Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)

Post by adisos2002 »

Salam sejahtera kawan2 pendaki sekalian..

Actually program diatas akan dibuat dengan kerjasama rakan pendaki ngai. Cuma kat sini aku nak invite sapa2 yg berminat dan nak merasa aktiviti meredah utk join sama.

Untuk pengetahuan kawan2.. kami berhajat untuk naik Bujang Melaka ikut laluan biasa, pastu kami akan turun dari puncak melalui jalan yg tak pasti lagi..

Target Sg Salu area sg siput Selatan.

Jangkaan selama 3hari..
Makan minum khemah sendiri..

Apa2 pun lineup terkini..
1. Aku-muzs
2. OGLJB
3. Span
4. Beckham
5. Nabil
6. Azman
7. Melati
8. Norq

Berminat jom..

Salam
Muzs- SOS

p/s- anda dinasihatkan agar sentiasa expect the unexpected ok :wink:
Last edited by adisos2002 on 17 Oct 2008, 12:50, edited 1 time in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

best best tp itu tarikh mau raya wooo

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

kalu tadak pojek lain.... aku nk ikut

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Wokeh mawi.. peta aku mintak pinjam kat Maksu...
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

stating point dia aku dh dpt....
gerak dari balai polis jeram menuju sg siput selatan
lagi 2.6 kilo nak samapi sg siput selatan berenti kat situ...
panjat bukit tepi jln tuuh... permatang bukit tuuuh mmg terus menuju ke bujang melaka

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

bilalah aku boleh ikut geng2 rintis ni

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

wEH kabus... aku cadang kita naik puncak dulu..
Pastu kita turun terus ke Sg Salu.

Mengikut urband legend ada perigi hangtuah dan kampung bunian melalui jalan tu.

Aku pernah cuba naik dari Sg Salu bertiga 2tahun lepas.. tapi tersasar. Masa tu lineup aku ialah aku, maksu dan bakor(kawan aku)..

Kami tersadai atas satu permatang dan ada mistik sikit laa.

So kali nie aku nak naik ikut jalan batu berangkai dan pastu turun melalui sg salu..

Air terjun best gak kat situ.. Lain2 mengikut kata2 persatuan mendaki perak laluan adlh mustahil sbb ada batu besar..(dalam peta laaa.. tapi depa pun tk pernah try)

So amacam?? best tak?? thrill wooo
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

cam bes jew nak ikut tp time 2 kene out sttion
bro kalo x jd g outstation saya nak ikut ekk
sbb dulu g panjat bujang melaka x dpt smpai puncak sbb salah jln yang jumpe kotak peluru ader la
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

musss...
aaimmmm innnnn.......
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

ada brani kasi pospon laa..


p/s : weyyy mus, dari ari tu lagi aku tunggu ang ym aku taim ang tgh bizi sama awek tuh..araaaammm takde..ang idaa dapat kuih apam bertuah, fried banana ang lupekan ekkk
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Ya nabilll jom... OGLJB pun berniat yg sama... Topo aku dah dapat..

Weh ngai, apsal mintak pospon?? ang nak bayar nazar gak ke deepavalli nie?? Abg ngah pun ader trip bersama ke Batu Cave??? :lol:

Aku kali ni sure pegi.. sorang pun sorang lahhhh nie mana la siSemut Merah nie?? kang aku tak invite dia kata tak hingat kawan2.. Sid, Yo jom cari pasal..

Elehhhh trip aku tak adbenture... tau laaa :cry:

muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mus ;

aku tetibe adik ipar aku lak mau tunang, mintak tolong anta dulang antaran ke segamat + jadik kemeremen..antu btul, sesuke dia je mau bikin suprise..gamps btul!! :tembak:


pospon lain taun laa weeyyy..ang pegi la kutip kelapa depan kuil, kasi mesin pastu kasik perah santan..skang santan 1kg RM5 woo sekilo
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

kalu x de aral melintang, aku polo...
pepehal kita calling2 yek... 8)
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Post by MUDHAS »

Asalamualaikum Mus,
Skarang kat KL atau kat Ipoh....dah lama tak folow mus ....last skali panjat INAS....Nostalgia mus...teringat nasi braini gam kat puncak inas..bila nak redah inas plak?

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Beckham.. kalu sungguh bagai dikata.. bawak la aper2 yg patut. Sbb pakej spt yang aku kata.

Weh kita start trekking sabtu pagi... shoot sampai puncak.
Besok pagi start menebas, sapa ada gps bawak laaa kalu tak aku pakai aku punya 'gps' :lol: je he he he... Kan ngai... kan kan kan..

Weh melati rasa best woo skrg, tk payah pikir pasal peserta tak makan atau tak sampai.. Ikut suka diorang jer. Baru terasa nikmat sebagai peserta program sendiri he he he.

En Mud... amacam telinga dah ok yek.. kenangan pacat membesar dalam telinga. Huhhh pekak sekejap bro kita nie. Trans Inas dalam kenangannnnn menyengat tahap dewa... puasssssssssss. Nak redah??? sanggup lagi saya bayar mali tolong tebas... penat wooo

Apa2 pun lineup terkini..
1. Aku-muzs
2. OGLJB
3. Span
4. Beckham
5.
6.
7.

So doakan kami berjaya..

Salam
Muzs
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Post by AzmanZainal »

mcm menarik! free pun free time tuh.. tp tak pernah plak join trip ganas mcm nie, apa unexpected yg perlu diexpectkan ek bro mus?

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Segala yang tak dijangka..
cth -Tak jumpa air.., tk jumpa jln dan tpaksa patah balik, semak samun tpaksa ditebas dgn kadar 100meter 1jam kdg2.

Lurah dalam yg tpksa dituruni, dll..

Paling memenatkan tpaksa extend date trekking sbb cari jalan keluar :wink:

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

bro muzs
insyaallah..akn di bawa ke meje persidangan dewan rakyat
harap di luluskn..ahaks! err...kalau pewai tk per ke?

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

melati wrote:bro muzs
insyaallah..akn di bawa ke meje persidangan dewan rakyat
harap di luluskn..ahaks! err...kalau pewai tk per ke?
hishh...
sudah2 laa....

mus...
mana my name...
blah aa xnk bagi ak pegi la tuhhh....
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

norq
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 27 Aug 2008, 15:01
Location: dibawah ketiak isteri.. ngeh3..

Post by norq »

mcm nk folo jer...
stakat ni memang free tarikh tu..

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

pergi je weh sape yg free tuh, nanti route dah clear, leh le aku g pulak....
bnyk dpt pahala org yg g pestaim nih....menyengkn kwn2 len di ms dpn..

gud lak :wink:

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Post by AzmanZainal »

bile last kena confirm ni mus?

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Post by givency_KL »

menarik....hari tu aku tunjuk gunung bujang melaka kat bapak aku..membebel orang tua tu kata kawasan tu kawasan bunian.....sib baik aku dah turun gbm....
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Killerbeess.... yup esok2 jalan dah clear korang lintas laaa, sayang woo nanti semak balik. Buat penat jer kawan2 tebas.

Norq - Ko belasah jer..

Nabil - Aku dah taruk nama ko kat posting memula tue

Azman - Last confirm sebelum pukul 8pg hari sabtu :lol:

Melati - Abg ajis kasik ker pegi sorang2??

Ngai - I'm very sorry sebab pergi tanpa ko kali nie..

Yo - Aku pinjam parang hang :lol:

Beckham - Ko pergi tak nie??

Givency - :wink: thanks.. he he he teringat pesan cikgu..


Makan minum aku :
Day 1
Pagi - nasi lemak kat pekan
Tengahari - Roti canai tapau 3 keping
Petang - Meggi cintan kari bersama telur rebus
Malam - Nasi, telur goreng, kicap

Day 2
Pagi - roti gardenia cokelat 2 ketul
Tengahari - nasi putih + bihun sup pama
Petang - roti + hotdog + telur + mayonese
Malam - nasi, telur rebus masak merah (segera)

Day 3
Pagi - meggi tomyam meletup kaw2
Tengahari - nasi + bihun sup pama
Petang - nasi goreng cendawan + ikan rebus (order kat kedai jer.. sebab dah keluar)


So kawan2.. lu orang amacam?? jom arrrr buat semak sama2 dalam hutan..

muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

sampai ati ko tamo tunggu aku mus..aku sumpah trip nih sakses :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Post by AzmanZainal »

transport camne mus?

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Post by MUDHAS »

salam mus,
telinga dah allright...dah jumpa ngan doktor....tekejut beruk doktor...dia kata kat aku....la buat apa hang susah2 masuk utan panjat gunung tu...aku kata memang hobi aku nak buat cam ner...dia tarek keluak darah beku...sakit nak mampos....besak gak...apa pun terima kasih kat tok batin....mali...yg tarik pacat tu keluar...
Mus dok bisnes headlamp lagi ka...nanti la ada trip yg cun cun boleh saya join....hidup adisos

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

abg mud ;

tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Post by MUDHAS »

biNGai wrote:abg mud ;

tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke
Bro Ngai guide idaman malaya
ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O tongkat ali....Ngai try buat trip p treking sambil memancing...best ooo... camping tepi sungai.

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

MUDHAS wrote:
biNGai wrote:abg mud ;

tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke
Bro Ngai guide idaman malaya
ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O tongkat ali....Ngai try buat trip p treking sambil memancing...best ooo... camping tepi sungai.
yg ni lagi best... i folo... :wink:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

MUDHAS wrote:
biNGai wrote:abg mud ;

tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke
Bro Ngai guide idaman malaya
ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O tongkat ali....Ngai try buat trip p treking sambil memancing...best ooo... camping tepi sungai.
trip treking sambil mancing akan datang..rerajin ler kontek2 sblom krismas taun nih :twisted:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

bro
hurm...rasa mcm gelap ja ms depan nk polow trip nie..
ari senin pak menteri kena keja daaa....

apa pn semuga sukses k..

deepavali nie dok umah ja lah tgk hindustan..hhuhuhu

norq
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 27 Aug 2008, 15:01
Location: dibawah ketiak isteri.. ngeh3..

Post by norq »

bro muzs..
klau jd pg la kan..
nk kne kmpl ktne?? kol wape?? :roll: :roll:
nk kne manage perjalanan ni..
heeeeeee.... :wink: :wink:

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Post by MUDHAS »

biNGai wrote:
MUDHAS wrote:
biNGai wrote:abg mud ;

tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke
Bro Ngai guide idaman malaya
ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O tongkat ali....Ngai try buat trip p treking sambil memancing...best ooo... camping tepi sungai.
trip treking sambil mancing akan datang..rerajin ler kontek2 sblom krismas taun nih :twisted:
ok ngai roger....kita kasi bakar itu ikan...sedapppppp

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

MUDHAS wrote:
biNGai wrote:
MUDHAS wrote:
biNGai wrote:abg mud ;

tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke
Bro Ngai guide idaman malaya
ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O tongkat ali....Ngai try buat trip p treking sambil memancing...best ooo... camping tepi sungai.
trip treking sambil mancing akan datang..rerajin ler kontek2 sblom krismas taun nih :twisted:
ok ngai roger....kita kasi bakar itu ikan...sedapppppp
ngai, rerajin ler up-up....update... :wink:

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

muzs : disebabkan haku mengalami tekanan mental sejak akhir2 ni, so aku putuskan utk ikut trip ni. haha... puas hati haku!!!

kengkawan yg lain : jom la skalik... cakap tara guna, tembak tara kena!!! :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

semut merah
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 03 Jun 2006, 16:05
Contact:

Post by semut merah »

ooo...en musz ada petik nama aku ek?? :lol: :lol:
sorey la musz..dah byk hari xleh msk GO ntah apahal ntah...
xdpt polow la musz..sbb weekend tu ada kije yg blm selesai..
lg pun tgh gelut nk siap kan kije sblm gi wwr ngan am kdh.. :wink:

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

mus...
tetiba mata aku rasa gelapppp...... :wink:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

moga sampai tempat d tuju

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

uikksss...
nmpknya makin ramai yg tarik diri...
dh tgl bape kerat je ni...
redah aje la kita muzs... :twisted:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

Post Reply