Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Alhamdullillah... misi selesai

Lineup XPDC
1. Muzs
2. Mawi
3. OGLJB
4. Awin ('adik' beckham :lol: )
5. Beckham ('abang' awin :oops: )
6. Daus - Militant SOS
7. Alok - Militant SOS

Huarghhhhhhhhhhhhhhhh penatnya... hmm ramai yang mungkin tertanya2 apa cerita xpdc kali nie.

Disaat aku menulis nie mungkin Mawi sendiri tengah giat mengarang cerpennya ataupun tengah mengerang akibat dari kesakitan jari jemari yang cedera dalam menjayakan xpdc tersebut.

Arghh nikmatnya xpdc kali nie.. kepakaran mawi dibantu skill menebas luar biasa telah banyak membantu menjayakan xpdc tersebut.

Air????????????? he he he.... mintak maap kawan2 sebab terpaksa menahan diri dari minum air selama 13jam.. Nasib baik jumpa air esok paginya.

Banyak yang dapat disaksikan oleh kami akan batuan2 besar dan gaung2 serta lobang2 yang membahayakan diri peserta. Saat2 yang mendebarkan dihari ketiga sangat mencabar minda.

Surprise terakhir apabila dua kemuncak batu yang disangka bakal menyekat kemaraan kami akhirnya dapat dilepasi dengan jayanya... Kendengaran takbir bergema disaat terpandang beirut bujang melaka.

Fuhhhhhh detik2 penuh emosi dan tak terkata setelah begitu banyak cabaran dilalui..

Thanks to all yg pergi dan juga yg tak dapat pergi namun masih memberi semangat serta sokongan.

Nantikan misi seterusnya..

Salam
Muzs
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

adisos2002 wrote:Alhamdullillah... misi selesai

Lineup XPDC
1. Muzs
2. Mawi
3. OGLJB
4. Awin ('adik' beckham :lol: )
5. Beckham ('abang' awin :oops: )

6. Daus - Militant SOS
7. Alok - Militant SOS
vaviiiiiii nye musz!!!! :tembak: :pig:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

fuhhh nasib baik aku tk pegi..kalo tak mau extend 2 hari nih wakaka

eniwei tahniah ler :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

aperrrrrrrr yg penting..................kejeeeerrsamer

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Kerjasama???... mawi aku sian tengok hang kat depan lama sesangat sangat..

Aku kadang2 ponteng wooo duduk belakang :cry: mintak ampun maap aku mencuba gak untuk mengagahkan diriku.

Namun ada detik dan waktu aku tewas lalu menyerahkan jawatan pada rakan2 yang lain.. Namun untuk melihat abang mawi dibelakang... huh hanya3kali jerk,,,

Itupun masa lampu utraman dah macam siren polis waktu meredah pokok2 tumbang..

Weh beckham.. sib baik kawan2 tak ngorat, hmm.. memang best ko bawak gadis.. tak la asyik dengar suara garau jer..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

megat ;

kalo ang tamo jadi abg awin tuh, ko kasik la dia jadik 'adik' aku..ehh tarak hal laaa :kah:


mus ngelat tebang pokok ekk..tuh laa ngate aku muntah2 on trek lagi ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

wonder pet... wonder pet... kami dah datang.....

aperrrrr yg penting...... kejerrrrrrsama.....

ko nih x layan katun laaaah mus.....
tulaaaaa org suruh nengok tv9 tiap2 hari tamau....

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Salam,

Tahniah pada Muzs yang telah berjaya mengendalikan program dan kepada Mawi yang telah berjaya merintis jalan ke puncak Gunong Bujang Melaka dari Air Terjun Sg Salu.

Terima kasih pada ahli-ahli kumpulan yang banyak memberi sokongan dan dorong kepada saya terutama sekali pada para sweeper yang setia mengekori langkah kaki saya yang kerap lemah dan longlai.

Trek amat menarik dengan bongkahan-bongkahan batu yang terpaksa disusuri dan adakalanya terpaksa di panjati menyebabkan saya mohon berhenti untuk mengambil nafas.

Pengalaman berkhemah tanpa bekalan air menjadi pengajaran kepada saya supaya tidak mengambil ringan soal bekalan air pada bila-bila masa pun. Tak lupa juga ketika terpaksa tidur di tepi tebing di kaki bongkah batuyang akan saya kenang selalu.

Saat yang paling manis sepanjang ekspedisi pada saya apabila terlihat puncak beirut di hadapan di celah-celah batang-batang pokok. Hanya Alhamdulillah dan Allah hu akbar yang mampu saya ucapkan ketika itu.

Terima kasih sekali lagi pada semua. Maafkan segala salah dan silap serta halalkan segala yang terlebih dan yang terkurang.

Salam.

pak njang, ogljb

p/s

Saya temui sepasang seluar jeans biru pudar bertali pinggang hitam serta sehelai sweater berwarna merah pulasan di dalam beg pakaian salin yang telah saya tinggalkan di dalam kenderaan 4WD Muzs. Kepada tuan-tuan punya sila maklumkan tindakan selanjutnya kepada saya di h/p 0127133239

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

adisos2002 wrote: Aku kadang2 ponteng wooo duduk belakang :cry: mintak ampun maap aku mencuba gak untuk mengagahkan diriku.
.
ekelehhh musss...
ayat manis kununnnn......
kaklau dh pemalaih tuh pemaalaih jugakkk.....
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Post by MUDHAS »

ogljb wrote:Salam,

Tahniah pada Muzs yang telah berjaya mengendalikan program dan kepada Mawi yang telah berjaya merintis jalan ke puncak Gunong Bujang Melaka dari Air Terjun Sg Salu.

Terima kasih pada ahli-ahli kumpulan yang banyak memberi sokongan dan dorong kepada saya terutama sekali pada para sweeper yang setia mengekori langkah kaki saya yang kerap lemah dan longlai.

Trek amat menarik dengan bongkahan-bongkahan batu yang terpaksa disusuri dan adakalanya terpaksa di panjati menyebabkan saya mohon berhenti untuk mengambil nafas.

Pengalaman berkhemah tanpa bekalan air menjadi pengajaran kepada saya supaya tidak mengambil ringan soal bekalan air pada bila-bila masa pun. Tak lupa juga ketika terpaksa tidur di tepi tebing di kaki bongkah batuyang akan saya kenang selalu.

Saat yang paling manis sepanjang ekspedisi pada saya apabila terlihat puncak beirut di hadapan di celah-celah batang-batang pokok. Hanya Alhamdulillah dan Allah hu akbar yang mampu saya ucapkan ketika itu.

Terima kasih sekali lagi pada semua. Maafkan segala salah dan silap serta halalkan segala yang terlebih dan yang terkurang.

Salam.

pak njang, ogljb

p/s

Saya temui sepasang seluar jeans biru pudar bertali pinggang hitam serta sehelai sweater berwarna merah pulasan di dalam beg pakaian salin yang telah saya tinggalkan di dalam kenderaan 4WD Muzs. Kepada tuan-tuan punya sila maklumkan tindakan selanjutnya kepada saya di h/p 0127133239
Tahniah Pak Njang ogljb,masih ok lagi paknjang ni...mak njang x bawa skali ka...G.Inas mungkin lebih mencabar lagi...InsyaAllah kita jumpa plak di pergunungan yg lain...Wassalam[/b]

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Salam kawan2

En Hamid - Itu seluar sama tali pinggang yg kiut tue saya punya..
huh kalu dikenang-kenangkan usia en hamid.... memang hebat betul. Kalu bukan kerana epal 2biji tue... huh memang takda air laa malam tue.

Kerana epal tue jugak la telah membantu sy utk mampu merokok malam tue.

Nabil - deyyyyyyyyyyyyyy itu chamah aritue aku rajin gak aper... kat gaid he he he :lol:

Mudhas - Inas cabaran laen sikit... Bujang Melaka through Sg Salu laen woooo kalu berani try laaa

Ngai - Sebelum ko jadi 'abang' nya... aku terlebih dahulu mengoffer diri..

Mawi - Weh aku layan la wonderpet tue.. anak aku pun pro bab2 tue..

Next kemana lagi kita hmmmmmm... nantikan
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Post by viceroy »

salam....takde gambo ke..?!!
bila bole open trip ..?!! sementara trek tengah clear tuh..

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

biNGai wrote:megat ;

kalo ang tamo jadi abg awin tuh, ko kasik la dia jadik 'adik' aku..ehh tarak hal laaa :kah:

woi.. woi.. itu adik champion punya oooo...
lu igt itu adik anak patung ka bole main pas2??? :twisted:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

viceroy wrote:salam....takde gambo ke..?!!
bila bole open trip ..?!! sementara trek tengah clear tuh..
viiceroy : gambor ang leh tgk kt gallery
open trip??? ang tanya musz, mgkn dia buat lg setahun kot psl x puas menebas pokok bertam ngan rotan ... mokekekeke... :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Salam,

Mud,

Apa habaq? Terima kasihlah dok bagi tahniah dan kena bagi tahniah jugak kat depa-depa tu sebab kalau tak ada depa tu dah ingat nak duduk terus atas trek tu tak mau nak bergerak lagi. Memang tak bawak pi Mak Njang kali ni sebab nak pi menyondol takut kena pi mai atas trek. Lagi pun tak larat nak pikui ayak kat dia maklumlah laa ni kudrat dan pelan kurang dan minyak kat lutut nu pun rasa dah nak kering.

Trek macam kata Muzs lain sikit dari Trans Inas. Kalau di Inas nu taik gajah dan lopak tapak gajah bertabuq sana sini kat sini pakat sangkut duri rotan saja. Kat Inas nu tak dak panjat bongkah batu atau susur tepi batu kat sini yang selalu buat kecut perut tenguk tinggi dia atau curam lereng.

Muzs,

Tentang jeans tu, jemputlah ke rumah untuk claim balik. Tunggu lepas 04/11 elok sangat. Telefon lah dulu kalau nak datang boleh siap apa yang patut.

Terima kasih.

pak njang, ogljb

Post Reply