Gunung Tahan

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

aku minat nie ...ok...nnti aku arrangekan cam ne... brape cost subtotal tu

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

minat saja memang ramai
hehehe
yang comitment fees baru 2 orang
hehehe

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

chezie...

nanti ko nak naik kapal terbang ko roger aku,nanti aku amik ko airport(LCCT)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

baper hengget trip nie????

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

ti.... ko nak pegi ke?

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

vanhemeir wrote:ti.... ko nak pegi ke?
tk ahh...sj tnya penuhkn ruang..kihkihkih


pssst...kalau i pegi u nk polow ke???..hiks!

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

aa...... kata dah gantung beg......

tak lah ti... tak larat aku nak gi trip core2x, lama2x, jauh2x nie... ko lainlah otai :evil:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

phew! statement tk boleh blahh...pitenah tui...

beg jerk gntung..kasut blm gntung..:kah:

trip lama beb..tnya sekadar wt semak...mana blh
kuar umah lbh 4hari..langgar pantang wooo...huhuhuhu

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

beg je gantung???..... teruklah bang ajis nak kandaq 2 beg!!!

Dah dah... nanti tuan tanah marah... sorry...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

nk chat jum YM la :kah:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: gunung tahan

Post by gogoyeaha »

soulfly wrote:chezie...

nanti ko nak naik kapal terbang ko roger aku,nanti aku amik ko airport(LCCT)
xpelah bro..susahkan ko je
aku naik lrt je...antar anak bini kat putrajaya
pastu aku gerak ke hentian putra naik bas utk ke merapoh

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

melati, vanhemeir,
:D :D :D :D

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

Along-X wrote:Nak Mintak cuti straight seminggu susah woo...
kalau mintak cuti selama lamanya senang la...

ahaaakkkk2 betul2 tu payah ooo nk ct lame klu ade time rye cine ke depavali ke dan seumpama gan nya..boleh ler smbung he2

mun
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 29 Aug 2006, 11:11
Location: sintok

Post by mun »

nabil, dah bank-in untuk dua. ada perkembangan bagi tau no. budak 13 tahun tu pun hari ni mula trening p balik sekolah jalan kaki bawa pek. kelulusan sekolah untuk ponteng belum dapat lagi tapi kelulusan pak dia dah dapat.

mun
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 29 Aug 2006, 11:11
Location: sintok

Post by mun »

cheeish nabil mana pulak dah. sori gogoyeha

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

alhamdulillah...trip ni dah cukup korum akhirnya. pendaki-pendaki yg akan bergabung:-

1. gogoyeaha
2. din lhdn
3. mono lhdn
4. yusri lhdn
5. khalid
6. jo
7. ruslan
8. ruslan
9. ruslan
10. mun
11. mun junior
12. mazlan

jadi mereka2 yang bertuah tersenarai tu :lol: bolehlah bersiap sedia. semoga trip kita berjalan lancar.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

kekekekeke
(sori tumpang gelak je..lawak siot thread nih. hahaha)

apupun syabas Che Zie sebab dapat arrange serba-serbi walau duduk kat seberang sana. good luck untuk trip nie ye. hati-hati di Teku dan Putih di musim tak menentu nie ye. may the force be with u all
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

khalid ...hang kena g joging lebih skit...
kasi up skit stamina...nanti kena tinggal mcm kat gunung stong hang baru tau ahaks..
tanya sama itu hud hud

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

poncho wrote:kekekekeke
(sori tumpang gelak je..lawak siot thread nih. hahaha)

apupun syabas Che Zie sebab dapat arrange serba-serbi walau duduk kat seberang sana. good luck untuk trip nie ye. hati-hati di Teku dan Putih di musim tak menentu nie ye. may the force be with u all
mmg lawak.. dok sabah tapi leh arrangekan untuk org2 semenanjung.

p/s: tahun depan aku dlm 30 - 40 org akan ke negeri berbentuk kepala anjing lagik. lahad datu plak kali ni.

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

hangar itu la yg dinamakan
malaysia boleh malaysia boleh ....

selamat mendaki...
kalau kat teku ngan putih air sungai dalam
sangat ikut jalan darat ia...
tanya sama itu hud hud

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

Hangar 18 wrote:
poncho wrote:kekekekeke
(sori tumpang gelak je..lawak siot thread nih. hahaha)

apupun syabas Che Zie sebab dapat arrange serba-serbi walau duduk kat seberang sana. good luck untuk trip nie ye. hati-hati di Teku dan Putih di musim tak menentu nie ye. may the force be with u all
mmg lawak.. dok sabah tapi leh arrangekan untuk org2 semenanjung.

p/s: tahun depan aku dlm 30 - 40 org akan ke negeri berbentuk kepala anjing lagik. lahad datu plak kali ni.
nk kata lawak memang dah lawak..
tulah GOGOyeaha :lol:

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

trip ni x ada awek ikut ker...?
tanya sama itu hud hud

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

mau awek... pegi klcc la hoi :evil:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

poncho,
tq very much
apapun mmg agak sukar dealing jarak jauh ni
tq to teknologi

hangar,
lu dah dapat booking ke?
sorry...aku bz outstation 2 minggu lepas.....xsempat foloup ngan ssl

faisall,
aku dah maklum kepada semua supaya fizikal mental tip top termasuk khalid
harap2 semua berjalan lancar

minta dijauhkan hujan melampau hingga kena divert laluan
apapun diriNYA lebih berkuasa

trip ni xada awex
ada pro n con
layannn je
yg penting semua dapat bekerjasama

soulfly,
panggilan tahan kuat sangat
bila pk2....risau jugak
harap xde apa2..AMIN

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

faisall wrote:khalid ...hang kena g joging lebih skit...
kasi up skit stamina...nanti kena tinggal mcm kat gunung stong hang baru tau ahaks..
faizal hari tu aku kasi peluang aje kat hang, aku ok lagi. walaupun duk belakang tapi masih group yang depan sekali. ada lagi 2 group belakang kita. apapun makasih aku banyak belajar dari hampa semua. noo.

lagi satu aku tak nak tunjuk sangat kepoweran aku nie. ahaak 3x.
harap gunung tahan aku sihat pergi dan balik. kali nie aku tidor bawah
fly sama gogoyeaha and the gang.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

khalid,
xpe khalid...aku pun slow n steady je
tido bawah fly...errrrrrrrrrr sejukkkkkkkkkkk wooooo
standby lemak ko lebih sket...aku nak pinjam buat selimut
hahahaha

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

gogoyeaha.
kitaorg tak wat booking lagik. tarikh elom dpt..

apa2 pun jumpa ko kat stesen putra mlm tu..

leh le aku tengok2.. belek2 cerro torre si khalid.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

gogoyeaha,
betul ke korang naik bus kat hentian putra?
25july 08 malam kan?
selamat mendaki dan selamt pulang :lol:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

khalid wrote:
faisall wrote:khalid ...hang kena g joging lebih skit...
kasi up skit stamina...nanti kena tinggal mcm kat gunung stong hang baru tau ahaks..
faizal hari tu aku kasi peluang aje kat hang, aku ok lagi. walaupun duk belakang tapi masih group yang depan sekali. ada lagi 2 group belakang kita. apapun makasih aku banyak belajar dari hampa semua. noo.

lagi satu aku tak nak tunjuk sangat kepoweran aku nie. ahaak 3x.
sj nk nyampuk...
nk jln cepat2 tu wt per..ilang nikmat masuk utan..
last2 penat ja dpt..langsung tk perasan keindahan
alam yg ada..set otak kemsite..smpai awai sanggap..
kihkihkih

jln belakang la best..nk2 blh cover pewai...:kah:

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

gogoyeaha.
bas ko 25 mlm tu kui brp?
aku nak gi ngantor ko ni.
+ order kueh cincin rm20. bleh?

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

faisall wrote:khalid ...hang kena g joging lebih skit...
kasi up skit stamina...nanti kena tinggal mcm kat gunung stong hang baru tau ahaks..
faisal.... rilek lak, bukan semua orang power... lagipun jalan belakang lagi best oooo.... boleh layan ambik gambo, sembang dan tak yah menebas :kah:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

vanhemeir wrote:
faisall wrote:khalid ...hang kena g joging lebih skit...
kasi up skit stamina...nanti kena tinggal mcm kat gunung stong hang baru tau ahaks..
faisal.... rilek lak, bukan semua orang power... lagipun jalan belakang lagi best oooo.... boleh layan ambik gambo, sembang dan tak yah menebas
ya sokong...org dpn lalu kna bwk tudung saji..org blkg lalu blh
cat walk lg..kn..kn..kn..kn.. :kah:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

hangar,
aku dah suruh mono beli tiket kl>gua musang jam 2359 25hb.
ok kueh cincin rm20=2 bungkus besar setle.
nanti aku try foloup xpdc borneo ko
cuma...awat sampai 30orang?
hari tu xsilap aku dalam 15orang je

yeahh...xenjoy jln laju2 sgt
slow n steady jak

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

Hangar 18 wrote:gogoyeaha.
kitaorg tak wat booking lagik. tarikh elom dpt..

apa2 pun jumpa ko kat stesen putra mlm tu..

leh le aku tengok2.. belek2 cerro torre si khalid.
hangar 18, maaflaa.
gunung tahan saya bawak deuter air contact pro.
cerro torre tu bawa masa trip deepavali nanti kot.
lagipun cerro torre tu cantik sangat jadi wife aku dah ambik.
aku kena beli lain la, mungkin tfx9 summit version 2009.
kita tunggu nadir open order nanti.

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:evil:
tanya sama itu hud hud

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

khalid,
ko ni boleh tahan jugak addict to gajet/equipment/etc

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

gogoyeaha,

tq.. nanti aku pick up rm20 kueh cincin tu kat stesen putra.
30 org tu semua keluarga ler.
gi melawat keluarga baru aku yg dok kat lahad datu.
end of may lepas adik aku kawen dgn sabahan yg dok semenanjung.
itu khalid kalo mau angkat lagi summit tfx9 mmg boleh tahan addicted to gajet.
sayang bini le katakan.. kalo tak .. tak lesen.. tui tak?

khalid..
okeh.. trip devali kita saling belek membelek beg memasing.
kalo time tu ko ada tfx summit 2009. lagi syok belek2 compare dgn tfx9 skrg.
nak2 si rembau.. dia belek abiz beg soulfly tu.

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

khalid ko x nak pinjam beg aku ker....?
heii heiii heiii
tanya sama itu hud hud

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

gogoyeaha wrote:minat saja memang ramai
hehehe
yang comitment fees baru 2 orang
hehehe
:evil: he... :kah:

User avatar
GoKu
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 08 Dec 2005, 18:19
Location: Johor Bahru
Contact:

Post by GoKu »

Gudluck untuk korang...

p/s gogoyeaha : lamo x jumpo hang kan?

Post Reply