pihak tuan / puan amat kami hargai dan kami akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih.


Untuk keterangan lanjut, Tuan / puan boleh lah menghubungi kami di talian seperti berikut:

03 – 7728 5725 (Off)
012 – 222 5725
019 – 298 4345
Last edited by Rob on 11 Nov 2008, 14:23, edited 1 time in total.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

program yang bagus ni Rob..sambil gi pree boleh buat amal kipidap !!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

hai roobbbb....
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

bro reen..
thanks a lot.
jom laa skali, boleh bantu mana yang patut.
pengalaman org lama ni memang rob perlukan.
pasai ramai adik2 yang baru belajar akan turut sama.

Nabil..
lama dah tak bergomol bawah fly dgn ang.
kalau ang free, jom laa skali.
kasi letup tengok... ada bran??
wuarghahaha.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

steady lah rob.... bagus buat program macam ni.... amalkan selalu!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

hurmmm.....

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Saya memang dah mintak cooti masa ni. Nak perabis coti tahun yang dah gedebuk banyaknya. Dengar ada kawan ajak pegi Anak Noring. Tergerak sikit ati. Rasa yang ini lagi ati tergerak sebab program amal kan.
Insya Allah akan menyertainya.
Terima kasih Rob..... Jumpa di sana.

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Post by nazryst »

Insyallah kita berjumpa disana... terima kasih diatas jemputan

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

bagus ni rob... insyaallah kalu ada kelapangan nak gak ikut serta.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

Rob wrote:Nabil..
lama dah tak bergomol bawah fly dgn ang.
kalau ang free, jom laa skali.
kasi letup tengok... ada bran??
wuarghahaha.
nk begomol takyah kat atas pon xpa....
naning pon cukup... :evil: :evil:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Rob wrote:bro reen..
thanks a lot.
jom laa skali, boleh bantu mana yang patut.
pengalaman org lama ni memang rob perlukan.
pasai ramai adik2 yang baru belajar akan turut sama.
28hb tu aku ade job takleh nak elak la rob kalo tak aku join
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

bro nadir..
thanks.. nanti nak call u.
ada satu dua pekara nak bincang..

bro kamal..
nama bro rob dah masuk dalam list..
takde alasan tak pergi..
hehehehe :twisted:

naza n jenal..
kalau dapat hadirkan diri,
kecik tapak tangan, parking air terjun chamang rob tadahkan..
hehe
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

matsaiko wrote:
Rob wrote:bro reen..
thanks a lot.
jom laa skali, boleh bantu mana yang patut.
pengalaman org lama ni memang rob perlukan.
pasai ramai adik2 yang baru belajar akan turut sama.
28hb tu aku ade job takleh nak elak la rob kalo tak aku join
aiseyy bro..
datang kejap masa pelepasan pun ok gak..
tak pun kayuh skali masuk dalam..
27 mlm tu bro kluar laa..
hehehe.. macam tak biasa. :wink:

nabil..
lata naning dah jauh sgt.. apa kata kat air terjun jek..
kata gay.. hahaha,, mcm haram.
UTHM brape ramai ang boleh kumpul..
kasi up skali tengok..
nanti aku update dgn ang.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

hehe big job bro..takleh la nak buat mudah camtu mcm2 leh jadi..er mcm tak biase huhuh ..ermm neway moga suksess!!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

waaa menarik 2 bro rob
inshaalah kalo x der aral melingtang kter jmpe kut sana
brapa ramai orang yg d peruntukan
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

a'kum span..
dianggarkan 40 hingga 60 orang yang akan menyertai.
tetapi bukan semua yang akan mendaki bersama.
ramai yang akan lepak di base untuk persiapan penginapan / makanan.
yang akan ke puncak cuma dalam 35 orang sahaja.
itupun masih lagi di peringkat perbincangan.
jom la sekali memeriahkan majlis.. :D
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Post by pulut_itam »

huhu...menarik program nie kalau free nanti boleh gak join...!
Pulut a.k.a pitam

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

aku dok tgu ja cik ajis mereply ini topik..mana
tau kot2 dia nk p blh gak tumpang keta dia tuh
g bentong..hihihiih

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tak pun kita Kita kumpul Bustand Pekeliling amik bas bentong petang 24 tu. Tido je kat bustand Bentong. Kita kan pendaki gunung apa ada hal tido takat bustand :minum:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Tak pun kita Kita kumpul Bustand Pekeliling amik bas bentong petang 24 tu. Tido je kat bustand Bentong. Kita kan pendaki gunung apa ada hal tido takat bustand :minum:
bang kamal
bkn ke transport pihak penganjur ada sediakn..hihhi..

dpt tido kt chamang sedap sikit dr tido kt busstand..

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

klu ade port baik layan mengail nak gak join smbil tlg tue dpt gak layan tarik ikan huuu..huuu

"Tai Ka Hai Tung Pau"

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

rob:
pasai uthm ang kena tnya pihak yg lebiuh mengetahui..
aku dah lain channel skang..
banyak main tepi parit jaa... hikhikhikhik....
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

Bro Rob,

Gua pun sama gak.. klu x de aral melintang, gua polo...
pepehal gua calling2 lu... :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Post by Along-X »

insya'allah... try menjoinkan diri
coti aku tinggal sehari je nie..
aiyark...
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

Rob wrote:bro nadir..
thanks.. nanti nak call u.
ada satu dua pekara nak bincang..
ok bro saya menanti panggilan tuan yang berhormat... heheeh kosong satu dua empat 302347
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

eija_nabila
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 07 Dec 2005, 13:19

Post by eija_nabila »

hi mr perfect robbie..

long time no meeting you..how's life?


good trip, but i can't join..got farewell party that day..good luck :wink:
aqu tak singel..jangan ngorat !!

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

ok geng...
nanti antar detail nama, no i.c dan nombor utk dihubungi kat rob k.
pada kawan2 yang tak dapat polow.. nak wat camane..
kalau boleh dapat laa pergi.. hehe.

eija nabilaa..
allaaaaa.. tak dpt join ke?
farewell party sapa?
bukan apa, rob rindu ah nak tido satu hammock dgn u
tingat masa kat batu ijau dolu dolu..
kali ni rob ikat kuat2 hammock tu k..
tak mo risauu :twisted:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

eija_nabila
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 07 Dec 2005, 13:19

Post by eija_nabila »

i ada farewell party utk sis i lah..dia further study kat Ireland..wanna join? its rock i tell you man..theme ladies night :lol:


eiii cerita lama kat kem batu hijau tu jgn ungkit la my dear robbie..you dgn abg reen mmg saje nak mengenakan i..boring laaa :wink:


btw i dah tak tidur hammock sekarang, badan senang masuk angin :wink:
aqu tak singel..jangan ngorat !!

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

wah..... jom kita bako rajah..... ungun dh ada nih hah....
wakakakaka.........

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Ajis_AJ wrote:wah..... jom kita bako rajah..... ungun dh ada nih hah....
jgn la bako dulu..api tu simpan wt benih weh..hihihi

cik ajis
kita g nk? lama tk bersukaria kt lata naning kn..
jum la...teringin nk tgk lumut kt bt ijau tuh..
tgk gmbo cm cntek jerk...jum la..jum la.. :lol:

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

cantekk...he2 dah lame x join xtiviti pergunungan nie

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

rob.. dengar cerita trek lama ke gunung rajah dah kena tutup ke?dah tak leh masuk ehh? dengar citer nak wat empangan.... ni dapat tau dari citer member kt bentong lah... so ko nak wat trek baru ke? betul ke cerita ni?inginkan kepastian... :roll:

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

nabil wrote:hai roobbbb....
hai roobbbb....

nk pegi jugak tapi tak pernah naik lagi gunung ni...
terase segan... :evil: :evil: :evil:

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx »

hi rob..

nanti i caling2 yee..nk tanye detail...windu sama yu laaa..

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

apexx wrote:hi rob..

nanti i caling2 yee..nk tanye detail...windu sama yu laaa..
apek..
arituh ang belah xsempat nk bg information kat ang....
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

cokelatangin
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 21 Apr 2008, 13:08
Contact:

Post by cokelatangin »

gud luck sumer...
DuN1@ p@n99un9 $@ndiw@r@

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Rob
Macam mana program ni
Saya dah mintak coooti dan dah lulus pun 26/12/2008 tu
Jadi saya coti panjang dari 25 - 29 Dis tu h he he
Buleh sampai Bentong Malam 24 Dis lagi

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Post by rakangunungpenang »

insyaallah aku joint rob.........kalu x dak apa2 rintangan yang menghalang

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Program ni Minggu Depan
Semua diminta bersedia dengan parang
Kasi bersih itu semak la.....

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

Aku bwk sabit je ok tak?...
hehehe....

Locked