cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
esspiekay
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 22 Jun 2007, 19:13
Contact:

cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan

Post by esspiekay »

:lol: untuk member2 GO please bagi info kalau ader grooup yang buat aktiviti gunung tahan sekitar bulan 3 dan keatas tahun 2009 aku dah lama tak g tahan rindu rasanya... dan kalau ader member2 yang teringin nak gi cukup 6-7 orang bleh on jugak tapi yang pasti lepas bulan 3 dan keatas
Nature Forever

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Post by azhaar »

Aku pun. Tapi kriteria aku group slow. Kalau laju tertinggal aku, menyusahkan org pulak.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan

Post by gogoyeaha »

esspiekay wrote::lol: untuk member2 GO please bagi info kalau ader grooup yang buat aktiviti gunung tahan sekitar bulan 3 dan keatas tahun 2009 aku dah lama tak g tahan rindu rasanya... dan kalau ader member2 yang teringin nak gi cukup 6-7 orang bleh on jugak tapi yang pasti lepas bulan 3 dan keatas
bagus ko sendiri yg organize trip tu.
pastu open pada GO.
insyaallah lengkap korum.

spongebob
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 09 Sep 2008, 10:33
Location: Semenyih

Post by spongebob »

salam Azhaar,

teman pon tengah cari group yg "slow" skit la.... 'snail group' .... maklum la baru nak blajar mendaki....
nak join group 'expert' or 'otai' memang tak tekejo plak. tul gak tu, nanti nyusah kan org lain plak....

ader ke sesiapa nak buat trip 'amateur' ni ? :oops: :lol:

salam

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

psssttt.. count me in!!! kita naik 6 @ 7 ari nak?

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

SPK.... klu amatur, naik merapoh-merapoh la dulu (4 hari).... aku dh 2 kali naik merapoh-merapoh.... nk kata aku jln laju, tak jugak.... tp klu ko slow, aku biasa ikut yg slow2.... no hal...... set date..... jom!!!!!...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

cik ajis
depa nk g merapoh-kola la..
nk ngikut kalu mulut kasi tutup la :P

tuan tanah kedaung..
buat sndiri la beb..then up kt sini..
tntu ada nya yg nk ngekot tnpa segan silunya
huhhuhu

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Orang Tuhak cam aku leh ikut ke.
Aku ikut laluan ni Tahun 83 dulu. Masa tu muda remaja.
Teringin beno nak pegi semula....... leh kan.

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Ajis_AJ wrote:SPK.... klu amatur, naik merapoh-merapoh la dulu (4 hari).... aku dh 2 kali naik merapoh-merapoh.... nk kata aku jln laju, tak jugak.... tp klu ko slow, aku biasa ikut yg slow2.... no hal...... set date..... jom!!!!!...
Ko nyer jalan consider slow ker? :shock:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

Ajis_AJ wrote:SPK.... klu amatur, naik merapoh-merapoh la dulu (4 hari).... aku dh 2 kali naik merapoh-merapoh.... nk kata aku jln laju, tak jugak.... tp klu ko slow, aku biasa ikut yg slow2.... no hal...... set date..... jom!!!!!...
ayat tak tahan..... :evil: :evil:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

tuan tanah.. pe laie.. respon da menarik tu.... :D :D :D

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Post by maclan »

Nak ikut jugak....

** sape nak jadi GOGO ni klu semua nk ikut je..huhuhu..

tp klu ade yg nk buat..nak ikut..
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

Post by TNF »

Mcm best gak tu kalau join....aku ada 3-4 member nak gi gak..cuma blum set date lagi...
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

gogo jgn tak gogo
tp kalu dah organize tu...buat je merapoh>kuala
rugi lah buat merapoh>merapoh.

bab slow/snail/xfit/bukan otai/tuhak/amatur etc...aku rasa tak perlu pk sgt.
yg penting...utk merapoh>kuala...kena study sket n kasi paham lah
dah paham workout
insyaallah sukses

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

indah pagi di puncak gedung masih terngiang2 dlm ingatan~~

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Post by azhaar »

Dah cukup korum "snail group" ni. He he he ramai gak org mcm aku tunggu bas berenti-berenti. Ingat semua dlm GO ni bas express. Maklum la, engine model lama. Sapa2 nak organise? InsyaAllah aku ikut jika dibuat lepas bulan 3.

Nine-Whiskey-Two-Zulu-Oscar-Echo
QRT, 73 Cheerio

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

ha..pe tunggu lg tuan tanah kedaung..kasi up lah..
ramai "snail soldier"nk joint nie.. :lol:

User avatar
esspiekay
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 22 Jun 2007, 19:13
Contact:

Post by esspiekay »

crampizium 8) gua tak sangka respon sampai mcm ni punyer byk insyaAllah gua akan start study budget untuk merealisasikan matlamat kita agar tercapai hidup GO :wink:
Nature Forever

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Jangan lupa aku - satu.
Untuk kelik kelik memang lambat sikit kan.

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

pssttt... bro.. kalo ada pape yg dapat kubantu~~ roger2 la ek~ nyammm..nyamm

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Post by Along-X »

waaaaaaaaaaaa
ramai nie haaa.
sambutan mcm beli goreng pisang...
chayok chayok
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
esspiekay
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 22 Jun 2007, 19:13
Contact:

Post by esspiekay »

crampizium wrote:pssttt... bro.. kalo ada pape yg dapat kubantu~~ roger2 la ek~ nyammm..nyamm
semestinya gua sentiasa mengalu-alukan sbrg pendapat dan nasihat :wink:
Nature Forever

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Selamat berjaya mendaki.. :D
Cuma nak bagi tau...
Sekarang ni ada consultant handle guide kat sana... :cry:
rate pun dah di komerSIAL kan ... :evil:
tanya2lah jabatan hutan kat merapoh...
gud lak..
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

defzone wrote:Selamat berjaya mendaki.. :D
Cuma nak bagi tau...
Sekarang ni ada consultant handle guide kat sana... :cry:
rate pun dah di komerSIAL kan ... :evil:
tanya2lah jabatan hutan kat merapoh...
gud lak..
err..rate naik lg ke cik khalil?

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

rasanya dia dah kira satu kepala... secara pakej semua sekali... x masuk resen
bukannya kira satu guide 12 orang macam dulu...
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

defzone wrote:rasanya dia dah kira satu kepala... secara pakej semua sekali... x masuk resen
bukannya kira satu guide 12 orang macam dulu...
pergh!!! baru cdg nk g taun dpn..
siyutttt!!!!!!!

nnt la free nk try call tnya merapoh..
cm sedih ja dgr nie..
huk! huk! huk!

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

cubalah dapatkan penjelasan cerita sebenar.
bagi aku...kalau kenaikan kos tidak terlalu melampau+dapat generate income untuk penduduk tempatan...xpelah.
tp kalu lebih menguntungkan pihak asing mcm SSL...mmg sedihlah.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

gogoyeaha wrote:cubalah dapatkan penjelasan cerita sebenar.
bagi aku...kalau kenaikan kos tidak terlalu melampau+dapat generate income untuk penduduk tempatan...xpelah.
tp kalu lebih menguntungkan pihak asing mcm SSL...mmg sedihlah.
en, gogoyeaha....

pada akulah banyak benda dan perkara,lebih menguntungkan pihak asing...
bagi aku yang berpendapatan tak seberapa ni..memang terasa sesangat bila semua naik,tak gitu..

kalo naik bagai dikata alamt tak merasa lagi lah aku nak naik gunung tahan ni...huhuhu
pstt,cik zi..baik layan trans borneo ye tak haha...

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Ati, sy pun cadang nk pi lagi tahun depan... merapoh-kuala
apapun cuba ati dpt kan kepastian dari JH Merapoh...
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

defzone wrote:Ati, sy pun cadang nk pi lagi tahun depan... merapoh-kuala
apapun cuba ati dpt kan kepastian dari JH Merapoh...
aik! cm sama jekr..jum la..joint sekali..g date yg sma..bg meriah sikit..insyaallah kang saya call..smlm call tk berjwp ..
mcm hampeh jekr..huhhu

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

dia nyer telepon mmg selalu kena kol...
kalau nak pi sama nanti kena la pi masa cuti sem saya
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

amir_pmnp
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Nov 2006, 23:43
Location: Gunung Rapat,Ipoh

Post by amir_pmnp »

ahh!! cik khalil pg taknak ajak..heheheh!!
erm!! sy budak baru blajar manjat kalau nak join leh tak?? :oops:

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

moh ler amir... bila nak pi tak tau lagi... :D
baguih juga pi dgn org yg ada rekreasi tahap 3 ... :evil:
kihkihkih :lol:
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mamak ;

apa barang otai lowie tk naik tahan lagi :kah:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

ngai;

merapoh-merapoh kalu dok liam2 suda lar.. :keke:
ImageImageImage

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

soulfly;
alaa..dtg jauh2 sampai ke tambuyukon boleh
xkan gunung tahan xleh sampai...
bagi aku mahal murah no2. no.1 sapa & utk apa bayaran tu dibuat.

trans borneo...huhu...xde geng lah bro
tensenn tul
bukan kata transborneo...nak cari geng camping/santai pun xde
hampehhh tul
meh la pindah kk...hehehe

ngai;
soalan bodoh: ko xnaik lagi ke merapoh>kuala or kuala>merapoh? :evil:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

biNGai wrote:mamak ;

apa barang otai lowie tk naik tahan lagi :kah:
en,ngaizs...
apa pecah lobang ni... :evil:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

g tahan

Post by soulfly »

gogoyeaha wrote:soulfly;
alaa..dtg jauh2 sampai ke tambuyukon boleh
xkan gunung tahan xleh sampai...
bagi aku mahal murah no2. no.1 sapa & utk apa bayaran tu dibuat.

trans borneo...huhu...xde geng lah bro
tensenn tul
bukan kata transborneo...nak cari geng camping/santai pun xde
hampehhh tul
meh la pindah kk...hehehe
en,gogoyeaha..betul tu betul3,
pindah KK? alamt gersanglah aku ni :D

kalo ada rezeki dan masa yang sesuai, insyALLAH sampailah aku kat gunung ni

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

nostalgia... :roll: :roll: :roll:

mongkut
Pendaki Gunung
Posts: 73
Joined: 10 Apr 2007, 14:08
Location: Depan Kubur, View Bukit Tabuh

Post by mongkut »

dinseason wrote:nostalgia... :roll: :roll: :roll:
:evil: :evil: :evil:

Post Reply