Gunung Tahan

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Gunung Tahan

Post by gogoyeaha »

Salam/Halooo

Ada sapa2 mo join XPDC Gunung Tahan (Merapoh > Kuala)????
Dari 26 Julai hingga 1 Ogos 2008. Permit/kebenaran telah diperolehi.
Kalau boleh regular climber.
Cost mcm biasa...sharing basis...non-profit oriented
Berminat boleh PM or 0122926413 or nazlimohamed@yahoo.com

STK
Last edited by gogoyeaha on 28 Jun 2008, 20:56, edited 1 time in total.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

kalo blom baya income tax bole ikut? kalo yg ade problem tax, kalo polo bole kasi kautim tak? ehehehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

menarik "game" nih.. :D :D

petis tekan
lesung pipit di pipi..

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

ngai,
kita bincang kat gedung
aku kasi special tax rebate kat ko
ko xperlu bayar cukai sampai mampus

petis,
check PM

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

[quote="gogoyeaha"]ngai,
kita bincang kat gedung
aku kasi special tax rebate kat ko
ko xperlu bayar cukai sampai mampus




ngai...
tawaran istimewa ni,
kan ko tauke yng jenis tak suka bayar cukai.... :lol: :lol: :lol:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

amboi kasar ayat nampak banggg..ekeke

aku income tk menentu laa..kais pagi makan pagi minggu depan woo..camne mau baya cukai? ehehe :p
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

abg ngai....
maapkan hambe ye,

bak kata ,zainal headwin, nasib kita serupa... kahkahk

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mamak ;

aku bkan kate ayat ko kasar laa..ayat incik gogoyeahhaa tuh..makan dalam woo pada hamba rakyat marhein dibumi mesia ini..ehehehe


chezie ;

nih trip ade sambal power tak?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

gunung tahan

Post by soulfly »

ngai..

bak kata SM SALIM' hamba mengerti hasrat yang murni..wakaka



chezie..tarikh ni sanagt mengecewakan aku :evil:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

ngai,
kasar ke ayat aku?hahaha. kasar pada yg terasa kot. hehehe
aku mewakili pihak lhdn...bayarlah cukai utk negara...hehehe

sambal power...kalu kojoin...confirm ada. khas utk ko. jom lah kalu berani. apa barang naik tahan xtido gedung. hehehe

soulfly,
date tu mmg ramai mengecewakan orang
sebab tidak membabitkan cuti umum
namun aku terpaksa...sebab time tu jak tiket airasia zero sen.
kerja gilak jugak ni...balik semenanjung semata-mata naik tahan n xbalik kampung.
bising orang kampung. hehehe

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Salam....

Huh..Ini Kalau Aku Polo Kau Nie Bro Zie, Mau Balik Dari Tahan Aku Dapat Surat Berhenti Keje... :evil:
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

nizam,
ajak bos ko sekali naik gunung tahan
confirm xada surat berhenti
ahaks

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Post by rakangunungpenang »

alahai.....jagn kata hang nizam aku pun sama gak?seminggu nak ambik cuti mampus kami....tak dak haribulan lain ka yang sesuai untuk mengurangkan cuti untuk p mendaki? :cry: :cry: :cry:

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Post by rakangunungpenang »

alahai.....jagn kata hang nizam aku pun sama gak?seminggu nak ambik cuti mampus kami....tak dak haribulan lain ka yang sesuai untuk mengurangkan cuti untuk p mendaki? :cry: :cry: :cry:

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

salam bro.
dah ada berapa orang.
beginner boleh ikut dak. kalau boleh saya nak apply cuti.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

khalid,
beginner ok
tp kena workout n study sket lah
supaya perjalanan lancar

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Salam...

Bro Zie...
BOS Aku Nak Bawak Badan Dia Pun Dah Setengah Nyawa, Inikan Nak Ajak Dia...HUH!!! Jiwa Halus Mana Nak Layan Semua Nie....

Bro, Bulan 10 Aku Sampai Kat KK..Jgn Lupa Belanja Aku Minum Teh Yek Hahahahaha....

rakangunungpenang
alahai.....jagn kata hang nizam aku pun sama gak?seminggu nak ambik cuti mampus kami....tak dak haribulan lain ka yang sesuai untuk mengurangkan cuti untuk p mendaki?
ADA!! Kau P Amik MC Banyak² :evil: :evil:
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

User avatar
rakangunungpenang
Pendaki Gunung
Posts: 190
Joined: 31 Jan 2008, 12:20
Location: Butterworth
Contact:

Post by rakangunungpenang »

buat apa nak ambik MC kerana nak p mendaki

blik mendaki tak pa la jugak ambik MC

hehehehe....................

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

brenti keje laa kalo brani..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:evil: khalid hang pun nak join gak ker..
\cepat2 apply cuti heii heii
tanya sama itu hud hud

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

nizam,
setakat belanja teh...no hal
calling2 lah

ngai,
xbrani lah ngai
periuk nasi tu

khalid,
yeahh...cepat...senang organizer nak manage

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

chezie ;

aku bkan suh ko benti keje laa..ko mana bole benti, nanti kalo aku ade poblem tax kat sapa lagi je aku nak ngadu nasib..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

huh tarikh tak sesuwai dgn aku la.

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Post by Along-X »

Nak Mintak cuti straight seminggu susah woo...
kalau mintak cuti selama lamanya senang la...
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

bagi tentatif perjalanan sikit. bukan apa, saya dari kulim nak drive straight ke pahang atau naik bas kee.
kalau ada kengkawan tu boleh pi sekali.
alhamdullillah cuti bos dah approve tadi.
nak buat preparation aje. nanti free saya contact

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

khalid,

25hb malam
- naik bas dari kl ke merapoh

26hb
- dijangka sampai merapoh dalam 2.00am
- naik 4wd masuk sg. relau...zzzzzzzzz
- lepas daftar start xpdc
- kem kor

27hb
- kem botak

28hb
- kem gedung

29hb
- kem sg. teku

30hb
- kem tengah / kem kuala putih

31hb
- kuala tahan

1hb
- reserve

2hb
- lepak taman negara / balik kl
- end of xpdc

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

sesiapa yg betul berminat tu...
aku terpaksa pegang komitmen fees korang dulu rm100
jadi boleh bankin ke akaun aku
1st paid 1st in basis

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

biNGai wrote:chezie ;
aku bukan suh ko benti keje laa..ko mana bole benti, nanti kalo aku ade poblem tax kat sapa lagi je aku nak ngadu nasib..ekekeke
xde beza ngai
ko bukannya malaysian yg patuh pada akta cukai pendapatan 1967
hahaha

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

ok gak jadual perjalanan...
x penat la...

dulu aku g sana penat gak..

hari 1
kem kor

hari 2
kem botak

hari 3
gunung pangkin''

hari 4
kem putih

hari 5
kuala tahan.
tanya sama itu hud hud

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

faisall,
5 hari....xenjoy lah aku rasa. terkejar2.
aku ni jenis slow n steady jak

pertanyaan:
kalau buat kurang 7hari
bayar guide pun kurang jugak ke?
sebab guide rm1200 utk 12orang utk 7 hari.

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Salam...

Bro Zie:-
kalau buat kurang 7hari
bayar guide pun kurang jugak ke?
sebab guide rm1200 utk 12orang utk 7 hari.
Rasanya Sama Je Kot..Kalau Kurang Tuh BONUS Bagi Guide Laa Hehehe..
Pstt: Bro Zie!! Try ajak Bro Mat Derek (Guide)..Kalau Bikin Kurang 7 Hari Bleh Cite Ngan Dia..Lagipun Kaki Mancing Org Tua Nie...
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

jibamm
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 07 Mar 2006, 13:43

Post by jibamm »

nak ikut..!! :twisted:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

chezie ;

kirim kelah kuala teku 3 ekor..mau yg besar betis keatas sahaja..tengas tamo tau!!
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

nizam,
ok tq d info

jibam,
u re welkam
1st bank in 1st serve

ngai,
dari bagi ko...baik aku bedal dulu
kalu mo jugak...jom ikut lah..hehehe

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

chezie ;

aku baru turun laa bulan lepas..tensen pon tk abeh lagi..kalo aku ikut kang mesti ko dissatisfied nanti, pastu bawak masuk miting dgn bos ko, pastu anta surat luahan prasaan, pastu komplen sana sini ekekeke


tapi kelah kole teku mmg besssss..kene lak goreng sambal taruk buah belimbing, pergghhh..kalo renjer lalu blakang pon tak prasan wooo wakakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

ngai,
aku xpandai lah mkn ikan kelah ni
aku kat sini ni makan ikan laut je..hehe
kelah kat sini rm7/kilo
tenggiri rm12/sekilo
apa barang makan ikan kelah

ohhhic ko baru turun tahan
tp apa barang merapoh>merapoh (standard ko)
hahaha

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

chezie ;

kalo tkde sungai, maka tkde laut tauuu..etlis kelah raja ikan sungai, tenggiri raja mende? kasi kawan sama raja petra laa kalo brani ekeke

eleehh ada jalan sotkat, watpe nk susah2 ikut jalan jauh keennn..ekekeke


psstt balik mesia kasi saun laa..bole aku pikap ole2 dari sabah ehehehe :p
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

ngai,
tenggiri raja bagi kaki pancing
wooo...syokk woooo tarik ikan tenggiri
lagi syok dari tarik ikan kelah wooo

dah da sotkat...buat apa lalu ulu cheka sampai sesat
hahahaha

aku sampai lcct 25hb jam 1.00pm
meh amik aku
hehehehe
aku bagilah keychain rm1.00 dari kk utk ko
woii...kalu brani dtg kk sendiri lah
ko amik sendiri 'ole2' baikkk punyo

GO yg berminat join tahan,
komitmen fee rm100 ke akaun maybank aku
114013153569 norazizi nazli mohamed

yang tanya adalah dalam 10 orang
yang bersungguh adalah dalam 5 orang
yang komitmen bayar......belum lagi buat masa ni

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Post by khalid »

norazizi saya dah bank in deposit. apa2 email mohd.khalid.che.rose@intel.com untk apa2 expectation
dan barang perlu dibawa.

makasih

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

khalid caya la..
traning lebih2 tau....

heii heii heii...
tanya sama itu hud hud

Post Reply